R.Türkmen
Çizgi Roman Ustası
- 12 Şub 2012
- 763
- 2,952
Türkiye Karikatürcüler Derneği ve Halil İ. Yıldırım üstadın daveti üzerine Akşehir'e gittik. Akşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl 05-10 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenen '54. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri' etkinliklerine katıldık. Akşehir Belediye Başkanı sayın Abdülkadir Oğul ve Karikatürcüler Derneği Başkanı sayın Metin Peker'in ilgi ve alakalarına çok teşekkür ederiz. İnşallah Belediye başkanının arzu ettiği gibi, Akşehir bir 'Nasrettin Hoca kenti' olur. Çalışmalarının ve gayretlerinin semeresini görmesini diliyorum..
Altı (6) gün süren festival, (biz haftasonu dolu dolu iki gün kaldık) özellikle açık alanlarda olmak üzere, ilçenin farklı noktalarında konserler, tiyatrolar, çeşitli performans çalışmaları; resim, heykel, fotograf, ebru ve karikatür atölyeleri yer alıyor.
Fotoğraflar için Muammer Kotbaş, Muhittin Köroğlu, Ekrem Borazan ve bendenize teşekkür ederim.
Uluslararası Nasreddin Hoca karikatür ve figürleri Sergisi / AKŞEHİR
54 yıl boyunca her yıl yapılan Nasreddin Hoca karikatür yarışmasında birinci olmuş 54 karikatürün yer aldığı sergide Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul ve Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker'le karikatürler üzerine hasbihal ediyoruz.
Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul eğitimci kimliği ile bizleri oldukça aydınlattı. Nasreddin Hocamız ile ilgili araştırmalarını, projelerini ve hedeflerini bir güzel izah etti. Örneğin Erol Büyükburç 10 tane Nasredin Hoca fıkrasını şiire döküp bestelemiş. Yakında dağıtacaklarmış CD'leri.
Altın Eşek ödülü ile bir hatıra fotoğrafımız...
Bu yılın Temsili Nasreddin Hocası Rasim Öztekin'le...
Seksenler dizisi oyuncularından Eray'la...
Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eğitim Karikatürleri Müzesi, Nasreddin Hoca Heykelcikleri sergisi
AKM'nin karşısındaki bir kalaycı ustası...
Dünyanın en büyük kazanı arkamızda duruyor.
Nasreddin Hoca'nın 'Testiyi Kırmadan Önce' isimli fıkrasının heykeli..
Özbekistan'lı ressam Ubeydullah Tajiyev'le... Öndeki resim Akşehir belediye başkanının portresi..
Ebru ustası Güzin Kayır'dan işin püflerini alırken...
Yemek molası... Fotoğraf üstadı Muhittin Köroğlu'nun objektifine yakalanmak hoştu.
Kirazımız da vardı..
Karikatür atölye çalışması. Karikatürcü Halil İ. YILDIRIM ve diğer arkadaşlar katılımcıların karikatür portrelerini çizdi.
Üstad köpek nasıl çiziliri gösteriyor...
Miniklerin ilgisi büyüktü...
Ve çocukların kısa bir eğitim sonrası çizdikleri karikatürlerden biri gösterilmeyi hakediyor. Hem de benim gibi bir Fenerli çizdiği için...
Altı (6) gün süren festival, (biz haftasonu dolu dolu iki gün kaldık) özellikle açık alanlarda olmak üzere, ilçenin farklı noktalarında konserler, tiyatrolar, çeşitli performans çalışmaları; resim, heykel, fotograf, ebru ve karikatür atölyeleri yer alıyor.
Fotoğraflar için Muammer Kotbaş, Muhittin Köroğlu, Ekrem Borazan ve bendenize teşekkür ederim.

Uluslararası Nasreddin Hoca karikatür ve figürleri Sergisi / AKŞEHİR

54 yıl boyunca her yıl yapılan Nasreddin Hoca karikatür yarışmasında birinci olmuş 54 karikatürün yer aldığı sergide Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul ve Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker'le karikatürler üzerine hasbihal ediyoruz.

Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul eğitimci kimliği ile bizleri oldukça aydınlattı. Nasreddin Hocamız ile ilgili araştırmalarını, projelerini ve hedeflerini bir güzel izah etti. Örneğin Erol Büyükburç 10 tane Nasredin Hoca fıkrasını şiire döküp bestelemiş. Yakında dağıtacaklarmış CD'leri.

Altın Eşek ödülü ile bir hatıra fotoğrafımız...

Bu yılın Temsili Nasreddin Hocası Rasim Öztekin'le...

Seksenler dizisi oyuncularından Eray'la...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eğitim Karikatürleri Müzesi, Nasreddin Hoca Heykelcikleri sergisi

AKM'nin karşısındaki bir kalaycı ustası...

Dünyanın en büyük kazanı arkamızda duruyor.

Nasreddin Hoca'nın 'Testiyi Kırmadan Önce' isimli fıkrasının heykeli..

Özbekistan'lı ressam Ubeydullah Tajiyev'le... Öndeki resim Akşehir belediye başkanının portresi..

Ebru ustası Güzin Kayır'dan işin püflerini alırken...

Yemek molası... Fotoğraf üstadı Muhittin Köroğlu'nun objektifine yakalanmak hoştu.

Kirazımız da vardı..

Karikatür atölye çalışması. Karikatürcü Halil İ. YILDIRIM ve diğer arkadaşlar katılımcıların karikatür portrelerini çizdi.

Üstad köpek nasıl çiziliri gösteriyor...

Miniklerin ilgisi büyüktü...

Ve çocukların kısa bir eğitim sonrası çizdikleri karikatürlerden biri gösterilmeyi hakediyor. Hem de benim gibi bir Fenerli çizdiği için...

Moderatör tarafında düzenlendi: