Örümcek Adam'ın hayatı [(1962-2020) Genişletilmiş versiyon]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
Not: Baştan sona Spoiler doludur. Örümcek Adam'ın Türkçeye tercüme edilmeyen serilerinden de yararlanılmıştır. Bu yüzden hiç duymadığınız bilgiler de mevcut olabilir.



''Umarım beni görüyorsundur, Ben Amca. Çünkü bunları senin için yaptım. Yaptıklarım herkesi daha güvende tuttu ve korkmamayı öğretti. Ve bunları yaparken biraz eğlenceli hale getirdim. Pek çoğunun Peter Parker için parmağını bile kıpırdatmaması önemli değil. Bunun için yapmıyorum. Yapıyorum çünkü yapılacak doğru şey bu. Çünkü sen de böyle yapardın. Sen benim için bir babadan daha fazlasıydın, Ben Parker. Bir rol modelden daha fazlası ... Sen benim kahramanımdın. Şimdi benim sıram. Çünkü bundan sonra senin gibi olacağım! Göreceksin. Her şeyimi vereceğim! Ve Eğleneceğiz. Asla pes etmeyeceğim - ve bu İnanılmaz olacak!''


-- Spider-Man (Peter Parker)



180

[Resimdeki Görüntü: Peter Parker'in bebek hali, anne ve babası Richard ve Mary Parker ile beraber- Amazing Spider-Man #600]





Doğumu: (Tahmini 1937-38) Yılları Peter Parker, Queens'te iki CIA ajanı olan Richard ve Mary Parker'ın çocuğu olarak dünyaya gelir.


Not 1: Annesi Hindistan'ın Bombay kentinde bir görevdeyken Peter'a hamile kalır. SHİLD için çalıştıkları bu gizli görevde Logan'ı düşmanlardan kurtarırılar. Richard ve Mary, Peter doğduktan sonra sık sık onu Ben Amcası ve May Halası gözetiminde bırakırlardı. Ayrıca Peter'in bilmediği bir kız kardeşi vardı. Adı Teresa Durand'dı. Yıllar sonra (2018) yılında kız kardeşi olduğunu öğrenecekti.

(1944) yılı: Peter 6 yaşındadır. Richard ve Mary daha sonra Cezayir'e bir göreve atandıklarında, Peter'ı tekrar halası ve amcasına bırakırlar. Ardından Peter Parker'ın ailesi, ABD için Red Skull'ı takip ettikleri sırada (bir uçak kazasında) 1944 yılında Cezayir'de (Red Skull tarafından) öldürülür. Ölümlerinden sonra komünist Red Skull'ın planıyla Peter'in ailesi Amerika Birleşik Devletleri'ne ihanet etmekle suçlanırlar. (Red Skull'un planıyla ABD onların hain olarak öldüğüne inanır) Anne babasının ölümünün ardından, genç Peter, amcası ve halası Ben ve May Parker tarafından evlat edinilir ve onlarla birlikte New York'taki Forest Hills'teki evlerinde ikamet eder.


Not 2: Peter, Anne ve babası öldüğünde henüz 5-6 yaşlarındaydı. Ben ve May, Peter'ı kendi oğulları gibi büyütmeye karar verirler ve Peter'in ailesi hakkındaki suçlamaları yıllarca ondan bir sır olarak saklarlar.



Çocukluğu: May Hala ve Ben Amca Peter'i kendi çocuklarıymış gibi severler ve büyütürler. Peter, bir süre sonra ailesinin öldüğünü öğrenir. Peter daha sonra münzevi bir çocuk olur, ama çok zekidir, okumaya ve bilime olan sevgisi de gittikçe artar. Çocukluğunun ilk dönemlerinde halasıyla plaj gezilerine giderek ve amcasıyla uçurtma uçurma dersleri alarak oldukça mutlu büyür. Özellikle amcası Ben ile derin bir bağ kurar. Tıpkı amcası gibi aksiyon filmlerine aşık olur. Bir gece dondurma almaya gönderilir ve yaşıtları tarafından alay edilir. Çok erken yaşta amcası tarafından New York Mets'in oyununu görmeye götürülür. Ardından beysbol sporuna merak salar ve Mets maçına gider. Kaybettiğinde Ben Amca, Peter'a kaybetmenin de hayatın bir parçası olduğunu söyler. Mets maçına gitmeyi yıllık bir gelenek haline getirir. Ayrıca May Hala'ya bahçecilik konusunda yardım eder.



180

[Resimdeki Görüntü: Peter Parker'in Çocukluk hali- Amazing Spider-Man #-1]





 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
İlkokul yılları: İlkokulda arkadaş edinmeye çalışır, atletik olmadığı ve gözlük taktığı için yaşıtları tarafından zorbalığa uğrar. Ona en çok ve sürekli sataşanlardan biri, (sanıldığı gibi Flash Thompson değil) Carl King'di. Peter ilkokul yıllarında Liz Allan, Seymour O'Reilly, Jason Ionello, Sally Avril, Sean "Tiny" McKeever ve Charlie Murphy gibi arkadaşlar edinir. Ortaokul'a kadar iyi birer arkadaş olarak kalırlar. Bir gün Peter'in Amcası Ben, Peter ile dışarı çıkıp onu eğlenmeye götürür. O gün, etrafındakilere sataşan "Flash" Thompson ile yolları ilk kez kesişir. Diğer çocukların Flash'tan nasıl korktuklarını ve onlara saygı duyduklarını ve onun doğal atletik yeteneğini gören Peter, Flash'ın (ailevi sorunlarından habersiz bir şekilde) Thompson'ı kıskanır. Bundan kısa bir süre sonra May ve Ben, Peter'ı Oscorp'un sahibi olduğu bir bilim tesisine götürür ve burada Peter, Norman Osborn tarafından bilim alanında kariyer yapmak için ilham alır. On iki yaşındayken Tommy Monks adında bir çocukla arkadaş olur. Peter, ortaokul yıllarında derslerinde başarılı olmaya devam eder. Fakat bununla beraber öğle yemeği parasını çalan, kafasını tuvalete ittiren ve diğer işkenceler yapan Carl King tarafından hâlâ zorbalığa maruz kalmaya devam eder. Peter'in, özellikle canavarlar ve bilim kurgu hakkındaki çizgi romanlara karşı sempatisi artar. Ancak yaratıklarla ilgili kabuslar görünce, May halası çizgi romanları elinden alır. Peter, Ben Amcasının 1940'lardan kalma eski çizgi roman koleksiyonuyla karşılaşınca May hala çizgi roman konusunda ona bir süre izin verir. Peter, Kaptan Amerika, android Human Torch, Sub-Mariner ve diğer kahramanlar hakkındaki hikayelere tabiri caizse aşık olur. Ardından kendisi de bir süper kahraman olmayı hayal eder ve bir gün öyle olmasını umar. Daha sonraki yıllarda kullanacağı Ağ Atıcılar hakkında bir tasarım taslağı çizer.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Peter Parker'in Lisedeki hali- Amazing Spider-Man #-1]


13 yaşında- Lise 1'e geçişi : Peter, 13 yaşındayken Midtown Lisesi'ne başlar. Orada bir başka zorba olan Flash ile karşılaşır. Flash, Liz Allan ile çıkmaya başlar. Bu arada Carl King de Peter'a sataşmaya devam ediyordu. Peter, Charlie Weiderman'la arkadaş olur ve ikisinin de bilime ilgi duyduğunu farkeder. Kısa süre sonra Charlie'nin kendi Süper Asker Serumunu yapmaya kalkmasıyla Charlie'nin daha karanlık bir tarafı olduğunu öğrenir. Ardından Weiderman ailesi kısa bir süre sonra taşınır. Peter, Charlie taşındıktan kısa bir süre sonra yaşıtları tarafından zorbalığa uğrayan tek kişi olarak kalır. Peter Parker, bilim adamı Reed Richards'ın Fantastik Dörtlü ekibinin meydana gelmesine yol açan uzay görevi hakkındaki haberleri gazeteden okur. Bundan kısa bir süre sonra Peter, Laurie'yi sınavlarda yenerek okul bilim fuarını kazanır. Lynton, Parker'a karşılıksız aşık olan obez bir kızdı. 10. sınıfta, Peter'ın en sevdiği öğretmenlerden biri, Daphne Smith'di. Peter'ın bir başka fen bilgisi öğretmeni de Raymond Warren'dı. Peter boş kalan vakitlerinde, amcasına ve halasına bahçe işlerinde yardım eder. Peter, Mary Jane Watson'ı ilk kez görür fakat onun May halasının arkadaşı Anna Watson'ın yeğeni olduğundan habersizdir.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Peter Parker'in radyoaktif örümcek tarafından ısırıldığı an- Amazing Fantasy #15]


15 Yaşında-(1962'de) Örümcek Adam olması: Peter, General Techtronics Laboratories East'te radyoaktivite üzerine bilimsel bir sergiye ilgi duyar. Arkadaşlarından hiçbiri onunla gitmek istemeyince, Peter kendi başına gider. Peter o gün işkenceci Carl King tarafından takip ediliyordu. Deney sırasında, yalnız bir örümcek, radyoaktif enerji yoluna indirilir. Bu radyoaktif örümcek Peter'ın elinin üzerine gelir ve onu ısırır. Peter, ısırmanın bir sonucu olarak kendini kötü hissetmeye başlayınca hemen oradan uzaklaşır. Aynı gösterideki aynı örümcek ölmeden önce, başka bir öğrenci olan Cindy Moon'u ısırır. Yıllar sonra 2014 yılında Peter bunu öğrenir ve Cindy Moon, Peter'in hayatında önemli bir rol oynar fakat şimdilik Peter'in bundan haberi yoktur. Peter'in bilmediği tek şey bu değildi. Hala, Carl King tarafından hala izleniyordu.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
(1962) Örümcek güçleri olduğunu anlaması: Dışarı çıkan Peter, iki zorbayla karşılaşır. İki zorbaya yumruklarıyla ağızlarının payını verdiğine kendisi bile şaşırır. Ardından tekrar yumruk atmaya çalışınca, kabadayı darbeyi atlatır ve Peter bir lamba direğine çarparak düşer. Ardından oradan uzaklaşır, yolda giderken bir araba tarafından ezilmekten son anda kurtulur, ancak o heyecanla öyle bir sıçrar ki kendisini binanın duvarında asılı olduğunu görür ve daha fazla şaşışır. Binanın tepesine tırmanmaya başlar. Bu sırada onu Carl King görür. Ardından Peter, örümceğin ısırığının ona bir örümceğin orantılı gücü, hızı ve çevikliğini verdiğini anlar.


Not 3: Genellikle Peter Parker'in örümcek adam olmasının sebebini herkes, radyoaktif örümcek'ten dolayı zanneder. Fakat Peter'ın örümcek güçleri çok daha büyük bir kaynaktan geliyordu. (Örümceklerin başı olan) Great Weaver adlı Büyük Dokumacı Örümcek tarafından Peter'a bu güçler verilmişti. Yani Peter'i ısıran örümceğin radyoaktif olup olmaması bir şey değiştirmeyecekti.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Peter Parker, Ringdeki Crusher Hogan'a meydan okuyor- Amazing Fantasy #15]


(1962) TV'ye çıkması ve ünlü oluşu: Yıllardır yaşıtları tarafından dışlanan Peter, yeni güçlerini kişisel kazanç, şöhret ve servet elde etme umudu için kullanmaya karar verir. Güreşçi Crusher Hogan'la ringde üç dakika dayanabilecek herhangi biri için para ödülü verileceğini (bir tabela reklamında) görünce bu fırsatı değerlendirmeye karar verir. Bunun güçlerini test etmek için iyi bir yol olacağına karar verir. Yırtık pırtık giysiler giyen ve kendini gizlemek için başına bir çorap geçiren Peter, Crusher Hogan ile kolayca ringde üç dakikadan fazla durmayı başarır, rakibini yener ve parayı kazanır. Fakat Peter hala Carl King tarafından izlendiğinin farkında değildi.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Peter Parker, Televizyona çıkıp meşhur oluyor- Amazing Fantasy #15]



