Mutlu Noeller!!!

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Forumdaki Hristiyan inancına sahip olan arkadaşlarımızın, Noel ya da Doğuş bayramlarını tebrik eder, sağlıklı ve mutlu bir tatil dilerim.

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • noel.jpg
    noel.jpg
    56.3 KB · Görüntü: 198
Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
54
74
denizci
Her inanca saygılıyım da; benim inançsızlığıma hiç kimsenin pek saygı gösterdiğini görmedim yarım asırdır, olsun, ben eksiksiz tüm inançlıların bayramlarını kutlamaktan hep mutluluk duydum, var mı forumda bilmiyorum ama eğer varsa; hepsinin Noel bayramını kutlarım :)
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Her inanca saygılıyım da; benim inançsızlığıma hiç kimsenin pek saygı gösterdiğini görmedim yarım asırdır, olsun, ben eksiksiz tüm inançlıların bayramlarını kutlamaktan hep mutluluk duydum, var mı forumda bilmiyorum ama eğer varsa; hepsinin Noel bayramını kutlarım :)

Vardır mutlaka, sonuçta ülkemizde Rum'u, Ermeni'si, Levanten'i, Süryani'si vb. birçok inanış ve mezhebe bağlı vatandaşlarımız yanında son yıllarda yabancılarla evlilik sonucu anne ya da babası Hristiyan inancında kişiler olduğuna göre bunun içinden çizgi roman sanatını seven ve forumu takip eden birçok arkadaş bulunuyordur kanımca. Noel bayramı, bildiğiniz üzere Hz.İsa'nın doğumunun kutlaması. Benim şahsi görüşüm Hz. İsa'nın aslında hiç yaşamadığı ve kurgusal bir karakter olduğu yönünde, ancak inanç sonuçta bir kişinin kendi tercihidir. Sonuçta, inanıyorum dersin, onun gereğini yerine getirirsin, buna da saygı duymamız gerekir. Noel bayramı ayrıca, yapılan sempatik uygulamalarla da -hediye alıp verme, noel ağacı, yemeği vs- hoş insani etkinliklere de sahne oluyor. Kaldı ki Noel baba da, aslında bizim coğrafyamızdan çıkmış bir karakter. (St Nicholas)

İnançsızlığa saygı konusuna gelirsek o konuda maalesef haklısın. Kendilerini açıkça ifade etsin, etmesin o görüşte olan milyonlarca insan var, ancak dini kurum ve öğelere, yasalarla da desteklenmiş metazori saygı kurallarına rağmen, inancı bulunmayan veya bugün ülkemizde resmi din olarak kabul görmüş Arap kaynaklı İslam dinini benimsemeyen insanlara, ya da farklı inanış düzeyinde olan Alevilere, veya hepsini geç; dini, hayatındaki bir numaralı öğe olarak görmeyen kitlelere aynı düzeyde saygı gösterilmediği ortada. Yapılan uygulamalarla ve genel davranış düzeyimizle bu ortaya çıkıyor. Bir de benim bu konudaki en büyük üzüntüm, biz çocuk veya ergenken o yaşadığımız yıllarda mümin kişi ahlâk sahibidir, ondan zarar gelmez diye öğrenmiştik, görmüştük. O inanış, zaman içinde çok örselendi maalesef Türkiye'de ve dünyada...
 
Son düzenleme:

konuray_t_m

Süper Üye
3 Ağu 2010
923
1,968
istanbul
aslında laiklik, ana getirisi ahlak olan ideal dinleri koruyor...din ile devlet, bu dünya ile ötesi karışınca; insanların aklı da karışıyor...hangisi doğru sorusunu, kişinin kendisi, menfaatime gelen diye yanıtlıyor...derken namaz vaktini kaçırmayan, ama her şeyi kaçıran bir güruh ortaya çıkıyor...
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
Forumdaki Hristiyan inancına sahip olan arkadaşlarımızın, Noel ya da Doğuş bayramlarını tebrik eder, sağlıklı ve mutlu bir tatil dilerim.


İnce bir düşünce.
Ben de farklı dine mensup ve onlarca kutsal olarak kabul edilen Noel Bayramı'nı kutlarım.
Ama bizim için de doğru ya da yanlış olarak değerlendirmeden gelenek haline gelmiş
yeni yıl kutlamasını da şimdiden yapayım.
Ayrıca, konuyu polemiğe sokmazsak amacından sapmamış olur.

Mutlu Noeller!!
Happy Christmas!
joyeux Noël!
Buon Natale!
Frohe Weihnachten!
İyi Seneler!
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,844
4,995
Sayın Arkadaşlar ;

Öncelikle noeli kutlanacak gün - günler olarak görenlerin noelini elbette ki ben de kutlarım.

Benden önceki Sayın Tabure , Sayın fındıkfındık , Sayın Konuray_t_m 'nin tüm yazdıklarına katılıyorum. Ancak şu satırların altını da çizmek isterim.


1 - "İnançlara Saygı duymak gerek" klişesini red ediyorum. Bunu açmak istiyorum.

a) Elbette ki kimin neye , nasıl inandığına karışmıyoruz.

b) Elbette ki söz konusu "inanca" saygı duymuyor isek te ona karşı "Saygısızlık söz konusu olamaz" !

c) a ve b şıkkındaki tavrım demek değildir ki "o inanca saygı duyup her inandığı veya yaptığını doğru bulacağız."

d) a ve b şıkkındaki tavrım demek değildir ki "söz konusu inancın ileri sürdüğü düşünceleri" bilimin ve aklımın süzgecinden geçirmeyeceğim.

e) a ve b şıkkındaki tavrım demek değildir ki "söz konusu inancın ileri sürdüğü düşünceleri" eleştiri dışı tutacağım.

f) a ve b şıkkındaki tavrım demek değildir ki "söz konusu inancın ileri sürdüğü düşünceleri" n oluşturduğu ve oluşturması muhtemel toplumsal ve bireysel sakıncalara karşı mücadele etmeyeceğim.

2 - Sonuç : "İnanç veya inanan kişi" kendi dışındakileri kabul etmez ve onlara gücü yetse hayat hakkı tanımaz. Sadece güçsüz olduğu zaman mazlum kılıfına bürünür. Yeterince güçlenince en vahşi , en acımasız , en tahammülsüz olan gerçek yüzünü gösterir. Bu saydığım özelliklere tüm ama tüm "inançlar" sahiptir. İstisnası yoktur. İstisna olan ise ( var ise ) artık "inanç" değil başka bir şeydir. Böyle bir tehlikeye ne diye göz yumalım. Göz yummak doğru olur mu ?

Buradaki her satır üzerine kitap yazabileceğim kadar geniş konuları içerir. Ama burada bu kadar olur. Kısa kesmem bu nedenle...

Tümünüze en içten duygularımla selamlarımı ve esenlik dileklerimi iletirim....
 
Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,873
52,431
Kendi Koltuğunda
Ben konu başlığının şu şekil olmasını isterdim tüm arkadaşların yeni yılların kutlar nice yıllara dilerim gibi.Biz türkiyede yaşıyoruz Türküz Elhamdülillah müslümanız bizlere noel moel yakışmaz hiristiyan yortusudur bunlar ha karşımısın hayır onlar kendi özel günlerini ve bayramlarını kutlasınlar bizler kendi bayramlarımızı ben hiç bir forumda karşılaşmadım bir hiristiyanın arkadaşlar kurban bayramınız mubarek olsun nice bayramlara dediğini...
yeni yıl 1 sene daha yaşlandığımızın göstergesidir yeni yıla girmeden geçmiş yılımızda neler yaptık ne hatalar yaptık kimlerin kalplerini kırdık bütün bunların muhabesesini yapmalıyız yeni yılda bu gibi hataları yapmamak için gayretler göstermeliyiz bu vesileyle hepinizin yeni yılını kutlar nice yıllara saglık sıhhat içinde girmenizi dilerim
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,608
Bizde daha yeni yıl başlamadığı için arkadaşımız bence doğru zamanda doğru konu açmış.

