ÇİZGİ DİYARI 5 Yaşında!!.. (13 Mart 2009-13 Mart 2013)

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Çizgi roman sevdalıları hepinize Merhaba!

ÇİZGİ DİYARI Beşinci Yaşına Giriyor!

13 Mart 2009 günü ilk mesaj düştü..

Sevgili Tsubasa'nın forumun kuralları ve hayırlı olsun ilk mesajı ve "Çizgi Roman Hepimizin" ilkesi ile bugünlere geldik. bakunin dostumuz hayırlı bir ilk adım attı. Birçok dostumuz katkıda bulundu. Kavgalar ettik, güldük eğlendik, kitaplar paylaştık, birbirimize teşekkürler yolladık, like butonu çıktı, bölümlerin adı değişti, bazıları değişmedi şu oldu, bu oldu ama her şey bir kenara çizgi roman dostlarının, sevdalılarının katkıları ile Türkiye'nin en büyük çizgi roman arşivinin oluşturulması ve buna ulaşılabilmesinin asla engellenmemesi yolunda çok büyük adımlar attık. Bugün 45.000 üyeye doğru giden, günde online üç-dört bin civarında ziyaretçisi olan, kitap paylaşımının yanında dergi ve çevirileri ile bir yayınevi ciddiyetinde üretim yapan bir site haline geldik. Allah'ın izni ve siz dostların katkıları ile bu durum artarak sürecektir.

Dostlarım, önce bir güne dayalı bir kutlama, yaş günü yapmayı düşündüm, hatta şöyle yemekli bir toplantı yapmayı planladım, ancak gelişen bazı üzücü olaylar nedeni ile şimdilik yemekli kutlamayı erteledim.

Bunun yerine önümüzdeki haftayı "Çizgi Diyarı Yıldönümü Haftası Etkinliği" haline getirmeye karar verdim.

Bu hafta tüm üyelerimizden her anlamda katkıda bulunmalarını, bu katkılarını artırmalarını ve özellikle Çizgi Diyarı'nın kendileri için ne anlam ifade ettiğini, burada olmanın yaşamlarında neyi değiştirdiğini, varsa eleştirilerini, olmasını ya da olmamasını istedikleri şeylerin ne olduğunu bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum.

Bunun yanında yönetici ve paylaşımcı dostlar bu hafta katkılarını muhakkak artıracaklardır..

NİCE YILLARA ÇİZGİ DİYARI!
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
Çizgi Diyarı pek çoğumuzun her gün en az bir kez uğramadan yapamadığı bir yer oldu. Burası dostların buluşma mekanı. Çizgi roman sevdasını büyütmek ve Türkiye'nin çizgi roman arşivi oluşturmak iddiasındaki Diyar'ımızda paylaşılan tek şey çizgi roman değil.

Burada kimi dostlarımızın evliliklerine şahitlik ettik, kimi dostlarımızın dünyaya getirdikleri bebeklerinin haberleriyle mutlu olduk. Ama burası hayatın ta kendisi; acı olayları da paylaştık. Dostlarımızın üzüntüleri hepimizin üzüntüsü oldu. Sağlık sorunları, hastalık problemleri hepimizi endişelendirdi. İyi haberleriyle hep birlikte sevindik.

Zaman zaman dostlarla bir araya geldik. Saatler süren çizgi roman dolu, hayat dolu sohbetler yaptık.

Burası bizim gözbebeğimiz. Haydi, sevgili Savok'un çağrısına hep birlikte yanıt verelim ve 13 Mart başta olmak üzere tüm haftayı Çizgi Diyarı Şenliğine çevirelim
 

