YILDIZ IŞIGIYLA YOLCULUK-EINSTEN-205sayfa

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,795
4,718

Sayın murtaza5 ;


İleri görüşlülük nedir ? Bize göre uzağı görmek... Oysa bu yanlış....
Aslında bu yanlış yanıt. "Uzağı görmek" ne kadar uzağı görmek ....
Bizim gibi toplumlarda ( bilimi mürşit olarak kabul etmeyen toplumlar ) "uzağı görmek görebildiğimizi önceden görmek" le eş olarak algılanır... Aslında İleri görüşlülük görünmeyeni ( görüş alanı dışındakini ) görebilmektir... Klasik yanıtı ise "Önemli olan uzaktaki dağa kadar olanı değil dağın arkasını görmektir"


Bu nasıl olur ? Bilim , dağa kadar olanı görebilir... Çünkü yapısı gereği deneye dayanmak zorunda... Bu onun zaafı değil... Doğal yapısıdır... Peki ileri görüşlülük nasıl olacak ? İşte bunu ancak ve ancak "FELSEFE" ile olur... Ama nasıl felsefe... Öyle "Metafizik Felsefe , İdealist Felsefe" bunu beceremez... Bunu yapmaya çalışsa da ancak "Saçmalar" bu tür felsefeler... Ancak ve ancak "Diyalektik Materyalist Felsefe" ile bu mümkündür... Yani hem "Madde"yi esas alacak hem "Değişebilirliği ve karşılıklı etkileşimi" esas alacak yani bilimi zemin kabul edecek ancak "FELSEFE" nin öncülüğünü de kabul edecek [ Elbet felsefenin ileri sürdüğü görüşleri ( bilimsellikten yola çıkarak ) bilimsel ölçütlere uygunluğu sınanarak test edilir bu sınavı geçerse doğru kabul edilecek.

Neden bu kadar sözü uzattım... :
1 - İşte Bizim gibi toplumlarla BATI toplumlarının arasındaki TEMEL FARK burada yatıyor da ondan...

2 - Dikkatli incelenirse EİNSTEİN'in tüm bunları yaptığı için bu denli Bilimde bu denli ileri görüşlü olabilmiştir... Einstein'in üstünlüğü ( Klasik bilim insanlarına göre ) bunda yatar...


Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim ...



 
Üst