Milo Manara külliyatı

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara
r3rh1s038hvorv25g.jpg


Milo Manara'nın eserlerine ilişkin forumda oldukça fazla çeviri ve orijinal paylaşım var. Arşivimi düzenlerken pek çok ekstra olduğunu fark ettim Manara'nın resmi sitesindeki bibliografya bölümüne göre mevcutları ve ekstra çalışmaları paylaşacağım. Bazı paylaşımların linkleri silinmiş, alternatif iyi olur.
(Ita - İtalyanca, Fra - Fransızca, İng - İngilizce, Spa - İspanyolca)

(Erotizm seviyesi fazla yüksek olabiliyor, bazı çizimleri fazlasıyla XXX yetişkin dergisi işi,
hassasiyeti olanların göz önüne alması iyi olacaktır.)

Açıklamalar resmi sitede yer alan orjinal ifadelerin google çevirisi ve benin düzeltme/eklemelerimden oluşuyor. "Le Opere" , "Maestro Dell Eros" serilerinin bazı sayıları kısa öyküleri de içeriyor. Ayrıca "Shorts" albümlerinde kısa öyküleri topluca bulmak mümkün.



*** Forumda Türkçe çevirisi olanlar için mevcut linkleri sonradan ekleyeceğim. "Arama" butonu ile hepsine ulaşılabilir.

oubx0yz9lkcmztm5g.jpg


1969-70: Genius
Genius, siyah giysili ve boynunda darağacı ilmeği olan bir anti-hahraman hakkındaki, 66-70 yılları arasında yayınlanmış aynı adı taşıyan fotoromanın çizgi roman versiyonudur. İlk sayı 15 Eylül 1969'da çıkan ilk sayıdan itibaren Milo Manara ilk 22 sayıyı durmadan çizmiştir. 23 numaradan 28 numaraya kadar farklı karikatüristler ve yazarlar çalışmıştır.

l6gbechl1xn3s1d5g.jpg
1zofkh68mjuv0ma5g.jpg






1970-71: Il Vascello Fantasma ve La vera storia di Jack lo Squartatore
Erregi tarafından yazılan erotik çizgi romandır. Manara iki bölüm çizmiştir. Bir korsan ve bir özellikle onu bir sonraki projelerine götüren hayalet gemi hikayesidir.

6deiuvchdiy6yqc5g.jpg
btfns82vv8nk6g25g.jpg





1971-1974: Jolanda de Almaviva
Kontes Jolanda de Almaviva'nın, Salgarian* ilhamını eros ile karıştıran deniz maceralarıdır. Güzel Jolanda, Maracaibo valisi ile nişanlıdır. Korsanlar tarafından kaçırıldıktan sonra Teğmen Jean Lafayette'e aşık olur ve İspanyol fatihlerle onun yanında savaşır ... 1970'de erotik cep boyutunda gazete bayilerine satılmaya başlamıştır. Ediperiodici tarafından yayınlanan ve Manara tarafından 61. sayıya kadar birkac sayısı çizilen eser 1970-1974 arasında 69 sayı olarak yayınlanmıştır.
* Emilio Salgari 1862-1911 yılları arasında yaşamış İtalyan yazar. Pek çok eseri sinema ve çizgi romana uyarlanmıştır. En bilineni, en azından benim için 'Sandokan' . Jolanda de Almaviva için esinlenme 'Yolanda, the Black Corsair's Daughter (Jolanda, la figlia del Corsaro Nero, 1905)' romanından yaplmış.


ryislo7xrgzdsm55g.jpg
7vjnsxs1mh9qj5m5g.jpg










v2lsp0uhwnms9m85g.jpg


*** Manara'nın toplu eserlerinden oluşturulmuş 'Opere' ve 'Maestro del Eros' gibi serileri de ekleyeceğim. 'Opere' serisinde Jolanda için tek bir albümde yer alıyor, işlerinin ne kadarını kapsadığını bilemiyorum.

1973-1975: Telerompo
Bazı erotik öğeler içeren hiciv dergisi. Televizyon bağımlısı hayalperestleri temsil eden Telerompo, “Raschiaballe”, “Anna Karognina”, “Il Conte di Montecribbio” gibi komik karikatürlerle o dönemin tüm ünlü televizyon karakterleriyle alay etmiştir.

Örnek sayı ...

gjgducgens3ad4j5g.jpg




1974: Bambole Assassine
Manara, Ediperiodici için arkadaşı Silverio Pisu ile birlikte, kıyamet sonrası bir fantezi dünyasında geçen, ana karakter olarak bir bebek robotu ve net bir alt başlığı olan erotik bir mini dizinin (Cosmine) son sayısını gerçekleştirir, "Bambole Assassine".

zoldootrgf35tvu5g.jpg




1974: Il Decamerone a Fumetti
Altın çağını yaşayan yetişkin çizgi roman türünün pozitif dalgasını takiben, Manara International Press için Boccaccio'nun Decameron'unun ana karakterlerinden yola çıkarak bazı hikayeler yaratmıştır.
(Kapağı aşağıda, Decameron hikaye olarak zaten cinsellik temellidir, çizimlerde aşırılık olmamasına karşın eşcinsellik içeriği nedeniyle paylaşıma karar veremedim. İnternet üzerinden bulunabilir.)

woxf3omnmsrkwiz5g.jpg


1974-1977: Il fumetto della realtà
1974'te Milo Manara, Corriere dei Ragazzi'ye katılır ve Milo Milani ve diğer yazarlarla çalışır. Manara'nın dergi için çizdiği ilk hikaye La rivincita della Morte'dir: Ölüm ile sıradan bir insan arasındaki tuhaf düello birkaç sayfada anlatılır. Masal, "fumetti-cronaca" olarak adlandırılan ya da kurgu ile gerçek arasında geçen çizgi romanlara aittir. Bu öykü ve diğer "realta" öyküleri Manara LE OPERE vol 19 - Sorie Brevi albümünde yer almaktadır.



1975: Un fascio di bombe (Alfredo Castelli, Mario Gomboli)
1969. gerçekleşen Piazza Fontana Bombalaması sonrasında çıkmıştır ve sosyalist günlük L'Avanti dergisi ile 600.000 adet ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

ux8k6kxni76vkyl5g.jpg




1975: Quella notte del 1580 (Milo Milani tarafından)
Milani ve Manara tarafından, Kıbrıs adasının ana şehri Mağusa'nın 1570 yılında Türk işgali sonucu kuşatılması ve düşmesinden sonra Konstantinopolis'te hapsedilen Venedik Cumhuriyeti askeri Veronalı Gerolamo Polidori'nin maceralarının anlatıldığı hikaye, 18 Mayıs'ta Corriere dei Ragazzi dergisinde yayınlanmıştır.



1975–76: La parola alla giuria (Milo Milani tarafından)
Büyük tarihi şahsiyetler bir hakimin ve jürinin önüne çıkarılır ve pozisyonlarını açıklama şansı verilir. Bunlar arasında general Custer, Attila, Nero, Robespierre, Oppenheimer ve Helen of Troy vardır. İlk bölüm Processo a Custer, 20 Nisan'da Corriere dei Ragazzi'de yayınlandı.

