Tablet Bilgisayarlar ve Çizgi Roman

zagortenay77

Yeni Üye
22 Ocak 2011
57
23
Çizgi roman okuyucuları tablet bilgisayar dünyasını izleyebiliyormu bilmiyorum. Ama taşınabilir tablet bilgisayarlar çizgi roman ile ilişkimizi değiştirecek gibi görünüyor. E çizgi romanlarınızı nerede okuyorsunuz: Muhtemelen evde veya işyerinde ama masabaşında okuyorsunuz. İşte tablet bilgisayarlar bu sınırlandırmaları ortadan kaldırıyor. Artık çizgi romanları otobüste, yatakta ve tuvalette okuyabilirsiniz. Android tabanlı tablet bilgisayarlar cbr okuyucu program desteği ile mükemmelen çizgi roman okumaya izin veriyor. Üç aydır samsung galaxy tablet kullanıyorum ve çizgi romanı sadece tablette okuyorum. Üstelik ikisayfanın bir arada tarandığı çizgi romanlar için de farklı ayar seçenekleri bulunuyor. Donanım haber galaxy tab ana konu forumunda bu konu tartışıldı bugün. Çizgi diyarına övgüler de eksik değil.Tablet bilgisayarda çizgi roman okumak isteyenlere önerilerim de şunlar olacak.
1- Tablet bilgisayarın 7" olmasını öneririm. 10" olanlar çok da taşınabilir değil.
2- Cbr okuyucu olarak jj comics viewer veya perfect viewer öneririm. Her ikisini de denemekte yarar var.
3- Hafıza kartınının büyük olmasında yarar var. Ben 16 gb hafıza kartı almıştım. Sadece yarısını çizgi romanlar işgal ediyor. Galaxy tab alacaksanız 32 gb hafıza kartı öneririm.

Değerli çizgi roman severler, tablet bilgisayarlar bize yeni bir kapı açıyor. Eminim çizgi diyarı sitemize çok daha fazla talep olacak. Belki tablet kullanıcıları için de yeni bir bölüm açmakta fayda var...

Saygılar.....
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Sevgil zagortenay77
açtığınız konuyu ilgi ile okudum
bu sıralar bende çok ilgileniyorum
hatta çin işi japon işi olanlardan bir tane sipariş verdim
garantisi yok ve işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum
ancak yukarıda bahsettiğiniz galaksy tab 1000 TL civarında
internette tablet pc diye araştırdım,
ucuz ve çok çeşit var
ancak yine neyi seçip seçmeyeceğimiz konusunda bilgisizlik elimi tutuyor..
Ucuz olsun istiyorum, dayanıklı olsun, kolay kullanılsın, kitapları rahat okuyayım,
internet bağlantısı olsun, kısaca her şeyi olsun, ama ucuz olsun
Şimdi bir dostumuz çıksa
karşılaştırmalı olarak bana neyi alacağımı bir ilkokul çcoğuna anlatır gibi anlatsa..
Ne iyi olur.
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Sayın Savok,
Galaxy Tab tahmin edersinizki yarı parasından fazlası sadece markaya ödüyoruz.. Apple IPAD bir bakın isterseniz.. Ne derece bir fiyatı var bir görün..
Dediğiniz gibi Çin işi olanların garantisi yok fakat fiyatlarıda gayet düşük. Tabi bu almak isteyenler için çekici olsada uzun vadede bir sorun çıkarttımı alet elde kaldı demek oluyor. Kalite veya yazılım olarak hiç bir farkları yok.
Çin işi bir tablet bende kullanıyorum. Sadece "android" işletim sistemi yüklenirken cep telefonu tarzında yüklenmiş. Yani gereksiz ve saçma menüler çıkıyor.. Arama yap, bluetooth bağlantısı kur, telefon rehberi gibi..
Markalı olanlar daha detaylı ve ince ayarlarla/menülerle bunları kırpmış ve temiz bir sunum yapmış oluyorlar..
Markalıların internet bağlantısını deneyemedim fakat kullandığım çin işi (no-name) aletin internet bağlantısı vasat. Ancak kablosuz modemimin bulunduğu odadan rahat girebiliyorum aksi takdirde uğraş dur.
32 gb hafıza kartına gelecek olursak.. Aman bu tuzağa düşmeyin derim.. En azından şimdilik. Bu kapasitede bir kart henüz yok. Bazı online satış yapan yerlerde satılıyor, bende aldım. Fiyatı 8 gb kartla neredeyse aynı, bu bile zaten dikkat çekici bir olay. Kartı kullanmaya başladım. 1 hafta sonrasında kart elimde kaldı. ( Çöpe attım )
Sonrasında 8 gb kartımı takıp kullanmaya başladım fakat bu bile (full doldurduğumda) aleti inanılmaz yavaşlatıyor. Göz önünde bulundurun derim.
3g olayı var birde.. netbook,tablet vs derken birde 3g olayı çıktı... Çok hoş fakat 3g olayı devreye girdimi (sanırım) telekominikasyon vergisi filan devreye giriyor ve 200 300 tl otomatikman cihazın fiyatına yansıyor.. Gereği varmı ? Bence yok.. WiFi yeteri kadar iş görüyor.
Bazı uyanık satıcılar GPS'li diye satıyorlar, bunada inanmayın. GPS çipi yok. Sadece wifi ile google maps'e girebiliyorsunuz.. Anlamayana GPS'li diye satıyorlar.. Aman dikkat.
Markalıları bilemiyorum fakat Çin malı olanların ortalama pil ömrü 3 saat filan oluyor.. Tabi wifi kapalı, ekran parlaklık ayarı ortalarda iken..
300 400 tl arası aldığımız Çin işlerinde "double pinch" (sanırım böyle deniyordu) olayı yok.. (ne demek bu?) baş parmağımızla işaret parmağımızı ekrana koyup, baş parmak aşağıya, işaret parmağı yukarıya = zoom olayı...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..
 

ibiliguk

Yeni Üye
8 Tem 2010
16
4
Arkadaşlar size kısaca anlatayım.
Çizgiroman okumak için şu android işletim sistemi kullanan tabletlerden almayın kesinlikle.Bunlar kitap okumak için uygun değil.Bu iş için yapılmış e-ink teknolojisi kullanan dijital e-readerler var onları almalısınız..Sebepleri:
1.Tabletler lcd-tft ekran kullanır(kitap okurken gözleri son derece yorar)
2.Şarj dayanma süreleri bikaç saattir.
3.Ekran küçüktür.
Benim önerebileceğim 2 marka var,amazon kindle dx(9.7 inch) büyüklükte ekran 1 ay kadar şarj gidiyor wifi var,sadece kitap okumak için tasarlanmış,e-ink teknolojisi(gözleri aynen kağıt okur gibi yormayan)16 gri tona sahip.
Yeni renkli bir e-reader çıkmış durumda ama fiyat çok yüksek.Onuda araştırabilirsiniz.Hanvon color e-reader.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Son bir kaç aydır çr için iPad kullanıyorum. İki sayfa yan yana tarananlar da dahil olmak üzere nerdeyse elde kitap okuyor zevkini alıyorum. Martinlerin 40 kadr sayısını okudum. TAvsiye ederim. Mehmet ALi kardeşe de MArtinler için buradan teşekkür ederim.
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,357
53,635
TAM 35
Tablet konusu benim de kafamı epey meşgul ediyor sanırım bizim gibi çizgi roman hastaları için bir tane edinmek farz oldu.Ama fiyat bence en belirleyici konu sanırım.Bu iş için bence en iyisi i pad gibi görünüyor ama fiyat açısından yanına bile yaklaşmak mümkün değil bilmiyorum benimde kafamda net bir marka yok açıkçası.
Not: ekenciz dostum Martinleri beğenmene sevindim.:)
 

umut22

Aktif Üye
8 Tem 2010
397
981
ben polypad kullanıyorum 175 tlye aldım 8 gb hafıza kartına yükledim romanları istediğim gibi okuyorum. İnternet-film ve kitap için alacaklara 175 tl iyi fiyat bence bir düşünün. aşağıda inceleme linki var.

paranız çoksa daha iyileri var ama bu benim işimi fazlasıyla görüyor.
 

MrBay

Yeni Üye
21 Eki 2009
3
1
Ben Archos 70 model Android işletim sistemli tablet kullanıyorum. 7" olduğu için tek elde çok rahat taşınıyor ve ufak bir el çantasına sığabiliyor. Çin tabletlerinden kalite olarak çok iyi. Bir IPad kadar kaliteli ekran sahip olmasa da Youtube'da Ipadla karşılaştırılan bir cihaz olduğunu izleyebilirsiniz. İnce ve sağlam bir kasaya sahip. 380 grlık ağırlığıda bence çok uygun. 1ghzlık hızı ise oldukça iyi.

Çizgi roman okumak için bence çok uygun. Dikey değil ama yatay olarak ekran boyu neredeyse bir çizgi romanın eni kadar. Bundan ekstra zoom yapmadan jj comics viewerla çok rahat bir şekilde kullanıyorum.

Ayrıca kitap okumak içinde çok ideal. Moon Reader, Aldiko gibi programlarla hemen hemen tüm formattaki ekitapları okuyabilirsiniz. Aldiko İdeefixe gibi Türkçe satılan ekitaplarla uyumlu. Bu tür kitaplarıda sorunsuzca okuyabilirsiniz. Moon Reader'ın temalarını kullanıp gözü daha az yoran bir tema ile çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Örneğin ben bir kitap sayfa rengine çok yakın bir tema ile neredeyse gerçek kitap okur gibi kullanabiliyorum.

