CHICAGO MEZBAHALARI - 10. BÖLÜM

aliot

Yeni Üye
3 Şub 2013
50
162
Romanı içimiz ezilerek takip ediyoruz. Bu roman niye bu kadar acıklı geldi, bilmiyorum.

Kemalettin Tuğcuları okuyarak büyüyen bir kuşak Ayşecik, Üç Arkadaş gibi acı dozu yüksek filmlerle piştik, Orhan Kemallerde ne mezbahaneler gördük. Orhan Gencebay ile dertleri zevk edindik, Müslüm ile çiziklerimizden zevk aldık. Zaten kara topraktan başka sadık yar da bulamamıştık. Biz biçareyiz, baştan ayağa yareyiz zaten. Chicaco Mezbahaları içimi niye ezdi ki?

Sanırım burada çizgilerin gücü adına oluştu bu etki. Çizer o kadar sade bir tarz kullanmış ki yüzler kaş göz ağızdan ibaret. Bir de göz bebeği. Bana Haidi çizgi filmini çağrıştırdı. Haidi çocuksuluğundaki bu ailenin uğradığı bu mezalim üzdü bizi.

Yazar başlarına gelecek felaketlerin ipucunu önceden veriyor okuyucuya, süpiriz acı yok. Ama çizerin her sayfada bir şeyi kırmızıya boyaması bana umut veriyor. Umudum orada.
 

muratti

Aktif Üye
6 Eki 2015
448
1,329
Bu Jurgis'in başına gelenler Küçük Emrah'ın başına gelmedi. Sonunda bu kapitalist sistemden intikamını almasını istiyorum ama zor gibi... Bakalım... Teşekkürler üstadım.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
sutluce-mezbahasi-4431.jpg


Burası da Sütlüce mezbahaları!..
:Ğ:d
 

steinbeck

Süper Üye
23 Şub 2012
1,395
2,938
Gazap Üzümleri kadar güzel bir çizgiroman, heyecanla takip ediyorum, çok teşekkür ederim, minnnettarım.
 

jclouseau

Yeni Üye
8 May 2020
25
72
BU güzel çalışma için tekrar teşekkürler. Bu çizgiromanın yazarı Upton Sinclair i ilk kez bu yıl oskar ödüllerinde bir çok adaylık alan "Mank"filminde duymuştum. Filmi ünlü yönetmen David Fincher (senaryo da kendi babasına ait)yönetmişti. Upton Sinclair'in en önemli eseri bize Chicago Mezbahaları diye çevrilen "The Jungle" adlı bu romanı olmuş. Kitap ABD de özellikle et üretimindeki sağlıksız koşulları dile getirmesiyle ses getirmiş. Yani Upton Sinclair'in esas amaçladığı işçi hakları vb. siyasi konular ikinci planda kalmış. Yazar bu durumu; "Ben ABD halkının kafasına bir yumruk atıp sersemletmek istedim ama görünüşe göre yumruk midelerine gelmiş" diye yorumlamış.
 
Üst