TV yapımcısı Maxwell Shiffman, Peter'in performansını gözlemler ve onu televizyona çıkmaya ikna eder. Bir kostüm tasarlayan ve sentetik örümcek ağı ve bileğe takılan ağ atıcıları üreten Peter, Örümcek Adam olarak meşhur olur. TV'ye çıkar ve ve önemli miktarda para kazanır. Örümcek Adam, ilk gösterisine giderken (planlanmamış da olsa) pencereden düşen bir adamı kurtarmıştı. Peter'ın televizyonda yayınlanan gösterileri ona Flash Thompson ve genç dahi Clayton Cole gibi bir dizi hayran kazandırır. Spider-Man'in ilk performansı, Daily Bugle baş editörü J. Jonah Jameson'dan da olumlu bir eleştiri alır.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
(1962)Ben Amcanın Ölmesi: Peter, gösterilerinden birinin ardından stüdyoyu soyan bir hırsızla karşılaşır. Güvenlik görevlisi Örümcek Adam'dan dolandırıcıyı durdurmasını ister, fakat Peter hırsızı durdurmaz. Güvenlik görevlisi sinirlenince Peter, ona dolandırıcıyı yakalamanın kendisinin değil, güvenliğin görevi olduğunu söyler. Bu bir anlık kibir, Peter'a hayatını sonsuza dek değiştirebileceğinden daha fazlasına mal olacaktı. Birkaç gün sonra bir gösteriden eve dönen Peter, evinin önünde bekleyen polisi görünce şaşırır. Ben Amcanın evlerine giren bir hırsızla karşılaştığını ve ölümcül bir şekilde vurulduğunu öğrenince şok olur. Hırsız, Hollandalı Malone'un daha önce o evde sakladığı kayıp serveti arıyordu. Sorumlu kişinin Acme Depo'da saklandığını polislerden öğrenen Peter, onu yakalamak için Örümcek Adam'a dönüşür. Peter, Örümcek Adam olarak yatak odası penceresinden çıkarken Mary Jane Watson ve Carl King tarafından görülür. Her ikisi de Peter Parker'ın Örümcek Adam olduğu öğrenirler, ancak ikisi de bunu yıllarca sır olarak saklarlar. Yıllar sonra 1984'de Mary Jane, Peter'a onun gerçek kimliğini zaten baştan beri bildiğini itiraf eder.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Katili yakaladığı sırada Peter acı bir ders alır: Büyük güç büyük sorumluluk getirir- Amazing Fantasy #15]





(1962) 16 Yaşında- Büyük güç büyük sorumluluk getirir: Örümcek Adam, hırsızı Acme Deposu'na kadar takip eder ve sonunda onu yakalar. Katili tek bir yumrukla yere seren Peter, adamın yüzüne iyice bakar ve katilin günler önce bile bile durdurmadığı hırsız olduğunu görünce şok olur. Ben Amcasının ölümünden kısmen kendisinin de sorumlu olduğunu düşünüp dehşete kapılır ve hırsızı yetkililer'in tutuklaması için örümcek ağı ile bağlar. Peter en sert darbeyi ve dersi almıştı: Büyük bir güç beraberinde büyük sorumluluğu getiriyordu.


Not 4: Peter, Ben Amca'nın katilini yakaladığı gece 16 yaşında olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, Peter'ın örümcek tarafından ısırıldığı zamanla hırsızı yakaladığı zaman arasında bir doğum günü vardır.



 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
(1962) Ben Amcanın ölümünden sonra: Peter Parker Ben Amca'nın katilini yakaladıktan sonra sabaha kadar düşünür ve uyuduktan sonra katili yakaladığı anı rüyasında görür. Bu şoku hala atlamamıştır. Aşağıda ise, May halası, sevgili kocasının kollarında öldüğünü hatırlayarak neden ondan uzaklaştırıldığını merak eder. Peter ağlayan halasını teselli eder. Örümcek Adam'ın Ben'in katilini yakalamasıyla ilgili haberi anlatırken Daily Bugle gazetesinin ön sayfasını göstererek onu neşelendirmeye çalışır. Bununla birlikte, May, rahatlamak yerine, Örümcek Adam'ın bunu büyük olasılıkla şöhret ve tanıtım için yaptığını düşünerek kızar ve ona Örümcek Adam'dan bir daha bahsetmemesini söyler. Ancak sonra, bağırdığı için özür diler ve yukarı çıkıp uyumaya karar verir. Amcasının emekli maaşının yanı sıra şov dünyasından aldığı tüm parayı Ben Amca'nın cenaze masrafı için kullanır. Ancak yine de daha fazla paraya ihtiyacı vardı. Maxie Shiffman'a ulaşır ve ondan kendisi için ek iş bulmasını ister. Bu arada Peter, amcasının katilini dramatik bir şekilde yakalaması nedeniyle, J. Jonah Jameson Örümcek Adam hakkındaki fikirlerini değiştirir ve onu bir tehdit olarak görmeye başlar ve bu görüşü Daily Bugle'da yayınlamaya başlar. Peter okuldayken Flash Thompson hala ona sataşmaya devam ediyordu. Okul yöneticileri, özellikle Müdür Andrew Davis ve rehberlik danışmanı Bay Flannigan, Peter'ın okul performansının düşmesi konusunda endişelenir. Çünkü amcasının ölümünün zihinsel sağlığı üzerindeki etkisi büyük olmuştu. Peter ve May hala, Ben'in cenaze işlerini halleder. Ben Amca'nın cenazesinde, Peter Parker, güçlerini Ben Amca'nın ölümünü telafi edecek şekilde kullanmanın bir yolunu nasıl bulması gerektiğini düşünür. Mezarında bir süre durup sonra eve dönerler.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
(1962) - Kötü Günler: Peter daha sonra, Maxie Shiffman'ın ısrarı üzerine özel efekt sanatçısı Quentin Beck tarafından hazırlanan daha ölümcül gösteriler yapmaya başlar. Şov dünyasındaki kariyeri kötüye gitmeye başlar. Buna ek olarak, Jameson, Örümcek Adam'ı bir tehdit olarak nitelendiren başyazılarını artırmaya başlar. Örümcek Adam şov dünyasındaki kariyeri biter. Okulda, Liz Allan Peter'a baş sağlığı diler. Flash Thompson ise, Peter'ı iterek arkadaşlarına Maxie Shiffman'ın Spider-Man'ı arayan Daily Bugle'a koyduğu gizli reklamı gösterir. Çünkü (Örümcek Adam'ı daha önceden TV şovlarına sokan) Maxie Shiffman derin bir (kumar) borcu içinde kalmıştır. Örümcek Adam'a ulaşmaya çalışsa da Peter onu görmezden gelir. Peter Parker, May Teyzesiyle televizyon izlerken haberlerde Fantastik Dörtlü üyesi İnsan Meşalesi(nin görülmesi) haberini, Fantastik Dörtlünün genel merkezi Baxter Binası'nın Doktor Doom ve Namor tarafından nasıl kısaca uzaya çekildiği haberini, güneybatıdaki yeşil bir dev (Hulk'un çıkışı) haberini ve bir Asgardlı(Thor'un) görülmesi haberlerini izler. May hala dünyadaki tüm bu şiddet ve tehlikeden rahatsızdır. Peter, Spider-Man olduğu için süper güçlü olan varlıklar hakkındaki bu hikayelerden etkilenmez. Peter daha sonra May Halasını (ve başka yaşlı insanları) dolandırmaya çalışan bir çeteyi alt eder ve polislerin onları tutuklaması için ağıyla bağlar. Eve dönerken, bir çiftin bir sokakta bir çete tarafından saldırıya uğradığını görür ve müdahale eder. Ardından eve gider. May hala evde Peter'a Ben Parker ile ilk tanıştığı günlerdeki anılarını anlatır. Daha sonraki günlerde Örümcek Adam, Joey Pulaski adlı enerjiyle donatılmış süper güçlü biriyle (ilk başlarda arkadaş olsa da daha sonra) insanların zarar görmemesi için ona karşı mücadele eder ve onu durdurur. Bu mücadelesi, Kingpin adlı mafya babasının dikkatini çeker. Örümcek Adam'ın yaptıkları CIA ajanı Nick Fury'nin de dikkatini çeker. Başta Örümcek Adam'ı ortadan kaldırmayı düşünse de onda iyilik potansiyeli gördüğü için bundan vazgeçer. Peter, sonunda Maxie Shiffman ile görüşmeyi kabul eder fakat kariyeri tamamen biter. Maxie, Peter'a "It's Amazing" adlı televizyon programında yer ayarlar. Ayrıca Maxie Shiffman (gizlice) Supercharger namıyla bilinen başka bir süper insanı işe alır ve daha fazla reyting için programı sabote etmesini söyler. Supercharger, zaten babasının ölümü için toplumu ve süper kahramanları suçladığı için tüm stüdyo izleyicisini öldürmek için bunu kabul eder. Örümcek Adam, Superchargeri durdurur ve Maxie'nin tüm olayı ayarladığını öğrenir. Shiffman'ı bütün hasarı ödemeye zorlar. Peter daha sonra yetkilerini sorumlu bir şekilde kullanması gerektiğine karar verir ve bunları ihtiyacı olanlara yardım etmek için kullanması gerektiğini düşünür. Peter, Flash Thompson tarafından sataşılmaya devam eder. Ancak bir gün canına tak edip ona karşı koymayı düşünür, fakat gücünün Flash'ı gerçekten incitebileceğini anlayınca bundan vazgeçer. Daha sonra Bobby Grillo'nun bir marketi soymasını engeller, ona o kadar sert vurur ki adamın amel defterini eline verir, adam hastaneye kaldırılır. Yaptıkları karşısında dehşete düşen Peter, hem Flash'ın sataşmalarına katlanmaya çalışır hem de hastanelik ettiği adam olan Bobby'yi taburcu olduktan sonra bulup özür dilemeye çalışır fakat evi terkettiğini öğrenir. Örümcek Adam daha sonra bir inşaat vinci çöktüğünde tam ölecek olan Bobby'yi ve binlerce kişiyi kurtarır. Bobby suçlu bir hayattan vazgeçmeye karar verir. Örümcek Adam'a temiz bir sayfa açmasına yardım ettiği için teşekkür eder. Peter daha sonra Flash'la tekrar atışır ve ona artık ondan korkmadığını, ancak onunla kavga etmek istemediğini söyler. Flash, Peter'in bu korkusuz hareketi karşısında etkilenir.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
300

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam, Fantastik Dörtlü'ye karşı- Amazing Spider-Man #1]




(1963)- Bir Kahraman olması: Genç Peter'ın karşılaştığı ilk sorun, amcasının ölümüyle birlikte parasız kalmasıydı. May halasının çalışamayacak kadar zayıf olması nedeniyle çalışamıyordu. Peter, May halanın onun bilim adamı olmasını istemesine rağmen bir iş bulmaya karar verir. İlk başta çaresizlikten örümcek güçlerini suç için kullanmayı bile düşünür ancak sonra vazgeçer. Ancak artan borçlarını ödeyebilmek için iş bulması imkansız görünüyordu. Peter, Maxie Shiffman'dan daha fazla iş isteyince, Maxie, Peter'a çek yazmak zorunda kalır. Gizli kimliğini açıklamak istemeyen Peter, çeki Örümcek Adam adına imzalatmak zorunda kalır. Bu nedenle hiçbir banka çeki bozdurmaz. NOW Magazine ve Daily Bugle gazetesinin sahibi J. Jonah Jameson, Spider-Man'i bir tehdit olarak birçok başyazı yazmaya devam eder ve bu nedenle Örümcek Adam'ın kariyeri daha da kötüye gider ve bütün gösterileri iptal olur. Protestolar etkili olmaya ve halkın algısını Örümcek Adam aleyhine çevirmeye başlar. Peter gösterilerinin iptal edildiğini bir gece gösteriye gittiğinde kendisine verilen gazeteden okuyarak öğrenir, ardından tüm gösterileri iptal edilir ve işine son verilir. May halanın, faturaları ve kirayı ödemek için gizlice mücevherlerini sattığını gören Peter daha çok üzülür. J. Jonah Jameson basına Örümcek adamı bir yandan şöhret peşinde koşan biri olarak gösterirken bir yandan da oğlu için yüceltici yazılar yazar, gerçek kahramanın kendi oğlu olduğunu söyler.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
(1963)- Peter'in Jonah Jameson'un Oğlunu Kurtarması: J. Jonah Jamesonun oğlu John Jameson cesur bir astronottu. Bir uydu kapsülünde uzaya fırlatılacaktı.Fırlatma günü Peter Parker da orada gözlemci olarak bulunur. Roket başarılı bir şekilde kalkış yapar.Fakat güdüm sisteminden küçük bir parça gevşer ve kopar.Bu güdüm sistemi hatasına sebep olur.Sonrasında uydunun rotası şaşar ve tekrar atmosfere girerek irtifa kaybeder. Örümcek Adam fırlatma sahasında belirir.Olayı çözmek için oradakilere bir teklifte bulunur.Onlara düşen kapsüldeki arızalı 24-3b güdüm ünitesini bir yedeğiyle değiştirmeyi teklif eder. Ordunun kapsüle zamanında varabilmesi mümkün değildi.Bu yüzden Örümcek Adam'ın bu teklifini kabul ederler. Örümcek Adam bir uçak ve bir pilot alıp uydu kapsülünün atmosfere yeniden girdiği yere doğru uçar.Kapsül hızlı irtifa kaybetmesine rağmen Örümcek Adam ağıyla ona yetişir. Hatalı güdüm ünitesini hızlıca değiştirir. Ardından kapsül tekrar John Jamesonun kontrolü altına girer. O da onu yönlendirir. Sonra John Jameson paraşütü açıp roketi aşağıya indirir. Astronotun kurtulmasıyla herkes rahat bir nefes alır. Peter Parker, John Jamesonu kurtararak kendini kanıtladığını düşünür.Fakat Daily Bugle gazetesinin bir sonraki baskısını okuduğunda şoka girer. Gazetedeki yazıda Örümcek adamın uydu kapsülünü kasten sabote ettiği ve sonra işgüzarlık yaparak onu düzelttiği,asıl amacının meşhur olmak istediği yazıyordu. Kamuoyu bu yazılar nedeniyle Örümcek Adama karşı cephe alır. FBI, Örümcek Adam'ı sorgulamak için arar. Peter Parker ise bu durumdan nasıl kurtulacağını bilemez. Hâlâ işe ihtiyacı olan Peter, para kazanmak için Fantastik Dörtlü adlı süper kahraman ekibine katılmaya karar verir. Yeteneklerini onlara göstermek niyetiyle Fantastik Dörtlünün karargahı olan Baxter binasına gizlice girer ve plastik cam kafes tuzağından kurtulur. Gücünü ve yeteneklerini görmeleri için Dört kahramanla dövüşür. Onlara neden geldiğini açıklar. Fakat Fantastik Dörtlünün kar amacı gütmeyen bir grup olduğunu ve maaş almadığını öğrenir. Aldıkları parayı da bilim ve teknoloji araç gereçlerine harcadıklarını öğrenir. Ardından öfkeyle Baxter Binası karargahından ayrılır. Okula dönen Peter, Örümcek Adam olmakla ilgili hayal kırıklıklarını Bay Flannigan'a "şifreli'' bir şekilde anlatır. Ancak rehberlik danışmanı, Peter'ın gözünde Thing'in yumruğu nedeniyle oluşan morluğu görünce bunu Flash Thompson'ın yaptığını düşünür. Peter ise itiraz etmez. Öğretmen Flash'ı ciddi bir şekilde uyarır. Bu, Flash'ın Peter hakkında daha fazla öfkelenmesine neden olur.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
(1963)- Bukalemun ile Savaşı: Bukalemun olarak bilinen Rus suçlu ve kılık değiştirme ustası, çok cepli kılık değiştirme yeleğini New York şehrinin kenarındaki Lark binasına,bir savunma tesisine sızmak için kullanır. Ardından Örümcek Adamın Fantastik Dörtlü'nün karargahına yaptığı ziyareti duyar. Örümcek adamın parasız pulsuz kaldığını öğrenir. Ardından Örümcek Adamla temasa geçmeye çalışır. Sadece örümcek duyusunun alabileceği özel bir frekansla ona sahte bir iş teklifi sunar. Aslında onu piyon olarak kullanmayı düşünür. Onu Savunma Tesisinin çatısına çağırır. Ardından Savunma Tesisine bir kez daha sızar ve Spiderman kılığına girerek füze savunma planlarının geri kalanını da çalar. Bukalemun'un kaçmasından hemen sonra Spiderman Savunma Tesisinin çatısına gelir. Güvenlik görevlileri planları onun çaldığını düşünerek onu yakalamaya çalışır. Spiderman onlardan kurtulur.Ardından esnek ağını gerdirerek kendini Limana doğru uçurur. Daha sonra güvenli bir şekilde inmek için ağından bir paraşüt yapar. Limandan bir bot kapar ve helikopteri takip eder. Helikopteri bekleyen bir Sovyet denizaltı aracı olduğunu görür. Hızla helikopterin kontrolünü ele geçirir ve Bukalemunu Lark Binasına geri götürür. Bukalemun Lark Binasında tekrar kılık değiştirip polis kılığına girer. Kısa bir kargaşa yaşanır. Kargaşa sırasında polisler gerçek Spiderman'in Bukalemun olduğunu zanneder. Ancak Spiderman'in duvara tırmandığını gördüklerinde onun gerçek Spiderman olduğunu anlarlar, ardından Bukalemun yakalanır ve tutuklanır. Ertesi gün okula giden Peter, eski manajeri Maxie'nin onu özel bir iş için aradığını da öğrenir. Clash ile bire bir dövüş müsabakasını kabul eder. Clash, birine zarar vereceği sırada Örümcek Adam onu ​​etkisiz hale getirir ve parayla birlikte oradan ayrılır. İdolünün onu aşağılamasına öfkelenen Clash, intikam almaya yemin eder. Daha sonra danışman öğretmene giden Peter, gözünün morluğunun Flash'dan kaynaklı olmadığını anlatır. Bu, danışmanın Peter'a olan güvenini azaltır. Flash ise Peter'ın hayatını perişan etme konusunda her zamankinden daha kararlı hale gelir.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
(1963) - İş bulması: Akbaba adında yeni bir suçlu New York'ta terör estirir. Daily Bugle ve onun kardeş yayını NOW Magazine, Akbaba olarak bilinen kötü adamın net bir fotoğrafını çekebilen herkese para vereceğini yayınlar. Ben amcasının eski kamerasını bulan Peter, kötü adam'ın fotoğraflarını çeker fakat Akbaba tarafından farkedilir. İlk karşılaşmayı Akbaba kazanır ve Örümcek Adam'ı bir su kulesine hapseder. Oradan çıkmayı başaran Örümcek Adam ikinci karşılaşmasında Akbabayı yenmeyi başarır. Ardından fotoğrafları J.J. Jameson'a götürür. J.J. Jameson Peter'i işe alır. Jonah Jameson bu inanılmaz resimleri nasıl çektiğini sorunca, Peter ona resimleri nasıl çektiğini sormaması şartıyla yanında çalışacağını söyler. Kazandığı parayla kira borcunu ve diğer faturalarını öder ve May halası için yeni bir mutfak takımı alır. Ardından tekrar Clash ile savaşır. Peter, Örümcek Adam olarak zamanını diğer süper kahramanların fotoğraflarını çekerek geçirmeye karar verir. Thing, Thor ve Demir Adam'ın fotoğraflarını çeker. Ayrıca iyi notlarından dolayı okul çıkışı Profesör Cobbwell ile deneylerinde çalışma fırsatı da bulur. Ardından Tinkerer(Korkunç Oyuncakçı) ve yanındaki dünyayı istila etmeye çalışan uzaylılar ile yüzleşir ve onlara karşı mücadele eder. İlk başta mağlup olup cam bir fanusa hapsedilir ancak oradan kurtulup düşmanlarını yener, fakat Tinkerer kaçar. (Daha sonraki zamanlarda bu Tinkerer ve uzaylı olayının bir düzmece olduğu ortaya çıkar. Düzmecenin içinde Mysterio'nun (Quentin Beck)'in de parmağı vardır.) Peter, Jameson'un sekreteri Betty Brant ile tanışır ve ona kalpten vurulur. Jonah, Peter'a avans vermeyi reddettikten sonra, Daily Bugle binası, Clash tarafından saldırıya uğrar fakat Örümcek Adam engeller. Ardından Peter, Örümcek Adam kimliğinden vazgeçer ve örümcek güçlerini Clash'in fotoğraflarını çekmek ve Daily Bugle'a satmak için kullanmaya başlar. Ardından tekrar kahramanlığa döner. Spider-Man'in en büyük hayranı Cole, Örümcek Adam'a ''mahallenin dost canlısı'' sıfatını kazandırır. Örümcek Adam'ın tam teşekküllü bir kahraman olarak ilk faaliyetlerinden biri, 12 yaşındaki Alana Jobson ve babasını bir soyguncudan kurtarmaktı.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
202

[Resimdeki görüntü: Örümcek Adam'ın Dr.Ahtapot ile ilk karşılaşması ve yenilmesi- Amazing Spider-Man #3]



1963 Yılı (16 yaşında): Bukalemun, Akbaba ve Tinkerer gibi düşmanlarıyla savaştıktan sonra dört mekanik kola sahip olan Doktor Ahtapot ile savaşır. İlk karşılaşmayı kaybeder. Tamamen morali bozulan olan Peter kahramanlıklardan vazgeçmeyi düşünür, ancak Fantastik Dörtlü'den İnsan Meşalesi Midtown Lisesi'ne gelip öğrencilere bir konferans yapar ve bu sayede morali düzelip kahramanlığa geri döner. Hükümet, Fantastik Dörtlü'den Dr. Ahtapot'u yakalamasını söyler. Ancak başka işleri olduğu için bunu reddederler. Örümcek Adam tekrar Dr. Ahtapot ile savaşır ve onu yenmeyi başarır. (Işıklı) Örümcek Sinyali cihazını geliştirir. İkinci Süper kahraman grubu ''Yenilmezler'' ekibi kurulur. (İlki Fantastik Dörtlüdür) Örümcek Adam, Sandman ile savaşır ve onu elektrik süpürgesiyle yener. Daha sonra Doktor Doom ile savaşır. Sonra Leonardo da Vinci tablosunun çalınmasıyla suçlanır. Ona iftira atan Fox adlı düşmanını (İnsan Meşalesi'nin yardımıyla) yener ve suçlamaları bertaraf ettirir. Liz Allan'ı soygunculardan kurtarır. Liz, bu sebeple Örümcek Adam'a aşık olur. Sonra Kertenkele ile savaşır. Örümcek Adam, (Kertenkelenin insan hali olan) Bilim adamı Curt Connors 'ın karısı Martha ve oğlu Billy ile tanışır. Scorcher ile savaşır. Yüzbaşı George Stacy'e resmi polis olmak istediğini söyler ancak reddedilir. Scorcher ile tekrar savaşıp Osborn Chemicals tesisinden belge çalmasını engeller. Scorcher'in bir tuzağını daha engeller. Meclis üyesi Randolph'un talimatıyla Batwing isminde mutasyona uğrayan biri ile savaşır. Ancak onun hayatta kalmak için yiyecek çalan korkmuş bir çocuk olduğunu öğrenir ve ona ilişmez. Aksine ona bazen yiyecek götürür. Peter, Tiny McKeever'in okul derslerinin kötü olduğunu, futbol takımından atıldığını, bu sebeple bir hırsızlık yaptığını ve babasından şiddet gördüğünü öğrenir. Okuldan sonra notlarını yükseltmesi için ona ders vermeyi teklif eder. Örümcek Adam, Avengers'in kurulduğunu duyduktan kısa bir süre sonra onlara katılma arzusu doğar. Ancak Brooklyn Avengers'a katılmaya davet edilir. (Jean Gray'in de katılmasıyla) 3. Süper kahraman grubu olan X-Men kurulur. Peter, lisede ikinci sınıfı geçer. Hapisten kaçan Akbaba ile tekrar savaşır. Betty Brant ile akşam yemeğine çıkar. Hapisten kaçan Sandman, İnsan Meşalesi ile savaşır. Sandman yenildiği sırada Örümcek Adam olay yerine gelir. Hapisten 2.kez kaçan Sandman, Örümcek Adam ile tekrar savaşır. Jason Ionello okulda Peter'a sataşır. Betty ile bir buluşmaya gider. Michael Marko adlı birine karşı mücadele eder. Peter, bu senelerde Daily Bugle'dan Betty Brant ile çıkmaya başlar, ancak Liz Allan ona aşık olur. Ayrıca Peter'in halası ve komşusu Anna Watson, Peter'in (Anna'nın yeğeni) Mary Jane ile çıkmasını ister.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
1964 Yılı (17 yaşında): Flash, Peter'a sataşır ve gözlüğünü kırar. Peter, Flash ile kavga eder. Arkadaşları Peter'ın görünürdeki gücü karşısında şaşırmadan edemezler.Örümcek Adam, daha sonra Yaşayan Beyin adlı robota karşı savaşır. Peter, örümcek güçleri sebebiyle görme bozukluğunun iyileştiğini ve artık gözlük takmasına gerek olmadığını anlar. Kendilerine Uzay Adamları diyen bir grup tarafından suçlamalara maruz kalır fakat sonunda gerçek hırsızların onlar olduğunu kanıtlar. Avengers, Hulk'u ararken Örümcek Adam ile iletişime geçer. May Hala'nın kalp rahatsızlığı için gereken ilacı almakta zorlanır. May Hala ameliyat olur. Sınıf arkadaşları Peter'a sataşmaya devam eder. Betty, Peter'a fotoğrafçılık konusunda tehlikelerden uzak durmasını tembihler.



180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam'ın Elektro tarafından mağlup edilmesi- Amazing Spider-Man #9]



Şehirde Elektro adlı yeni bir suçlu ortaya çıkar. Örümcek Adam, Elektro ile savaşır fakat ilk karşılaşmasını kaybeder. Peter, Örümcek Adam ile Elektro'nun aynı kişi olduğunu düşündüren fotoğraflar çeker ve bunların parasını May halanın ameliyat masrafları için harcar.Bunun üzerine J.Jonah Jameson, Spider-Man'in, Electro olarak kılık değiştirdiğini söyleyip onu suçlar. Örümcek Adam, daha sonra Elektro adlı suçluyla savaşır, onu mağlup eder ve fotoğraflarını çekip Daily Bugle'a götürür. Spiderman ve Elektro'nun farklı kişiler olduğunu anlayan Jonah Jameson utanır. May Hala iyileşmeye başlar. Peter, Betty ile (tehlikelerden uzak durması konusunda) ufak bir anlaşmazlık yaşar. (Çünkü Betty'nin kardeşi Bennett'in mafyaya borcu vardı ve Betty kardeşi gibi Peter'in da tehlikeli adamlara bulaşmasından korkuyordu) Spiderman, Big Man ve ekibi Enforcers'ın peşine düşer, fakat suçlular kaçmayı başarır. Peter, May halaya kan verir.(Kan verirken Örümcek Adam olduğu için ona bir zararı olup olmayacağından korkarak kan verir) Peter, May halasını komşuları ile birlikte Florida'ya tatile gönderir. Jason Ionello okulda Peter'a sataşır. Sally Avril Peter'a destek olur. Örümcek Adam, hapisten tekrar tekrar kaçan Akbaba ile 3.kez savaşır. Wizard ile savaşan İnsan Meşalesine yardım eder. Peter Batwing'i bulmayı başarır ve onu yardım etmesi için bir bilim adamına (Reed Richards ve Henry Pym)'ye götürmeye ikna etmeye çalışır, ancak Batwing kaçar. Doctor Winslow tarafından açılan yeni bir göz kliniğini açıldığını öğrenince May halasının göz muayenesi için tek başına oraya gitmeye karar verir. Gerçekte, "Winslow" suçlu bilim adamı Gerhard Winkler'dı. Electro adına insanların beyinlerini bir cihazla yıkayarak değerli eşyalarını getirmelerini sağlıyordu. Gerhard Winkler, beyin yıkama cihazıyla Örümcek Adam'a hırsızlık yaptırır. Örümcek Adam değerli eşyaları Winkler ve Electro'nun saklandığı yere götürür. Tam o esnada (Peter'in sınıf arkadaşları Jason ve Sally) onların fotoğraflarını çeker, fotoğraf makinesinin flaş'ı Örümcek Adam'ı hipnozdan kurtarır ve Elektro ve Winkler'i yenmeyi başarır. Örümcek Adam (daha önceden) elinden kaçan Big Man ve ekibi Enforcers'ın peşine tekrar düşer. Betty'nin onlara borcu olduğunu öğrenir. Kötü adamlar Betty'yi tehdit eder. Örümcek Adam, Big Man ve ekibi Enforcers ile savaşıp onları yener. Örümcek Adam başta Big Man'in patronu Jameson olduğunu düşünse de Big Man'in Jameson'un en güvendiği muhabir Frederick Foswell olduğu ortaya çıkar. Betty, (Peter'a zarar gelmemesi için) bir süre ortalıktan kaybolur. Peter onu merak eder. Enforcers hapisten kaçar ve Headsman adlı bir suçlu onlara yardım eder. Peter, Flash, Jason ve Sally ile ufak bir tartışma yaşar. Örümcek Adam, Enforcers ve Headsman ile savaşır ve onları mağlup eder. Fakat Headsman kaçmayı başarır. May hala Florida tatilinden döner. Peter, Dr. Curt Connors'ın New York'a geldiğini öğrenir. Örümcek Adam, (mutasyona uğramış olan) Batwing'i Connors'a götürüp bir çare bulmaya ikna eder. Ancak Batwing yanlışlıkla Curt Connors'un elindeki şişeyi kırar ve kimyasallar Curt Connors'un tekrar Kertenkele'ye dönüşmesine neden olur. Ertesi sabah Peter, Tiny'nin kolunun kırıldığını - babası tarafından şiddet görmeye devam ettiğini öğrenir. Ardından Sally Avril, Peter'a Örümcek Adam resimlerini nasıl çektiği hakkında bir takım şüpheli sorular sorar. Ertesi akşam Spiderman ve Batwing, Bronx Hayvanat Bahçesi'nin altındaki kanalizasyonda Kertenkele'yi bulurlar. Örümcek Adam, panzehiri Kertenkeleye içirerek onun tekrar eski haline Dr.Curt Connor'a dönmesini sağlar. Ardından Dr. Connors, Batwing'i iyileştirmek için Florida'ya götürür. (Daha sonra anlaşılacağı üzere Batwing'i orada da iyileştiremez) İnsan Meşalesi, Rabble Rouser olarak bilinen komünist casus tarafından halkın gözünde kötü gösterilir. Örümcek Adam halk tarafından kötülenen bir kahraman olma konusunda İnsan Meşalesine tavsiyede bulunur. Meşale bu tavsiyeyi reddeder ve daha sonra adını temize çıkarıp Rabble Rouser'ı yener. Kaptan Amerika, seneler önce kaldığı buzdan çıkarılıp tekrar hayata döndükten sonra, J. Jonah Jameson, onun fotoğraflarını çekmesi için Peter ve muhabir Ned Leeds'e görevlendirir. (Peter'in Kaptan Amerika'nın fotoğraflarını çekme hikayesi, Avengers #4 olayları sırasında Avengers ekibinin Kaptan Amerika'yı buzdan çıkardığı olaylar sırasında geçer. Bu olaylarda Avengers, D'bari ırkından Vuk (Starhammer) tarafından taşa dönüştürülür. Kaptan Amerika, Vuk(Starhammer)'ı Avengers'ı eski haline dönüştürmeye zorlar ve daha sonra Sub-Mariner'i de yendikten sonra, Kaptan Amerika, Avengers ekibine resmi olarak katılır.)




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Betty, kardeşinin ölümünden Örümcek Adam'ı suçlar- Amazing Spider-Man #11]



Doktor Ahtapot hapisten kaçar. Peter, Örümcek İzleyicileri icat eder. Örümcek izleyicisi sayesinde bir vapurda Dr. Ahtapot ve Betty'yi bulur. Doktor Ahtapot'un gangster Blackie Gaxton'ı işe aldığını, Blackie'nin, Betty'nin kardeşi Bennett'in ona olan kumar borçlarının temizlenmesi için hapisten çıkarıldığını öğrenir. Ardından kötü adamlarla savaşır. Fakat Blackie'nin silahından çıkan kurşun Betty'nin kardeşine isabet eder ve ölür. Blackie tutuklanır fakat Doktor Ahtapot kaçmayı başarır. Betty başlangıçta Örümcek Adam'ı kardeşinin ölümünden sorumlu tutar. Daha sonra Peter'a, Bennett'in ölümünün bir kaza olduğunu bildiği halde, olaya Örümcek Adam'ın karıştığı için onu affedemeyeceğini söyler. (Bunun üzerine birkaç gün öncesinde Betty'ye gerçek kimliğini açıklamaya karar veren Peter, ilişkisinin bitmemesi gerçek kimliğini açıklamaktan vazgeçer) Peter, örümcek güçlerini kaybetmesine neden olan 24 saatlik bir grip virüsüne yakalanır. Tam bu sırada Dr. Ahtapot, Betty'yi kaçırıp Örümcek Adam'a meydan okur ve onu savaşmaya çağırır. Peter ve Jameson, Dr. Ahtapot'un olduğu yere giderler. Orada Peter, gizlice Örümcek Adam'a dönüşür. Fakat 24 saatliğine güçlerinik kaybettiği için Dr. Ahtapot'a yenilir. Dr. Ahtapot, onun maskesini çıkarır. Dr. Ahtapot, Jameson ve Betty maskenin ardındaki Peter'i görünce şaşırırlar. Fakat Dr.Ahtapot Peter'in cahil cesaretiyle kız arkadaşını kurtarmak için böyle birşey yaptığıı düşünerek onun gerçek Örümcek Adam olma ihtimalini düşünmez. Peter'ın bu kahramanlık hareketi sonunda Liz Allan'ın ona aşık olmasına neden olur fakat Peter, Betty ile sevgili olduğu için Liz Allan'ı reddetmek zorunda kalır. Ardından Peter'in güçleri tekrar geri gelir ve Dr. Ahtapot'u yenmeyi başarır ve polislere teslim eder. Ardından Commanda olarak bilinen bir mücevher hırsızına karşı mücadele eder fakat Commanda kaçar. Sally Avril, Örümcek Adam fotoğraflarının tümünü Peter'in çektiğini öğrenir. Peter'in sınıf arkadaşlarından biri Daily Bugle'a gelip Peter'i görmeye gelir. Betty Brant onu kıskanır. Örümcek Adam, Commanda'nın bir soygun yapmasını engeller. Fakat Commanda, polislere soygunu Örümcek Adam'ın yaptığına inandırarak tutuklanmaktan kurtulur. Peter'in sınıf arkadaşı olan Sally, bir süper kahraman olmaya karar verir, kendisine Bluebird ismini koyar ve Peter'a bunu söyler.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
(Sally, Peter'in ilkokul ve liseden arkadaşıydı. Liseye geçince Flash ile takılmayı tercih etti. Daily Bugle, daha önce Örümcek Adam'ın gerçek kimliğini keşfedebilen herkese bin dolar teklif etmişti. Jason ve Sally bu parayı kazanmayı umarak sürekli araştırma yapmaya devam ettiler. Daha sonra Elektro ve Dr. Winkler tarafından hipnotize olmuş Örümcek Adam'ı tam maskesini çıkaracakken fotoğrafını çekmiş, makinenin flaşı örümcek Adam'ı hipnozdan kurtarmıştı. Örümcek Adam kötü adamı yenerek Sally'e minnettarlığını sunmuştu ve Sally'nin Elektro'nun yakalandığı fotoğralafını çekmesine izin vermişti. Bu başarı Sally'nin Bugle için Örümcek Adam'ın fotoğraflarını çekebileceğini düşünmesine neden olmuştu ve Bugle'de Örümcek Adam'ın fotoğrafçısı olmak için iş istemişti ancak daha sonra bunu zaten Peter'in yaptığını öğrenmişti. Peter Sally'den diğer arkadaşlarına bunu söylememesini istemişti.)


Ardından Sally, kendine Bluebird ismini vererek bir süper kahraman olmaya karar verir. Ardından Peter'dan kendisinin resimlerini çekmesini ister, ancak Peter bunu reddeder. Sinirlenen Sally, Peter'a şantaj yapacağını belirterek arkadaşlarına Peter'in Örümcek Adam'ın fotoğrafçısı olduğunu söyleceğini belirtir. Peter, Sally'den önce davranarak sınıfta hobi olarak fotoğrafçılık yaptığını açıklar. Bunun üzerine Örümcek Adam'ın hayranı olan Flash Thompson, Örümcek Adam'ın fotoğrafçısı olan Peter'a karşı eskisinden biraz daha nazik davranır. Eel adlı kötü, Elektro'yu hapisten kaçırır. Örümcek Adam, Eel ve Elektro'ya karşı savaşır. Bu savaşta Örümcek Adam'a yardım etmek isteyen Sally(Bluebird), Örümcek Adam düşmanları tam yenecekken onların kaçmasına sebebiyet verir. Betty, Peter'in güvenliği konusunda endişe etmeye devam eder. Akbaba bir kuyumcuyu soyar ve Örümcek Adam onu durduramaz. Betty, Peter'a tehlikeli fotoğraflar çekmemesi konusunda endişelerini dile getirir. Örümcek Adam daha sonra Scarlet Beetle bir yaratıkla savaşır. Savaşa Örümcek Adam ile çalışmak isteyen Blubird de katılır. Yanında fotoğrafları çekmesi için Jason Ionello'yu da getirir. İkisi de yaratığı durdurur. Ardından Örümcek Adam, Bluebird'den kahramanlık işinden vazgeçmesi konusunda ısrar eder. Örümcek Adam, Sally Avril'i bazı sıradan haydutlara karşı bir mücadelede yaralanmasına izin verince Bluebird kahramanlığı bırakmaya karar verir. Ancak Sally, şöhret ve servet peşinde koşmaktan tamamen vazgeçmez ve Peter gibi bir fotoğrafçı olmaya karar verir. Daha sonra Örümcek Adam Black Knight'ın Ksavalı Prenses Elena Stragosz'u kaçırmasını engellemeye çalışırken, Sally ve Jason olay yerine doğru gelir ve ve bir araba kazası geçirir. Jason sadece hafif bir sarsıntıyla kurtulur ama Sally ölür.