82ym05zotn3ht555g.jpg




1976: Ape
Alter Linus'ta yayınlanan bu son derece ilginç çizgi roman Çin fantezi edebiyatında önemli bir karakter olan Wu Ch'eng-en'e atfedilen Maymun Kral Sun Wukong'un hakkındadır O yılların atmosferini yaratan Mao ve Çin halkı hakkında bir metaforu iletmek için uyarlanmıştır. Manara, bu proje sayesinde Moebius stiliyle yüzleşmeye başlamıştır.

u4n3sf6vw6v28n35g.jpg
pwenb7x0tzxngyx5g.jpg

j5bdizifnpzy00o5g.jpg






Türkçe, çeviri&balonlama - The Ape/Maymun -Milo Manara / koftielma

1976: Click
Üç yıl sonra yine Il Mago'da yayınlanan Tam Tam Portfolio dergisi için gerçekleştirilmiş, kapitalizmi ve zayıf nüfusların sömürülmesini kınayan tek sayfalık çok kısa sözsüz hikaye.

İsteyene yayınlandığı Il Mago sayısı ...

q4dxl5e6wuj6mnv5g.jpg




İsteyene kendisi ...

gv8d1w2gqci8u9o5g.jpg


1976-1977: L'Histoire de France en bandes dessinées
Manara ve Fransız yayıncılık şirketi Larousse arasında, Fransa Tarihi üzerine çizgi roman biçimindeki proje için işbirliği çerçevesinde Manara, koleksiyonun Charlemagne ve Vikinglere, Fransız Devrimi'ne, Napolyon'a ve Paris Komünü'ne, Üçüncü Cumhuriyet'e adanmış beş bölümünü çizmiştir.

zw74i18mdv3ce1t5g.jpg
b1p34zwco9qsev05g.jpg







1977: Alessio
Manara-Pisu ikilisi yeni bir maceraya hayat veriyor, çizgi roman ve resimli hikaye arasında bir şey: Alessio, alteralter'de yayınlandı. Yazar ve karikatürcünün rolleri burada oldukça bağımsızdır: metin çizimlerden ayrı durur ve sütunlar halinde düzenlenerek iki yazarın özgürce çalışmasına izin verir.

"Manara Maestro dell'eros 18 - A cavallo del secolo" sayısında mevcut.

9481n0sbukpwyr55g.jpg

9ym7a6cnkp44lqg5g.jpg


1977: Chris Lean
Erotik unsurlara sahip bir dedektif çizgi romanının ana karakteridir. Lean'in karakteri James Dean'in görünümüne sahip gibi görünüyor.

1gttfy03e8puiyw5g.jpg




1977: Volere e Potere
Contro dergisinde yayınlanan Volere e Potere, 1977'de Manara ve Origa arasındaki toplantıdan, vicdani ret dilekçesi hakkındaki tartışmadan kaynaklanmaktadır.


1978: Storia d'Italia a fumetti di Enzo Biagi
Manara, Arnoldo Mondadori tarafından yayınlanan Enzo Biagi'nin iddialı projesine katılır : İtalya Tarihini anlatmak için çizgi roman kullanmak. Veronalı yazar dört bölüm resmeder: Firenze, L'Atene del Medioevo, Il Papa lascia Roma, La lingua degli italiani.

dd08e3sbn4tg.jpg




*Manara Maestro dell'eros 06 La storia a fumetti Corriere della Sera albümünde topluca yer alıyor.

1978: Snowman, L'Uomo delle nevi
Manara, Cepim (şimdi Sergio Bonelli Editore) koleksiyonunun bir cildini gerçekleştirir “Un uomo, un'avventura”: Alfredo Castelli tarafından yazılmış, daha sonra Martyn Mistère'i yaratacak olan bir fantezi hikayesidir. Kardan adam olduğu iddia edilen Yeti'yi arayan Himalayalar'da bir keşif gezisi. Manara panelleri bu eseri ile kendi dengesini bulur ve Moebius'un uzun süredir orada olan açık bir etkisini gösterir.

bod1i1378g2w.jpg
jr8ntafcvg9h.jpg
pcdz1z4401b5.jpg
2khqlgc49enf.jpg







1978: HP ve Giuseppe Bergman
1978'den beri Manara, akıl hocası Hugo Pratt sayesinde, editörlüğünü Casterman'ın yaptığı önemli Fransız dergisi (A SUIVRE) ile ortaklığını başlatır ve HP ve Giuseppe Bergman çalışmalarını gerçekleştirir. HP açıkça Hugo Pratt'i temsil ederken, Giuseppe Bergman yazarın ikinci kişiliğidir. Manara, çizgi roman ortamı hakkında mükemmel bir bilgi birikimine sahip olduğunu ve aynı zamanda onun söyleme ve deneme konusundaki büyük dürtüsünü gösteriyor. Erotizm eksik değildir ama ana unsur değildir. Tüm hikaye, bir tür anti-litream realite şovu, doğrudan Bergman'ın önemsiz bir yaşam fikrine başkaldırmasını ve onu tüm dünyayı dolaşacak macera arayışını elbette takip eder. Amazonia, hayalindeki ilk yolculuğunun son durağıdır. Guiseppe Bergman serisi ülkemizde "Parantez Gazetecilik ..." tarafından yayınlanmıştır.

qou10tq0a3dl.jpg
bs1wksm2g63y.jpg
5fcjpdn1w1kr.jpg






Forumdaki G.Bergman paylaşımları -
Manara Hp & Giuseppe Bergman 1. Kitap - Venedikli Üstat / bakunin
Manara Hp & Giuseppe Bergman 2. Kitap - Macondo Yolu / bakunin
Manara Hp & Giuseppe Bergman 3. Kitap - Öfke Zamanı / Birinci Rol / bakunin / gandor08
Manara Hp & Giuseppe Bergman 4. Kitap - Öfke Zamanı / Herkes Sahnede / bakunin / gandor08
Manara Hp & Giuseppe Bergman 5. Kitap - Mahpus Bakire / ertuğrul
Manara Hp & Giuseppe Bergman 6. Kitap - Belki de Düş Kurmak / Esrarengiz Çiçek
/ bakunin

Manara Hp & Giuseppe Bergman 7. Kitap - Belki de Düş Kurmak / Kali'nin Dikenleri / bakunin
Manara Hp & Giuseppe Bergman 8. Kitap - Yıldızları Görmek / bakunin / gandor08
Manara Hp & Giuseppe Bergman 9. Kitap - Giuseppe Bergman'ın Odysseia'sı / bakunin

1979-1980: La découverte du monde en bandes dessinées
Manara, Larousse tarafından yayınlanan bu koleksiyon için de, ünlü kaşiflere adanmış iki hikaye çizer: James Cook, İngiliz denizci ve haritacı ve Eylül 1513'te ilk kez Pasifik Okyanusu'nun önünde duran Vasco Núñez de Balboa.

551ircuejsvc.jpg
opjovsx8ppev.jpg





1980: Periodo Blu
Manara'nın hem kısa hem de uzun öykülerinde en çok tekrarlanan temalardan biri, sinema ve televizyon dünyasının kesin reddidir ve yönetmen ve yapımcıları kesinlikle nefret dolu insanlar olarak resmeder. Bu tür hikayelerde karakterlerden biri yaşlı bir adamın kendisi için poz vermesine izin veremez. Pablo Picasso figüründen esinlenilen hikaye, Blue dergisi n.0'da yayınlandı.



