Amazing Spiderman - Yepyeni bir gün - 7.Cilt

Gengiskhan

Yeni Üye
8 Ağu 2010
10
2
orumcek_adam_yepyeni_bir_gun.jpg


Yayın evi değiştiği için 1.Cilt olarak basılmış yanılmayın. Hoz yayın evinin başlattığı macera aynen devam ediyor.
 
Son düzenleme:

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
marmara çizgi telif haklarını satın almış keşke 7 diye devam etseydi kitaplıkta daha güzel dururdu
 

designer73

Kıdemli Üye
13 Eyl 2009
120
61
Adından da anlaşılacağı üzere tamamen yepyeni bir örümcek (daha doğrusu tanıyıp sevdiğimiz eski örümcek'e daha yakın) hikayesi. Hiç spideman okumayanlar bile bu macera ile peter'in maceralarına başlayabilir ve birşey kaçırmamış olurlar. Hoz dönemi ve öncesiyle (iç savaş, gizli savaş vs.) bağlantısı olmayan bir hikaye.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Hoz serisininin tamamını okudum.
Arada beğenmediğim yerler de vardı hikayelerde.
Özellikle 6. ciltte Joe Quesada etkisi ile çok farklı bir boyuta doğru yelken açan bir Örümcek Adam okuduk. Umarım bu hikaye daha iyidir ve alıştığımız Ağ Kafa ve M.J. geri dönmüş olur. Cumartesi rafları talan edecem, bir süredir kitap alamamıştım, hazır Örümcek'te çıkmışken bir inceleme yapayım.
 

MVCelebi

Yeni Üye
5 Şub 2011
87
226
Birşey sorucam bu yeni çıkan yayınlar tüm D&Rlara eşitmi dağıtılıyor? (Çünkü dönüşte tek uğrayabileceğim yer Esenboğa D&R :D )
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Kitabı aldım, okudum.

Daha öncesini kaçırdım, ilk altı sayıdan sonra başlanmaz diye düşünmeyin. (Zaten forumumuzda var.)
Hemen okumaya başlayın. Çünkü 6. sayının finali dışında öncesiyle hiç alakası yok.
Ne olmuştu Hoz Comics 6'da ve öncesinde:
Peter Parker, Mary Jane ile evliydi. Daha eski sayılardan itibaren (Bakınız Arka Bahçe Spiderman) May, Parker Peter'ın Örümcek Adam olduğunu biliyordu. Peter, Tony Stark'ın yanında çalışmaya başlamıştı ve bu sırada İç Savaş patlak verdi.

Sivil Savaş'tan en büyük zararı gören iki kahraman; Spider Man ve Captain Amerika.
Çünkü; Kaptan önce tutuklandı, sonra öldürüldü.
Çünkü; Peter'in Örümcek olduğunu cihan-ı Alem öğrendi, Peter Bugle'dan kovuldu, Jonah baba bir tazminat davası açtı, Peter Iron-Man'a karşı Kaptan Amerikan'nın tarafını seçip hain ve aranan ilan edildi. Bunlar yetmez gibi eski düşmanı King Pin'in kiralık katili Peter yerine May'i vurdu.

İşte bu sırada Hoz 6. sayı'ya gelmiş olduk. M.J ve Peter May'i kurtarmak için aşklarını Mephisto'ya sattılar. ( Bu kısmını hiç beğenmemiştim. Nedense Joe, Mary Jane'i sevmezmiş. Hangi Joe demeyin, Joe Quesada... Koskoca Marvel'in baş editörü.)

Sonra:
Abra Kadabra birden herşey değişti.

İşte burada Marmara Çizgi Cilt 1 başlıyor.
Peter eskiden Bilka yayınlarında okuduğumuz adam olmuş yine. Cebinde beş parası olmayan, yengesinin evinde kalan acıların çocuğu...
M.J. nerede? belirsiz... (?sürprizler için alın okuyun)
Harry Ozborn şehre dönmüş, Jonah isflasın eşiğinde ve kimliğini açıklayan kahramanlar lisans almışken, açıklamayan Peter aranılan listesinde.

