Sümeyye KESGİN

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Türk çizgi romanı adına gelecek vaat eden çizerlerden Sümeyye Kesgin kısa çalışmalarından sonra Amerika’ya açılarak uzun soluklu eserlere imza atmaya başladı. Usta çizer Marc Silvestri'nin davetiyle kendini comics endüstrisinin içinde bulan çizerin hayat öyküsü

file


Muğla'lı olan genç çizer, DEÜ Grafik mezunudur.
file

file


Mizah dergileri ile çizgi roman merakı okumaya ve ilgi duymaya başlayan genç çizerimiz hocası Korkut Öztekin, Kenan Yarar, Yıldıray Çınar, Mahmud Asrar, Suat Gönülay, Melike Acar, Zeynep Özatalay, İlban Ertem, Gürdal Akkoç ve diğerlerinden esinlenmiş, ilham aldığı kendi kuşağından olan Şerif-Mustafa Karasu, Ebrahel Lurci, Hüseyin Özkan, Celal Koç ilk aklına gelen çizerlerdir.

Ailesinde annesinden yeteneğini aldığını düşünen sanatçı, ilk önce Edebiyat Fakültesine kaydolmuş, sonra gerçek tutkusunu anlayıp çizgi roman çizmeye yönelmiştir.

file


file


İzmir'den İstanbul'a gelen çizer Levent Cantek editörlüğündeki Deli Gücük ve Dumankara adlı kitaplarında yer almıştır.Daha sonra bir süre bir animasyon şirketinde ve freelance işlerde çalışmıştır. Sonra Can Yalçınkaya editörlüğündeki DirenÇizgiroman için kısa bir hikaye çizmiştir. Kısa bir süre sonra Magi adlı karakterle tanışmıştır.

Rise Of The Magi'ye 2014’te tanışmış ve 2015 Ocak ayından bu yana çizmektedir.

file


Rise of The Magi’nin konusu: İki dünyanın var olmasını sağlayan tılsım, güç tutkunu bir gürüh tarafından çalınıyor ve Asa kendini hiç beklemediği bir kaosun içinde buluyor. ROTM #2 Asa’nın yolu favori karakterden bir olan April ile kesişecek ve bu ikili yaşadığımız gerçekliğin içinde gizlenen ve tek kurtuluş yolu olan 7 tehlikeli büyücüye ulaşmaya çalışacak ve olaylar gelişir.

Kaynak:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
Başarıların devamını diliyorum. Gurur duydum. Bu genç yaşta oralara çağırılması büyük bir kabiliyet olduğunun göstergesi. Umarım bu genç sanatçılar ülkemizi sanat alanında güzel yerlere taşırlar.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Comics'in kalbi Amerika'da hemde Image gibi çok iyi bir yayın evinde çalışmak herkesin harcı değildir. Gurur duydum. Başarılarının daim olmasını dilerim.

Sümeyye Keskin çizimi çizgi romanları merak ettim. Bulmamız lazım.
 

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,353
Kütahya
Değerli savok,
Ülkemizde neredeyse bir elin parmakları kadar az olan bu sanat dalına gönül vermiş çizerlerin tanıtımının yapılması, yüreğinde çizerlik sevdası olanları motive edecek, belki de yeni çizerler kazanmamızı sağlayacaktır.

Yukarıda anlattıklarımı bir de bayan çizer konusunda düşünürsek, konunun önemi daha çok ortaya çıkıyor.

Forum olarak çizgi roman çizerlerini tanıtma, eserlerinden örnekler verme gelişim açısından önemli...

Türk kültürü ve motifinin dışa açılımı, doğru merkezden tanıtılması ancak içimizden çıkan çizerlerce olabilecektir.

Bunu neden anlattım; Bazı yabancı çizerler Osmanlı denince fesli adam çiziyorlar, bazıları da Hintli vari giyinmiş insan çizip Türk diye lanse ediyorlar.

Aşağıda bir örnek veriyorum:
1514366_455777357877836_466797315_n.jpg

Çizen: Jose Luis Salinas.

Biz bizi anlatmazsak birileri kendince anlatır.

Bizden çizere örnek:

1394303_416912435097662_904439382_n.jpg

Çizen:Ramazan TÜRKMEN

Bu sebeple yeni çizerleri çok önemsiyorum. Bir kıvılcım nelere yol açabilir...
Tanıtım için teşekkürler.​
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Adliyede bir grup avukat sohbet ediyorduk. Konu çizgi romandan açılınca bir avukat arkadaş bir komşum var amerikaya çizim yapıyor dedi... İstersen facebook'da arkadaş olabilirsin deyince çizgilerine baktım, aslında valla bu kadar üst düzey çizgileri olacağını düşünmemiştim. En yakın zamanda yüzyüze tanışmanın keyfini de yaşarız inşallah.
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Sümeyye Kesgin adına aşina olmakla birlikte yüzeysel de olsa yaşam öyküsü hakkındaki ilk bilgilerin paylaşımı için teşekkür ediyorum. Ansiklopedimiz gün geçtikçe zenginleşmeye devam ediyor.

Bu gibi haberler, çizgi romanımıza olan inancımızı artırıyor. Çizer yönünden hiç de yoksul değiliz. Ama çizgi roman yazarı ve çizgi romana sağlanan maddi, manevi olanaklar bakımından hâlâ yerlerde sürünüyoruz.

Çizgi roman adına güzel gelişmeler görmek öncelikli dileklerimiz arasında.

Teşekkür ediyorum üstadım.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
voyagis-sumeyye-kesgin.webp


Röportaj: Cem Kayıran

Başta Image Comics’in fantastik serisi Elsewhere olmak üzere çizgi roman âleminde övgüler toplayan işlere imza atan İstanbullu çizer Sümeyye Kesgin için sıra hikâyesini de bizzat yazdığı ilk seri olan VOYAGIS ile yeni bir maceraya geldi. Yine Image Comics etiketi taşıyan bilim kurgu anlatısı, 16 Kasım’da ilk bölümle başladı.

“Ya VOYAGER sondalarından biri, başıboş dolaşan bir kara delik tarafından harabeye çevrilmiş, yaşanmaz bir gezegende uzaylılar tarafından bulunursa?” sorusu etrafında şekillenen VOYAGIS evreni, uzaylı kahraman Sen’i merkezine alıyor. Sondayı keşfeden Sen’i, zorba bir hükümdara karşı hem kendisi hem de halkı için atıldığı macerada takip edeceğiz…

VOYAGIS ilk bölümün ardından, serinin yaratıcısı Sümeyye Kesgin’e hem hazırlık süreci hem de hikâyenin geleceğine dair kimi ipuçlarını sorduk.

voyagis-4.webp


 
Üst