Erhan DÜNDAR Vefat etti. Ünlü çizgi roman sanatçısı hayatını kaybetti

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
14,911
432,382
Çizgi roman camiamızın başı sağ olsun.
Erhan Dündar ağabeyi kaybettik.
Çizgi roman camiamızın başı sağ olsun.

ortada-ERHAN DÜNDAR
sagında-abisi ORHAN DÜNDAR
solunda-RAMAZAN TÜRKMEN

Çok üzgünüm.
Erhan abiyle eskiden tanışırım.
Türk çizgi romanını gönlünü, yıllarını ve ömrünü vermiş biriydi.
Ülkemize bu alanda büyük hizmetleri dokundu.
Abisi Orhan Dündar ile birlikte 300'den fazla çizgi roman çizerek ardında ölümsüz eserler, unutulmayacak kültürel bir miras ve iz bıraktı.
Son ana kadar çizmeye devam etti.
Yeni kitabı basım aşamasındaydı ama görmek nasip olmadı.
Şairin dediği gibi; "Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş."
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
Başımız sağ olsun.
Ramazan TÜRKMEN

Son düzenleme:

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,895
16,265
DEĞERLİ BİR ÇİZGİROMAN SANATÇISINI KAYBETTİK

Allahuteala rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabır versin. Çizgiromanseverlerin başı sağolsun.
Hayatını öğretmenlik mesleği ve ailesi dışında tamamen çizgiroman sanatına adamış bir insandı Erhan Dündar.
Çizgiroman sevdasını zarif, naif ve çalışkan kişiliği ile bezemiş, çok üretken bir ressamdı. Tıpkı abisi Orhan Dündar gibi.
Her ikisi de yakın tarihe kadar resmettiler. Gençlik dönemlerinden itibaren sürekli, aralıksız yazıp çizdiler. Çizgiroman ürettiler.
Kültür ve Milli Eğitim Bakanlıklarından, çeşitli yayınevlerine kadar birbirinden değerli mecra için sayısız macera hazırladılar. Türkiye'de en fazla sayıda albüm formatında çizgiromanı basılan kişilerden bahsediyorum. Sayısı yüzlerle ifade edilecek kadar çizgiroman albümüne imza attılar.
Rahmetli Erhan, vefatından beş yıl kadar önce hazırlamaya başladığı çizgiroman ressamlarıyla ilgili çok çok özel bir kitap çalışması var. Yaşarken bunu bastırmak ve yayınlandığını görmek en büyük isteğiydi. Umarım en kısa zamanda onun aziz hatırasına yönelik olarak yayımlanır. Dünyada hiçbir örneğine denk gelmediğim bir çalışmaydı bu. 100-120 sayfada bitirmek üzere başladığı bu çalışması, bu konuda sıklıkla yaptığımız sohbetlerden öğrendiğime göre 400 sayfayı aşmış bir hacme ulaşmıştı. Bu bile onun ne denli üretken, azimli bir çizgiroman sanatçısı olduğunun kanıtıdır.
Bir ay kadar önce kendisini ziyaretim esnasında evinde yaptığımız birkaç saat süren unutulmaz sohbette ciddi boyuta ulaşan sağlık sorunundan ilk kez bahsetmişti. Kendisini zihnen hazırlamış gibi hissettim. Ailesi, sevenleri ve ülke çizgiroman sanatımız için elinden geleni yapmış olmanın huzurunu da hissettim. Bu hissin bir erkeğin, bir ressamın hayatı boyunca erişmek için peşinde koştuğu yegâne macera ve macera sonu olduğunu düşündüğümü anımsıyorum.
Sevdiğim ve saygı duyduğum bir arkadaşımı, meslektaşımı, çizgiromanseveri kaybettim. Kaybettik.
Başımız sağolsun.

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,676
41,215
izmir
2016'da sevgili Profesör'ümüzü ziyaretimiz sırasında, Erhan ağabey ile de tanışma ve eserlerini inceleme şansımız olmuştu. Işıklar içinde uyusun.

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
14,911
432,382

VEFAT DUYURU
Hemşehrilerimiz , Derneğimizin üyeleri İlhan ,Orhan ,Ayhan ,Ercan Dündarların kardeşi ,derneğimizin denetim kurulu üyesi Nihat Dündar’ın amcaoğlu,amcaoğlu Şahin Dündar Derneğimizin üyesi ,
değerli kardeşimiz Erhan Dündar vefat etmiştir,
Cenaze 07-12-2025 tarihinde Karşıyaka mezarlığında ;
öğlen namazı ardından saat 13,00 de defnedilecektir.
Merhuma Allah tan rahmet ,
Dündar ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim
Taziye;Orhan Dündar.05423307848.
Ayhan Dündar:05362034373
Ercan Dündar:05394178320
Şahin Dündar:05333347209
yön kur adına
Başkan
Adnan Bayram

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,975
148,333
Allah rahmet eylesin .
Mekanı cennet olsun.
Sevdiğim değerli bir insandı
Sevenleri ve yakınlarına baş sağlığı dilerim.

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,505
28,232
Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.