Evet doğru okudunuz; Spider'in kimliğini artık hiç kimse bilmemektedir. Böylelikle Civil War serisinin Peter üzerindeki etkisi biterken başka şeyler başlar.

Dediğim gibi daha önceki yayınlanan maceralar ile alakası olmayan bir sayıdan başlayarak okuma şansınız var.

Severek okudum.
Tavsiye ederim.

İlke Keskin'e teşekkür ederim.

Not: Çeviri ve Balonlama çok kaliteli...
 
Son düzenleme:

sarbian

Yeni Üye
9 Eyl 2011
4
0
nerden yuklenıyor bu

ben istanbulda şişlide oturuyorum bana bildiğiniz bir kitap evini soyleyebılırmısınız ? :))
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
internetten sipariş etme imkanın varsa daha da iyi. gerekli şeyler, hoz çok büyük indirimlere gidiyorlar sitelerinde kaçırmamak lazım
 

sarbian

Yeni Üye
9 Eyl 2011
4
0
ben bu sayıyı aldım ve okudum bundan sonraki sayının türkçeye çevrilmiş hali var mı yoksada ne zaman çıkar haberiniz varmı :D
 

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
27
Türkçeye çevrilmiş hali yok marmara çizgi devam etmeyi düşünüyordur heralde ama ne zaman gelir hiç belli olmaz
 

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
27
Evet marmara çizgi facebook sayfasından verdiği bilgiye göre x-men'in baskısı bitmiş amazing spider-man matbaadaymış önümüzde ki hafta yürüyen ölüler 7. cilt amazing spider-man 2. cilt ve astonishing x-men 3. cilt raflarda olacakmış. Hepsini aynı anda yayınlamaları maddi acıdan biraz zora soksada harika olacak
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
bu ne zaman okuyacağız acaba burada??

Forum kuralları gereği yayın tarihinden itibaren bir yılını doldurmamış eserleri paylaşmıyoruz. Bu kuralımız çizgi romanın gelişmesi, yayın evlerinin kazanması için çok önemli. Unutulmamalıdırki yayın evlerinin kapanmasının başlıca sebebi işlerin kesat olmasından. Adamlar kazanacak ki yeni sayılar çıkartsınlar, biz de okuyalım. Öyle bilgisayardan değil, dergiyi evirip çevirerek, hissederek okuyalım...

Benim şahsi görüşüm ise en az 1,5 yıldan önce paylaşıma açılmaması olacaktır.

Yayın evleri kazansın, çizgi roman kazansın.
Merak edenler, hemen okumak isteyenler satın alsın.
 

kronos_55

Aktif Üye
23 Şub 2010
436
89
darkness çok güzel diyorsun haklısın da insanlar emek vermiş uğraşmış bende 800 veya 900 yakın ç.r var hepsini para ile satın aldım ama benim yaşağığım yer ufak ç.r bulunmuyor ne zagor ne örümcek ne batman v.s sadece burdan takip edebiliyorum o yüzden sorum acıklayıcı olmuştur sanırım inşallah başka ç.r olur okuruz burada tabi tarihi geçmişler:)
 
J

jack

Merak edenlerde hemen okumak istiyenlerde okuyamıyor zaten çr periyodları o kadar düzensizki çok geç çıkıyor çoğu yayın çok geriden gidiyoruz..Her yer istanbul ankara izmir vs vs değil..Çizgi roman öyle kolay bulunmuyor heryerde büyük şehirler dışında yaşayanları da düşünmek lazım..

Bence 1 senede fazla daha az çekmek lazım neden derseniz malı tezgah altında tutarak satamasınız ne kadar reklamı olursa o kadar iyi bu sitede bence yayınevleri için nimetir çok güzel reklamını yapıyor yayınların.Yurtdışında çoğu yayınevi reklam amaclı çoğu ürünün ilk sayılarını bedava promosyon olarak okurlarla buluşturuyor..

Bence bu sitenin kitapları erken paylaşması şatışları düşürüyo demek kolaya kaçmak demektir birtek bizim ülkemizde yok paylaşım yapan siteler yurtdışında binlerce var ama o ülkelerde çr satışlarını düşürmüyor insanlar yine alıyor.

Bizdeki problem bence okuma alışkanlığı o ülkelerdeki kadar fazla değil. Satışları artırmak için insaları okumaya alıştırılmalıdır bence okur sayısı artıkça buna paralel satışlarda gözle görülür bir değişme yaşanacaktır..

Yasaklamak hiçbirşeye çözüm olmamıştır olmazda..
Ben düzenli çr alan birisyim ama kitabı hisederek okumaktan ziyade burda gönülden paylaşarak zamanından ferekat eden emek harcayan paylaşım yapan arkadaşların paylaştığı kitapları okumak iyi bir his veriyor..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kronos_55

Aktif Üye
23 Şub 2010
436
89
Merak edenlerde hemen okumak istiyenlerde okuyamıyor zaten çr periyodları o kadar düzensizki çok geç çıkıyor çoğu yayın çok geriden gidiyoruz..Her yer istanbul ankara izmir vs vs değil..Çizgi roman öyle kolay bulunmuyor heryerde orda yaşayanlarıda düşünmek lazım..

jack arkadaş ben eskilere de razıyım siyah beyaz olanlara yani ama yok hiçbir ç.r yok bulsam cocuklar gibi drvinicrm ama yok elimdekileri belki binlerce kez okudum
 

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
27
@jack satış konusunda Türkiye'yi yabancı ülkelerle kıyaslaman çok saçma ne zaman türkiyede ki çizgi roman okuru yabancı ülkelerde ki kadar olur anca o zaman böyle bir kıyaslama yapılabilir. Ayrıca satışları düşürüyor demek kolaya kaçmak değildir gayet açık ve net olan bir şeyi söylüyorlar. Bende sürenin en az 2 yıl olması hatta mümkün olduğunca uzatılmasından yanayım eski baskısı bulunmayan çizgi romanların paylaşımı gerçekten yararlı mesela ben şu an arasam bilka'nın örümcek adamların ne kadarını bulabilirim meçhul. Ama raflarda hala bulunan çizgi romanları paylaşmak baskısı tükenmiş çizgi romanları paylaşmakla bir değil.
 
J

jack

Ben okur sayısını karşılaştırmadım karşılaştırma yaptığım nokta paylaşım siteleriydi
yurtdışında binlerce paylaşım sitesi var yayınları günü gününe çıkaran var ama çr yine alınıyor..
Ben zaten satşların düşük olamsının sebebini yazmıştım ama siz gözden kaçırdız herhalde bunun suçlusu paylaşım siteleri veya bu site değildir okur eksikliğidir ha bu artıkça satışlarda artar.Amacımız çr daha fazla okurla buluşturmak olmalı.

Türkiyeyi yabancı ülkelerle karşılaştımamdan niye saçma buldunız sizi rahatsızmı etti..Belçika istanbul kadar şehir nüfusu istanbul kadar değil fransa italya nüfusu 3 aşağı 5 aşağı ülkemizle aynı.Türkiyede hepsinden fazla potansiyel var ama yeterli okur yok problem çözümünü yasaklayarak insanların okumasını önliyerek değil okur sayısını artırark çözeriz..

Ben zaten düzenli çr alıyorum sizde alıyorsunuz herhalde ama alamayanlar mesela antalyada çr stan yer yokmuş veya kronoss55 adlı arkadaş çr bulamıyomuş mesela ve bu siteden bir sürü takip eden arkadaş onların niye önünü kapatalım paylaşmak varken başkalarının veya okuyamayanların koşullarınıda düşünmek lazım..
 
6 Eki 2011
17
2
deathstar
arkadaşımı ziyarete gittiğimde ve tatilde ben de bulamadım.
ama internetten satın almaya başladım. babamla beraber düzenli olarak biriktirip çeşitli sitelerden alıyoruz.
kredi kartı kullanmam ben diyen babam kapıda ödeyerek alıyor ...
siz okumak, satın almak istedikten sonra çözüm yolu çoktur.
birçok güvenilir site de var bununla ilgili. üstelik lal kitap kampanya yapıyor aralıklarla internet üzerinden satın alırsanız. yani atıyorum normalde 6 tl olan kitap şu anda kasıma kadar 4 tl falan.. bence bir de böyle deneyin
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
@jack satış konusunda Türkiye'yi yabancı ülkelerle kıyaslaman çok saçma ne zaman türkiyede ki çizgi roman okuru yabancı ülkelerde ki kadar olur anca o zaman böyle bir kıyaslama yapılabilir. Ayrıca satışları düşürüyor demek kolaya kaçmak değildir gayet açık ve net olan bir şeyi söylüyorlar. Bende sürenin en az 2 yıl olması hatta mümkün olduğunca uzatılmasından yanayım eski baskısı bulunmayan çizgi romanların paylaşımı gerçekten yararlı mesela ben şu an arasam bilka'nın örümcek adamların ne kadarını bulabilirim meçhul. Ama raflarda hala bulunan çizgi romanları paylaşmak baskısı tükenmiş çizgi romanları paylaşmakla bir değil.

Anlatamazsın boşuna uğraşma.
 
J

jack

Ben onun cevabını verdim zaten onu oku yapacaksan ondan alıntı yap güzel cümleler kurarak cevap yaz ben neyi anlayamamışım anlayayım ona göre cevap yazayım!!!Mesajları geriden takip ederek veya konu buraya nasıl gelmiş ilk önce onu değerlendirerek ve 3 kelimeyi aşan en azından cümle kurarak mesaj yazmayı deneyiniz..
 

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
27
Tartışmaya devam etmeyecektim konu dallanıp budaklanıp kilitlenmesin diye ama neyse. Bizde alınmamasının sebebi okuyucu azlığı yasaklanarak bu artılırılamaz diyorsun orda da haklısın ama biz kimseye bir şeyi yasaklamıyoruz bazı şehirlerde satılmıyor okumak isteselerde alamazlar gibi bir durum yok internet üzerinden çizgi roman satan bir sürü site var bir kaç mesaj önce bir arkadaşımız bahsetmişti istersen kapıda ödeme seçeneğiyle bile alabilirsin ben şahsen çizgi romanlarımın nerdeyse tamamını internet üzerinden alıyorum. Ayrıca yeni eserler erkenden paylaşılsın daha büyük faydası olur reklam olur diyorsunda bunun yayınevine ne gibi bir faydası var anlayamadım? Ülkemizde adam akıllı çizgi roman satılmamasının en büyük sebebi satışların düşük olması erkenden paylaşıp yayın evlerini daha da zor duruma sokmaya gerek yok baskısı tükenmiş eserlerin paylaşılması gayet mantıklı zaten yayın evi'nin artık kazanacağı bir şey kalmamış. Ama bırakalım yeni eserlerden kazanabildikleri kadar kazansınlar bizde yeni bir şeyler okuyalım.
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,351
53,692
TAM 35
arkadaşımı ziyarete gittiğimde ve tatilde ben de bulamadım.
ama internetten satın almaya başladım. babamla beraber düzenli olarak biriktirip çeşitli sitelerden alıyoruz.
kredi kartı kullanmam ben diyen babam kapıda ödeyerek alıyor ...
siz okumak, satın almak istedikten sonra çözüm yolu çoktur.
birçok güvenilir site de var bununla ilgili. üstelik lal kitap kampanya yapıyor aralıklarla internet üzerinden satın alırsanız. yani atıyorum normalde 6 tl olan kitap şu anda kasıma kadar 4 tl falan.. bence bir de böyle deneyin
Bende yukarıdaki yöntemle pek çok seriyi uygun fiyatlarla satın aldım.Velhasılı kelam internete erişebiliyorsanız çizgi romanda satın alabilirsiniz.Bu aralar lal kitabın kampanyası da göz önünde bulundurulmalı.
 
J

jack

Lal yayıncılığı bende çok seviyorum.Lal kitabın disiplinli bir şekilde hiç aksatmadan yayınlarını düzenli periyotlarda çıktı çıkacak diye aylarca beklemeyerek yayınlarını yayınlaması örnek alınacak bir yayıncılık ilkesidir..


Benim şahsi fikrim satışların az olmamasının sebebinin devamlı burdaki paylaşımlara bağlanması ve devamlı paylaşım süresinin artırlmasının sanki satışları artıracağı hatta bazı yorumlar o kadara acımasızca yapılıyorki sanki paylaşım süresi 2 yıla çıksa ülkemizde satışlar patlıyacak tavan yapıcakmış gibi
bir düşünce hakim...Bana göre bu hayaldir okur sayısı tavan yapmadıkça satışlar artamaz..Eleştiri yapanlar eleştiri oklarını sadece paylaşımlara değil biraz da öbür etkenlere çevirsinler..Paylaşım siteleri yokken internet yokken rekor çr mı satılıyordu ülkemizde şimdiki kadar çeşitmi çıkyordu???Bunda bence böyle paylaşım sitelerinin emeği çok büyük...
 

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
27
Paylaşımlar geç yapılırsa satışlar patlamayabilir ama paylaşımlar senin istediğin gibi olabildiğince erken yapılırsa satışların düşeceği bir gerçek
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Paylaşımlar geç yapılırsa satışlar patlamayabilir ama paylaşımlar senin istediğin gibi olabildiğince erken yapılırsa satışların düşeceği bir gerçek

Boşuna uğraşıyorsun :D
 
J

jack

Unutmama lı ki bir olguya veya fikre karşı çıkmak için hatta düşman olmak için o konu hakkında araştırma ve konu hakkında yeterli bilgi sahibi olunduktan sonra değerlendirip fikir beyan edilir...Tersi olursa ÖNYARGI ve BİLGSZİLİK olur..


Geçen 20 seneye bakın hatta daha öncesine ne şimdi ki kadar bu kadar çeşit çr vardı ne bu kadar fazla çeşit çıkıyordu.Bunlar olurken ne internet vardı nede böyle paylaşım siteleri...

Paylaşım süresi bu kadar ağır suçlanırken niye paylaşım siteleri ve internet gibi
modern kitle araçları artdıkça çr roman çeşitliliği gözle görülecek bir şekilde artırmıştır daha fazala ürün yelpazesi oluşmuştur niye bunlarda gerileme görülmememiştir.


Satışları düşürür demek hatta buna gerçek diyeçek kadar kesin bir yorum yapmak olmamış birşey üzerinden değerlendirme yaparak yorum yapmak olmamış çoçuğa don dikmektir...


Bana birşeyi anlatamacığınız hissediyorsanız bunu anlaşılır ve gerçeklere dayanan
güzel cümlelerle belirtiniz burası kimsenin KİŞİSEL BLOĞU değil..

Konuyu kimsenin kisileştirmeye hakkı yoktur..Fikirlerine güvenen anlaşılabilir bir biçimde fikirlerini düşüncelerini güzel bir şekilde herkesin anlayabileceği dilde yazarsa herkes açısından daha anlaşılır ve yararlı olucağı kanatindeyim..
 

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
27
Hocam bu tartışma kapandı. Zaten sen hala internette taramalar hemen yayınlanırsa satışların düşeceğine gerçek değil diyorsan ben sana hangi gerçeklerle neyi anlatayım ki. Eğer söyleyeceğin başka bir şey olursa buraya mesaj atmak yerine özel mesaj at konu zaten amacından oldukça saptı daha da uzatmanın anlamı yok
 
J

jack

Bana cevap hakkı gerekecektirmicek bir durum olsa zaten yazmazdım..
 
Üst