1980: An author in search of six characters, Altı karakter arayışında olan bir yazar, Giuseppe Bergman'ın Afrika Maceraları 1

5zko0i3xqfmj.jpg
espq336pd23q.jpg





1982: Dies irae: Giuseppe Bergman'ın Afrika Maceraları 2
Giuseppe Bergman'ın karakteri, her ikisi de Giuseppe Bergman'ın Afrika Maceraları olarak tanımlanan ve genellikle tek bir macera olarak yayınlanan altı karakter arayışında bir yazar ve Dies irae'de ortaya çıkıyor. Pek çok kişi, bunların karakterle ilgili en güzel hikayeler olduğuna inanıyor: kusursuz bir şekilde çizilmiş, mizah, macera ve erotizm açısından zengin iki orijinal mücevher. Manara, anlatmak, eğlendirmek ve aynı zamanda yansıtmak için ezici bir istek sergiliyor ve okuyucuyu karanlık kıtadaki tüm önyargılarımızı yok eden keşfedilmemiş bir Afrika'ya götürüyor. Luigi Pirandello'nun ünlü parçası için yapılan alıntı gibi meta-anlatı derecelerini kullanmaya devam ediyor ve okuyucuya göz kırpıyor. Öyküler önce Totem dergisinde yayınlanır, ardından Edizioni Nuova Frontiera tarafından yayınlanan ciltlerde toplanır.

zau7upsj23rc.jpg
90ia2n8xt57t.jpg





*Maestro dell'eros 11 ve Le Opere vol 5 her iki Afrika öyküsünü de içerir.

1981: Dedicato a Corto Maltese
Manara'nın arkadaşı ve akıl hocası olan büyük Hugo Pratt'in maceralarının ana karakterini, onu canlandırmasa bile onurlandıran bir hikaye. Ana karakter, Corto Maltese'nin ünlü arkadaşı, korkunç Rasputin. Manara, Hugo Pratt'in onu okuduğunda duygulandığını bildiriyor. Ayrıca Gabriele Salvatores, onu temel alan bir film yapmayı düşünecek kadar beğendi.

luj3on1sxnhp.jpg






1981: Fone
Métal Hurlant'ın İtalyan versiyonunda yayınlanan ve Jorge Louis Borges'e ve atmosferleri bu komik uzay macerasında neredeyse sadık bir şekilde yeniden yaratılan Manara'nın bir başka akıl hocası Moebius'a bir övgü olduğunu açıkça kanıtlayan Fone Fantasy hikayesidir.

0awk3asoe9yr.jpg


İsteyene öykü



İsteyene tüm dergi



1981: John Lennon
Liverpool'lu büyük şarkıcı ve müzisyene adanmış iki sayfada John Lennon Hikayesi, özel bir sayıda (A SUIVRE) yayınlanmıştır.


1981-1982: The Paperman, L'Uomo Di Carta
The Paperman, Fransız editör Dargaud için gerçekleştirilen bir vahşi batı çizgi romanıdır. İtalya'da Pilot dergisinde yayınlanmıştır. Manara, kızılderililerin bakış açısıyla anlatılan bir macerayı yazmak ve çizmek için deneysellikten uzaklaşıyor. Beyaz Tavşan'ın karakteri aracılığıyla erotizme hafifçe dokunulurken, tüm hikayeye bir tür mizah yayılır. Aynı zamanda Quattro dita olarak da biliniyor, dizinin adı bu olacakken ilk bölümde Fransız editörün mülkiyet değişikliği nedeniyle değişmiştir.

xkpyohsdxsd9.jpg
9fptw5nfp33p.jpg





Yayınlandığı "Pilot" dergileri

rtyq7unj1372.jpg
03fqzkw78oac.jpg
khwgo0r1l0dc.jpg
8lowa0z4339d.jpg







Türkçe, çeviri&balonlama - Milo Manara - Paper Man / harp55

1981-1982: Histoire de la Chine – de Confucius à nos jours
Manara, aynı zamanda, bir kez daha Larousse tarafından düzenlenen, filozof Konfüçyüs'ün kilit figüründen başlayan Çin Tarihi üzerine bu toplu ciltte yer alıyor. Kapak ve bir sayfa dışında elimde birşey yok.


eyf0i2t13h9pyha5g.jpg
dfg79r4t74bjzyx5g.jpg


1982: Acherontia Atropos
Orient Express dergisinin ilk sayısı için Manara tarafından gerçekleştirilen, fikrini yetişkin/snuff filmlerinden alan Acherontia Atropos Öyküsü.

ua5vwbwpr6v7.jpg




1982: The Last Tragic Day of Gori Bau & the Callipygian Sister
Frigidaire'de yayınlanan cehenneme inişin harika ve vizyoner tasviri. Manara, Masum Eréndira'nın İnanılmaz ve Hüzünlü Öyküsü'nün Márquez'ine ve Kalpsiz Büyükannesine saygılarını sunar.



1982: Click
1982 yılında Manara, kendisine erotik bir çizgi roman ısmarlayan yetişkin dergisi Playmen ile de işbirliği yapar. Kendi hayal gücünü dile getirmekte özgür olan Manara, erotik, aşırı ve neşeli bir hikaye icat eder. Click, orta sınıf ikiyüzlülüğü hakkında en çok bilinen ve satılan eseridir; üst sınıftan harika bir kadın olan Claudia Cristiani'yi, kontrolsüz bir şekilde azgın olan, beynine implante edilen ve bilinçsiz eğilimlerini serbest bırakan gizemli bir alıcı nedeniyle cinsel dürtülerin egemenliğine girdiğini anlatır. Buñuel'in Belle de Jour'undan da ilham alan bir cihaz. Ruh halindeki değişimi tekrarlar ve vücudunu sergilemek, herhangi biriyle cinsel oyunlar oynamak, süslenmek onun olmazsa olmazıdır.
Click, Manara'nın çoğu eseri gibi birçok dile, özellikle de Le déclic başlığıyla Fransızca'ya çevrildi. Çizgi roman o kadar başarılı olur ki, bu çalışma hem Jean-Louis Richard'ın yönettiği ve büyüleyici Florence Guérin'in oynadığı bir filme hem de bir sürü yumuşak Amerikan komedisine ilham verir. Bir video oyunu ve bir dans gösterisi de Click'ten ilham alır.

vawb1ncd1d4k.jpg
qtioh6p8eak7.jpg
v13twzrwgu9w.jpg
9o4nvg51sa7n.jpg
r8mgn6ppvxu0.jpg





Türkçe, tarama (Penthouse eki) - Milo Manara - Deklik / subzero

Tüm sayılar (v1 - v4)





1983: Senza Titolo
Federico Fellini'nin sinema dünyasına çok şey borçlu olan, erotik ve kesinlikle rüya gibi atmosferlerle dolu kısa fantezi hikayesi. Riminili yönetmene ithafen bir sergi için gerçekleştirilen hikaye, Fellini ve Manara arasındaki ilk kıvılcımı temsil ediyor. 1985 yılında Edizioni Nuova Frontiera tarafından yayınlanan antoloji Shorts'un bir parçasıdır.