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
392
9,657
İstanbul
Daha çok gençmişiz yahu... 5 yıl ne ki ne yıllar deviririz evelallah Çizgi diyarının güzel insanları. Doğum gününüz kutlu olsun nice senelere...
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,879
Ne çabuk geçmiş:D
Koskaca 5 yıl.
Dostlukların değer kazandığı ayrı bir dünya oldu diyarımız.
Ben burada tanıdığım,yüzyüze konuştuğum,telefonla konuştuğum,hatta hiç konuşmadığım sessiz çoğunluğun bile, dostluklarının, sevgilerinin gönülden olduğunu inandım ve inanıyorum.
Nice yıllar birlikte aynı mutluluğu tatmak,yaşamak ve yeni dostlarla tanışmak dileğiyle.
Yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun diyarımız.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Nice yıllara sevgili dostlarım...
Dördüncü senesini dolduran ve 5. yılını kutlayacak olan eşi benzeri bulunmayan forumumuza,
şimdiye kadar emek verip de bugün itibarıyla bizlerle bulunan
ve/veya herhangi bir nedenle bulunmayan
ya da bulunamayan tüm dostlarım nice yıllara...
Dosttan öte kardeşim olan,
üzerimde ödenmez emekleri olan,
bazı sabahlar ailemden önce merhaba dediğim,
bazı geceler en son iyi geceler dilediğim dostlarım nice yıllara...
Dertlerini paylaştığım,
dertlerimi açtığım,
hiçbirini görmesem de,
gördüğüm birçok dosttan çok daha içten olduklarına inandığım sevgili dostlarım nice yıllara...
Fedakarlıkta birbirleriyle yarışan,
paylaşım yapacağım diye gözlerinden yaş gelen,
beli tutulan,
çoluk çocuğunu bu forum için zaman zaman ihmal eden,
bazen ailesiyle sofraya oturmayan,
bazen içtiği çayın sıcaklığını ve tadını alamayan,
çoğu zaman uykulu gözlerle işine gücüne giden dostlarım nice yıllara...
İyi ki bu forum var,
iyi ki sizler varsınız.
Nice yıllara; hep birlikte, daha güzele, daha da mükemmele...
Sevgi ve saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,552
Midgard
5 sene içinde bu kadar büyük bir arşive ulaşan forumumuzun 10.yaşını kutladığında ne halde olacağını merak ettim :D Nice Yıllara Çizgi Diyarı Ailesi! Çizgi Diyarı Yıldönümü Haftası Etkinliği'ne ben de elimden geldiğince yardım edeceğim :)
 

polen

Yeni Üye
22 Eyl 2011
102
100
Yıllar ne çabuk geçmiş,gerçekten indirdiklerimizin dörtte birini okuyamadık, ömrümüz varsa ve çizgi diyarı durdukça okumaya ve anlamaya çalışacağız. ÇİZGİ DİYARI çalışanlara şimdiden sonsuz şükranlarımızı sunarız nice YILLARA
 

Geceyürüyen

Süper Üye
19 May 2010
574
2,087
5 yıl karşılıksız özveri,sınırsız paylaşım ruhu.Nice yıllara cizgidiyarı,gönülden tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim..
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,944
23,718
Kıbrıs
Çizgi Diyarı'na Ağustos 2011'de üye oldum.Başka forumlara da üyeyim.İlk zamanlar bu
forumdaki listelerden çok yararlandım.Tarama,paylaşma,çizgi roman indirme bana
tamamen yabancı şeylerdi.Sonra yöneticilerle özel mesajlar başladı.Bir gün 385'lik Teks
fasiküllerinin eksikleri duyuruldu.Bende olan bu fasikülleri taratmaya başladım.Bu faaliyetler neticesi internet kullanma yetim de gelişti.Şimdi forumdan istediğim dosyayı
indirip okuyabiliyorum.Belki de süreç içerisinda tarama ve paylaşıma açmayı da öğreneceğim.Ufkumu açan Çizgi Diyarı'na bu bakımdan müteşekkirim.
Bu forum sayesinde birçok dostluklar da oluştu.Bugün İstanbul'a,Ankara'ya,İzmir'e
Trabzon'a,Konya'ya veya Mersin'e gitsem elini sıkacağım,sohbet edeceğim,çayını içeceğim dostlar var.
Forumu geliştirmek için neler yapılabilir:Toplantılar zaten yapılıyor.Sahaf,çizgi roman
satıcıları ziyaret ediliyor.Yeni yayınların satın alınması için western,comics,manga ve
Türk çizgi romanları ile ilgili yazılar yazılması teşvik edilebilir.Sponsor olacak yayıncılar
ürünlerinden Çizgi Diyarı'na armağan ederler ve bu konularda yazı yazan forum üyelerine bu çizgi romanlar kura ile verilebilir.
Eski yayınevleri,yayıncılar ile röportajlar yapılabilir.Eski yayınlarda arşiv oluşturmak
için bayağı zorlanıyoruz.Zagor'un Türkiye serüvenini Sezen Yalçıner'den,Teks fasikülleri Çetin Karakoç'tan,Swing'i Ertuğrul Ürer ve İlhami Alpagut'tan,Ceylan Yayınları'nı Osman Egeli'den öğrenelim.
Forumumuzda bir öncelik listesi oluşturulabilir.Popüler,istenen çizgi romanlar duyurulur ve elinde olanlar bunlara öncelik verirler.Mesela Bilka Örümcek Adam,464'lük Zagor fasiküller,Tay Karaoğlan,Ken Parker mi neyse.
 

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,154
Bu forum benim için Türkiye'nin en iyi ve değerli internet sitesi.Sadece siteye alışmak ve kulla-
nımını öğrenmek biraz zaman alıyor.Sonsuz teşekkürler.İyi ki varsınız.
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
663
2,941
Nice yıllara diyorum ben de. İçlerindeki çocuğu öldürmeyenler, değiş-tokuş kültürüne aşina olanlar, paylaşmayı bilenler, bir yerlerde ahyaaak denildiğinde, 10 kaplan gücünde denildiğinde, pire torbası denildiğinde gözleri açılan, gülümseyen ve ortak bir kültürün çocuğu olmakla, ortak yaşanmışlıklarla mutlu olan bizlere kutlu olsun.

Nice 5 yıllara ÇİZGİ DİYARI !!!
 

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,394
Nice güzel yıllara sevgili çizgi diyarı.. iyi ki doğdun ve iyi ki varsın :) Benim için özellikle çok değerlisin .. Malum.. elime doğdun sayılır :) ilk doğduğunda hep korktuk aman birşey olmasın diye üzerine titredik .. ama şimdi tam 5 yaşında aslan gibi yakışıklı bir delikanlı oldun..Geldiğin günden beri evin için hep neşe dolu.. Diyarların en güzeli sevgili cizgidiyarı ; Her şey için çok teşekkürler.. unutma çok seviyoruz seni :)
 

kmltuncer

Süper Üye
12 Eki 2009
1,038
2,458
Yalova
Ne çabuk geçti 5 yıl.
Hiç anlamadım.
Hep birlikte nice 5 yıllara diyor herkese selam ve saygılarımı gönderiyorum.
 

sanji54

Kıdemli Üye
30 Ocak 2010
207
29
Vay be zaman ne kdar çabuk geçiyor nice mutlu senelere ve paylaşımlara inşallah.
IMG_5222.JPG
 
Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
En büyük özelliği karşılıksız paylaşım olan ve asıl müthiş gücünü esas bundan alan forumumuzun olumlu o kadar yanı var ki; tek tek anlatsam sıkılırsınız, o yüzden neredeyse hiç olmayan olumsuzlukları değil de; daha doğrusu bana göre iki zayıf noktasını biraz açmak istiyorum; “Sessiz Sakinler” ve “Gençler”.

Sessiz Sakinler:
Ben de içinden çıktığım için kısmen de olsa bildiğim; bu en büyük çoğunluğumuzu teşkil eden gruptaki değerli arkadaşlarımızın da nasıl katılımını sağlarız. Paylaşım değil; katılım. Ben nedense paylaşım kelimesini pek sevmiyorum, çünkü hepimiz paylaşamayabiliriz, ama katılabiliriz.
Çok uzun süre sonra katılıma benim başlama nedenim; tahminime göre max. 300 - 500 kadar olan sürekli paylaşımcı ve hakları bir türlü ödenemeyecek çok değerli üstadlarımız için de olsa, asıl bizzat içinden çıktığım sessiz sakin gruba nacizane örnek olmaya çabalamak içindi. Kendilerinin sesleri hiç çıkmaz ama çok iyi gözlemcidirler, bilirim; çünkü ben de öyleydim.
Benim tahminime göre; her birinin benden yüzlerce kat daha fazla katkı sağlayabileceği değerli arkadaşlarımız var sessiz sakin. “Gelin katılın” demekten başka bu konuda ne yapılabilir, çünkü eksiksiz hepsine ihtiyacımız var ve bana göre Çizgi Diyarı’mızı diğer çizgi roman forumlarından çok farklı olarak asıl ayakta tutan onlar. Seyircisiz sahneye çıkmak ne sıkıcı olurdu, tüm koltukları doldurmuş sessiz seyirciyi; sürekli alkışlayan az sayıdaki seyirciye hiç bir sanatçı değişmez gibi geliyor bana, tüm koltuklar dolu olsun, oyuncuların mutlu olmasına bir kaç alkış bile yetti her zaman, hep kafalarında “Salon boş mu, dolu mu?” oldu, gidip gelip baktılar sürekli perde arasından gizli gizli.
Yine öbür çizgi roman sitelerinden çok farklı olarak; bizim forumumuzun elinde ciddi boyutta sessiz sakin bir potansiyel var ve bunu Kutsal Çizgi Roman’a çevirebilirsek ne olur. Yaklaşık 40 bin kişi yanyana ve aynı anda sadece yavaşça içini çekse bile; nasıl bir ses çıkardı.
Şöyle asla olmasını istemeyeceğimiz çok kötü bir örnek versek; bir sabah kalktığımızda aniden sessiz sakin dostlarımız hiç olmasa ne olurduk, hem de bir anda, düşünsenize; 300-500 kişi paylaşımlarımızı okuyacak artık sadece, ama sesleri bir türlü çıkmasa da onların paylaşımlarımızı okumasının bizlere verdiği gizli mutluluk hiç de az değil, bunu ben yaşayarak yeni öğrendim.
Diğer çizgi roman forumlarından farklı olarak; biz asıl gücümüzü onlardan alıyoruz ve ben o dostlarımı çok seviyorum.

Gençler:
Taytlı kahramanları hiç sevmeyen bir geri kafalı olmama rağmen; genç arkadaşlarımızı ve onların yeni nesil çizgi romanlarını desteklememiz lazım. Her şey değişiyor, çizgi roman da değişecek, biz yaşı ileriler; ağabeyleri olarak onlara çok daha fazla destek olmalıyız. Biraz yaşlılar kulübü gibi olduk sanki.
Çizgi roman nasıl olursa olsun ölmemeli, her şey gibi çizgi roman da ciddi şekilde değişse dahi sürmeli; bu bir bayrak yarışı ve bu davada bizim nefesimiz ara ara kesilebilir, yaşlanıyoruz. Manga vb... dediklerinden ben hiç bir şey anlamıyorum, ama gençlerden yanayım. Ben onlardan müthiş şevk alıyorum ve benim gibi Tenten kalmalarını hiç bir zaman bekleyemem. Örneğin genç gruba yine genç bir yönetici arkadaşımız; onlara özel atansa ve sorunlarıyla daha yakından ilgilense gibi ve meydanı biraz da onlara bıraksak derim.

Öyle gün, hafta değil; Çizgi Diyarı’ mızın doğum gününden doğum gününe bir tam yıl için hedef seçsek de üzerinde çalışsak fena mı olurdu.
Örneğin forumun bu yılki sloganı; “Sessiz Sakin Dostlarımız ve Kıymetli Gençlerimiz” olsun çok isterdim ben.

Benim söyleyeceklerim bu kadar, rahat bırakın da çeviri yapayım artık.
Şaka bir yana Çizgi Diyarına çok şey borçluyum, forumun bu noktaya gelmesini sağlayan büyük üstadlara teşekkürler yetmez, biz yaşlıları çocukluğumuza mı götürmediler, aklımıza anılarımızı mı getirmediler ... , hangi birini anlatsam derken hemen araya bir reklam giriyor tabi; bendenizin nacizane bir paylaşımı Şiir Diyarında yayına girmiştir dostlar, hepimizden parçalar olan “Kuş Hatıraları”, ama konu şiirden öte linki verilmiş olan görüntülerdedir, mutlaka görüntüye tıklanmalıdır, pişman olmayacağınıza garanti veriyorum, inanın beğeneceksiniz, reklam bitti, admin arkadaşlar “Bu adam yine çok konuşuyor boşver” diyerek umarım sıkılıp da sonuna kadar okumamışlardır da reklam cezası almam.

Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.

Yaşlanıyoruz, zaman dörtnala;
“Bugün cesaret edemediğin için yapamadıklarını; yarın zamanın olmadığı için yapamayabilirsin” Pauolo Coelho
Ama Çizgi Diyarı her geçen gün daha gençleşiyor, bize bu şansı veren büyük ustadlara saygılarımla.
 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
fındıkfındık üstadım ne kadar güzel yazmışsın. İçten, samim duygularla yazılınca ortaya böyle güzel yazılar çıkıyor işte.

Her birimiz o sessiz çoğunluğun içinden çıkmadık mı? Herkesin bir zamanı var galiba.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Bundan sonra "paylaşım" yerine "katılım" sözcüğünü kullanmaya azami itina göstermeye çalışacağım..
Sevgili dostum lütfen katılmaya devam ediniz..

Sessiz çoğunluk diyorduk sessiz sakinler üzerinde düşünülebilir kavramlar..

Ufkumu açan bu yazı için teşekkür ederim..
Saygılarımla..
 

mnyyf1453

Süper Üye
9 Tem 2009
500
130
iyiki varsınız nice yıllara dogru.güzel kardeşlerim her zaman sizinleyiz.her zaman yanınızdayız.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,552
Midgard
fındıkfındık hocam ellerinize sağlık yazınız çok güzel olmuş :) Forumun gençlerinden biri olarak yaşıtlarıma olabildiğince çizgi roman okutmaya çalışıyorum. Fumettiyi bizlere sevdirmek zor ama yaşı daha küçük dostlarımıza Tommiks,Teksas okutturulsa çizgi romanı sevmeleri sağlanabilir. En azından ben böyle sevdim. 15-19 yaş aralığına çizgi roman okutturmak günümüz için daha zor. Hazıra alışmış bir nesil olduğu için Comics okutmak zor geliyor. Comicslerin yayınlarını ben bile zar zor takip edebiliyorum. Hele Marvel gibi her sene Event veren bir yayınevini severseniz çizgi roman okumak tüm samimiyetimle söyleyim eziyete dönüyor. Yaşıtlarım Batman'in filmlerini izlerken, oyunlarını oynarken çizgi romanını okumuyor. Çok fazla hikaye olması, zaman-mekan kavramının karışık olması,alternatif serilerin ana seriyle bağlantılı olup olmadığını anlamak filan zor olabiliyor. Comics yerine Manga okuyan çok arkadaşım var. Mangaların tek seriden devam etmesi,olayların birbirini sürekli takip etmesi, hikayelerinde boşluk olmaması onları daha cazip kılıyor. Tabi Animelerde Manga okumak için çok iyi bir araç. Diğer yandan Comics'lerin ekrana dökülmüş hali animasyonları izlediğimde hep bir çocuksuluk seziyorum. Daha ağır başlı animasyonlar yapılsa Animeler kadar tutacağını düşünüyorum. DC'nin Smallville,Arrow gibi dizilerle özellikle Türkiye'de çizgi roman okunmasını sağlaması en büyük temennim. Ben de çok konuştum sanırım. Burada susuyorum :)
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Çizgi diyarı benim, için salt bir Çizgiroman paylaşımının yapıldığı siteden çok daha fazlasını ihtiva etmektedir. Burada yaşanan diyaloglarda karşılıklı sevgiyi, saygıyı, paylaşma duygusunu, özveriyi ve samimiyeti görmek insanın yalnızlığını, sıkıntısını, üzüntüsünü alıp götürüyor. Burada özellikle isim vermek istemiyorum zira üyelerimiz olsun, yöneticilerimiz olsun hepsi birbirlerinden çok değerli insanlar. Özellikle bir kaçının benim kalbimdeki yerleri apayrıdır. Onlar da ben de kalsın.. :)

Ben şahsen teknoloji özürlü olduğum için tarama paylaşımı yapamıyorum. Bu yüzden bozulan yazıcımın yerine yenisini de almadım. Zaten yapabilmiş olsam da elimdeki ÇR'ların çoğu sitede mevcut olanlardan oluşuyor. Ama bunca karşılıksız emek verip, sayısız değerli paylaşım yapan insanları görünce, kendi kendime "bu güzide siteye nasıl bir katkım olur?" diye düşünmeden de edemedim. Ve sonunda, yöneticilerimizin uygun görmeleri halinde, özel ilgi alanıma giren nostaljik konularla ilgili paylaşımları yapmaya karar verdim. Sağolsunlar, benim bu isteğimi çok olumlu karşıladılar. Ve o zamandan beri, sitemize karınca kanaatince de olsa faydalı olmaya gayret gösteriyorum. Eskiden çok sayıda sitede paylaşımlar yaparken, son 3 senedir Çizgi diyarı haricinde herhangibir sitede paylaşımlar yapmıyor, hatta orada yaptığım paylaşımları da buraya taşıyorum. Yani anlayacağınız burası benim için son durak. Şayet birgün, bu yaptığım paylaşımlardan bir nostalji kitabı ortaya çıkarabilirsem, bu Çizgi diyarı sayesinde olacaktır..

İşte bu duygu ve düşüncelerle, benden desteğini ve ilgisini esirgemeyen çok değerli büyüklerime ve kardeşlerime yürekten teşekkür ediyor, Çizgi Diyarı'mızın 5nci kuruluş yıldönümünü büyük bir mutluluk ve coşkuyla kutluyorum.
 
Son düzenleme:

fenerbahce_100

Süper Üye
26 Mar 2009
1,837
985
İlk günkü hevesler korunarak,ilk günkü hedefler ve prensiplerden taviz verilmeden, dostluk, fedakârlık ve hoşgörüyle dolu bir dört yıl geçirdik.Kimseyle yakından tanışmak kısmet olmasa da herkesi kardeş olarak gördüm ve sevdim...Hayatımın önemli kilometre taşlarından biri oldu Diyarımız. Daha nice yıllara.Selam , saygı ve sevgiyle
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,066
11 mart 2009 biricik kızım ecem dünyaya geldi,bilemezdimki 2 gün sonra başka bir hayatımızın vazgeçilmezi çizgi diyarı doğmuş.yaklaşık 6 ay sonra keşfettiğim bu dünyada bir yabancı gibi dolaştım.paylaşmayı bilmez indirmeye bilmez cbr dosyasını açamaz bir haldeydim.zamanla özel msj ve arkadaşların paylaşımı ile paylaşım yaptım.kapak ekleyemedim,taramalarımı düzenleyemedim.ama beni böyle kabul ettiler.şimdi 5 yıl geçtti taramalrımız düzenli kalite yükseldi ve dahası kendimizin bir parçası oldu burası görmediğimiz bir sürü arkadaşlar edindik.ve dahası sandıklarda raflarda tozlanmış kitaplarımız gün yüzüne çıktı.karaoğlan dergileri olduğunu bilmezdim,tolgayı sadece dolgu macerası olarak bilirdim.şimdi tüm maceralarını okuma şansı bulduk.yazacak o kadar çok şey var ki zaten arkadaşlarda yeterince değinmiş.evet kızımla yaşıt formumuza daha nice yıllara....
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,290
4,461
18 Şubat 2011 de farkına vardığım bu mükemmel diyar benim hayatıma çok şeyler kattı.Birçok güzel insan tanıdım,herbiri ailemin bir bireyi oldu sanki.Dostlukla,emekle,sevgi ile yuğrulmuş Diyarımın daha nice nice yılları göreceği kesin.Emek veren tüm dostlara Allah uzun ömürler versin,işlerinde güçlerinde başarı nasip etsin,huzur ve mutluluk nasip etsin.
Hepinizi çok seviyorum.
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
892
4,652
İzmir
Bana geçmişimi tekrar yaşatan, yaptığı bağımlılık ile bilgisayar başına çivileyen, her yeni özellikle renkli olan arkadaşlarımızın paylaşımı ile büyük sevinç yaşatan, biraz geç tanıştığım Çizgiroman Diyarı'nın kuruluş yıldönümünün hepimize hayırlı olmasını diler, fındıkfındık arkadaşın yazısında belirttiği sessiz çoğunluğunda bir gün diyarımızda az da olsa katılımının olmasını ümit ederim. İyi günler dileklerimle.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
Bugün benim uğurlu günüm ve aynı zamanda 2.doğum günüm.

