Çizgi Roman Önerileriniz?

thor

Yeni Üye
23 Ağu 2010
2
0
Merhabalar. Küçüklüğümden beri çizgi romanlara ilgim vardır ama hiç elime alıp okumak nasip olmadı. Şimdi çizgi roman okumaya başlamak istiyorum. Bu konuyu bana önerebileceğiniz çizgi romanları ve nerelerde bulabileceğimi öğrenmek için açtım. Öncelikle , bilim kurgu ve western hastasıyımdır. Bu türlerde öneriler istiyorum öncelikle. Mümkünse ünlü olanlardan olsun. Önceliklerim bunlar. Eğer bulabileceğin mağazaları da yazarsanız mutlu olurum. Teşekkürler :)
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,511
Forum sitemiz size bu konuda oldukça yararlı olacaktır.Bilim kurgu için nathan never benim favorimdir.Western ise ben yenilerden Büyülü rüzgarı önerebilirim hem baskı hem kalite hem fiyat ile eskilere taş çıkartır.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
İtalyan çizgi romanlarından şaşma.Hele Amerikan çizgi romanlarına hiç bulaşma.Western olarak TEX'i,Bilim kurgu olarak Martin Mystere'yi öneririm.
 

thor

Yeni Üye
23 Ağu 2010
2
0
@altay1944 : Teşekkür ederim bakacağım onlara.
@tex : Önerilerin için sağol. Acaba neden Amerikan çizgi romanlarını önermiyorsun ? Bildiğim kadarıyla Marvel'ın çizgi romanları bayağı iyi. Flash ve Superman serilerini düşünüyordum ben de.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
58 Yaşındayım.Bu güne kadar okumadığım çizgiroman-çizgiroman üzerine yazılmış inceleme ve araştırmalar- yok gibi(1960 lı yılların ortalarından bu güne) Amerikan çizgi romanları içinde haz aldığım bir tek kitap yok.Filmlere bakma,saçma sapan kahramanlar ve konularla ancak cahil Amerikan vatandaşlarına hitap edecek seviyedeler.Conan biraz öbürlerine göre okunacak seviyede.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Sevgili thor,
Ben de Tex'i öneririm westerni western olarak okumak için. Diğer bütün karakterler milletin eline ateş edip tabancasını düşürüler. Tex gerçekçidir. Bilimkurguda Nathan Never, gizem ve macerada Martin Mystere ve Dylan Dog. Geri kalan italyanlar bu bana göre saydıklarım kadar iyi değiller. (tamamen sahşi fikrim, forum İtalyancı :D :D )
Amerikan çizgi romanlarında da çok güzel seriler var. Tamamen zevk meselesi tabii. Kendi adıma DC nin eski serilerini beğenmem 90lar itibariyle kendini toparladı bence. Ama Marvel ayrı, serilerinde bir heyecan var ve DC'ye göre daha sağlam senaryoları var. DC'de ölüpte dönmeyen bir karater var mı? Thor, Rom, Conan ve Spiderman incelenmesi gereken seriler. Ayrıca Kızılmaske var. Punisher ve Unknow Soldier serilerine de bir bakmanızı öneririm. Diğer yayın evlerinin çizgi romanları arasında çok fazla birşey diyemiyeceğim elimizde pek fazla örnekleri yok. Ama severseniz Fransızlardan Thorgal ve Valerian'ı da tavsiye ederim. Fantastik bilim kurgu için çok güzeldirler.
Çeviri ve balonlamalar kısmında çok güzel seriler bulabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Aliaksandr

Aktif Üye
12 Ağu 2010
261
38
Ben hayatımda hiç daha önce karşılaşmadığımbi kahramanla tanışma fırsatı buldum KİNOWA hayatımda o kadar anlamlı çizimler yüzler ve konuşma balonları görmemiştim çizgi romanla aklın birleşimini orada gördüm harika.kinowa başka birşeymiş hem banagöre duygusal bir kahraman düşünün sıradan bir western amerikalı karısının ölümüne kinowa kadar takmaz yeni bir sevgili ve yeni macera bulabilir ama kinowa duygularıyla hareket ediyor şöyleki aradan yıllar geçiyor adam kızılderili öldürmeye devam ediyor bu ırkçılık değildir düşünün evinize bir hırsız giriyor ve çatışıyorsunuz karınız ölüyor hırsız diyelimki fransız sizde katliyam yapmasanız bilefransızlara karşı önyargılarınız başgsöterir kanaatimce kinowa ama ben hertürlü çizgiyede bayılırım
 

tafamus

Süper Üye
11 Şub 2010
1,869
13,455
Aslında kafa karıştırmamak lazım okuyucu kendi görüşüne göre seçmeli ben ise konusu ve çizgisi güzel olan her şeyi okurum ama belli kahramanlarda hoşuma gider kaptan swing örümcek ama hepsi birbirinden güzellelerdir çr okumak bir bambaşka dünyadır hele brde ders kitabı arası okumak benim gibi 18 dersten 15 tane zayıf getirirseniz o ayrım bir hüzündür
 

zembla

Yeni Üye
10 Eyl 2010
66
33
zagor dan şaşma thor dostum.zagor hep bir numaradır.ayrıca amerikan kökenli çizgi romanları ben de öneremeyeceğim.
 

Fermantasyon

Yeni Üye
22 Şub 2011
10
0
Bilim Kurgu için Nathan Never, Tarihsel Kurgu için de Martin Mystere diyerek forumla ters düşmüyorum. : )

Western pek sevmediğim için öneremiyorum.