1983-85: Indian Summer
1983'te Corto Maltese dergisinin doğumundan sonra Manara, en iyi hikayelerinden biri için çalışır. Hugo Pratt tarafından yazılmıştır, Nathaniel Hawthorne'un The Scarlet Letter'ından ve James Oliver Curwood'un romanlarından esinlenmiştir. Manara bu çizgi romanı hatırlayarak sık sık şunu söyleyecektir: “Hugo Pratt'in kendisi için sadece bir değil iki hikaye yazdığı tek karikatürist olmaktan onur duydum”.

9y5ah2aeurhq.jpg

p6fvqo23bnnx.jpg
v9345hbxjjmx.jpg
30a3i13zkcx3.jpg







Türkçe, çeviri&balonlama - Indian Summer - YERLİ YAZI / direnc11

1985: Diary of Sandra F.
Manara'nın Totem dergisi “Eldorado” için gerçekleştirdiği "Shorts" serisine aittir ve sadık bir hayrandan Manara'ya gönderilen mektupların bir koleksiyonuna dayanmaktadır.

nwjqmw7sb1fr.jpg
moc1n7hqntqc.jpg
ky0bgddp6bi5.jpg






1986: Mors tua vita mea
Comic Art dergisinin 18. sayısında yayınlanan hikaye, Manara'nın hem resimleri hem de idealleri için her zaman ilk akıl hocası olarak gösterdiği ressam Paolo Veronese'ye adanmıştır.

İsteyene kendisi



İsteyene yayınlandığı dergi

7d7pomxz7e1h.jpg




1986: Reclame
İlk bakışta üzgün bir adam koltuğunda Fellini'nin Casanova'sını izlemektedir: bir süre sonra TV patlayınca hikaye gerçekçi olmaktan çıkar. Cihaz tamir edildikten sonra, hikayede daha önce gösterilen bir ürünün (pannoloni Pannolon) reklamını yapmaya devam eder ve onu durdurmak imkansız görünür. Hikaye Manara'nın ve diğer yönetmenlerin televizyon reklamlarına karşı protestolarını anlatır. Messaggero dergisinin eki Estate'te yayınlandı.



1986 : Dovevo togliermela dalla testa, Lo seguiva dovunque gel un'ombra
Clear şampuan için bir reklam kampanyası için iki kısa hikaye gerçekleştirildi (diğer hikayeler Mattioli, Toppi, Crepax, Pazienza gibi yazarlara verildi).

wf8lqpdb1ik4vz05g.jpg

g8lphq1s7nflc565g.jpg


1986: Viaggio a tulum, Trip to Tulum (by Federico Fellini)
İlk olarak 1986'da Corriere della Sera'da farklı bir başlıkla bir seri olarak yayınlandı; Fellini tarafından Manara'nın çizimleriyle yazılmış bir hikaye. Sonra Manara, bu hikayeye dayanan bir çizgi roman yaratmasını ister. İsteği kabul edilir. Fellini, panellerinin üretimi için Manara'ya ilham verecek storyboard'ları gerçekleştirir.

sc5x0vvacia3.jpg
novqxdnsx3hy.jpg
mfds2fj92gvw.jpg






1986: Il Profumo dell'Invisibile, Butterscotch
Fikir, 1881'de HGWells tarafından yazılan The Invisible Man adlı romandan geliyor. Görünmez olmanın bir yolunu bulan, şöhret ve şöhrete ulaşan bir bilim adamı hakkında. O andan itibaren, yeni durumundan dolayı çeşitli sorunlarla karşı karşıyadır. Manara, görünmez bir erkeğin yapabileceği şeyler arasında, sevilen kadını gözetlemek, genç kızlarla kendilerine ne olacağından habersiz temas kurmak (başka insanlar arasında soyunmak veya benzeri şakalar yapmak) gibi cinsel eylemler olduğunu varsayar. ) cinsel şiddete kadar. Bu, özellikle kitaptaki daha neşeli ve komik olan ilk hikayede oluyor; Click'i başarılı bir şekilde yayınlayan editör Albin Michel'den Fransız dergisi Écho des Savanes'in isteği üzerine oluşturulmuştur. Manara'nın diğer hikayelerde de yer alacak en ünlü kadın karakteri Honey burada ilk kez sahneye çıkar.

f0gc4khxwzur.jpg
52zustztbmfv.jpg






Türkçe, çeviri&balonlama - Manara - BUTTERSCOTCH / kudretsabancı

1987: Sesso o tabu ? (X3)
Okuyucuların cinsel eğilimlerini veya engellemelerini öğrenmek için bir tür çizgi roman yarışması. Dört farklı son sunan L'Espresso Più'de yayınlanan hikayenin sonunda, kişi şu şekilde sınıflandırılabilir: müstehcen, sapık, ölçülü veya yüce.



1987: Donne
Kadın dergisi Marie Claire'de yayınlanan renkli kısa öykü : Derginin adaşı olan ana karakter, 16. yüzyıldan kalma bir konsolun çekmecesini açar ve son panele kadar uyanmayacağı garip bir rüyaya girer.



1988: Perchance to dream: The Indian Adventures of Giuseppe Bergman
Milo Manara'nın asi karakteri, Hindistan maceralarını yaşamak için geri döndü. Çizgi roman ayarları, Manara'nın kendisi tarafından ziyaret edilen ve bildirilen gerçek yerlerden esinlenmiştir. Corto Maltese için bir çizgi roman hikayesi geliştirme fikri, derginin direktörü Fulvia Serra'ya ait. Manara, Franco Mescola ile yolculuğa çıkıyor: önceden belirlenmiş yol haritasını takip etmeseler bile, bu, farklı zamansal seviyelere ve ayarlara odaklanan ve az bilinen ülkelerin konumlarını ve atmosferlerini yeniden yaratan başka bir zengin ve büyüleyici macera haline geliyor.

slmtvhniog6j.jpg
vw9o0zff3bqi.jpg
l6vaot8vsikz.jpg







1988: Candid camera, (Miele I-VI)
Il profumo dell'invisibile'nin ana karakteri Bal, aynı zamanda L'Espresso Più'de yayınlanan bu altı kısa öykü koleksiyonunun ana karakteridir. Burada Honey'in, insanların utanç verici durumlara tepkilerini araştırmak için bir TV ekibiyle birlikte çalıştığını görüyoruz, sağduyuya ilişkin bir tür araştırma.

lg4zk7oc6ie4.jpg
brr4j2t75mev.jpg





Türkçe - Manara - Gizli Kamera / atilkurt

1990: Il Muro
Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra gerçekleşen, herhangi bir diyalog veya başlık içermeyen 4 panelden oluşan Il Muro Kısa hikayesi.

7aevigdxi9t2j135g.jpg
pyqekxghww9clcs5g.jpg

x0qi27jkiaecfun5g.jpg
9x7q47bvetek66o5g.jpg


1991: Una musica celestiale (Not napoletane)
Napoli'de geçen, gerçeküstü ve fantastik tonlarla karakterize edilen sadece iki sayfadan oluşan çok kısa bir hikaye. Edizioni Nuova Frontiera tarafından yayınlanan Shorts'ın ikinci cildinde yayınlandı.

uemjfsh0blr49iz5g.jpg
sve8qsatnzm66wt5g.jpg


1991: Cristoforo Colombo
Storia d'Italia bir fumetti'den sonra, Enzo Biagi bir kez daha Arnoldo Mondadori Editore için çalışıyor ve Manara'nın grafik katkısından ve evrensel olarak tanınan yeteneğinden yararlanarak Christopher Columbus'un hikayesini yazıyor.

İsteyene kendisi



İsteyene içinde yer aldığı albüm

8hmhah9yn634.jpg




1991: Il sogno di Oengus
Lo Scarabeo edizioni tarafından yayınlanan eski bir Kelt efsanesinin modern bir uyarlaması: Tuatha tanrıları zamanında yeşil İrlanda'nın sisinde geçen bir aşk ve savaş rüyası.


1991: Click 2
İlkinin muazzam başarısı nedeniyle Click'in üç devamı daha gerçekleştirildi. Ana karakteri her zaman vücudunu halka göstermeye hazırdır. Hikaye, neşeli bir erotizm göstermek ve aynı zamanda belirli bir ikiyüzlülükle alay etmek için bir bahaneydi; devam filmleri çeşitli tema varyantlarıyla bir tekrar haline gelir. Manara, Amazonia ve yerel sömürü veya siyasi yolsuzluk gibi sosyal eleştiri unsurlarını veya güncel konuları eklemeyi hala başarıyor.

i3xrhrgfdtfj.jpg
uqmfgladgub8.jpg





1991-1995: El Gaucho
1991'de Manara ve Pratt, Vincenzo Mollica'nın yönettiği Il Grifo dergisinde yayınlanan yeni bir tarihi macera üzerinde çalışırlar. Arjantin'de 19. yüzyılın başlarında geçen El Gaucho, Buenos Aires'te konuşlanmış İngiliz donanması ve subayları eğlendirmek için kızlarla dolu yüzen bir genelev ile ilgili bazı olaylar hakkında bir hikayedir. Ana kadın karakter Molly Malone'dır Hikaye gençliğini hatırlayan yaşlı bir adamın bakış açısından anlatılır.

ncfxqixgc9an.jpg
tn4buuwfmfvi.jpg
53z2ju6rq4lb.jpg
quxtk3moufne.jpg







Türkçe, çeviri&balonlama - El Gaucho - Milo Manara - Hugo Pratt / direnc11

1992: Il viaggio di G. Mastorna, detto Fernet
Federico Fellini'nin henüz gerçekleşmemiş projelerinden Il viaggio di G. Mastorna, Fellini'nin 1965'te çalışmaya başladığı ve bir şekilde iki yıl sonra bitecek olan detto Fernet, özel bir yeri hak ediyor. Sinematografik proje, yönetmeni filmi çekmeye zorlamak için aynı zamanda yönetmenin mal varlığına el koymaya çalışan yapımcı Dino De Laurentiis ile bir tartışma yüzünden başarısızlığa dönüşür. Birkaç yıl sonra, Rimini'den yönetmen ve Verona'dan sanatçı arasındaki işbirliğinin ikinci perdesini işaret eden Manara tarafından gerçekleştirilen bir çizgi romana dönüşür. Federico Fellini, “Kısacası, habersiz bir ölü adam hakkında bir hikaye” demiştir.

Manara LE OPERE vol 01 - Viaggio a Tulum- Il Viaggio di G.Mastrota detto Fernet albümünde yer almaktadır.

1994: Click 3
1994'te Click 3 Edizioni Nuova Frontiera tarafından yayınlandı: Faust geri döndü, zaten ikinci bölümün bir parçası, büyüleyici Claudia ise Amazonia'da tuhaf altın madencileri ve seksin içeride kalmanın tek yolu olduğuna inanan dini mezhepler arasında.

ug3moqvm2o3b.jpg
w7vafq0f0h2n.jpg





1994: Bangladesh
Sözsüz hikayesi Au Secours! Fransız editör Albin Michel tarafından Uluslararası Af Örgütü ile işbirliği içinde yayınlandı.

ll7v20yyn0p89z85g.jpg

r7v3r4i1fozovp05g.jpg
ra1ybjjvozzlwul5g.jpg


1994: Salomé
Gustave Flaubert'in bir masalına ve Oscar Wilde'ın bir oyununa ilham veren Yahudi prenses, Herodias ve Herod'un kızı Salomé figüründen esinlenen Salomé Erotik kısa hikayesi. Markos'un müjdesine göre, amcası Hirodes Antipas Yedi Peçenin Dansı için dans ettikten sonra Vaftizci Yahya'nın başını talep etti ve aldı.



1996: Gulliveriana
Proje, Jonathan Swift'in romanından esinlenerek, romanın ana karakteriyle aynı maceraları yaşamaya mukadder olan ama erotik varyasyonları olan muhteşem bir kadın karaktere sahip. Seyahat dergisi Gulliver'de yayınlandı.

cwk9duo2c3fd.jpg
m8zh3u9g660j.jpg
vpw5pej2rrqr.jpg




İçinde yer aldığı albümler




Türkçe, Manara - Gulliver / atilkurt

1997: Fatal Rendezvous
Mondadori tarafından yayınlanan hikaye, gerçek bir olaydan esinlenerek tefecilik hakkında; erotik sahneler hiç de hoş değil ve şiddet ve tecavüz eylemlerini temsil ediyor. İlk İtalyan versiyonu, Si bemolle'deki Ballata (son sahnelerdeki Sırp cezalandırıcısı nedeniyle) çok acımasız olarak kabul edildi ve Fransız editör tarafından güncel İtalyan versiyonunda kullanılanla değiştirildi.

g1njmi7r1lj1.jpg
2bymjwghh8s8.jpg





1997: Star e Starlette
L'Echo des Savanes Cannes özel ekinde yayınlanan üç kısa öykü. Aynı yıl Manara, resmi Belirsiz bakış posterini gerçekleştirir. Bir öykü aşağıda, diğerleri mevcut değil.



1998: Manara’s Kama Sutra
Manara'nın Kama Sutra'sı ciltler halinde yayınlanmış olsa bile bu bir çizgi roman değil. Bir multimedya cd-rom etkileşimli oyun için 1998 tarihli bir illüstrasyon koleksiyonudur. Kağıt biçiminde karikatürler dijital ayarlar ve arka planlarla karıştırılır.

2bmrf5ereq72.jpg
j49lcogf0t8d.jpg






Türkçe, çeviri&balonlama - Manara - Kama Sutra / atilkurt

İtalyanca Le Opere 14 albümünde.

1999: The Golden Ass
Bu, Métal Hurlant'ın editörü Les Humanoïdes Associés tarafından yayınlanan, klasik Roma edebiyatının en efsanevi öykülerinden birinin erotik bir çizgi roman uyarlamasıdır ve çizgi romana dönüştürülmüş klasik edebiyat koleksiyonunun bir parçasıdır. Manara, Fellini' Satyricon'un görsel icatları ve sezgilerinden esinlenir.

j7sco792kmvo.jpg
9y94qo84gmpw.jpg





Türkçe, tarama - Manara - Lucius'un Dönüşümü / atilkurt

İtalyanca Le Opere 13 albümünde.

1999: Bolero
Écho des Savanes tarafından basılan sözsüz bir kitap aracılığıyla anlatılan insanlık tarihi, insanın Darwinizm evrim şeridi yolunda Neandertal adamından günümüze kadar olan zaman çizelgesini gösteriyor. İki temel unsurunu kullanır: eros ve şiddet.

gp35839s3wns.jpg




1999: To See the Stars: The Urban Adventures of Giuseppe Bergman

1999'da Manara'nın favori karakteri Bergman, Mondadori tarafından yayınlanan yeni bir macera için geri döndü. Başlık açıkça Dante'nin İlahi Komedya'sına atıfta bulunurken, aquatint tekniğiyle resmedilen hikaye, en ünlü tablolarını vurgulayarak sanat tarihini yeniden ziyaret ediyor.

9hvtpx9vid6i.jpg
5uke5675zdsb.jpg
41rcgry3gknt.jpg






favhtg7nwre8.jpg




2000: Piercing
Bu, sırasıyla meme ucuna ve klitorisine iki piercing yaptırarak kendine zarar vermekten hoşlanan, çekingen ve son derece mazoşist bir kız olan Wilma hakkındadır. Bu hikaye www'nin bir ekidir.



2000: Revolution
Manara, toplumsal eleştiri öğeleri içeren öyküler anlatmaya devam ediyor. Mondadori tarafından yayınlanan bu broşürle, televizyonun müdahaleciliği ve insanların zihnini manipüle etme yeteneği konusuna odaklanıyor.

c1garn6nc2lu.jpg
wzux78sv3uan.jpg
6j2wemj3yj4l.jpg






2000: www.
Manara, web ve sınırsız kızların doldurduğu erotik sohbetlerli elealır. Birini takip eden bir kötü adamla üç kolay kız hakkında bir hikaye inşa eder. Manara tüm hikaye boyunca erotik sahneleri kısıtlamaz. Çizgi roman, Mondadori tarafından “Oscar Bestseller” koleksiyonu için yayınlandı.

2b2s6w01ogvl.jpg




İtalyanca Le Opere 14 albümünde.

2001: Click 4
Mondadori tarafından yayınlanan Click serisinin dördüncü bölümü, öncekiler kadar ironik ve eğlenceli değil; siyasi entrikalar, yolsuzluk ve çok uluslu şirketler gibi daha karanlık bir tarza ve temalara sahiptir. Bu kasvetli ton aynı zamanda Manara'nın yaşadığı, arkadaşlarını ve hafifliğini kaybettiği mutsuz bir dönemden kaynaklanmaktadır.

32o5wou686my.jpg
n3n6m1mvqrdf.jpg





Türkçe - Manara - Click4 / atilkurt

2001: Butterscotch 2
Wells'ten esinlenilen ve Panorama tarafından yayınlanan hikayenin ikinci bölümünde, daha koyu tonlar ve dramatik bir hikayenin eklenmesi var: bir grup terörist, bir terör saldırısını kolayca planlamak için görünmezlik formülünü kullanmak istiyor. Bu sefer Honey ana karakter değil.

2g58gwz5kx8m.jpg
7jfgc8iibmkg.jpg





2002: Piranese: The Prison Planet
Piranese: The Prison Planet, Manara'yı önceki çalışmalarında pek keşfetmediği fantezi türüne geri getiriyor. Bir kez daha insanların toplum tarafından manipüle edilmesinden bahsetmeye çalışıyor. Bu konuda çok hassas: Siyasi yolsuzluk ve medya manipülasyonu şikayeti daha belirgin. Erotik ton, sosyal eleştiriye atıfta bulunsa bile hala çok alakalı. İlk baskı Mondadori tarafından yayınlanmıştır.

w0qfrxwnxfif.jpg




İtalyanca Le Opere 16 albümünde.

Türkçe, çeviri&balonlama - +18 Manara - the prison planet / harp55

2002: The Model
Mondadori tarafından yayınlanan "The Model", gerçek bir çizgi roman değil, yüzyıllar boyunca sanat tarihine yapılan bir tür kişisel yolculuktur. Manara, bu yemyeşil sanat kitabında, ressamlar, heykeltıraşlar için modellik yapan ya da tanınmış sanatçılara ve her türden yaratıcıya ilham perisi olarak davranan kadınların tarihini ve elbette günümüzün reklam modelleri ve kapak kızları olarak sunuyor. Adı geçen sanatçılar arasında Caravaggio, Klimt, Modigliani, Rodin, Goya, Dalì vardır. Adını Picasso'nun 1963 tablosundan alan proje aynı zamanda David Riondino'nun bir oyunu.

rvmq3c6z53zb.jpg




2003: Desire (Neil Gaiman tarafından)
Manara, DC Comics Vertigo markası için Neil Gaiman tarafından Sandman hakkında bir hikaye çiziyor. Bu, Ölüm, Delilik, Rüya, Çaresizlik, Yıkım, Kader ve Arzuya adanmış diğer büyük sanatçıların başka hikayelerinin de yer aldığı Kum Adam: Sonsuz Geceler cildinde yer alan Arzu başlıklı bölüm.

dxi8onkfu41h.jpg




2004: The Odyssey of Giuseppe Bergman
The Odyssey of Giuseppe Bergman, Homer'ın klasiğine dayanıyor. Mondadori tarafından yayınlanan To See the Stars'ı da içeren Giuseppe Bergman'ın Kentsel Maceraları'nın parçasıdır.

Manara LE OPERE vol 06 - A riveder le stelle L'odissea di Bergman albümünde yer almaktadır.

2004-2010: Borgias vol 1-4 (Alejandro Jodorowsky)
Manara ve Jodorowsky gibi bir çizgi roman ustası arasındaki işbirliği, Mondadori tarafından yayınlanan dört bölümlük kapsamlı bir seks, kan ve din destanı olan Borgias'a hayat veriyor. Bu, grotesk ve aşırılığın tadıyla uğraşırken her zaman rahat hisseden bir yazarla işbirliği yapan Manara'nın bir başka harika eseri.

yohrs89ltobd.jpg
9pavo5be9drh.jpg
oqm5pen55jbb.jpg








Fransızca sadece iki sayı mevcut






kylhvkdbtzp4.jpg
ybsp7j4rbfty.jpg


Türkçe, çeviri&balonlama -
BORGIA (Jodorowsky & Manara) / honeybadger&oguzoguz
Borgia - Papa İçin Kan / honeybadger&oguzoguz / Colinmccay

2006: Quarantasei (Valentino Rossi ile birlikte)
Manara, Valentino Rossi'nin ana karakter olduğu (aynı zamanda olay örgüsüne de katkıda bulunan) bir hikaye yaratır. Bu durumda erotizm çok yumuşaktır ve kadın karakterlerinin fiziksel yönüne atıfta bulunur; spor, özellikle motosiklet yol yarışlarıyla ilgili bir macera. Çizgi roman Manara tarafından renklendirilmedi, 2005'ten itibaren Rolling Stones dergisinde bir dizi olarak ve daha sonra Leopoldo Bloom Editore için ciltler halinde yayınlandı.