Her ne olursan ol gene gel teziyle herkesin YENİ YILINI şimdiden kutlarım.

İnanç veya inançsızlık bana göre kişinin kendi kalbiyle alakalı bir durumdur.

Nice insanlar gördüm kısacık ömrümde çok inançlı ama bana göre inançsız, inançsız gibi görünüp normalde inançlılardan daha da inançlı.

Kimlik kartlarımızda o bu şu yazmasıyla bana göre bazı şeyler olmuyor. Bu husus tamamen kişilerin kendileriyle alakalı bir durumdur bana göre.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,440
hiçbiryerde :)
Bayramlar barış ve kardeşlik içinde kutlanmalı,
daha önce hiç noel bayramını kutlamamıştım,
ilk kez kutluyorum:)
Herkesin başkasının inançlarına, yaşam tarzına
saygı gösterdiği yeni yıllar dileklerimle.
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,700
istanbul
inananlara mutlu "noeller" :d
başka inananlara mutlu "hanuka lar" :)
daha başka inananlara "tövbe estağfurullah." :mad:

istisnasız herkese de mutlu "yeni yıllar"
:D
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,608
istisnasız herkese de mutlu "yeni yıllar" tuttum bunu teşekkürler kardeşim. Baya bi gülümsedim en kızgın olduğum bir anda.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Dinler de insanlar gibi doğar, gelişir zamanı geldiğinden yerini başka başka dinlere bırakırlar.Sadece Anadolu'da binlerce din var olup sonra da yok olup gitmiştir.Hititler Bin Tanrılı ülke olarak bilinirler.Pek çok din ise Anadolu kökenlidir.Hristiyanlık ta Anadolu kökenli bir dindir.Üstelik ilk Hristiyanlar dinleri uğruna öyle acılar çekmiştir ki örneğin Yedi Uyurlar efsanesi İslam dahil pek çok inançta anlatılır.Hele Anadolu Tanrıça'sı Kibele bütün dinlerin çıkış noktasıdır.Tarihte gelmiş geçmiş bütün inanç ve ibadetler zamanla değişmiş yeni dinlere farklı isimlerle geçmişlerdir.

Noel'den filan anlamam ama Yılbaşı kutlaması güzel bir gelenek.Kedimi bildim bileli de yemeklerle, çeşitli meyvelerle, şarkı, türkü ile kutlanılır.Nerede o siyah beyazlı TRT'nin yıl başı proğramları?

Artık bütün dünyada kutlanılan bir gecenin din ile imanla da bir alakası kalmamıştır.Bunu bir din saplantısı haline getirmek abesle iştigaldir.

Ben derim ki Yılbaşını en güzel şekilde kutlayın.Herkes kutlasın.İnsanlığın var oluşundan beri süren bir gelenek.İnsanlık var oldukça da sürecektir.
 
Son düzenleme:

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,700
istanbul
yeni yıla çalışarak girecek olan arkadaşlara ayrı bir temenni faslı başlatılmasını şiddetle öneriyorum.
polis, doktor, eczacı, güvenlik ve temizlik çalışanları, vs..
yeni bir yıla evinden, sevdiklerinden, dostlarından ayrı giren herkese de mutlu yıllar ( olabildiğince artık.. )

benim de çalışarak yeni yıla gireceğimi de anlamışsınızdır artık :'(
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Bir Müslüman olarak Hristiyan üyelerimizin Noel'ini tebrik ederken; Allah'tan, tüm güzel umutların ve beklentilerin gerçekleşmesini temenni ettiğim 2015 yılının ise tüm insanlığa; sevgi, barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.
 
Son düzenleme:

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,094
İstanbul
Kim neyi kutlar, bilmem. Karışmam da. Ben yeni yılı kutluyorum.
Başlangıçlar hep güzeldir. Koca bir yıla başlamak da kutlamayı hak ediyor bence.
Herkesin yeni yılı kutlu olsun, dilekleri gerçekleşsin.
 
Üst