Corto Maltese-NTV yayınları

merkal

Kıdemli Üye
3 Ocak 2012
131
289
Ankara
Corto Maltese NTV yayınlarından Renkli baskı olarak ilk sayısını bu ay yayınladı. Baskı kalitesini beğendim. Bende Dost kitapevi yayınlarından S/B baskıları mevcut.

cortoj.jpg
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
NTV nin Corto Maltese baskısını gördüm ama kendi kitapçımdan alacağım için satın almadım.

Dost Kitabevi'nin Corto'ları büyük boy ve çok güzel, Corto'yu o baskılarla sevdim.NTV iki kitabı birlikte satıyor. Birisi Dost'tan çıkan bir kitap, ikincisi ise Türkiye'de ilk kez yayınlanmış oluyor ve Corto'nun ilk dönemine ait. Stalin'le tanışması da bu kitapta. Almak ve okumak için sabırsızlanıyorum.

Küçük boyutunu yadırgamama rağmen ona da alışacağım. Ne de olsa Corto'yu çok özlemişim.

Eskiden olsa, okuduğum ve bende olan bir kitabın yeni baskısını, renkli de olsa almazdım.

Ama Çizgi Diyarı sayesinde

yeni yayınları satın alarak çizgi roman yayınlayan yayınevlerine destek olmak amacıyla
ve
ileride, sıralı listelerdeki eksiklikleri tamamlamaya katkıda bulunabilmek amacıyla bende olan çizgi romanların yeni baskılarını da alıyorum

Laf aramızda renkli Corto'lar çok güzel, NTV yayınlarını kutluyorum ve diğer tüm Corto'ları da eksiksiz ve renkli olarak raflarda görmek istiyorum.
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
" Bir Tuz Denizi Şarkısı "
şiir gibi bir macera ismi, Corto Maltese'nin en sevdiğim macerası, en az altı kez okudum, daha da okuyacağım.

NTV bu macerayı " Tuzlu Denize Balad " adıyla yayınlamış. Diğeri kadar güzel bir macera ismi. Renkli baskısını kaç kez okurum kimbilir.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Sevgili Profesör;Tamam çizgiroman yayınlayan kitapevlerine destek verelim ama (zaten bütçemizi riske sokarak elimizden geleni yapıyoruz) NTV yayınevi'nin yaptığına bakarmısın.DOST'un çıkardığı "Bir Tuz Denizi Şarkısı" idefix'te 10 TL(2.kitabı sayfa adedine bakarsak 6TL civarında) ye satılırken 27.50 TL gibi bir fiyat koymuşlar.Üstelik te tanışma fiyatıymış.DOST'un çıkardığı 10 adet Corto Maltese bende de var.Ama yeni renkli diziyi de "mecburen" alacağım
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Mecburen:) sevgili tex, mecburen

Gerçekten de ilk yayınlandığı tarihe göre bile Dost'un Corto'ları uygun fiyatlıydı ve baskıları da çok güzeldi. Bende de tamamı var. Eski kitapçıma, " eksik süper teks " aramak için gittiğimde NTV nin renkli Corto'larını gördüm ve şöyle bir inceledim. İştahımı fazla kabartmadan yerine koydum, çünkü az daha baksaydım alacaktım. Şimdiki kitapçım da çok kıskanç:) olduğundan ona sipariş verdim. Cuma veya cumartesi elimde olmasını bekliyorum.


NTV nin diğer yayınları piyasaya göre ucuz olmasına rağmen C. Maltese'yi neden pahalı verdiklerini anlayamadım. Politika mı değiştirdiler acaba.


Bir de kitapçım, iki cildi birlikte sattıklarını söyledi. Tek kitabın satışı yokmuş. İkisi birden 27.00 TL
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
cortokapak.jpg
cortokapakk.jpg


Corto'nun Rasputin'le tanışması Rus-Japon savaşının sona erdiği sıralarda.
Ünlü yazar Jack London da kitapta Corto'nun arkadaşı. Öykü, Rasputin etrafında geçiyor, Corto neredeyse konu mankeni bu serüvende.
Kaliteli baskı, güzel bir kitap, 72 sayfa.
Tuzlu Deniz'e Balad isimli İkinci Kitap ile bir arada kitapçımdan 21.00 TL ye aldım.
Tuzlu Deniz'e Balad, aynı kalite baskılı 257 sayfa. Corto'nun en sevdiğim macerası.
 

rehaulku

Yeni Üye
6 May 2012
27
35
Istanbul
Corto Maltese'lerin Youtube'da çizgifilm olarak 4 veya 5 macerası var. Fransızlar dizi yapmış. Ayrıca imdb'de de künyeleri görünüyor. ilgilenenler için dipnot olsun.
 
Üst