Kalem Şeklinde Optik Wireless Mouse

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Kalem Şeklinde Optik Wireless Mouse
(Fakir Adamın Tableti!)

Son günlerde çizgi roman renklendirme vesilesiyle ÇD'nda "Photoshop" yazılımı sıkça gündeme gelmeye başlayınca bir iki yıl önce satın almış olduğum şu "Kalem Şeklindeki Optik Wireless Mouse"u çekmeceden çıkardım. Onca yıldır kullanmadığım halde hâlâ çalışıyordu (2.4 GHz radyo frekansı yayan minik parçasını USB çıkışlarından birinden çıkartmayı unutmuşum. Kalemin içindeki AAA pil de sağlam kalmış.). Çok ucuz bir şeydi, galiba 50 lira civarındaydı (kargosu da içindeydi). Ben o zaman buna espri olsun diye "fakir adamın tableti" adını takmıştım. Zira tabletler 150-200 dolardan başlayıp, özelliklerine göre binlerce dolara kadar çıkabiliyor. İyisinden bir tablet almak için ya profesyonel iş yapmak, ya da çok zengin olmak gerektiğinden tablet almaktan vazgeçmiştim. Ucuz tabletlerin de özellikleri yetersizdi. Ayrıca bu tabletlerin elektronik kalemlerinin ucu da zamanla kullandıkça eriyip bitiyormuş (tıpkı bir kurşun kalem gibi). Araştırdım, iyi tabletlerde kullanılan bu kalemlerin uçları ya da yedekleri bile ucuz bir tablet fiyatına satılıyordu. Haliyle tableti unuttum, ama merakımı gidermek için tabletlerin yerini tutmasa da onu taklid eden buradaki kalem mouselardan bir tane almak istedim. Özellikle Photoshop vb gibi programlarda "el yazısı" ile yazı yazmak istiyordum, yazdım da. Normal fareye alışık olduğum için ondan fazlaca bir farkını göremedim. Bir süre sonra da bu kalem mouse çekmecede arkalara doğru kaydı gitti, gözden kayboldu ve unutuldu. Photoshop'un gündeme gelmesiyle çekmeceden çıkardım ve tekrar kullandım. Aslında elini alıştıran birine çok yarayabilir. Öyle çok da dandik bir şey değil. Görünüşü oldukça sofistike duruyor. En azından çok ucuz, zira Çin malı. Sunumlarda işaretleyici (pointer) olarak da kullanılabiliyormuş. Dikkatlerinize sunmak istedim. Sizlerden de kullanan varsa veya bilgisi olan, burada fikir alışverişinde bulunabiliriz. Çizgi Diyarı'nda asıl "grafik tabletler" hakkında bir konu açılsın isterdim. Kısmet.

Kalem Şeklinde Optik Wireless Mouse. Ben ciddi(!) dursun diye gri renkli olanından ısmarlamıştım.
file


Gönül isterdi ki şöyle 24 inchlik "Wacom Cintiq 24HD Touch" grafik tablette renklendirme yapalım (ABD fiyatı $2,500).
Kalem uçları eskidikçe $100 verip yenisini alalım!
file


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,642
Bu tür aletleri kullanabilme becerim maalesef son derece zayıf.
Maus tarayıcı almıştım. Kaptanımız İlker geldiğinde ikimiz de denedik ama kaliteli bir tarama yapamadık. Ben de bir köşeye attım ama hangi köşe:) olduğunu bile unuttum.

Yaklaşık dört yıl önce de bir el tarayıcısı almış ama onu da kullanamamıştım.

Bir gün bunları öğrenmek için kursa yazılmayı:) düşünüyorum.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,491
Bu kervanda bende iyi bir mustang gece lambası almıştım. Standart modellere devam bizlerde.
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
489
2,338
çok ilginç, ben de heveslendim, internette aradım, tr de 50-60 tl çinden adrese kargo teslim dahil 10 dolar civarındaydı.
Kullanıcı olarak ne gibi kolaylıklar sağladığından bahsederseniz sevinirim
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
çok ilginç, ben de heveslendim, internette aradım, tr de 50-60 tl çinden adrese kargo teslim dahil 10 dolar civarındaydı.
Kullanıcı olarak ne gibi kolaylıklar sağladığından bahsederseniz sevinirim


Doğrusu, bu alet kablosuz bir fareden başka bir şey değil. Klasik mousedan tek farkı kalem şeklinde olması. Eğer kullanıcının eli alışırsa Photoshop ve benzeri programlarda kendi el yazısı ile yazı yazabilir. Dekupaj yaparken daha hassas olur diye düşünmüştüm, ama ben klasik fareye alışkın olduğum için büyük bir fark göremedim (doğrusu elimi alıştıracak kadar da uzun kullanmadım, uzun süre kullanan biri daha çok verim alabilir diye düşünüyorum). Çözünürlüğü ayarlanabiliyor galiba. Hem kablosuz olduğu için hem de kalem biçiminde olduğu için az yer kaplıyor, masa üzerindeki kalabalığı azaltabilir. Alışmaya bağlı. Tablet kalemlerinin, hele ekran dokunmalı tabletlerin ve kalemlerinin yerini asla tutmaz. Onlar basınca duyarlı, hattâ kalemin eğimine bile duyarlı hassas cihazlar. Bu ucuz aleti farklı dizayn edilmiş bir mouse olarak değerlendirin.

 

"penGO"

Süper Üye
12 Ara 2012
572
2,518
d73qv86844kmm6uh0.jpg


21 inç ips full hd huion Grafik tablet işinizi rahatlıkla görebilir.
Üstelik 2500 değil 700 dolara. Nasıl?
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
489
2,338
Aslında mouse kullanmaktan bıktım. elim çok yoruluyor, ve alternatif arayışı içindeyim. şimdilik aramaya devam edeceğe benzerim. çok teşekkürler
 

Pertev

Çeviri & Balonlama
1 Ara 2017
522
6,223
Bununla gayet güzel renklendirme işi yapılabilir diye düşünüyorum. Basınç seviyesi yani kalem hassaslık derecesi de 8192.

 
Üst