Çizgi roman için cilt kapağı

Patrick Wilding

Süper Üye
20 Nis 2010
65
55
Arkadaşlar herkese merhaba.
Geçenlerde linkini aşağıda vereceğim bir siteye ulaştım. Ne yazık ki Amerika'dalar.
Çizgi Roman ciltlemek üzerine epey uğraş vermişler ve profesyonel anlamda hizmet veriyorlar. Sonuçta orası Amerika. Burada ciltciye gidip içeri giriyorsun,karşılanrken "Hoşgeldiniz beyefendi"'sin,çizgi romanları tezgaha koyunca "Sen","Canım" v.b. oluyorsun.Neyse, konu bu değil.
Ben de eskilerden bir çok dergiyi kaybolmasınlar ve iyi korunabilsinler diye hep ciltletirim, bir çok dergiyi ise sayfa sayfa ayırdığımdan kitap haline getirebilmek için ciltletirim.
Bu ciltlere bez kapak tercih ediyorum,ama istediğim dizaynda cilt kabı yaptıramıyorum ne yazık ki. Kitapevinin elinde ne varsa onunla yetinmek zorunda kalıyorum. Link'i takip edenler, ne tür şeyler istediğimi net bir şekilde görebileceklerdir. Acaba aramızda bu şekilde çizgi roman kapağı dizayn edebilen ya da böyle bir hizmet veren yer tanıyanınız var mı acaba?
 

Ekli dosyalar

  • Ciltleme 1.jpg
    Ciltleme 1.jpg
    94.6 KB · Görüntü: 143
  • Ciltleme 2.jpg
    Ciltleme 2.jpg
    68.8 KB · Görüntü: 119
  • Ciltleme 3.jpg
    Ciltleme 3.jpg
    79.7 KB · Görüntü: 110
  • Ciltleme 4.jpg
    Ciltleme 4.jpg
    19.5 KB · Görüntü: 111
  • Ciltleme 5.jpg
    Ciltleme 5.jpg
    31.3 KB · Görüntü: 108
Moderatör tarafında düzenlendi:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Ben de çok önceleri hiç konuşmadan
vermiştim ciltçiye.
Yüzlerce mizah dergisi yanlarından kırpıldı,
yapıştırmayla ciltlenince iç ortalarından da kırpıldı....
Bilmeyenler için söylüyorum, baştan konuşacaksınız,
ortadan dikişli cilt, kenarlar kayıpsız kesilecek diye...
Kapak resmi çıktı olarak istenen kağıt kalitesiyle alınabilir.
Beyoğlu Galatasaray'daki (Lise karşısı) Aslıhan pasajında bir kaç ciltçi var,
Sormak lazım...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

designer73

Kıdemli Üye
13 Eyl 2009
120
61
2. matbaacılar sitesinde kendisi de çizgi roman koleksiyoncusu olan bir arkadaş var. Çizgi roman okurunun hassasiyetlerini bildiğinden gayet güzel işler çıkardığını biliyorum. Ben de elimde olan eski dönem alfa fasikül Conan'ları ve batman fasiküllerimi ciltletmek için götüreceğim kendisine. telefonunu özelden mesaj atıyorum size.
 

kodadı:şaklaban

Yeni Üye
16 Ocak 2013
12
26
Adana
Amerikalıların nesi ünlüdür?

1-''Rehinecileri''
2-''Depocuları''
3-''Toplayıcıları''

Adamlar için kitap maden demek... ee, haliyle başta kitaba önem verdikleri, hatıra olarak saklamayı bildikleri (adamların kitap saklayacak tavan araları ve bahçede bir kulübeleri mevcut her daim...) ve Amerikalının KÖYLÜSÜ bile kendi çapında kolleksiyon yaptığı için bu işlerde gelişmiş durumda.
 

Patrick Wilding

Süper Üye
20 Nis 2010
65
55
Arkadaşlar Merhaba
Çok uzun bir aradan sonra nihayet istediğim gibi, ilgili ve samimi bir ozalitçi buldum. Harika işçilikle Amerikan Cilt yapıyorlar. Ciltletmek istediğiniz çizgiromanlarınız varsa şiddetle öneririm.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba
Çok uzun bir aradan sonra nihayet istediğim gibi, ilgili ve samimi bir ozalitçi buldum. Harika işçilikle Amerikan Cilt yapıyorlar. Ciltletmek istediğiniz çizgiromanlarınız varsa şiddetle öneririm.
Yıllar sonra bu önemli bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim Üstadım zira her an hepimize lazım olabilecek kadar önemli bir konu. Bu nedenle konuyu sabitliyorum.
 

afu

Onursal Üye
1 Şub 2011
676
4,948
İstanbul
Cilt bezi ile yaptırdığınız ciltlerinize, bugün çoğu manga serilerinde kullanılan şömiz ilave etmenizi öneririm. Kitaplığınızda güzel dururlar.
Ciltleteceğiniz kitapları da sıvama denilen türde yaptırabilirsiniz. Cilt bezi yerine sizin hazırladığınız kapak tasarımını kullanıyorlar.
:)
 
Üst