Çizgi Roman İnceleme Sitem. Beklerim :)

muratusta

Süper Üye
14 Ağu 2012
570
2,146
İSTANBUL
Sevgili iskenderunlu arkadaşıma katılıyorum çizgi roman inceleme SİTEM demişsiniz.Bizde size SİTEM ediyoruz.Daha beta olduğundan fazla yargılamak istemiyorum.İlerleyen zamanlarda diğer çizgi romanlarada genel bir bakış atacağınıza inanıyorum.Hayırlı olsun güzel bir site saygılar sevgiler.
 

SananeBundan

banned
26 Ocak 2015
102
930
Vertigolarda var. Fakat biraz geriye kaçmış. Fables vb. var dahada gelicektir.
Fumetti vb. diyorsanız okumuyorum :)
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Siteni inceledim biraz eline sağlık hoş yerleri var ve umut vaad ediyor. Ancak iki önerim olacak;

İlki tanıtımlarını mümkün olduğunca SPOİLERSIZ yapmaya çalış. Ha tanıtım değilde inceleme yapacaksan da mümkünse biraz daha uzun tut. Spoilerı verip hadi ben kaçtım tarzında iki-üç paragrafta bitirmek insanın sadece spoiler yediğiyle kaldığını görmek kalıyor. Ve mümkünse tabi biraz daha detay ver mademki okuyucu çizgi romana senin ilk mesajında dediğin gibi hakkında bilgi almak istiyorsa misal, HULK'un sadece Dünya'ya gelip önüne geleni patakladığını yazmak yerine onları neden patakladığını ve nasıl patakladığını arada geçen az da olsa önemli konuşmaları yorumlayıp yaz ki, okuyucu da "haaa demek öyle olmuş" desin biraz tatmin olsun, açlığını gidersin ^_~ Tabi niyetin buysa.

İkinci önerim ise Manga, Senin de dediğin gibi Naruto, Bleach, One Piece gibi mangaları bilmeyen az kişi kalmıştır doğru diyorsun. Ama inşallah sadece Türkiyede yayınlananları okuyup tanıtımlarını yapmazsın. Zaten bu tarz mangaları üç kesim alıyordur. İlki zaten mangayı yalayıp yutmuş ama sadece arşivinde elle tutulur bir sayısı olması için alanlar.
Mangayı çok okumak isteyip arkadaş çevresi vb. ya da animeden yeteri kadar bilgisi olup alanlar.
Sonuncusu ise, hiç bir bilgisi olmayan ve ya sadece hediye amaçlı olarak alanlar. Ki bunlarda açıpta bakmaz neymiş ne değilmiş diye ihtimal çok düşük yani. Genelde bu tarz şeylere ilgisi olan birine başvururlar. Neyse...
O yüzden eğer ingilizce biliyorsan Türkçe tanıtımı olmayan zibilyon tane seriden birini her defasında tanıtsan daha mantıklı ve yararlı olabilir.

Ayrıca anlatımında anlam bütünlüğünü bozmamak için tek zaman kipi kullan. Yani cümleye şimdiki zamanla başlayıp -dili geçmiş zamanla bitirme, anlatımı tek zamanda yaparsan daha akıcı bir yazı yazmış olursun ve daha güzel okunur, okuyan kişinin dikkati dağılmaz. ^_~

Evet benden bu kadar inşallah siten hakettiği güzel yerlere gelir, sana kolay gelsin Allah'a emanet görüşmek üzere.
 
Son düzenleme:

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,062
2,792
Ben beğendim uzun soluklu olmasını dilerim.sanırım sıksık gözatacağım bir site olabilir zira ingilizcem iyi değil ve marvelin serilerinin son durumlarını merak ediyorum
 

SananeBundan

banned
26 Ocak 2015
102
930
@vkopuzoglu önerilerini dikkate alacağım teşekkürler.

Bu Arada
"Site 0'dan düzenlendi , kullanıma kolaylaştı ve logolar tasarlandı. Kategoriler kısmında dilediğiniz karaktere gidebilirsiniz. Ve daha fazlası. Site gelişmeye devam ediyor. Yeni haline de bakıp yorum yazmanızı rica ediyorum :)"
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst