Günümüzde Kitaplar - Sayı 01 - Ocak 1984

funghu

Aktif Üye
13 Şub 2021
498
6,124
İstanbul

Günümüzde Kitaplara -Tarık Dursun K. 4
Ortadoğu Şiirleri
Önemli Bir Roman : 'Sevgili Arsız Ölüm'
Araba Devrilmeden Önce
Peygamber Çiçeği
Adanmış Bir Ömrün Şarkıları
Yorulur Ölümlü Gözleri
Şiirler-Yannis Ritsos
Lunapark
Tutsaklar
Derin Irmaklar
Yazarlar ve Mektuplar
Galile'nin Yaşamı
Dram Sanatı
1983'te Sinema Yayınları
Din Üstüne
Latin Amerika'nın Kesik Damarları
Türkiye'de Tek Parti Yönetimi
Gelişme Stratejileri ve Gelişme İdeolojileri
Aziz Çalışlar
Dekart Felsefesi

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,913
5,464
Sayın funghu ;

Hani şöyle derler ya ; "Ahanda bu da oldu. Acaba kitaplığımda biri mi var."

Bu sunumundan sonra kalktım kitaplığıma gittim.
Bu sayıyı buldum. Benzer dergilerimi de buldum.

Aslında bu derginin içeriğine değinecektim. Çünkü inan bir hazine içeriyor. Kimler yok ki?

"Günümüzde KiTAPLAR" dergisinde bu sayıdan başka ; başka boyutlarda 1973-1974 yıllarında çıkmış 7 dergi var.

"KİTAPLAR (Aylık Dergi)" den ise 1980 yılına ait 9 dergi var.

"YAYIN HABERLERİ (aylık kültür ve yayın haberleri dergisi" den 1975 yılına ait 4 dergi var.

"Kitap (Aylık Kitap Dergisi)" den 2004 yılına ait 2 dergi var.

"Kitap eki" den 2020 yılına ait 2 dergi var.

Her gazetenin kitap eki verdiği dönemde tümünü aldım , okudum ve biriktirdim.

En uzun ömürlü olan şu an bile elimde okuduğum sayısı (27 Kasım 2025) tarihli (1867. Sayı) dün gece bu sayı bitirdim. Cumhuriyet Gazetesi'nin "KİTAP" ekinden bahsediyorum. Tam 1867 haftadır alıyorum , okuyorum veeeee biriktiriyorum. [ Her hafta peryodik yayınla verilmeden önce de kitap fuarlarından önceki haftalarda ek olarak verilirdi. Onları da biriktirmiştim. ]

Bunları niye yazdım. Benim de var , benim de var , demek için yazmadım. Bu çok basitlik olurdu. Peki ne için yazıldı. Şunun için sanırım bende olanlar sende de vardır. Sunduklarından birkaç gündür bunları düşünüyorum.

Elindekiler elektronik ortamda sunarsan hem ölümsüzlüğe kavuşur hem de hem de küçük bir bellekle tümünü gittiğimiz yere götürebiliriz.

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

funghu

Aktif Üye
13 Şub 2021
498
6,124
İstanbul
Elindekiler elektronik ortamda sunarsan hem ölümsüzlüğe kavuşur hem de hem de küçük bir bellekle tümünü gittiğimiz yere götürebiliriz.
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

Sayın dedo11,

Elimde taranmayı bekleyen; Varlık, Cumhuriyet Kitap, Yeni İnsan, Yarın, Gökyüzü gibi dergiler var. Uzun Kış gecelerini, bunları dijital ortama aktararak geçirmeyi planlıyorum.
Selamlarımla.