Kaptan Swing Hoz Comics! Özel Seri Sayı 007

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Kaptan Swing Hoz Comics! Özel Seri Sayı 007 Tek Sayfa

212 Tek Sayfa 24 Mb.


Kroker üstadın çift sayfa taraması.Teşekkürler.

Tam 3 Macera + Hikaye

1-Portoriko Macerası,2-Canavar Albay,3-Kaybolan Gemi


file



Sevgili Çizgi Diyarı dostlarım,sizlerden az sabır rica ediyorum,çok uğraşıyorum,sizlere pırıl pırıl eserler sunmak için , ancak şu anki bilgim demek ki bu kadarını başarabiliyor.Vazgeçmeyeceğim,uğraşmaya devam,ama Allah nasip eder de İzmir toplantısında üstatlarımla buluşabilirsem,gerekli kursu göreceğime emin olunuz.Sabırlarınız için şimdiden çok teşekkürler.Yine de eleştirilerinizi bekliyorum.Biraz daha parlaklığı azaltabilsem daha iyi olacak gibi ama henüz başaramadım.Saygılarımla.Hepiniz sağlıcakla kalın.

İşte Adresimiz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Tam artık oldu dediğinde bunların linklerini yenileriyle değiştirirsin olur biter Necdet bey.:)
Ama öğrenmenin sonu yok, sonra balonlama yaparsınız, ardından renklendirme.
Hangisi keyif veriyorsa.:)
Teşekkürler, selamlar.:)

Üstadım , ben birazcık daha iyi yapayım düşüncesindeyken,rüya gibi bir umut verdiniz bana.Balonlama ve renklendirme.İnşallah evvel Allah , sayenizde öğrenir,o konularda da bir şeyler yapabilirim.Gerçekten emek paylaşmak ve öğrenmek çok mutluluk verici olaylar.İlgi ve yardımlarınıza,teşviklerinize canı gönülden teşekkürler.Sonsuz sevgi ve saygılarımla.
 

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,983
Sevgili necdet..Yukarıdaki yazdıklarını okuyunca,abur cubur birşeyle karşılaşacağımı sandım..Ama yazdıklarınla ilgisi olmayan,baya baya usta elinden çıkmış,3 maceralık bir taramayla karşılaştım..Ben çok beğendim ama önemli olan işi yapanın beğenmesi..Senin acemiliğin buysa inanıyorum ustalığında kimse eline su dökemez..Teşekkürler ve çalışmalarında başarılar..
 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Bence önemli olan istek, azim ve paylaşmaktır sen bunları yapıyorsun zaten ustalık zaten seni bulur hiç merak etme sen.bu işi kıvırdın bile.Bizlere teşekkür etmek düşer.

Sevgili beymelikli18 kardeşim,çoktandır size özel teşekkür etmek istedim.Bu güne nasipmiş.Taktirleriniz için teşekkürler.Umarım bir gün tanışırız.Sağlıcakla kalınız.Sonsuz sevgi ve selamlar.
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,227
Kamlançu
Abi sizlerin bu azminizi görünce yeterli çalışmıyorum hissine kapılıyorum. Ben de çözünürlüğü yeterli taramalar gördükçe tek sayfa haline getirmeye çalışayım diyorum. Ama maalesef zaman... En büyük problem...
Neyse, ellerinize sağlık, keyifle takipteyiz...
 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Abi sizlerin bu azminizi görünce yeterli çalışmıyorum hissine kapılıyorum. Ben de çözünürlüğü yeterli taramalar gördükçe tek sayfa haline getirmeye çalışayım diyorum. Ama maalesef zaman... En büyük problem...
Neyse, ellerinize sağlık, keyifle takipteyiz...

Sayın üstadım Shoryuken , övgüleriniz için teşekkürler.Ancak şu an aklıma gelen bir öneriyi izninizle gündeme getirmek isterim;
Sizler,bu eserleri tarayarak zaten işin en zor kısmını üstlenmiş bulunuyorsunuz,bence yine sizler rahat rahat taramalara devam ediniz,çizgi diyarımızın emekli kardeşleri ,vakti bol üstatları gerekli düzenlemeleri yapsın.Çünkü taramak ,(E bir de kitap yoksa) çok zor,büyük beceri isteyen bir iş olması lazım.(Tahmin ediyorum,imkanım olmadı.)Burası bizlerin evi.Kimsenin ,şöhret,para,pul beklemediğine eminim.Ama bizler,bir gün toprak olacağız,ama olmamıza rağmen,çocuklarımız,torunlarımız,bu eserleri mutlulukla okuyacaklar.Kimbilir neler hissedecekler.Samimi olarak inandığım şudur ki,okumayı,hele hele çizgi roman okumayı ve bir şekilde emeğini buradaki gibi paylaşmayı bilen insan gibi insanlardan,asla kötülük çıkmaz.İşte bizden sonraki nesillere aktaracağımız en güzel eserler bunlardır diye düşünüyorum.Teşekkürler.






 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,086
36,743
İstanbul
Necdet üstadım,

Öncelikle samimi duygularınız ve Çizgi Diyarı'na verdiğiniz önemli katkılardan dolayı çok teşekkür ederim. Sİz özel birisiniz. Sürekli daha iyiyi arzu eden, sürekli vermek isteyen bir yapıdasınız. Tüm bu nedenlerle aramızda bulunduğunuz ve aynı ortamı paylaştığımız için kendimi şanslı hissediyorum.

İzmir toplantılarında işin püf noktalarını öğreneceğim demişsiniz ya biraz da bundan cesaretle bir şeyler söylemek isterim. Bu söyleyeceklerim sadece gözlemdir, yoksa ben de bu tür konularda uzman filan değilim, benim de öğrenecek çok fazla şeyim var.

Özellikle boyutun bu kadar küçültülmesinin bazen çizimlerde önemli kayıplara yol açabildiğini gözlüyorum. Bu çalışmanızdaki bir örnek üzerinden durumu izah etmeye çalışayım:

Önce üzerinde çalıştığınız ham taramadan ilgili bölüm:

file


Aynı bölümün sevgili necropol tarafından düzenlenmiş hali:

file


Son olarak da sizin çalışmanızdan kesit:

file


Üstadım,

Aslında her düzenleme orijinal taramadan bir şeyler götürüyor. Ama sevgili necropol'ün 92.8 MB olan düzenlemesindeki kayıplar sizin 24 MB düzenlemenizdekine göre daha az. Resimleri karşılaştırınca bunu görmek mümkün. Mesela sağdaki panelde Mister Blöf'ün paltosundaki kayıplar çok bariz.

Altını çizerek bir kez daha söylüyorum; lütfen bunları olumsuz eleştiri olarak almayın. Niyetim asla dostları birbiriyle karşılaştırmak da değil. Dediğim gibi ben sizin çalışmalarınızı görmekten büyük keyif alıyorum. Amacım küçük de olsa daha iyiye bir katkıda bulunma çabasıdır ki sizin de aynı şeyi belki benden daha fazla arzu ettiğinizi biliyorum.

İzmir'deki dostlarla bir araya geldiğinizde bu mevzuları istişare ederek mükemmel neticeler alacağınızdan eminim.

Dostlukla kalın.

Sevgiler, saygılar.
 
Son düzenleme:

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Sayın kardeşim direnc11,beni gerçekten mutlu ediyorsunuz.Hiç üşenmeden ne kadar güzel örnekleme veriyorsunuz.Benim de arzu ettiğim o.Tahsil hayatımda Fransızca okumak büyük talihsizlik oldu.Bildiğiniz üzere İngilizce çok önemli.İnternete sahip olmam sitemize üye olmamla (kavuşmamla) hemen hemen aynı zamana denk gelir.Kullandığım bilgisayar,oyuncak gibi ,photoshop (yazılış yanlışsa kusura bakmayın) programını bile kuramıyorum.40 yıllık evli olunca,evdeki her cihaz yenilenme için sıraya giriyor,bana bir türlü bilgisayarı yenileme fırsatı vermiyor.Ama acaba gerçekten iyi eser çıkarmak bilgisayara mı bağlı.Neyse , siz üstatların buradan yardımları,bir de yüzyüze görüşme imkanı olması büğyük umutlar doğuruyor.
Güzel eleştireleriniz ve öğretileriniz için tekrar tekrar teşekkür eder,bundan sonra da bizleri yanlız bırakmamınızı rica ederim.Saygılar ve sevgiler.İnşallah tanışırız.
 
Üst