Teleskop - 28 Mayıs-3 Haziran 1994

python80

Kıdemli Üye
1 May 2016
152
1,162
Teşekkür ve sağlama...

Çok teşekkürler; elleriniz dert görmesin...

Cengiz Semercioğlu lüzumsuzu, 28 Mayıs tarihli Teleskop'ta (bu sayı) önsöz niyetine şunları yazmış:

(...)

Öncelikle bizi Teleskop için arayan ve "bugüne kadar verilen en doyurucu televizyon dergisi" diyen tüm okuyucularımıza teşekkürler. Her hafta size daha iyi bir dergi sunabilmek için çalıştığımızdan emin olabilirsiniz.

(...)

Birileri Teleskop için kendilerini arayabildiğine göre bu sayıdan önce en az bir adet Teleskop dergisi yayınlamış olmalılar.

(...)

Ama şunu da itiraf etmek isterim ki, en iddialı olduğumuz alanda; sinema konusunda, iki hafta önce "inanılmaz" bir hata yaptık. Son TV7'de, sinema sayfalarımızda daha kısıtlı sayıda film tanıttığımız için TGRT'nin gösterdiği Şehrin Dışında adlı filmi görmedik. "Amaan bu da hata mı?" demeyin, açıkçası kendi kendimize çok kızdık.

(...)

TV'de 7'nin 14 Mayıs 1994 tarihli 31. sayısını hızlıca bir kontrol ettim.
"Şehrin Dışında" isimli film TGRT'nin 19 Mayıs 1994 gününe ait yayın akışında mevcut ve beyefendinin yakındığı gibi sinema sayfalarında bu filme değinilmemiş.
Haliyle beyefendinin "son TV'de 7" dediği sayı, sizin de son sayı olarak bildiğinizi belirttiğiniz 14-20 Mayıs 1994 haftasına ait 31. sayı oluyor.

Son sayısı 14 Mayıs 1994 olarak bildiğim için bu dergi de tamamlandı.

Bu arada beyefendinin bu "yayıncılık hassasiyeti" gözlerimizi yaşarttı. :)

Ortaya kabaca şöyle bir manzara çıkıyor:
... ... ...


Teleskop 1. Sayı (21-27 Mayıs 1994)
<Bu sayı>
... ... ...

Elbette mevzunun siz de farkındasınızdır; ben kendi aramızda şöyle bir sağlama yapalım diye bu sıcakta biraz Müge Anlıcılık oynadım. :)
Tekrardan çok teşekkürler...
 

ikimart94

Yeni Üye
11 Tem 2018
38
93
Cengiz Semercioğlu Teleskop'un ilk sayısında neden ufak boya geçtiğini bakalım nasıl yazmış:

Nasıl şaşırdınız değil mi? TV7 beklerken, karşınıza Teleskop'la çıkıverdik. Hem de tam 100 sayfada. Bu, hafta sonu gazeteciliğinde ve televizyon haberciliğinde bir olaydır. "100 sayfasınız ama küçük boy" diyebilirsiniz. Diğer gazetelerin televizyon dergilerinden söz etmiyorum bile, Teleskop'u elinize alın ve geçtiğimiz haftaki TV7'yle kıyaslayın. Teleskop'un küçük boy olmasına rağmen, büyük boy TV7'den çok daha kapsamlı, çok daha doyurucu olduğunu göreceksiniz. Magazin sayfalarımız, pembe diziler bölümlerimiz çok daha fazla haberle dolu. TV7'yi aratmayacağımızdan emin olabilirsiniz.

AYRINTILI BİR REHBER

Televizyon dergileri herşeyden önce bir rehberdir. İzleyicinin hafta boyu elinin altında bulunduracağı, programlara en kolay bir şekilde ulaşabileceği bir yol göstericidir. Bu nedenle Teleskop'u hazırlarken öncelikle bir rehber olmasını hedefledik. Televizyon delisi İtalyanların sıkça kullandığı bu "kitapçık" yöntemine bizi iten bir neden de, okuyucuya kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Bunu yaparken içerikte de zayıflamamasıdır. Oysa biz bırakın zayıflamayı, Teleskop'u hazırlarken niteliğini arttırmaya çalıştık. Program akışları için her güne dört sayfa ayırdık. Kanal D, HBB, TRT 2, TGRT gibi kanalların akışını da diğer kanallar gibi daha rahat okunur hale getirdik.

KALİTEDE İNDİRİM YOK!

Üç sayfa olarak verdiğimiz sinema bölümlerinde ise artık günün bütün filmlerini bulabileceksiniz. TV7'den daha fazla sayıda film tanıtma olanağı bulduk. Eskiden sabah kuşağı filmlerini yalnızca kast olarak verirken, Teleskop'da içerik de yazdık. Sayfalarımızın hacmini de genişlettik. Bir süredir daha ayrıntılı istediğiniz uydu programlarını, her güne bir sayfa olmak üzere sayfalarımıza aktardık. Kısacası Hürriyet olarak "kalitede indirim yok" dedik ve bir kez daha sözümüzde durduk. Bu haftadan itibaren bir kez daha Hürriyet okuru olmanın ve televizyona Teleskop'la bakmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız.

(21 Mayıs 1994)
 
Üst