Bir de tex ağabey ile ters düşmek istemem ama DC'nin yan kuruluşu gibi sayılabilecek Vertigo'nun yayınlarını bir deneyebilirsin. Sandman'in ilk 9 cildi Türkçe olarak yayınlandı. Rüya Efendisi Morpheus'un destansı olaylarını anlatıyor. Eğer Metellica'dan Enter Sandman dinlediysen, işte oradaki Mr. Sandman. Uyku, rüya, kum, çapak falan. : )
Bir de henüz çevrilmemiş olan Lucifer var. Aynı kurgu evreninde geçen uzun bir öykü o da. O da Şeytan'ın bir gün cehennem bekciliği görevinden ayrılıp Amerika'da bar açmasıyla başlayan sürükleyici ve destansı bir öykü.
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,843
Navajo Köyü
bence zagor arkadaşlar sonra da mister no gelir kaptan swing,teksas,tommiks genelde hep aynı konular üzerinde yoğunlaştığından bir süre sonra bıkkınlık verir çünkü hep aynı şeyler tex in benim için ayrı bir önemi vardır çünkü karizmatiktir zagor gerçek bir delikanlıdır mister no acayip bir insan ve bazen de vurdumduymazdır amerikan çizgi romanlarını tavsiye etmem çok okudum wolverine serisi hariç diğerleri boş neyse keyifli okumalar
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
arkadşım okuyacaksan ilk olarak zagorla başla sonra
Batman: Year One
Batman: Knıght Fall ( yeni batman filmindede bu konu anlatılcak okumanı tavsiye ederim)
Batman: Killing Joke
Walking Dead
Daredevil: korkusuz
Bunları okursan yukardaki fumettici abilerinin görüşlerine katılmayacağına %95 eminim.Eğer bunları beğenirsen gerekli şeyler,arkabahçe vs, bir yığın çr var pişman olmazsın
 

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
331
exodus allah iyiliğini versin:) fumettici abiler mi:)

western olarak sadece zagor ve büyülü rüzgar diyebilirim. judas'ın artık piyasada olmaması kötü.
bilimkurgu olarak x-men tam anlamıyla bir resital. her bilimkurgu'nun vazgeçilmezi olan abartı güçler, imkansız olaylar, farklı-farklı karakterler burda. wolverine, gambit, storm, ruj, cyclops, magneto, vs.. ile hayalgücünün sınırlarında yolculuk yapabilirsin.

ayrıca şuan piyasada 'Brandon' diye bir çr var. gayet güzel. ben keyif aldım. dampyr tadı veriyor.
 

mnyyf1453

Süper Üye
9 Tem 2009
500
130
saygıdeyer kardeşim herkesin okudugu kitaba saygım var .ama şunlar kötü deme.herkesin bi sevdigi.karakter vardır.mesela benim.sevdiyim.teksas tommisk swing zagor.
teşekkürler herkese saygılar.


İnan.!...............ama yalnızca bildiğin gerçeklere

Güven.!...........ama yalnızca içinde bağlandıklarına.

Sev.!................ama yalnızca hak edenleri.

paylaş.!...........ama yalnızca değerini bilenlerle.
 

hozkoca

Aktif Üye
29 Nis 2009
361
717
Arkadaşlar,
Niye hep yabancı çizgi roman kahramanlarını tavsiye ediyorsunuz? Bizimkiler; örneğin, Tarkan, Karaoğlan, Kara Murat,... da tavsiye edilmeli bence.
 

apollo1967

Yeni Üye
26 Eyl 2009
79
15
Dostum oncelikle sana buradan bildirilen eserlerden en az birer adet indirip okumani tavsiye ederim .Sonra neyi okuyacagina kendin karar verirsin. Biraz benim gibi yasi ortanin uzerinde olanlar sana genelde fumetti/italya menseli kitaplari tavsiye edecektir. Bunun belki temel nedenlerinden biri , bizim gozumuzu bunlarla acmis olmamiz olabilir .Ingilizce orijinal okuma sansi olup , biraz daha yasca genc olanlarda sanirim American Super Herolari. Ama illede bir short list istersen , fumettilerden Zagor /Mister No ve Teks , Americanlardan da Wolverine /Batman ve Zombi hikayelerinden hoslanirsan kesinlikle the Walking Dead . Ayrica benim tum zamanlarin favorim Conan , Dynamite Entertainmentin The Lone Ranger (Western)i tavsiye ederim.

Selamlar
 
11 Nis 2010
594
585
benim Tercihim.

Western Okumak İsterseniz : Teks
Gizemli Olaylara Meraklıysanız : Martin Mystere-Dylang Dog
Wampir İsterseniz...............: Dampry
Çılgın Savaş kahramanı Pilot...: Mister No (Gerçekcidir ara sıra dayak ta yer,
Ormanlarda şehirde geçen olaylar gizemde vardır.)
Zagor...............................: Ne diyeyim o bir Klasik Mister No gibi Çizgi Romanı
bizlere onlar sevdirdi)
Conan..............................: İlkel Çağlar gizemler büyücüler isterseniz.
Alaska..(Ken Parker.).............: Hem Western hem siyasi gibi,
Örümcek Adam....................: Filmini Mutlaka seyretmissinizdir.
Büyülü Rüzgar......................: Değişik bir Western :)
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Zombi hikayelerinden hoslanirsan kesinlikle the Walking Dead

Eğer adam akıllı bir zombi hikayesi okumak istiyorsan Marvel'ın Zombi'sini oku. Kendisi gerekli şeyler tarafından da basıldı. Zombi mitinin temeli vudu zombileri anlatılıyor.
 

aksakal19

Süper Üye
6 Haz 2013
170
519
Western için;orjinal sırası ile okumak şartı ile Ken Parker ve tabii ki Tex...
Bilim kurgu için; Akdebaran/Betelgeuse serisi..
Tarih için;Murena...
Güncel için;Largo Winch..
Fantastik için;Preacher
öneririm..
 
Üst