Kaptan Amerika ve Falcon Alfa Yayınları Sayı 19 - Ölümcül Saldırı

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,047
Sarıyer
Değerli dostlarım;

Kapakta "Kaptan Amerika" yazarken içinde 3. sayfada Stan Lee "Kaptan Amerika ve Falkon"u sunar diyor.

Üstad Bakunin'de Çizgi Roman ansiklobedisinin gerekli başlığında



şöyle demiş;

"Ancak sürekli bir seri olarak ilk kez Alfa Yayınları tarafından 1 Nisan 1988 tarihinden itibaren on beş günde bir yayına giren ve toplam 20 sayılık bir seri olarak basılmış, ertesi yılın şubat ayından itibaren de aylık 'süper cilt' ibaresi altında ve sonrasında daha kalın bir seride yeniden bir araya getirilerek maceraları tekrarlanmıştır. Bu seride yer alan maceralar daha sonradan albüm formatında yeniden basılarak hayranlarına sunulmuştur"

Bu durumda aslında bazısının kapağına "Kaptan Amerika", kimisinin kapağına "Kaptan Amerika ve Falkon" yazılmış tek bir serimi var acaba diye kendi kendime sordum!

Mutlaka konuya açıklık getirebilecek birileri vardır bu forumda.

Sevgi & Saygı



ka1901.jpg
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,999
denize sıfır
mahsus öyle demiştir kafamız karışsın diye.:Ğ:Ğ

kaptan amerika bana hiç sıcak gelmeyen bir roman filmini izlemiş,çok saçma bulmuştum belkide o yüzden..
:)
 
12 Şub 2010
15,006
543,719
1 - Sevgili gulyabani, çizgi romana sevgiyle birlikte saygıyla yaklaştığını, ciddiye aldığını bir kez daha göstermiş oldun. Aynı hisleri paylaşıyorum bu konularda, çizgi romanlarımızı seviyoruz, okuyoruz ve geçiyoruz. Ama bazı şeyleri de sorgulamak kaçınılmaz oluyor. Benim arada farkettiğim ama hiç sorgulamadan okuyup geçtiğim kimi hususların forumda gündem olarak taşınması bunun sorun olduğunun ve sorgulanması gerektiğini ortaya koyuyor. Çizgi Diyarı'nda çokça dile getirildiği gibi Alfa Yayınlarında buna benzer eleştiriye açık bir yayıncılık yapılmış. Yine bir vesileyle Alfa Yayınlarının bir dönem çizgi romana yapmış olduğu olumlu katkılar sebebiyle bu tür eleştirel eksikliklerini, hatalarını her şeye rağmen hoş gördüğümü de söylediğimi hatırlıyorum. Halen de aynı kanaatteyim. Ama hoş görmek demek eleştirmeyeceğim demek değil elbette.

İlk bakışta, satılmayarak iade edilen sayıların farklı periyodlarda ciltlenerek satışa arz edilmiş olduğu akla geliyor. Bunun örneği çok. Ama en doğrusunu, buna vakıf olanlar açıklar bizde öğreniriz.

2 - 1 Nisan'dan itibaren yayına girmiş olan bu seri, 1 Nisan şakasını hep devam ettirmiş:)

3 - Kaptan Amerikadan hep gıcık kapmışımdır isminden dolayı.
Kargadan başka kuş, Şişhaneden başka yokuş, Bakuninden başka kaptan tanımam:D
 
Üst