Hint Sinemasında çok sevdiğim Raj Kapoor ve Charlie Chaplin

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
Hint Sinemasında en başta çok sevdiğim Raj Kapoor olmak üzere Hintli aktörlerin, sanatçının mükemmelliğine bir övgü olarak, Charlie Chaplin'e olan saygı duruşları:

Tüm zamanların en iyi sanatçılarından biri olan Charlie Chaplin bugün 120 yaşına girdi. Sessizliği, toplumsal sorunlara karşı protesto etmek için kullanan bir sanatçı, genç ve yaşlı herkes için bir sanatçı olarak büyüklüğüyle zamansız bir simge haline geldi.

Adolf Hitler' parodisi ve kendine has özellikleriyle ya da zenginliğin ve yoksulluğun adaletsizliği hakkındaki açıklamalarını komik bir şekilde yapan, bir süperstardı. 25 Aralık 1977'deki ölümünden bu yana, sinema dünyası birisinin onun yerinin doldurulmasını bekliyor.

Raj kapoor, Charlie Chaplin'i taklit eden ilk Hintli aktördü.

Charlie Chaplin’in büyüklüğü göz önüne alındığında, Hindistan bu büyük ikondan nasıl esinlenmezdi. Okullardaki kıyafet balosu elbisesi yarışmalarından Pandomim sahnesine geçenlere, bilgisayarlarımızdaki masa üstü duvar kağıtlarına ve duvarlarımızdaki posterlere kadar, Charlie Chaplin, kalbimizde ve filmlerimizde de yer bulmuş bir kişiliktir.

Bollywood'da Charlie Chaplin ikonu Raj Kapoor ile başladı ve Mahmood, Kamal Haasan, Chiranjeevi, Rishi Kapoor ve Sridevi'yle sürdü. Raj Kapoor'un torunu olan Ranbir Kapoor, Hint ekranlarında Chaplin'i canlandıran en son aktör oldu. Sanatçının mükemmelliğine bir övgü olarak, Hintli aktörlerin Charlie Chaplin'e olan saygı duruşlarını görüyoruz.

Hint sinemasını bugünkü haline dönüştüren birkaç önemli katılımcı var. Bu sanatçılar kendi türlerinde ve uzmanlık alanlarında film yapımını yeniden tanımladılar ve Bollywood'u bugünkü haline getirdiler. Böyle bir reformcu ve ilham kaynağı olarak Raj Kapoor ilk sırada idi. 14 Aralık 1914'te doğmuş olan The Show Man'ın 95. doğum yıldönümünü kutlarken, burada her film tutkununun görmesi gereken yedi Raj Kapoor filmi var.

1. Andaz - Bu 1949 aşk üçgenini konu alan, iki gaziyi canlandıran Raj Kapoor ve Dilip Kumar'ı bir arada getiren tek filmdi. Film, piyasaya sürüldüğü zamanki dönemde en büyük hasılatı ve mükemmel bir aşk hikayesinin özünü yakalar.

2. Awara - Bu 1951 yılı aşk hikayesi, Raj Kapoor'un Charlie Chaplin referanslarını canlandırdığı ilk filmlerden biriydi. Tipik bir zengin kız, fakir adam hikayesi olan bu film birçok ödül kazandı ve tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul edildi.

3. Shree 420 - Bu 1955 gişe rekorları kıran, aynı zamanda Raj Kapoor'un Charlie Chaplin'in “küçük serseri” filminin benzer çizgilerinde canlandıran bir hikaye, bir aşk, kumar ve kahramanlık öyküsü çizgisine sahip ve iyi bir adamın kötü adama döndüğü ve iyiliğe geri döndüğü tipik bir öykü çizgisine sahip. Film çok başarılıydı ve “mera joota hai japaani” adlı şarkısı halen iyi bilinmektedir.

4. Chori Chori - Hollywood’un resmi olmayan bir versiyonudur. Bir Gecede oldu, bu film Nargis-Raj Kapoor’un başarılı eşleşmesini gören son filmdi. Bu 1956 yılı filmi aynı zamanda 1991 Mahesh Bhat filmi olan Dil hai ki manta nahi'ye ilham kaynağı oldu.

5. Jaagte Raho - Bu 1956 dramı, kısa bir zaman dilimi öyküsünü yakalayan ilk Bollywood filmlerinden biriydi. Bir gecenin olaylarına odaklanan film, çeşitli ödüller kazandı ve devrim niteliğinde bir öykü oldu. Filmin kısaltılmış versiyonu 1957'de Crystal Globe Grand Prix'yi kazandı.

6. Anari - Hrishikesh Mukherjee'nin yönettiği bu 1959 draması, hem benzersiz hem de duyulmamış bir öyküyü anlatıyor. Bollywood için dramaların bir başlangıcı oldu ve bugüne kadar çeşitli filmler bu planı kullandı.

7. Sangam - Raj Kapoor’un ilk renkli filmi ve iki bölümlü ilk Bollywood filmi oldu. Milyonlarca kalbi kazanan bir öyküsüyle Bollywood’un klasikleri arasında sayılıyor. Ayrıca Venedik, Paris, İsviçre ve daha birçok yerdeki gerçek mekanlarda, dış mekan çekimleri yapan ilk Bollywood filmlerinden biriydi.


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
23c725eb803.jpeg


586dc8e1aa8.jpeg


58d43c48e12.jpeg


a965e9dd1e6.jpeg
 
Üst