180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam, Sally Avril'in yasını tutuyor- Untold Tales of Spider-Man #13]



Black Knight kaçmayı başarır. Peter sonraki birkaç gün kendini suçlar. Sally'nin cenazesi sırasında Peter, Flash tarafından suçlanır. Daha sonra Black Knight'ın Chrysler Binası'nda olduğuna dair haberleri öğrenip oraya gider. Örümcek Adam, Prenses Stragosz'u kurtarır ve Black Knight'ı mağlup eder. Örümcek Adam, Sally'nin ölümünün acısıyla Black Knight'ı ölümüne döver, ardından İnsan Meşalesi gelip Örümcek Adam'ı durdurur. İnsan Meşalesi, Örümcek Adam'a Sally için elinden geldiğini yaptığını söyler.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
1964 Yılı Devamı:



180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam, Green Goblin ile savaşıyor- Amazing Spider-Man #14]



Peter, Tiny'nin okulu bıraktığını ve bir servis istasyonunda çalıştığını öğrenir. Örümcek Adam, Scorcher tarafından saldırıya uğrar fakat düşmanından kurtulur. Tiny, Peter'in okula geri dönme önerilerini reddeder. Ertesi gün okulda Peter, arkadaşlarının Jason Ionello'yu dışladığını farkeder ve onu beraber yemek yemek için masasına çağırır. Jason ise onu öfkeyle onu reddeder. Örümcek Adam, Scorcher ile tekrar savaşır. Scorcher kaçar. Örümcek Adam daha sonra Tiny'yi okula geri dönmesi ve eğitimini bitirmesi için ikna eder. Örümcek Adam, Savinski ile savaşır ve ve onu yetkililere teslim eder. Betty'nin eski erkek arkadaşı Gordon Savinski tekrar ortaya çıkar. Savinski kendisine Terrier ismini verir ve mafya için çalışır. Savinski, Betty'nin evine gelen Peter'a yumruk atar. Peter, Flash'a neden Jason'u dışlıyorsunuz diye kızar. Liz, Tiny için evde hoşgeldin partisi düzenler. Peter, Liz'in partisinde Jason'u arkadaşlarıyla kaynaştırır. Örümcek Adam, Radioactive Man'in radyoaktif malzemeleri çalmasını engellemeye çalışır fakat başarısız olur. Fakat daha sonra onu mağlup eder. Mary Jane Watson, Peter'i takip etmeye devam eder. Peter, Jason ve Tiny için evde bir parti düzenler. Betty partiye geldiği sırada Liz, Peter'i yanağından öper ve Betty orayı terkeder. Örümcek Adam, Hawkeye ve sevgilisi Black Widow ile karşılaşır. Hawkeye (hipnoz edilerek) bir hırsızlık yapmaya çalışır. Örümcek Adam onu durdurur. Ardından Baron Mordo ile mücadele eder. Ardından Dr. Strange ile karşılaşır. Strange, Örümcek Adam'a ona anında ulaşma yeteneği kazandırır ve genç kahramana bir düşünceyle kendisini çağrırabileceğini söyler. Dormamnu ile çalışan Baron Mordo, Lantarr Fenerini çalıp dünyadaki bir takım insanları başka bir boyuta sürükler. Örümcek Adam ve Dr. Strange feneri yok edip, Mordo'yu mağlup ederler. Ve Dr.Strange diğer boyuttaki insanları dünyaya geri gönderir. Örümcek Adam, Mysterio ile savaşır. İlk karşılaşmayı kaybeder. Daha sonra onu yenip polislere teslim eder. Daha sonra Headman ile tekrar savaşır. Liz ve Flash'ın aracılığıyla Betty ile arasını düzeltmeye çalışır. Daha sonra Headman ile yine savaşır. O sırada Green Goblin(Norman Osborn) gelir ve başarısızlıkları nedeniyle Headman'ın ekipmanını yok eder. Liz Allen, Peter'a daha çok ilgi duymaya başlar. Flash, Peter'i kıskanır. Örümcek Adam, Green Goblin ile karşılaşır. Green Goblin onu tuzağa düşürecek bir plan yapar. Örümcek Adam'a bir Hollywood'da oynayacağı film projesi sunar. Fakat onu tuzağa düşürür. Örümcek Adam, Enforcers ve Green Goblin ile savaşır. Bu savaş, Hulk'un saklandığı yere kadar devam eder. Örümcek Adam, Hulktan kaçar ve Enforcers'ı mağlup eder ve onları yetkililere teslim eder. Green Goblin kaçar.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Kaptan Amerika, Hulk ile savaşan Örümcek Adam'ın hayatını kurtarıyor- Fallen Son: The Death of Captain America #4]



Süper kahraman grupları büyümeye başlar. Örümcek Adam, onlarla daha fazla karşılaşmaya başlar. İlk olarak Giant-Man ve Wasp ile karşılaşır. Giant-Man ve Wasp'ın düşmanı Egghead bir plan yaparak onları Örümcek Adam'a saldırtır. Bu sayede Egghead bir çok soygun yapar. Ancak çok geçmeden 3 kahraman kandırıldıklarını anlayıp Egghead'a karşı beraber savaşır. Örümcek Adam ve Wasp böceklerin doğası gereği birbirinden pek hoşlanmaz ve hep rekabet içinde olurlar. Daha sonra Gomdulla adlı dev bir mumya şehre saldırır. Örümcek Adam, Fantastik Dörtlü ile beraber ona karşı savaşır. Daha sonra Görünmez kız ile birlikte bir bankayı soymaya çalışan Elektro'ya karşı savaşır. Görünmez kız, görülmediği için Örümcek Adam yanlışlıkla ona yumruk atar. Bunu gören Fantastik Dörtlü üyeleri Örümcek Adam'a saldırır. Görünmez Kız yanlış anlaşılmayı düzeltip ortamı sakinleştirir. Ardından Örümcek Adam ve Fantastik Dörtlü beraber hareket edip Elektro'yu mağlup ederler. Daha sonra Hulk, New york'da yine bir öfke patlamasına girer. Örümcek Adam onu durdurmaya çalışır fakat dengi değildir. Bunun üzerine Kaptan Amerika olay yerine gelip meseleyi hallleder.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam, Daredevil ile karşılaşıyor- Amazing Spider-Man #16]


180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam, Zalim Altılıya karşı!- Amazing Spider-Man Annual #1]



Betty ve Liz arasındaki gerginlik büyümeye başlar. Örümcek Adam, Avcı Kraven ile savaşır fakat ilk karşılaşmasında mağlup olur. Daha sonra hem Avcı Kraven'i hem de ona yardım eden Bukalemun'u yener. Her iki düşman da ülkeden sınır dışı edilirler. Daha sonra Örümcek Adam, Ringmaster adlı sirk lideri ve onun suç sirki ile savaşır. Örümcek Adam başta herkes gibi hipnotize olur fakat hipnotize olmayan Daredevil'in yardımıyla Ringmaster'ı ve Circus of Crime(Suç Sirki)'ni mağlup eder.Ben Amca'nın ölüm yıldönümünde, Peter güçlerinin onu yüzüstü bıraktığına inanmaya başlar. Daha sonra Doktor Ahtapot liderliğinde (Zalim Altılı adında) ekip kuran kötü adamlar (Dr.Ahtapot,Elektro, Mysterio, Sandman, Avcı Kraven ve Akbaba) May hala'yı ve Betty'yi kaçırırlar. Örümcek Adam güçlerinin geri geldiğini ve bunun sadece Ben Amca'nın ölümüne olan kederinden dolayı olduğunu farkder. Daha sonra Zalim Altılı'yı tek tek yener ve kız arkadaşıyla halasını kurtarır. Zalim altılı ile savaşı sırasında İnsan Meşalesi ve İron Man'in yardımlarını reddeder. Yine bu savaş sırasında Doctor Strange, Fantastic Dörtlü, Thor, Giant-Man, Wasp ve Iron Man ile yolları kesişir. May hala ise kendisini kaçıran Dr. Ahtapot'u çekici bulmuştu. Dr. Ahtapot mahkemeye çıkarılır fakat kaçmayı başarır. Tekrar Dr. Ahtapotla savaşır ve onu yener. Peter, May halanın sağlığı için endişelenir.



Örümcek Adam, banka soyguncuları sandığı bir film setindeki oyunculara saldırır ve basın tarafından bir darbe daha alır. Liz Allan, Peter ile Betty'nin ilişkisine müdahale etmeye devam eder. Flash, Örümcek Adam'ın itibarını düzeltmek için kendi Örümcek Adam Hayran Kulübü'nü kurmaya karar verir. Bu sayede kendisine ulaşacağını düşünür. May hala, arkadaşı Anna'nın yeğeni Mary Jane Watson'la Peter'in görüşmesini ister fakat Peter ilgilenmez. Örümcek Adam fan klübü toplantısına gelir ve Green Goblin tarafından saldırıya uğrar fakat İnsan Meşalesi ona yardım eder. Fakat May halanın kalp krizi geçirdiğini öğrenince savaşı bırakıp oraya gider. Örümcek Adam'ın Yeşil Goblin'den kaçması herkesin Örümcek Adam'ı bir korkak olarak görmeye başlamasına neden olur. Betty hastanede olan May halayı ziyarete gider. Örümcek Adam, Akbaba ile tekrar savaşır. Wilson Fisk (Kinpin)'in hayatını kurtarır. Örümcek Adam, hasta olan Akbaba ile konuşur ve son yıllarını neden heba ettiğini sorarak onu suçtan vazgeçirir. Akbaba isteyerek pes eder ve polise teslim olur. May hala hastaneden taburcu edilir. Peter Betty ile arasını düzeltmeye çalışır fakat onu bulamaz. Liz Allan'la karşılaşır ve onunla bir kafede oturup kahve içer. Mekan daha sonra Menace ve Mutantmenleri tarafından saldırıya uğrar. Örümcek Adam, X-Men'in yardımıyla suçluları yenmeyi başarır ve mutant'ların aslında robot olduğunu ve gerçek suçlular tarafından kontrol edildiğini öğrenir.



 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam düşmanlarından korkuyor- Amazing Spider-Man #18]




Peter lise sona geçer. Örümcek Adam'ın itibarı kötüye gider ve mali açıdan sıkıntıları artar. May halanın sağlık sorunları ve tedavi masrafları devam eder. Peter, Örümcek Adam olmaktan ciddi bir şekilde vazgeçmeye karar verir. Betty, Peter'i Liz Allan'dan kıskanmaya devam eder ve Bugle muhabiri Ned Leeds ile çıkmaya başlar. Kum Adam tekrar ortaya çıkar fakat Peter ondan kaçar. Peter, Flash'ın Spider-Man'in itibarını arttırmak istemesinden etkilenir. Jameson tarafından Scarecrow adlı suçlunun fotoğraflarını çekmesi istenir. Suçlunun soygun yaparken fotoğraflarını çeker. Mücadeleye girme konusundaki isteksizliği sebebiyle bir kavgada mağlup olur. Peter, Örümcek Adamlıktan sonsuza kadar vazgeçmeye karar verir ve kostümünü fırlatıp atar. J. Jonah Jameson, Spider-Man'i kendisinin korkuttuğunu iddia ederek Bugle'da yayınlar yapar. Ancak Peter, May halayı hastaneden taburcu edildiğinden beri ilk kez tekerlekli sandalyesinden çıkarken görünce fikrini tamamen değiştirir. Halası ona pes etmemesi ve zorluklar karşısında yılmaması konusunda tavsiyelerde bulunur. Peter daha sonra kostümünü geri alır ve Örümcek Adam olarak devam etmeye karar verir. Ardından Scarecrow'un izini sürer. Peter, yeni bulduğu güven ile Örümcek Adam olarak suçluları yakalamaya başlar. Bu sırada İnsan Meşalesi, Örümcek Adam'ı aramaya çalışır. Sandman, Enforcers ile ittifak kurar. Ardından Örümcek Adam'ı bir tuzağa düşürmek için İnsan Meşalesini ele geçirirler. Örümcek Adam, Enforcers'ın izini sürer, Human Torch'u kurtardıktan sonra iki kahraman onları ve Sandman'ı yener. Ve Örümcek Adam, dünyanın onu yeniden takdir etmesini sağlar. Betty, Need Leeds ile çıkarak Peter'i kıskandırmaya çalışır.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
1965 Yılı (17-18 yaşında): J. Jonah Jameson, Peter Parker'ın Örümcek Adam'ın fotoğraflarını nasıl çekebildiğini öğrenmek için özel dedektif Mac Gargan'ı işe alır. Peter bunu Örümcek hisleri sayesinde anlar ve Gargan'ın takiplerinden kurtulur. Richard Dickinson adında genç bir araba hırsızını yakalar. Betty ile arası gitgide kötüleşmeye başlar. Daha sonra Scorpion ile savaşır. Örümcek Adam daha sonra Crime-Master ile savaşır. Sınıf arkadaşı Vanna Smith'i Akbaba'nın saldırısından kurtarır. Hayatını kurtarmasına rağmen Vanna, Örümcek Adam'ı onu takip eden ürkütücü bir sapık olarak düşünmeye başlar ve internette Örümcek Adam karşıtı bir blog başlatır. Yenilmezler, X-Men, Fantastik Dörtlü, Daredevil ve Doktor Strange, Sundown ile savaşır, Örümcek Adam da kahramanlara yardım eder. Avengers'in meşhur düşmanı Kang, Örümcek Adam'ın bir robot kopyasını Avengers'a tuzak kurmak için kullanır fakat gerçek Örümcek Adam gelip durumu düzeltir. Kaptan Amerika, Örümcek Adam'ı, sahtekar android'i durdurmadaki yardımından dolayı kendisine teşekkür etmek için takip eder ve Ağ Kafa'nın Sandman'ın bir banka soymasını önlemesine yardımcı olur. Ardından Örümcek Adam ve Kaptan Amerika Sandman ve Enclave'e karşı mücadele eder. Örümcek Adam kısa bir süre sonra yine Kaptan Amerika ile karşılaşır. İki kahraman Elektro'yu yener. Örümcek Adam'ın Popülaritesi artar.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
latest

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam ve İnsan Meşalesi- Spider-Man Human Torch #1]




Peter, ile İnsan Meşalesinin kız arkadaşı Doris Evans arasında bir yanlış anlaşılma olur. Spiderman, İnsan Meşalesiyle beraber Beetle'yi mağlup eder. Örümcek Adam İnsan Meşalesi ile rekabet eder ve kavgaya tutuşur. Ardından Fantastik Dörtlü ile kavga eder fakat Görünmez kız ortalığı sakinleştirir. Meşale, Örümcek Adam'ın peşinde olduğu bazı dolandırıcıları yakalar ve tüm övgüyü kendisi sahiplenir. Örümcek - Adam, Torch'tan intikam almaya karar verir. Spidey bu amaçla Görünmez Kız'dan bir randevu ister. Meşale ise Reed'in rakibi Sub-Mariner'a Örümcek Adam'ın Görünmez Kadın "kaçırdığını" bildirir. Namor daha sonra Örümcek Adam ve Sue'yu bir pizza salonuna kadar takip eder ve saldırır. Ardından Sue, yanlış anlaşılmayı düzeltir. Örümcek Adam'ın, İnsan Meşalesiyle olan rekabeti devam eder. Peter'in mezuniyeti yaklaşır ve hangi üniversiteye gideceğini düşünür. Başlangıçta Eyalet Üniversitesini görmeye gider ve Fantastik Dörtlü ile tekrar karşılaşır. Betty, Peter'i Liz'den kıskanmaya devam eder. Spiderman, The Masters of Menace'i yener. Batwing, New York'a döner ve intihar etmek için Örümcek Adam'a saldırarır. Örümcek Adam, Batwing'le savaşmayı reddedince, yaratık kaçar. Curt Connors ile görüşen Peter, Batwing'in insan formuna dönmesini engelleyen bir şey olduğunu öğrenir. Batwing'i annesiyle buluşturur. Batwing, insan formuna geri döner ve eve götürülür. Kısa süre sonra Fantastik Dörtlü'den Bay Fantastik ve Görünmez Kızının evleneceği açıklanır ve bir parti verilir. Örümcek Adam şahsen davet edilmemiş olmasına rağmen, Baxter Binası'nın yanından geçerek bir dilim pasta alır. Lise mezuniyeti yaklaşır.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü- Örümcek Adam, Green Goblin'e yeniliyor- Amazing Spider-Man #26]




Frederick Foswell (Big Man), hapishaneden salıverildikten sonra Jameson onu işe alır. Örümcek Adam, Lucky Lobo ve çetesini devirir. Peter daha sonra Empire State Üniversitesi'ni ziyarete gider. Orada fen bilgisi öğretmeni Bay Warren, onu ağabeyi Profesör Miles Warren ile tanıştırır. Green Goblin, Crime Master ile ittifak kurar. Örümcek Adam, Green Goblin ile tekrar savaşır ve onu yener. Peter, Empire State Üniversitesinden çok etkilenir ve kendisine gerekli burs verilmesi koşuluyla oraya girmeyi umar. Betty, Ned Leeds ile giderek yakınlaşır. Peter bundan rahatsız olmaya başlar. Örümcek Adam, Reinhart'ı (doktor kılığına giren Mysterio)'yu tekrar mağlup eder. Peter bir süreliğine İnsan Meşalesinin fotoğrafçısı olarak çalışır. Örümcek Adam, Torch'un düşmanı Paste-Pot Pete ile savaşır ve onu yener. İnsan Meşalesi, Dr. Doom ile savaşır fakat esir alınır. Örümcek Adam gelip onu kurtarır. Peter daha sonra Frightful Four(Korkunç Dörtlü) ile savaşları sırasında Fantastik Dörtlü'ye yardım eder. Daha sonra Krakatoom adlı yaratığa karşı savaşlarında tekrar Fantastik Dörtlü'ye yardım eder. Peter daha sonra Alev Adamla birbirlerine şakalar yaptıkları bir kamp gezisinde gruba katılır. Peter, ikincil bir kostüm tasarlamaya başlar. Daha sonra Spencer Smythe'nin 'ın Örümcek Avcıları (adlı robotlarla) ile savaşır. Betty ve Liz, Peter'in evine geldiklerinde karşılarında Peter Parker ile tanışmak için bekleyen Mary Jane'i görürler, üstlerine kaynar su dökülmüş gibi olurlar. Peter daha sonra Betty ile ufak bir tartışma yaşar. Peter okulda ona sataşanlarla ufak bir arbede yaşar. Green Goblin ve Crime-Master savaşırlarken Örümcek Adam gelip müdahale etmeye çalışır ancak Spiderman yenilir ve Goblin tarafından esir alınır. Fakat Örümcek Adam kurtulup ikisiyle de tekrar savaşır ancak iki suçlu da kaçar. Örümcek Adam, Foswell'in iki suçludan biri olduğundan şüphelenir. Ardından Crime Master'ın gerçekte Nick Lewis olduğunu öğrenir.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
Peter, yeni tasarladığı kostümünü kaybeder ve bulamaz. Bunun üzerine yeni bir kostüm daha tasarlamaya karar verir. Peter okulda Flash'ın Jessica Jones'e sataştığını görür. Jessica Jones, başından beri Peter'a aşıktı fakat sürekli bunu sır olarak saklar. Peter, Dr. Cobbwell ile yeni bir iş bulmaya çalışır. Human Top'a karşı mücadele eder. Ancak Human Top kaçar. Örümcek Adam, Marvel Comics yayıncısı Stan Lee ile karşılaşır. Stan Lee, Örümcek Adam'a onun hakkında bir çizgi roman yapmayı teklif eder. Peter kimliğinin gizli kalması için bu konuda isteksiz davranır. Human Top daha sonra Marvel Comics ofislerine saldırır ve Örümcek Adam onu engeller. Fakat Lee yine de Örümcek Adam çizgi romanına devam eder. Peter yeni tasarladığı ve kaybolan kostümünü Spencer Smythe'den geri alır. Sonra Molten Man ile savaşır. Mezuniyet hızla yaklaşırken, Peter burs kazanmak için elinden geldiğince çok çalışır. Mezuniyet balosu yaklaşır. Flash ve arkadaşları alay etmeye ve Peter'ı küçük düşürmeye devam eder. Örümcek Adam daha sonra Birleşmiş Milletler Binasına saldıran Sandman ile çatışır. Flash, Liz'e çıkma teklif eder. Peter, Sandman ile tekrar savaşır. Eve döner ve May haladan baloya Mary Jane ile gitmesi için onunla konuştuğunu öğrenir. Peter, Flash'ın babasının alkolik olduğunu ve oğluna şiddet uyguladığını öğrenir.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Peter, Liseden mezun oluyor- Amazing Spider-Man #28]




May hala Peter'ın hem Liz hem de Betty'yi baloya davet ettiğini öğrenince sinirlenir. Peter, Blake üzerinden burs alır. Peter yine de onunla baloya gitmeyi reddeden Mary Jane ile uğraşmaktan kurtulmuştu. Peter daha sonra iki kızı birden baloya davet ettiğini itiraf eder. Liz, Peter'a bir tokat atar. Peter Örümcek Adam'a dönüşüp Flash'ın hayatını ve notlarını kurtarmayı başarır. Peter daha sonra Sandman'in izini sürüp ve onu iyileştirmek istediğini belirtilir. Sandman, Spidey'ye bir yumruk atar ve kaçmadan önce düşüncesinden dolayı teşekkür eder. Peter'a Empire State Üniversitesinden bilim bursu verildiği açıklanır. Sınıf arkadaşlarından Flash da aynı üniversiteye katılır. Ancak Liz, tercihini başka bir şekilde yapıp veda eder. Böylece Peter, liseden mezun olmuş olur.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
1965 Yılı devamı:


180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam ve Doktor Strange, Büyücü Xandu'ya karşı savaşır- Amazing Spider-Man Annual #2]



Peter, Empire State Üniversitesi'ne kaydolmadan önce yaz tatilinde bir dizi macera yaşar. Dr.Strange ile beraber Xandu'ya karşı mücadele eder. Ned Leeds Avrupa'daki görevinden döner. Ned'in dönüşü, Peter'ın Betty Brant ile olan ilişkisinin sonu olur. Scorpion hapisten kaçmayı başarır. Örümcek Adam, Sporpion'u tekrar yener. Örümcek Adam'ın Sporpion ile savaşı sırasında onları Quicksilver ve Scarlet Witch izler. Quicksilver ve Scarlet Witch daha sonra Avengers'a katılır. Peter 18 yaşına basar. Örümcek Adam daha sonra Bay Fantastik ve Görünmez Kız'ın düğününe davet edilir. Şenlikler sırasında, Doctor Doom, süper kötü adamlar ordusu ile Baxter Binasına saldırır. Bu saldırı, katılan çeşitli süper kahramanlar tarafından durdurulur. Olay yerinde Örümcek Adam, Hawkeye'nin hayatını kurtarır. Daha sonra Peter, Liz Allen ile karşılaşır. Liz, Peter'dan Flash'ın peşini bırakmasını ister. Şehirde Cat Burglar adlı bir soyguncu çıkar.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
316

[Resimdeki Görüntü: Peter'ın Örümcek Adam olarak hayatı onu Betty Brant'tan uzaklaştırıyor- Amazing Spider-Man #30]


Betty daha sonra Peter'a Ned Leeds'in kendisine evlenme teklif ettiğini söyler, Peter üzülür. Örümcek Adam, Cat Burglar yakalamaya çalışır ancak polis ondan önce davranarak Cat Burglar'ı tutuklar. Peter ile Betty'nin tekrar çıkma ihtimali imkansızlaşır. Örümcek Adam, Master Planner adlı suçlunun bir soygununu engeller. Peter, Empire State Üniversitesi'ndeki ilk gününe başlar. May hala hastaneye kaldırılır. Flash Thompson, Peter'ı yeni arkadaşları Harry Osborn ve Gwen Stacy ile tanıştırır. Örümcek Adam, tekrar Master Planner'in bir soygununu engeller. Maddi sıkıntıları devam eder. Peter, May halanın bu kadar hasta olmasının nedeninin kanındaki onu zayıflatan radyoaktif parçacıklar olduğunu öğrenir. Bunun aylar önce halasına verdiği kan naklinden kaynaklandığını düşünür ve kendisini suçlar. Ona bir çare bulmaya karar verir. Yakın zamanda New York'a taşınan Dr.Curt Connors'dan yardım ister. Ardından May halanın hayatını kurtarmanın tek umudunun Isotope-39 içeren bir formülde olduğunu öğrenir. Tüm parasını bu ilaç için harcar fakat ilaç Master Planner tarafından çalınır.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam, May halanın hayatını kurtarmak için zamana karşı yarışıyor- Amazing Spider-Man #33]


Örümcek Adam, Master Planner'ın denizaltı sığınağını bulur ve onunla savaşır.Orada, Master Planner'ın gerçekte eski düşmanı Doktor Ahtapot olduğunu görünce şaşırır. Ardından Dr.Ahtapot'un tuzağıyla üs çüker ve Örümcek Adam molozların altında kalır. Denizaltı su almaya başlar. Dr. Ahtapot ise olay yerinden kaçar. Peter gücünün sınırlarını zorlarve ve enkazdan kurtulur. Iso-39 adlı ilacı da kurtaran Örümcek Adam, düşmanlarla savaşıp oradan kurtulur. Ardından ilacı Dr. Connors'a götürür. İlaç hastanedeki May halaya verilir ve May hala kurtulur. Peter Daily Bugle için fotoğraf çekmeyi bırakmaya karar verir, çünkü düzenli bir işe ihtiyacı olduğunu düşünür.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
1966 Yılı (18 yaşında): May hala hastaneden taburcu edilir. Avcı Kraven Amerika Birleşik Devletleri'ne döner ve Örümcek Adam kılığında J. Jonah Jameson'a saldırır. Bu, Peter'ı sahtekarı aramaya sevk eder. Örümcek Adam Kraven'i bulur ve onu savaşta yener. Peter savaşın fotoğraflarını çeker ama Betty'yi görmemek için onları Daily Bugle'a satmaz. Molten Man hapisten çıkıp kılık değiştirir ve bir dizi soyguna başlar. Örümcek Adam onu mağlup eder. Betty ortadan kaybolur. Örümcek Adam, Looter'in bir soygununu engeller. Profesör Mendel Stromm(Robot Master) Osborn Chemicals'a saldırmak için robotlar oluşturur. Örümcek Adam robotlarla savaşır. Stromm ölümcül bir kalp krizi geçirip ölür. Örümcek Adam, Masked Marauder'ın bir soygun girişimini engeller. Marauder, Örümcek Adam'ı Daredevil ile savaşması için kandırır ve başka bir soygun girişimine kalkışır. Daredevil, Spider-Man'i yener. Örümcek Adam, örümcek hislerini kullanarak Daredevil'i Nelson ve Murdock'un ofislerine kadar takip eder. Yanlışlıkla avukat Foggy Nelson'ın gerçekten Daredevil olduğuna inanır.(Gerçek Daredevil Matt Murdock'du) Daha sonra Örümcek Adam ve Daredevil, Marauder'e karşı savaşır. Örümcek Adam, Marauder'in silahı ile geçici olarak kör edilince Daredevil düşmanlarla savaşıp onları yener. Daredevil basına Örümcek Adam'ın Marauder'i yenmede yardımcı olduğunu söyler. Marauder kaçmayı başarır. Peter, Betty'nin şehirden aniden ayrılması üzerine Ned Leeds ile tartışır.Örümcek Adam, bir film stüdyosunun setinde meydana gelen bir kaza sayesinde süper insan gücüne sahip olan boksör Joe Smith ile dövüşür. Örümcek Adam, onu normale döndürene kadar Joe ile mücadele eder. Örümcek Adam'ın düşmanı Mysterio hapishaneden çıkıp suç hayatına devam eder. Örümcek Adam, Mysterio ile tekrar savaşır ve onu mağlup eder. Mysterio tekrar hapse yollanır. Örümcek Adam, Green Goblin'in gönderdiği bir kaç gangster ile savaşır. Ardından Green Goblin, Örümcek Adam'ı gafil avlayıp esir alır. Ayrıca onun gerçek kimliğini de öğrenir.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Green Goblin, Peter'in gizli kimliğini öğreniyor- Amazing Spider-Man #39]



Goblin, Peter'ı saklandığı yerlerden birine götürür ve gerçek kimliğini açıklar. Kendisinin Norman Osborn olduğunu söyler. Ardından Green Goblin planlarını anlatır. Goblin, Örümcek Adam ile göğüs göğüse çarpışmak ister, bu yüzden onu bağlarından kurtarır. İkisi arasındaki savaş deponun alev alıp patlamasına ve Osborn'un hafızasının silinmesine neden olur. Peter parasal sıkıntılarını biraz düzeltir ve bir motosiklet alır. Betty, New York'a geri döner. Betty, Ned'in evlilik teklifini kabul etmeye karar verir. Rhino, Jameson'un oğlu John'u Rhino kaçırır. Örümcek Adam, Rhino ile savaşıp onu yener. Billy Fender adlı dedektif, Örümcek Adam'ın gizli kimliğini ortaya çıkarmaya yemin eder. Avengers, Örümcek Adam'ı ekiplerine almayı düşünür ve Daredevil'den onun hakkında bilgi alır. Daredevil, Avengers'a Örümcek Adam'ın onlar için en doğru tercih olacacağını söyler. Avengers, Örümcek Adam'a kendilerine katılmak için bir teklif sunar ve teste tabi tutulacağını söyler. Test olarak da Hulk'u ele geçirmesi istenir. Fakat Örümcek Adam, bir yanlış anlaşılmanın ardından Avengers'a katılma fikrinden vazgeçer. Ardından Örümcek Adam bir içki dükkanı soygununu engeller. Daha sonra, bir banka soygunu engeller. Bir banka soymakla suçlanır. Jonah daha sonra oğlunu Örümcek Adam'a saldırmaya ikna eder. Örümcek Adam John'la savaşır ve John mağlup olur. Soygunu başkasının yaptığı ortaya çıkar. O gece eve dönen Peter, sonunda May halasının aylardır ona ayarlamaya çalıştığı kızla tanışır.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Peter'in Mary Jane ile ilk tanıştığı an- Amazing Spider-Man #42]


Mary Jane Watson, Peter ile ilk tanıştığında ağzından şu cümleler dökülür : Kabul Et Kaplan! Turnayı gözünden vurdun! Rhino tekrar hapisten kaçar. Örümcek Adam onu tekrar yener. Peter, Gwen, Harry ve Flash ile karşılaşır ve Flash'ın orduya-askeye katılmak üzere olduğunu öğrenir. Ayrıca Flash ile arası eskisi gibi kötü olmaz. Peter evde, May halanın iyileşmediğini ve ilacının azaldığını fark eder, bu da Mary Jane ile olan planlarını iptal etmesine neden olur. O sıralarda X-men mağlup ettikleri Factor Three ile o zamanki mevcut savaşlarında yardımcı olacak kahramanlar ararlar. Örümcek Adam, bazı dolandırıcıları yakaladığı sırada X-Men'den Beast ve Iceman, Örümcek Adam'ı X-Men'e katılmaya davet eder fakat Örümcek Adam reddeder.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
1967 Yılı: Peter, May halayı tekrar bir tatile yollar. Örümcek Adam tekrar Kertenkele ile savaşır fakat yenilip kolunu feci şekilde burkar. Kolu burkulduğu ve gizli kimliği açığa çıkmasın diye Mary Jane ile olan bir randevusunu iptal eder. Daha sonra Kertenkele ile tekrar savaşıp onu yener. Daha sonra Kertenkele'yi Connors'ın laboratuvarına götürüp onu bir kez daha iyileştirir. Daha sonra kendisine Shocker adını veren yeni bir kötü adamla savaşır. Shocker kaçar. Patch kılığına giren Frederick Foswell Örümcek Adam fotoğraflarını çeken Peter'dan şüphelenir ve onu takip etmeye başlar. Peter Patch'in onu takip ettiğini anlar ve takibinden kurtulur. Peter'in kolu iyileşir. Daha sonra Shocker'i bir bankayı soyarken durdurur ve onu yener. Peter ve Harry birlikte bir daireye taşınır. Peter, Gwen ve Mary Jane arasında bir seçim yapmaya karar verir. Hangisinin onu daha çok sevdiğini düşünür. Peter, Mary Jane'i Empire State ve Eyalet Üniversiteleri arasındaki bir futbol maçını izlemeye götürür. O sırada maç Kristal olarak bilinen Inhuman sahaya ışınlanır ve maç kesintiye uğrar. Kristal, erkek arkadaşı İnsan Meşalesini bulması için Wyatt Wingfoot'u arıyordu. Peter yeni dairesine yerleşmeye başlar. Orduya hizmet etmeye gitmeden önce Flash Thompson'ın veda partisine de katılmaya hazırlanır. Peter, Harry, Mary Jane ve Gwen, düzenli olarak bir New York kafesi olan Coffee Bean'a giderler. Örümcek Adam, geri dönen Kraven ile tekrar savaşır ve Kraven yetkililere teslim edilir. Örümcek Adam, Daredevil(Matt Murdock) ve arkadaşlarına bir mektup yollar ve Matt'in Daredevil olduğunu öğrendiğini söyler. Matt ise yeni bir yalan atarak ikiz kardeşinin gerçek Daredevil olduğunu söyleyerek hem Spidermani hem arkadaşlarını inandırır. Daha sonra Daredevil, düşmanı Stilt-Man'in serbest kaldığı konusunda Örümcek Adam'ı bilgilendirir. Örümcek Adam Stilt-Man ile savaşır. Stilt-Man, Örümcek Adam'dan kaçmayı başarsa da, daha sonra Daredevil tarafından mağlup edilir. Peter daha sonra Gwen Stacy ile Metropolitan Sanat Müzesi'ne gider. Peter tekrar güçlerini etkileyen bir grip olur. Yeni bir Akbaba ile savaşır. İlk karşılaşmada yenilir. Ardından Örümcek Adam hem Avcı Kraven ile hem de yeni Akbaba ile savaşır ve ikisini de mağlup eder. Sorcerer olarak bilinen yeni bir kötü adam Örümcek Adam için sorunlara neden olur. Önce Örümcek Adam'a korkunç baş ağrıları vererek gücünü test eder, ardından Örümcek Adam'ı kontrol etmek ve onu Sentetik Adam olarak adlandırdığı bir robotla savaşmaya zorladığı New Orleans'a kadar göndermek için gücünü kullanır. Sorcerer'in yaptığı tuzak ters teper ve kendi ölümüne sebep olur. Büyücü öldüğünde, Meksika Körfezi'ne giren ve dibe batan Sentetik Adam'ı kontrol edecek kimse ve hiçbir şey yoktur. Tüm karşılaşma yüzünden kafası karışan ve düşmanının kim olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan Örümcek Adam eve döner.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
1967 Yılı devamı:


180

[Resimdeki Görüntü: Peter, Örümcek Adam olmayı bırakıyor- Amazing Spider-Man #50]



