Red Kit Mavi Ayaklara Karşı - Karaca Yayınevi

12 Şub 2010
15,006
543,638
Red_Kit_Mavi_Ayak_01.jpg





Sevgili nisan yağmuru
Nice yıllara​
 

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,841
6,227
yok arkadaş bütün yaz ormanda denedim kurukafa işareti yapılmıyo, gemi yaptım ucak yaptım hatta tank bile oldu... yok bu işareti sadece retkit teki kara ayakalar yapıyor.
teşekkürler...
not: seneye yapacam...
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,855
Büyük şefe selam...:Ğ:Ğ
Paylaşıma devam...:D
Süper,süper,süper.:31::31::31:
Teşekkürler abi.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,791
4,703

Sayın Profesör ;

Red Kit "mizah" ile "ciddiyeti" en güzel şekilde karıştırıp sunan çizgi romanların başında gelir.

Lütfen !!!... Bu söylediklerimi emeğinize saygısızlık saymayın. Hatta deneyimsizlik - yetersizlik bile sayabilirsiniz. Ama bu sayıdaki çizgiler ( biliyorum Karaca Yayınları ve kapakta "Morris" yazıyor ama ... ) , özellikle Ret Kit çizgileri sanki değişik ... Yanılıyor muyum ? ( Örnek olarak bak Milliyet Gazetesinin armağanı Dalton maceralarındaki Red Kit ve bu sayıdaki Red Kit lütfen karşılaştırın. ) Yine değişik bir konuya el attığımın ve de çok tepki çekeceğinin de bilincindeyim.

Lütfen eleştirile görüşüme hoşgörü ile yaklaşın. İnceleyiniz. Hak vermez ise "acemi işte" deyip geçiniz işte.


Sana ve emeğine sonsuz saygılarımı sunar , teşekkürlerimi iletirim dostum.
 
12 Şub 2010
15,006
543,638
Sevgili dedo11 haklısın
Ama Mavi Ayaklara Karşı, Red Kit'in ilk maceraları arasında yer alıyor
Yani Morris'in ilk dönem Red Kit çizimlerinden, henüz tam oturmamış dönemi
YKY Yayınlarının yayınlamakta olduğu seri,sanırım orijinal sıralamaya göre yapılmış. O serinin ilk ciltlerine bakarsan, bu çizgilerden de çok daha ilk dönem çizgileri olması nedeniyle bugünkü Red Kit'le neredeyse alakası yok dersin.

Bu farklılığı daha ortaokul öğrencisi olduğum 60 lı yılların ortalarında ilk Red Kit okuduğumda görmüştüm. Ama mizah gücü tüm bunları unutturacak düzeyde.

Karaca Yayınevi Red Kit'i telifini ödeyerek yasal olarak yayınlayan ilk yayınevimiz. Düldül'ün adını Kocabaş koymuşlar. Bu macerada da benim Pedro Palavros olarak bildiğim yaman Meksikalının adı Pedro Kukuraca olmuş.

Ben, telifsiz olarak yayınlanmış olan, siyah beyaz Red Kit'lerle sevmiştim. Tercümeleri de daha Türkçe olup mizah yeteneği olan kişiler tarafından tercüme edilmişti. Çok daha sevimliydiler bence.

Pedro Palavros ( Kukuraca ), bu maceradaki performansı ile Red Kit'le başabaş bir oyunculuk gösteriyor. Mizah gücü mükemmel bence. Bir Daltonlar kadar olmasa bile bir çok Red Kit kötülerinin çoğundan daha akılda yer eden bir karakter. Kızılderililer bile olağanüstü bu macerada. Red Kit'i Red Kit yapan maceralardan birisi Mavi Ayaklara Karşı...
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,791
4,703

Sayın Profesör ;

Ohhhh !....... Tepki çekeceğimi sanıyordum [ Sizden olmasa bile başkalarından tepki gelir diyordum. Sonuçta bu işlerden pek anlamayan biriyim , sizlerle karşılaştırılınca. ]

Çizgilerdeki farklılığı kabul edip nedenleriyle beni aydınlattığın ve ek verdiğin bilgiler için de çok teşekkür ederim.

Son bir vurgu : Elbette biz "Düldül" e alıştık. Elbette ki "Düldül" daha yakışıyor. Elbette ki "Düldül" adını daha seviyoruz. Ancak !.... Burada bir duralım. Orijinalinde Ret Kit'in atına ne ad verilmiş? Orijinalindeki ad ne anlama geliyor ( "kocabaş" anlamına geliyor mu ? )? Bunu şu an ben bilmiyorum. Merak ediyorum sadece. Yoksa orijinalindeki ad ne olur ise olsun bir önceki bölümdeki yazımda da belirttiğim "Mizah" ile "Ciddiyeti" harmanlamadaki uygunluk konusuna da "Düldül" adı daha uygun duruyor bence. Bu konuda da başta senin olmak üzere bilgisi benden fazla olanlardan düşünce ve açıklama bekliyorum doğrusu ( böyle deyince bazıları ültimatom gibi olmuş diyor ya ne alakası var. Başka türlü anlatamadığımdandır. ). Beklentim bu yöndedir. Bir aydınlatan çıkarsa çok sevinirim. Hem bu konu burada tartışılmayacaksa nerede tartışılacak?

En içten duygularımla selamlarımı iletir esenlikler dilerim.
 

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
392
9,657
İstanbul
Eee Red kit böyle kafanı kaşırsın Paylaşımlar profesörünün paylaşımlarını görünce Teşekkürler Abi eline sağlık
 

akayhoca

Yeni Üye
16 Kas 2010
34
25
Lütfen Red Kit maceralarını tam olarak yayınlayınız.Gazete ekleri hem küçük hem de bazı yerlerde kısaltma yapılmış.Tadını bozuyor.Bir idğer şey ise Red Kit'in atının adı düldül olarak hafızalara kazınmıştır.Bunu Kocabaş olarak değiştirdiğinizde (yada yayınevi iktisab zorunluluğu nerdeniyle) değiştirmişse tadı kaçıyor.Selam ve sevgilerimle
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,346
65,196
Nazik ithafınız için teşekkür ediyorum,
7 ay geç gördüğüm için kendime kızıyorum
kusuruma bakmayın sevgili Haluk Abi...
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,043
20,201
Kamlançu
Bu arada red kit kitin yeni buluşu sigarayı burnuyla içiyor dikkatle bakarsnız

Bu arada dikkatli bakınca burun kıvrımı daha yukarıda, o burun sandığınız kısım da iki dudağından başka bir şey değil. Red Kit'in çok da anatomik çizimler içerdiğini söyleyemeyiz zaten. Öyle olsa koca burnu alnının yerinde olmazdı :)
 
Üst