Resimli Mayk Hammer Sayı 03 (14.11.1962)

12 Şub 2010
15,006
543,642
Mayk_Hammer_03_01.jpg




Sevgili fındıkfındık şahsında
Tüm çizgi roman tutkunlarına
Saygılarımla​
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,795
4,725

Sayın Profesör ;

"Ben muayeneye gelmedim yavrum"

"Leşi herifin üzerine ittim."

Buradaki "yavrum" , "leş" , "herifin" kelimeleri başka yerlerde itici gelebilir ancak Mayk Hammer'in ağzına çok yakışır , hem de ne yakışır !.. Bunda belki Kemal Tahir'in de rolü vardır.


Ben diyorum da kimse inanmıyor bana. Çizerimiz 62 yıl öteden sesimi duyuyor , ona göre çiziyor. Baksanıza çizgi romanın içindeki kadınları güzel çiziyor da kapaktakileri öyle değil anlamında satırlar karalamıştım. Bunlara yanıt olarak "Al sana kapak" der gibi çizmiş bu sayının kapağını.

Ancak dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyorum. Kapaktaki kadın resmi resim olarak kendi çizgisi olarak üretilmemiştir. Bir fotoğrafın çizgiye dönüştürülmüş halidir. Gençliğimde fotoğraftan resim yapmak çok iyi bildiğim bir işlemdi. Bu nedenle bu paragraftaki yargıma güvenebilirsiniz.


Çizgi romanın son sayfasında verilen "Kleopatra ve esir Kaan" ise hediye amacı ile çizilmiş. Ama belli başlı iki amaca hizmet ediyor.

1 - O yıllarda erişilmesi neredeyse olanaksız ( veya çok zor olan ) çıplak kadın resmi ihtiyacını karşılamak.

2 - Türk erkeğinin egosunu okşamak.



Yine uzattım hocam. Bağışla. Ama böyle uzun uzun yazmayıp ta ne yapayım. Böylesine "nadide" , böylesine güzel eserleri sunan sensin. Yani kışkırtan sensin be hocam. Ben ne yapayım.


Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,881
Farklı tarzda bir çizgi roman.
Keşke yayını biraz daha sürdürebilseydi.
Eline sağlık üstadım.
Teşekkür ederim.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,910
ordu-turkey
Eeee nede o profesör o kendisi nadir adamlardan zaten kitaba ne gerek var asıl onu korumak lazım bu devirde az bulunurlardan.Sağol varol önünde saygıyla eğilirim.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Çok sağol Haluk abicim, bu seriye bayıldım, üstelik de sıralı gidiyoruz :Z severim böyle serileri :D ellerine sağlık abi, çok sağol :)
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
...Ancak dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyorum. Kapaktaki kadın resmi resim olarak kendi çizgisi olarak üretilmemiştir. Bir fotoğrafın çizgiye dönüştürülmüş halidir. Gençliğimde fotoğraftan resim yapmak çok iyi bildiğim bir işlemdi. Bu nedenle bu paragraftaki yargıma güvenebilirsiniz...
Bildiğinizi söylediğinizden kuşkumuz yok sevgili dostum. Ama bunları bu resim için söylemenize gerek yok. Çünkü hayli bilindik bir fotoğraftan üretilmiş; Dansöz Özcan Tekgül bu...
 
Üst