Örümcek Adam, bir dizi suçluyu yakalar. Fakat kurtardığı kişiler ona karşı Daily Bugle'de kötü yazılar yazar. Jonah Jameson da onu lekeleyici yazılara devam eder. May hala tekrar hastalanır. Peter'in notları düşer. Profesör Warren, Peter'ın akademik kariyeri konusundaki endişelenir. Peter, Örümcek Adamlığı sonsuza kadar bırakmaya karar verir. Bu en ciddi bırakma kararlarından biridir. Kostümünü bir çöp kutusuna atar. Peter daha sonra, Jameson'a fotoğraf çekmeyi bırakacağını bildirmek için Daily Bugle'a gider. Peter'in kostümü bulunur ve Jameson'un ofisinde sergilenir. Sonunda Örümcek Adam olarak sorumluluklarından kurtulan Peter, hem Gwen hem de halası May ile daha fazla zaman geçirir. Kingpin adlı suç lideri şehirde gücünü arttırır. Peter bunları görmezden gelmeye çalışsa da aklına takılır. Peter, bir hayduttan bir güvenlik görevlisini kurtarır. Peter, kendisinin amcası Ben'e benzediğini fark eder ve sorumluluklara sırtını dönemeyeceğini fark eder. Jameson'un ofisine giren Peter, Örümcek Adam kostümünü gizlice alır. Jameson bir kaç dakika sonra Örümcek Adam'ın geri döndüğünü öğrenince yine sinirlenir. Örümcek Adam, Kingpin'in şehirde suç faaliyetlerini engellemeye çalışır. Bir soygunu engelleyemez fakat yeniden geliştirdiği Örümcek İzleyici cihazı sayesinde onları Kingpin'in saklandığı yere kadar takip eder. Orada, Frederick Foswell'in Kingpin ile güçlerini birleştirdiğini ve Kingpin'in J. Jonah Jameson'u esir aldığını görür. Ardından düşmanlarına saldırır. Kingpin'in adamlarını yener, fakat Kingpin tarafından mağlup olur ve esir alınır. Örümcek Adam ve Jameson, daha sonra boğulmaları için sular altında kalacak bir odaya zincirlenir.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam ve J.Jonah Jameson su dolu bir odaya bağlanıp boğulmaya terk ediliyor- Amazing Spider-Man #52]



Örümcek Adam bağlarından kurtulur ve tekrar Kingpin ve adamlarına saldırır. Kingpin yenileceğini anlayınca kaçar. Frederick Foswell ise Jameson'u kurtarmaya çalışırken Kingpin'in adamları tarafından vurulur ve ölür. Örümcek Adam gelip Jameson'u kurtarır. Peter, Harry'yi bir partide girdiği bir kavgadan kurtarır. Norman Osborn'un Parker'ın bilimdeki kariyeriyle kendi oğlundan daha çok ilgileniyor olması Haryy'yi üzer. Factor Three olarak bilinen terör örgütü garip bir örümcek robotunu dünyaya gönderir. Örümcek Adam'a dönüşen Peter, robotu hızla yok eder. Fakat daha öncesinden X-Men'e müttefiki Banshee örümcek benzeri bir robot tehditi olduğunu X-Men'e karşı bildirir. Bu yüzden X-Men kahramanları bu robot'u Örümcek Adam'ın kendisi zanneder ve ona saldırırlar. Sonunda X-Men yaptıkları hatayı fark eder ve Örümcek Adam'dan özür dilerler. Örümcek Adam, Alev Adam'ın başrolünü oynadığı yeni bir filmin çekimini başta gerçek bir savaş sahnesi zannedip yarıda keser. Bu da Meşalenin çılgına dönmesine sebep olur. Onları gören Wizard ve Mysterio fırsattan yararlanmaya karar verir ve kahramanları tuzağa düşürmek ister. Hem Meşale hem de Örümcek Adam, ikisinin de başrolde olduğu bir filmde oynamaları için Hollywood'a seyahat etmeye yollanarak kandırılır. Wizard ve Mysterio, Örümcek Adam ile İnsan Meşalesini birbirine düşürür ve savaşlarını sağlar. Fakat iki kahraman bir süre sonra kandırıldıklarını anlayıp düşmanlarına karşı beraber savaşırlar. Ardından Wizard ve Mysterio yetkilier tarafından tutuklanır. Flash ordudan evci izni alır. May hala ve Anna Watson'ın evlerinin boş odasını kiraya verirler. Örümcek Adam, Doktor Ahtapot'a karşı mücadele eder. Flash'ın dönüşü kutlanır. Örümcek Adam, Doc Ahtapot'u yeni üssüne kadar takip eder, fakat düşmanının tuzağından son anda kurtulur ve Ahtapot kaçar. Peter, May halayı ziyaret eder. Daily Bugle'da yeni yazı işleri müdürü Joe Robertson ile tanışır. Peter, May halanın boş odayı Dr. Ahtapot'a kiraya verdiğini öğrenince şok olur. Ahtpot, Peter'ı ağzını kapalı tutması konusunda uyarır. Örümcek Adam, Doktor Ahtapot ve adamlarıyla savaşır. May hala odaya girip onları görür ve bayılır. Dr. Ahtapot kaçar. Peter, May'ın doktorunu arar. May hala hastaneye kaldırılır. Peter daha sonra halasına zarar verdiği için Doktor Ahtapot'tan intikam almaya yemin eder.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: May hala Örümcek Adam'ın kollarında bayılıyor- Amazing Spider-Man #54]


Örümcek Adam, Dr. Ahtapot'a karşı tekrar savaşır fakat savaş sırasındaki patlama Örümcek Adam'ın hafızasının silinmesine nede nolur. Dr. Ahtapot onu beraber çalıştıkları konusunda ikna eder. Örümcek Adam, Dr. Ahtapot'a yasa dışı işlerinde yardım eder. Fakat hafızası silinse bile yine de şüphelenir. Doktor Ahtapot'tan giderek daha fazla şüphelenen Örümcek Adam, John Jameson ve emekli polis kaptanı George Stacy'nin de dahil olduğu yetkililerin Doktor Ahtapot'u saklandığı yere kadar takip etmesini sağlar. Doktor Ahtapot tarafından kullanıldığını anlayan Örümcek Adam, yetkililer geldiğinde Ahtapot'a saldırır. John Jameson, Ahtapot'u etkisiz hale getirmeyi başarır. Örümcek Adam'ı da gözaltına almaya kalkışırlar fakat kafası karışan Ağ Kafa olay yerinden kaçar, ve hala hafızası yerine gelmemişti.


 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam, hafızasını kaybediyor- Amazing Spider-Man #55]



Peter'in dostları onun kayıp olması nedeniyle endişelenir. May hala tekrar hastaneye kaldırılır ve arkadaşları Örümcek Adam'ın sorumlu olduğundan şüphelenir. J. Jonah Jameson, Örümcek Adam'ı avlaması için Ka-Zar olarak bilinen orman maceracısını işe tutar. Ka-Zar ve kılıç dişli kaplanı Zabu, Örümcek Adam ile savaşır. Örümcek Adam Ka-zar'a mağlup olur. Ardından Örümcek Adam'ın hafızası yerine gelir. Örümcek Adam herşeyi Ka-Zar'a açıklar ve gider. Spencer Smythe'nin yeni bir Örümcek Avcısı robotu, Örümcek Adam'ı takip eder. Örümcek Adam, robotu yenmeyi başarır.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,451
7,953
1968 Yılı:



180

[Resimdeki Görüntü: Peter ve Gwen'in ilk öpüşmesi- Amazing Spider-Man #59]




Peter'in ortadan kaybolduktan sonra geri dönüşü dostlarını mutlu eder. Gwen ile ilk kez öpüşür ve ilişkileri daha ileri bir boyuta taşınır. İnsan Meşalesi ile Daredevil kavgaya tutuşur. Örümcek Adam onları görür ve neden savaştıkları sorar. İnsan Meşalesi ise onun gerçek Daredevil olmadığını, Dr.Doom olduğunu söyler fakat o gerçek Daredevildir. (Önceki sayılarda Daredevil Dr.Doom ile mücadele eder ve zihinleri yani bedenleri yer değiştirir, ardından zihinleri/bedenleri tekrar eski haline gelir. Fakat Dr.Doom'un planıyla Fantastik Dörtlü, Daredevil'i'Dr.Doom zanneder) İnsan Meşalesi kandırıldıklarını öğrenince, Örümcek Adam ve Daredevil ile beraber Fantastik Dörtlü karargahına gider. Fantastik Dörtlü Fantastik Dörtlü, Daredevil'i'Dr.Doom zannedip saldırır olaya Thor da müdahale eder. Görünmez Kız'ın da yardımıyla yanlış anlaşılma düzeltilir. Spider-Man daha sonra Man-Monster'ın Richard Raleigh'in siyasi kampanyasını sabote etmesini engellemeye çalışır. Ardından Raleigh'in daha fazla destek elde etmek için kampanyasına saldırmasını sağladığı Man-Monster'i oluşturduğunu öğrenir. Oluşturduğu yaratık Raleigh'e saldırır. Hem Raleigh hemde Man-Monster ölür. Kingpin yeniden ortaya çıkar ve mucit Dr. Gerhard Winkler'ı yetkililerin beyinlerini bir cihaz ile yıkaması için işe alır. Mary Jane bir dansçı olarak işe alınır ​​ve piyon olarak kullanılır. Winkler'in beyin yıkama cihazına maruz kalır. Durumdan işkillenen Peter, Örümcek Adam'a dönüşüp olayı araştırır. Kingpin'in serserileriyle savaşır ve Winkler'ın beyin yıkama cihazını Kaptan Stacy üzerinde kullandığını görür. Peter, Kingpin ile savaşır ancak Winkler'ın makineleri sebebiyle şok yaşar olay yerinden kaçmak zorunda kalır. Kingpin daha sonra George Stacy'nin beynini yıkar. Peter Yüzbaşı Stacy'yi ziyarete gider. Stacy'yi Kingpin hakkında uyarmaya çalıştığında, Stacy ona saldırır. Gwen odaya girer ve Peter'in babasına sebepsiz yere saldırdığına inanır. Gwen buna kızar ve Peter'a gitmesini ve asla geri dönmemesini söyler. Peter, işi çözmek ve Stacy'i zihin kontrolünden kurtarmak için Kingpin ve adamlarını takip eder. Stacy ve kızı Gwen esir alınır. Örümcek Adam, Kingpin ve Winkler ile savaşır. Norman Osborn da gelir ve Kingpin'in adamı olan Winkler'ın George ve Gwen'i vurmasını engeller. Örümcek Adam, Yüzbaşı Stacy'yi ve Gwen'i kurtarır. Kingpin tutuklanır ve Winkler öldürülür. O zamanlar Gwen, hayatını kurtardığı için Norman Osborn ile daha sonra bir ilişki yaşar. Peter bu gerçeği yıllar sonra öğrenecekti. Gwen babasının yaşadığı kötü olaylar için hala Peter'ı suçlar.



Örümcek Adam daha sonra Medusa olarak bilinen İnhuman ile savaşır. İkisi Bliss tarafından kandırıldıklarını anlayınca savaşmayı bırakırlar. Peter, May halanın bir sandığını inceler ve anne babası ilgili eski gazete kupürlerine rastlar. Anne babasının casus olduklarını ve daha sonra Devlet tarafından vatan haini ilan edildiklerini öğrenir ve şoke olur. May halaya anlatır. May hala da sonunda Peter'a anne babasının ölümüne yol açan olayları anlatır. Anne babasının ülkelerine ihanet edeceğine inanmayan Peter, Örümcek Adam olarak bunu araştırmaya karar verir. Fantastik Dörtlü'den ödünç bir uçak alır ve ailesinin öldüğü yer olan Cezayir'e gider. Peter orada, anne babasının ölümünden komünist Red Skull'ın sorumlu olduğunu öğrenir. Ardından anne ve babasının suçluluğunu kanıtlayacak belgeleri de alıp Amerika'ya döner. Daredevil zihinsel bir patlamanun sonucu ile (istemeden de olsa) Kaptan Amerika'ya karşı ringde dövüşür. Onlar Madison Square Garden adlı spor kompleksinde dövüşürken Peter, onların fotoğrafını çeker. Peter, ağ sallerken düşer ve kolunu incitir. Orijinal Akbaba, yeni akbaba olan Blackie Drago ile savaşır. J. Jonah Jameson, Peter'ı olayı fotoğraflaması için gönderir. Olay yerine giden Peter, tehlikedeki bir çocuğun hayatını kurtarmak için oradan kaçmak zorunda kalır. Toomes (Orijinal Akbaba), Drago'yu yener. Kolu hala yaralı olan Örümcek Adam, Joe Robertson ve Jonah'ı Akbabadan korumaya çalışır ve Akbaba ile savaşır. Savaş sırasında Örümcek Adam binadan düşer ve düşüş hızını biraz olsun keser fakat bayılır. Yere düşen ve bilincini kaybeden Örümcek Adam'a vatandaşlar yaklaşır ve maskesini çıkarmak isterler. Fakat bu, Yüzbaşı Stacy'nin emriyle polis tarafından engellenir. Peter bir hapishane hastanesine götürülür. Hapishanedeki mahkumlar, Yüzbaşı Stacy'yi rehin alır. Örümcek Adam hapishaneden kurtulur. Ardından hapishaneden kaçmaya çalışan mahkumları engeller ve Yüzbaşı Stacy'yi kurtarır. Hapisten kaçan Mysterio ile tekrar savaşır.





 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst