Herhangi bir acelesi olmayan bulamadığım eserler

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
562
10,255
Merhabalar,
Aşağıdaki eserleri yıl içinde çevirmeyi planlıyorum. (Elimde sırada farklı işler var) Eğer bir yerlerde rastlarsanız lütfen bir kenara, köşeye saklayınız:
Şimdiden çok teşekkürlerimi sunuyorum

The Influencing Machine Brooke Gladstone Josh Neufeld
Jimmy Corrigan: The Smartest Kid on Earth
L'Incroyable Histoire de science
Wake: The Hidden History of Women-Led Slave Revolts
Trinity: A Graphic History of the First Atomic Bomb

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
18,042
91,618
hiçbiryerde :)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
18,042
91,618
hiçbiryerde :)
The Influencing Machine Brooke Gladstone Josh Neufeld ve L'Incroyable Histoire de science,
ilk bakışta daha çok ilgimi çeken ikisi oldu.
Fakat bilmiyorum, Jimmy Corrigan: The Smartest Kid on Earth skeçleri belki çok eğlencelidir
(bu uygarlıkta yaşamak için mizah olmalı diye düşünüyorum hep, yoksa başa çıkmak zor)
ya da son iki kitap da önemli konuları olan kitaplar.
Sevgili üstadım sizin severek üzerinde çalışacağınız kitapları ben ve emin olun -henüz-
forumda sessiz olan o kadar çok kişi takdir ve heyecanla okuyacaktır ki.

Not: Neurocomic'i merak ettim. Geçen yıldı sanırım "Nöromandia, beynin gizemlerine yolculuk"
adında çok keyifli bir bilim çizgi romanı çıkmıştı. Yarısını heyecanla okumuş, bir şeyler de öğrenmiştim.
Araya başka işler, okumalar girince bitirememiştim ama başucumda duruyor okuyacağım.

Sizin çevirdiğiniz kitabı da şimdi merakla bekliyorum çünkü beynin işleyişi, algılama biçimlerimiz vb
birçok konuda müthiş şeyler öğreniyoruz son yıllarda...

Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,589
151,435
Jimmy Corrigan:

Birincinin muhtemelen biraz daha yüksek çözünürlüklüsü:

Wake:

Trinity:

Ben de kolaylıklar diliyorum üstadım.
Burdan nasıl indiriyorduk unutmuşum.

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
562
10,255
1. fazda aşağıdakileri listeme aldım
_LArtprehistorique
adventures-of-lovelace-and-babbage_renklendirilerek
Neurocomic_renklendirilerek

Democracy
Economix
The_Stuff_Of_Life_GeneticsandDNA
Homo_Economicus
CunninghamDarryl Science Tales
Dela_prehistoire_ala_Renaissance
Episteme_eureka
HOMO_SAPIENS_Jacques Malaterre
L'Incroyable Histoire de l'Éducation
Le_monde_de_Sophie_T01
Le_monde_de_Sophie_T02
Quantix_Infinix_Cosmix_BD
The Influencing Machine.

L'Incroyable Histoire de science : kendi konusunda açık ara en iyi olanı, hiç şüphe yok fakat dijital kopyasını bulamadım malesef bulursam en başa almayım mutlaka...
Ayrıca aşağıdakileri de takipteyim bulursam 1. faza ekleyeceğim:
The Influencing Machine Brooke Gladstone Josh Neufeld
Suspended in Language Jim Ottaviani
Trinity a graphic history of the first atomic bomb (daha iyi bir sürüm)

Bu kadar işi bitirebilmek için çok değerli @cekicenim ve @rasel in ön ayak olduğu programı bu hafta deneyerek işlerimi nasıl hızlandırabilir test edeceğim.
Bir de sağolsun çok değerli @gandor08, renklendirme işini de çıkartınca süreler biraz daha uzadı. Bana renklendirme virüsünü bulaştırdığı için kendisine teşekkür ederim, muhtemelen bundan kurtulmam imkansız... Çok bulaşıcı bir virüs
Nöromandia da sadece nöroloji işlenmemiş aynı zamanda toplum ile ilişkilerimizin psikolojik boyutuna nasıl tesir ettiğine de yer vermiş çok değerli bir eser. Fakat bir macera yok. Özetle "beynimizin pekmezi, itiş kakışlarımızı nasıl etkiliyor" a bolca yer verilmiş. Çevrilmemiş olsaydı mutlaka ilk sıralara alınması gerekirdi. Ama Neurocomic fantastik gerçek bir macera olmuş bu yüzden çok beğendim umarım herkesin hoşuna gider.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,589
151,435
Aynen katılıyorum renkliler aynı virüs gibi ne kadar bazı olumsuzluklar olsada çok hoşlar. Gözümüze hitap ediyorlar. Çizerleri de bu zamanda yaşamış olsalardı muhtemelen renkli yaparlardı eserlerini.