n1ja1e1m4bcr.jpg
bja9bwjzbon9.jpg





2007: La Vendetta
En popüler Fransız çizgi romanlarından Asterix the Gaul'un grafik yaratıcısı Albert Uderzo'nun 80. yılı için gerçekleştirilen Asterix et ses amis adlı kolektif kitapta yayınlanan bir övgü. Tam albüm daha önce forumda paylaşılmıştır.

cjdnh9droc94a4r5g.jpg
gxd8he5utdfiaml5g.jpg


2007: Pandora’s Eyes (by Vincenzo Cerami)
Pandora, kontrol edilemeyen öfkesi gözlerini delici bir şekilde çılgına çevirene kadar muhteşem bir kızdır. Terapide bir atılımdan kısa bir süre sonra, Pandora kaçırılır ve Türkiye'de gizemli geçmişiyle bağlantılı suç dolu bir komplonun içine atılır. Orada, onu kaçıranlar ona babasıyla tanışacağını söyler… Cerami'nin çizgi roman yazarı olarak ilk çıkışıdır. Kitap İtalya'da yayınlanmadan önce Les Humanoïdes Associés tarafından Les yeux de Pandora adıyla Fransa'da yayınlandı.

endjthg84aq7.jpg




İtalyanca Manara Maestro dell'eros 09 - Manara 2000 albümünde.

Türkçe, çeviri&balonlama -
(+18) Pandora'nın Gözleri / Manara / büyük beyaz
(+18) Pandora'nın Gözleri / Manara / gandor08 / yeryüzü

2009: X-Women (by Chris Claremont)
2009'da Manara bir kez daha ABD için, özellikle Marvel için çalışıyor, büyük senarist tarafından yazılan X-Men dünyasının kadın karakterleri, X-Girls ile ilgileniyor. mutantlar, Chris Claremont. Madripoor ile Yunan adaları arasında Storm, Rogue, Psylocke, Kitty Pride, Marvel Girl ve Emma Frost'un gizemli bir düşmanla savaştığını gören 48 sayfalık bir macera.

0dggb8ylrktk.jpg


Türkçe - Manara&Claremont - X.WOMEN / profesör

İtalyanca Manara Maestro dell'eros 09 - Manara 2000 albümünde.

2009: Merci, Monsieur Forest
Fransız dergisi Pilote'un 50. yıldönümü için Manara, Barbarella'nın yaratıcısı ve çizgi roman dünyasına aşık olmasını sağlayan karakterlerden biri olan Jean-Claude Forest'a bir saygı duruşunda bulunuyor.



İtalyanca Manara Maestro dell'eros 09 - Manara 2000 albümünde.

2015: Ophelia 2000
Fashion, Art and Design International dergisi Numéro'da yayınlanan, iki sayfalık sözsüz bir hikaye.

azvbs0now1an6rx5g.jpg
64o8jya7puyps695g.jpg


2015-2018: Caravaggio vol 1-2
Manara, Caravaggio olarak bilinen büyük sanatçı Michelangelo Merisi hakkında bir projeyle çizgi roman dünyasına geri dönüyor. Manara'nın kendini çok bağlı hissettiği ve maceraları, ilginç ve karmaşık bir senaryo yaratmasına izin veren bir ressam. Bizde yeni yayınlandı, ciltli, iki sayı bir arada, arşivlik ...

rw600gosp047opg5g.jpg
uz1wsrc9m7q2jo65g.jpg






... Resmi sitesindeki bibliografya bu kadar ...
 
Son düzenleme:

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara
Jungla dergisinde dolgu olarak kullanılan savcı GEN çizeri kimdir üstadım.
Değerli bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkürler... sizi izlemeye devam ediyoruz :5:

İlk bölümün linkleri tamamlanmıştır. Okuyabilenlere iyi okumalar, arşivcilere iyi download'lar.....:D

'vefalı' üstad bahsettiğiniz dolgu hangi sayıda, çizerin kim olduğunu araştırayım ....
 
Son düzenleme:

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara
Ekstralar

Bibliografya bölümü ilk kısma linkler eklenerek tamamlandı.

... Kısa öykü derlemeleri ...

ms5bsm3acgdt.jpg
iduqemuqcu5t.jpg
eu2wu91eha4x.jpg
qmf03ysg85sy.jpg
30w21w3zvtgw.jpg




o52gv8if52de.jpg
z0mpncf18gdm.jpg
of6vkyqss1xw.jpg
y630xmnt1e9i.jpg

h8dkmohx1o42.jpg
gwzlnspyd2o4.jpg


... Dergi, kitap ...

bm6kjlwxnal6.jpg
h51dnw2ng6ru.jpg
weg50t9t2l84.jpg
c1e334y3l17k.jpg
czdheoptugs5.jpg




w0av0p3ibbpx.jpg
0annjgb8vp7j.jpg
tpqgv3d769t6.jpg
sjjbdjue4zsb.jpg
zfdjofbxxdcy.jpg


... Çeşitli ...

fhi68medg6bf.jpg
ve9al1pxngg6.jpg
9v72ysl334r4.jpg
otlzc21w0sq1.jpg

fle6d13rhdjk.jpg
kg3i7bbjkvmo.jpg
qzqnh5ytmkgz.jpg



[/URL]









hdcvm9qx09q3.jpg
5vbtysqg587d.jpg


... "Indian Summer" öyküsünün yayınlandığı Corto Maltesse dergilerinden bir demet (Ita) ...

p2lu7dglrgsv.jpg
341p9ydva2cx.jpg
jk3lgcet2nu7.jpg
3czo7qxref8f.jpg
i5it0dvxu9o6.jpg




... Il Montatore ...

Resmi sitesinde bahsedilmemesine karşın gerek ikinci el satan sitelerde gerekse çizimlerini satan sanat sitelerinde Manara'nın eseri olarak geçiyor.

oa3ax3z44gme.jpg
kdvujx98p3py.jpg
cw5aw00plfey.jpg
7in46xffhyp6.jpg
att6l2j4iiwt.jpg


[/URL]

... Artbooks ...

Daha önce açtığım konu, burada

... Daha önce paylaşılanlar ...
Manara 01 - 1789 - La Rivoluzione Francese (Ed.Grifo) [por ROSANERA]
Manara 02 - Casanova (Ed.BFB) [por ROSANERA]
Manara 03 - Creature di sogno (Ed.Hazard) [por ROSANERA]
Manara 04 - El arte del azote (Ed.Norma)
Manara 05 - El gaucho (Ed.Casterman)
Manara 06 - Glamour book
Manara 07 - I dieci comandamenti (Ed.Lo Vecchio)
Manara 08 - I vizi capitali (Ed.Lo Vecchio) [por librosvirtuales]
Manara 09 - Il profumo del solitario (Ed.Lo Vecchio) [por BOB56]
Manara 10 - Les femmes de Manara (Ed.Albin Michel)
Manara 11 - Lettres d'une religieuse portugaise [por ROSANERA]
Manara 12 - Memory (Ed.Paquet) [por jam_xp][CRG]
Manara 13 - Pin-up (Ed.Art Moderne Paris) [por ROSANERA]
Manara 14 - Sunbird (ilustraciones de la novela de Wilbur Smith)
Manara 15 - Tarot erotico (Ed.Lo Scarabeo)
Manara 16 - Le Opere 21 - Il Pittore e la Modella

... Ekstralar ...



0k2m75srkaqf.jpg
6j90m5wo7fat.jpg
we463blel09f.jpg
ombrx20c7g5g.jpg
wkwxsibxb8f1.jpg
aknxc8i1xsht.jpg
bfrvfcocyi1a.jpg
v80chkb6vt7a.jpg
3pr1ntic6ndq.jpg
5wj4mtdy4xvz.jpg
q1s7tu8o5m7h.jpg
dkd210r708do.jpg
ju2n1c4y8ea2.jpg
m9sokyzi6p6o.jpg
wlj9vidsvqo3.jpg
p6lnzozo3s0b.jpg
 
Son düzenleme:

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara
... Son parça iflah olmaz arşivcilere ...

... Fransızca, 50 sayı ...

... Tüm sayılar ...





Yazı, resim ve çizgi roman parçaları karışık

... İç sayfalar ...



 
Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,203
4,979
... Son parça iflah olmaz arşivcilere ...

... Fransızca, 50 sayı ...

... Örnek sayılar (İlk üç den son üçe) ...



Bunların (figurines) diğerlerini de paylaşır mısınız?


Harikulade bir sunum ve paylaşım olmuş bu başlık, ellerinize sağlık.

Forumumuzda bulunan Türkçe sayıları da (balonlama ve tarama) bu ilk paylaşım metnininize koymayı da unutmayın; harika olur.
 

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara
Bunların (figurines) diğerlerini de paylaşır mısınız?


Harikulade bir sunum ve paylaşım olmuş bu başlık, ellerinize sağlık.

Forumumuzda bulunan Türkçe sayıları da (balonlama ve tarama) bu ilk paylaşım metnininize koymayı da unutmayın; harika olur.

Teşekkür ederim. Konunun ilk kısmında yer alan bibliografya bölümüne forumda bulunan Türkçe paylaşımları ekledim. Artbook ve yabancı dildeki paylaşımlar eklenmedi. Kaydedemeden chrome göçünce başa dönmek istemedim. "Figurines" 50 sayı olarak mediafire dizininde eklendi.

İyi okumalar
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,203
4,979
Teşekkür ederim. Konunun ilk kısmında yer alan bibliografya bölümüne forumda bulunan Türkçe paylaşımları ekledim. Artbook ve yabancı dildeki paylaşımlar eklenmedi. Kaydedemeden chrome göçünce başa dönmek istemedim. "Figurines" 50 sayı olarak mediafire dizininde eklendi.

İyi okumalar

Müthişsiniz. Şimdiden söylemek istedim.. :)

(Dün indirmelerimi tamamlamıştım; şimdi de kontrollerimi ve kendi folder düzenlemelerimi yapacağım, ama dosya adlarında bile o kadar düzenli bir sistem oluşturmuşsunuz ki, o kadar analitik ki; çok kısa sürede hepsini yapabileceğimi de görüyorum.)
 
Son düzenleme:

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara
Bibliografya bölümüne;

"42 - Manara Maestro dell'eros 12 - Le avventure orientali di Giuseppe Bergman" renkli, İtalyanca,

İlgili bölümlerin altına, Türkçe, "Deklik", "Lucius'un dönüşümü" ve "Kamasutra" konu linkleri eklendi.

Maestro dell Eros 20 cilt olacak, çıktıkça ekleyeceğim.
 

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara

"59 - Manara Maestro dell'eros 13 - Le avventure metropolitane di Giuseppe Bergman" bibliografya bölümüne,

"Manara Maestro dell'eros 14 - Potere alla TV" ve "Manara Maestro dell'eros 15 - Le favole a fumetti " kısa öykülerin olduğu mediafire dizinine eklendi.
 
Son düzenleme:

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara
"Manara Maestro dell'eros" serisinin 16-24 arası kalan albümlerini ekledim, böylece tamamlanmış oldu. 24. Sayı "Il trombettiere" bibliografya bölümünde yok, ekstra bir albüm.

İndirmek isteyene kolaylık olsun diye hepsini kısa hikayelerin olduğu koydum.



 
Son düzenleme:

Shaqui

Yeni Üye
11 Mar 2023
48
47
Lanet etmek! Ben bir Milo Manara hayranıyım (ve bir süre önce web sitesi aracılığıyla bir soruya yanıt verecek kadar nazikti) ama onun dizisi benim için bir ifşa! Çalışmalarının çok azının İngilizceye çevrilmiş olması çok yazık! (Ve Türkçe?)
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,313
Lanet etmek! Ben bir Milo Manara hayranıyım (ve bir süre önce web sitesi aracılığıyla bir soruya yanıt verecek kadar nazikti) ama onun dizisi benim için bir ifşa! Çalışmalarının çok azının İngilizceye çevrilmiş olması çok yazık! (Ve Türkçe?)

bazı ingilizce kaynaklar mevcut.




hoş geldiniz.
 

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara
Lanet etmek! Ben bir Milo Manara hayranıyım (ve bir süre önce web sitesi aracılığıyla bir soruya yanıt verecek kadar nazikti) ama onun dizisi benim için bir ifşa! Çalışmalarının çok azının İngilizceye çevrilmiş olması çok yazık! (Ve Türkçe?)



Bu sitede; İngilizce, Fransızca, İtalyanca epey albüm bulmak mümkün.
 

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,558
Ankara
0ejsrdjoinuqd8s5g.jpg


Formatı biraz değişik, ciltli olduğu için fotoğraf çekilerek oluşturulmuş. 332 sayfa, bütün eserlerinden örnek çizimler vb.

Format aşağıdaki şekilde ...

azewxfafg04d4nv5g.jpg

eynaqfocxt9dilt5g.jpg




Bir kaç tane paylaşabileceğim kaldı, birde konuda silinen resimleri yenilemem lazım.
İtalyanca değişik baskılar da var ama sonuçta aynı öyküler onları paylaşmayı düşünmüyorum, az yerim kaldı bu hesapta zaten.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
884
5,217
Çok teşekkür ediyorum , sayın @Osidi . Bir ay önce , sayın @AUMURG dostumuzun '' Elric Son Macera '' başlıklı paylaşımı için yazdığım mesajımda bu eserden bahsetmiştim. Aradan çok zaman geçmeden , @Osidi dostumuzun '' Manara Külliyatı '' isimli harikulade külliyata , bu eserin eklendiğini görmenin mutluluğu içindeyim . Sanırım , böyle bir külliyata çok az site sahip olmuştur. Umarım , ileride ingilizcesine ya da dilimize çevrilmiş durumuna yine diyarımızdan ulaşırız. Sağ olun .
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
884
5,217
Gerçekten de @kayıntı dostumuz haklı , final nefisti . Hızınıza yetişmek zorlaştı !! Şaka bir yana , gülen adam görüntüsü tam da yerinde olmuş !! '' Her an çizgi diyarımıza bakmayı ihmal etmeyiniz '' diyor adeta !! Çok teşekkürler @Osidi .
 
Üst