Red Kit'i Öldüren Adam

Kaya Ö

Onursal Üye
20 Şub 2011
223
1,032
Red Kit'in 70'nci yıldönümünde basılmış, geleneksel Red Kit çizimlerinden farklı bir tarzda çizilmiş bu albümün orj. Fransızca hardcover edisyonunu zamanında bir Belçika gezisi sırasında almıştım, üç yıl rötarlı olarak geçen Haziran'da çıkan Türkçe softcover edisyonunu da bir-iki gün önce alıp dün gece okudum. Meraklılarına öneririm, hatta yalnızca Red Kit müdavimlerine değil, genel olarak western çr müdavimlerine de. Çizimler hiç fena değil, hatta gece vakti yağmur altında kasaba mizansenleri çok iyi. Öykü de, sonu biraz tahmin edilebilir olsa da, ilgiyle okunuyor.
Ayrıca hem western janrına, hem özel olarak Red Kit külliyatına çok hoş göndermeler var. Öncelikle serüvenin adı, John Wayne klasiği The Man Who Killed Liberty Valance'a (1962) gönderme. Benim için en güzel sürpriz ise Red Kit'in Büyük Dük (1973) ve Hesaplaşma (1982) serüvenlerinden anımsadığımız dansöz Laura Legs'in de bu serüvende geri dönmüş olmasıydı! Daha hüzünlü bir sürpriz ise son sayfalardaki mezarlıktaki mezar taşlarından birinde "Morris" adının yazılı olduğunu görmekti....
 

Ekli dosyalar

  • rk.jpg
    rk.jpg
    98 KB · Görüntü: 135

semihd

Kıdemli Üye
7 May 2011
156
361
Pek çoğumuz gibi benim de çizgi roman geçmişimde Red Kit'in ayrı bir yeri var.

Bu bilgilendirici mesajınız için çok teşekkür ederim. Kitabı hemen edineceğim.
 

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,490
Hikayeyi okumadım ama bahse girerim öldüğü sanılan Red Kit'in maceranın sonunda ölmediği ortaya çıkıyordur. Bu türdeki hikayelerde hep öyle olur çünkü.
 
Son düzenleme:
Üst