Bugün benim uğurlu günüm ve aynı zamanda 2.doğum günüm.
Hiç bir batıl inancım yoktur kendimi kutlarım. Ama olsaydı bile uğursuz 13.gün batıl inanışım, inanın hemen terk ederdim ve ayın 13'ü benim uğurlu günüm derdim.
Nice yıllara sevgili Çizgi Diyarı'm.Sende karşılıksız paylaşımı buldum.Sen benim Varülkem oldun.Düşlerimi gerçekleştirme fırsatı sundun.Doğum günün kutlu olsun sevgili Çizgi Diyarım.Sen çok yaşa ve yalnız bizleri değil bizden sonrakileri de varlığınla onurlandır...
 
Son düzenleme:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Çizgi Diyarı'nı neden seviyoruz? Çünkü buranın farklı dünyalara açılan iki ayrı kapısı var.

Seviyoruz, çünkü kapılardan biri gerçek bir masal dünyasına açılıyor. Masal Dünyası iddiasını kanıtlamak zor değil; bakın:

* Burada 45 bin tane "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" var...
* Burada, birkaç yüz tane, "Ali Cengiz" var ki paylaştıkları Teksas - Tommiksler'le bize, bir hamlede zaman yolculuğu gibi inanılmaz bir sihiri, her gün yaşatıyorlar.
* Burası, bu sihire ulaşabilmek için dostluğunuzdan başka bir bedel ödememize gerek olmayan gerçek bir "Halil İbrahim Sofrası"...

Bu kadar masalsı figürün bir arada bulunduğu başka bir ortam biliyor musunuz? Çizgi Diyarı gerçek bir masal dünyası ve masalları herkes sever...

Seviyoruz, çünkü buradaki kapılardan biri de bizim evin sokağı kadar dünyevî, gerçek ve bize ait bir dünyaya açılıyor...

Burası aynı "Bizim İlker'in Kahvesi" gibi! Mesai dışında hepimiz, hep buradayız. Çoğumuz akşamları evde "Her gece kahve, her gece kahve, yüzünü gördüğümüz yok," tarzı dırdıra muhatap olmak zorunda kalıyoruz. (Elbette hepsi sol kulağımızdan girip, sağ kulağımızdan çıkıyor.)

İçerisi ılık ve biraz loş... Çay ocağı kahvenin en dip tarafında. Karşısındaki köşede, meşrubat kasalarının üst üste yığıldığı duvarın yanınındaki kapı tuvalet... Kapısının üzerine bilgisayar çıktısı bir kağıt yapıştırılmış: "Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak..." Tam önündeyken, belli belirsiz bir amonyak kokusu duyuluyor.

Çay ocağı tezgahının önünde, İlker'in oturup kahveyi idare ettiği çıplak bir masa duruyor. Yanındaki duvarda bir Atatürk resmi ve bitişiğinde çerçevelenmiş bir Türk Bayrağı asılı. Kahvenin diğer duvarları ise çizgi kahramanların; çerçeveleri sararmış, camları tozlu resimleri ile dolu.

Hepimiz bir masada, bir-iki arkadaşımızla oturmuş sohbet ediyor, ya da simit kemirip çay içerek kağıt oynuyoruz. Karşı masada Savok, Gürsel İleri, Yeryüzü ve Profesör heyecanlı bir okey müsabakasındalar. Masanın çevresinde; oyunculara müdahaleleriyle oyunun hararetini, içtikleri çaylarla masanın hesabını artıran Şerif Engin, Ertuğrul, Güngör Uzun, Bay-x, Gürsel İleri ve Raven... Şerif Engin "Yanlış oynadın," diye Savok'u kızdırıyor. Savok ıstakayı kaldırıp "Git başımdan," diye hareket çekerek masadakileri güldürüyor. Çay ocağının dibinden İlker'in sesi yükseliyor: "Ne oluyor orda?..."

Ortadaki devasa sobanın hemen yanında Büyük Beyaz, Direnc11'le tavla atarken, Gulyabani de sessiz sessiz onları izliyor. Kapıya yakın bir masada Vefalı, Caretta, İlkhan Tok ve Zaman Gezgini, ana fikri "En kıral Kaptan Swing kapağı" olan bir sohbetteler. Baltimora da "Nostaljik konulara baksa baksa bunlar sıcak bakar," diye düşünerek onların yanına gidiyor...

Kapıdan giren herkesin ağzından çıkan "Selamunaleyküm" sözüne bir - iki kişi "Aleykümselam," diye karşılık veriyor; diğerleri oyununda, sohbetinde...

Çizgi Diyarı'nın, ayağımızı bastığımız toprak kadar gerçek iki kapısı var ve buraya, ruhsal durumumuza göre hangi kapıdan istersek oradan girebiliyoruz. İşte asıl büyü burada... Hiçbirimiz evliya değiliz, hepimizin kompleksleri, takıntıları, zaafları var. Ama burada oluşan harika kültür, kapıdan girenin insana özgü eksikleri veya hataları ile ortamı kirletmesine izin vermiyor. Tam tersine burada hepimiz, kişisel aşırılıklarımızın törpülenmesini keyifle izliyor, ortamda kaldıkça da arınıyoruz...

BURADA, HİÇBİR ŞEY HİÇBİRİMİZİN OLMADIĞI HALDE; HEPİMİZ, HER ŞEYİN TAMAMEN SAHİBİ GİBİ HİSSEDİYORUZ KENDİMİZİ.

Bu harikalar diyarının bir parçası olabilmek, son 5-6 senede başıma gelen en güzel şey. Hem mutlu, hem gururluyum. Var eden, katkı yapan herkes kendisiyle gururlanabilir. İnşallah, nice 5 yılları hep birlikte kutlarız.

Saygılarımla.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
"Zaman hızla akan nehirse, çocuk kenarında oturup ayaklarını suya sokmuştur."

Yanlış aklımda kalmadıysa Doğan Cüceloğlu'nun bir programında ya da konferansında duyduğum ve o günden beri aklımdan çıkmayan bir cümle bu. Zaman hepimiz için -bazı uzay-zamansal teoriler olsa da- aynı hızda akıyor aslında. Hepimiz günü aynı milisaniye kadar yaşıyor, aynı milisaniye içinde gülümsüyor, üzülüyor, kızıyor, yoruluyor, umuyor, umursuyoruz. Aynı milisaniyeleri aradan geçen bu beş yıl içerisinde düşündüğümüzde çok ciddi bir süredir aynı nehirde ayaklarımızla su sıçratıyoruz belki de bir birimize.
Uzun, upuzun milisaniyeler boyunca birlikte olabilmek dileklerimle, tüm Çizgi Diyarı dostlarına selam ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Üst