Kinddle gibi cihazlar mevcut ekran teknolojini değilde, daha çok eski diğital saatlerdekine benzer bir teknoloji kullanıyor. Ancak bu benim hoşuma giden bir ekran türü değil. Örneğin gece yatağınıza yatıp ışıkları söndürüp bu tür ekranı göremezsiniz. Oysa lcd bazlı ekranlarda kısık modda ışığı açmadan rahatlıkla okuyabilirsiniz. Ayrıca kinddle ağırlık olarakta 300 gr yakın ve ekran boyutu bana göre ufak. Siyah beyaz olmasıda ayrı bir dezavantaj.

Ayrıca Archos'un hdmi çıkışıda var. Bu sayede HD filmleri tv'ye bağlayıp rahatlıkla izleyebiliyorum.

Cihaz 8GB hafızaya sahip. Ancak mini sd kartla 32 gb daha ilave edebilirsiniz. Çok daha fazla saklama alana ihtiyacım var diyorsanız, Archos 70 250gb lık modelini alabilirsiniz.

Tek dezavantajı 3g olmaması diyebilirim. Ancak bu da tercih meselesi. 500 TL civarında bulursanız bence rahatlıkla alabilirsiniz. Yurtdışından getirme imkanınız varsa çok daha ucuza mal edebilirsiniz.

Acelesi olmayanlara ise Archos'un yeni çıkacak Gen 9 serisinden 8"lık Archos 80 tabletini öneririm. 280$dan satılacağı söyleniyor. 1.5 ghz işlmeci , Android 3.1 işletim sistemi ve bence çok akıllıca tasarlanmış ekstra usb 3g girişi mevcut.
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Arkadaşlar size kısaca anlatayım.
Çizgiroman okumak için şu android işletim sistemi kullanan tabletlerden almayın kesinlikle.Bunlar kitap okumak için uygun değil.Bu iş için yapılmış e-ink teknolojisi kullanan dijital e-readerler var onları almalısınız..Sebepleri:
1.Tabletler lcd-tft ekran kullanır(kitap okurken gözleri son derece yorar)
2.Şarj dayanma süreleri bikaç saattir.
3.Ekran küçüktür.
Benim önerebileceğim 2 marka var,amazon kindle dx(9.7 inch) büyüklükte ekran 1 ay kadar şarj gidiyor wifi var,sadece kitap okumak için tasarlanmış,e-ink teknolojisi(gözleri aynen kağıt okur gibi yormayan)16 gri tona sahip.
Yeni renkli bir e-reader çıkmış durumda ama fiyat çok yüksek.Onuda araştırabilirsiniz.Hanvon color e-reader.

niye ugun olmasınlar.. yaşa göre derseniz anlarımda.. rahatsızlıklara göre derseniz anlarımda.. oda kitap okutuyor buda.. e-ink.. evet bu dediğiniz harika fakat ağırlığı kitap okumak.. çizgi roman değil. e-ink teknolojili bir alet bende kullanıyorum fakat .cbr formatı desteklemiyor. farklı markalar belki (market) tarzında.. belkide kendi updateleri ile bu işi çözmuşlerdir.

tabletler lcd kullanır sozunuze tam anlamıyla katılmıyorum ? kullandığınız alette bir tablet değilmi ?

gözü yorar.. evet buna katılıyorum..

ekran küçüktür.. bunada katılmıyorum.. daha ne kadar büyütüp gözümüze sokulacak ?

bahsettiğiniz markanın şarjı 1 ay gidiyormu gerçekten :)
 

ibiliguk

Yeni Üye
8 Tem 2010
16
4
Sadece düz yazı değil artık pdf e-pub gibi grafikleride destekliyorlar.Bir cbr dosyasını e-pub dosyasına çevirerek okuyabiliyorsunuz.Büyüklükte müthiş,tam bir çizgiroman büyüklüğünde okuyorsunuz.Dediklerine göre aynen kağıt okuyormuş hissi veriyormuş.Piyasadaki şimdilik en büyük boyutlu e-reader kindle dx.Fiyatı 379 dolar,siyah beyaz ama ben renklilerin çıkmasını bekliyorum.
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Sadece düz yazı değil artık pdf e-pub gibi grafikleride destekliyorlar.Bir cbr dosyasını e-pub dosyasına çevirerek okuyabiliyorsunuz.Büyüklükte müthiş,tam bir çizgiroman büyüklüğünde okuyorsunuz.Dediklerine göre aynen kağıt okuyormuş hissi veriyormuş.Piyasadaki şimdilik en büyük boyutlu e-reader kindle dx.Fiyatı 379 dolar,siyah beyaz ama ben renklilerin çıkmasını bekliyorum.



Yukarıdaki linke bir bakın isterseniz. Benim kullandığım cihaz. Yanlız .cbr dosyası e-pub'a dönüştürülmüyor bildiğim kadarıyla..
 

ibiliguk

Yeni Üye
8 Tem 2010
16
4
evet reeder'ları daha önce incelemiştim.ekran büyüklüğü yetersiz geldi bana,fakat önümüzdeki günlerde elektronik kitap okuyucularında işler kızışacak çünkü insanlar çok ilgi göstermeye başladı bunlara.ben biraz daha beklemeyi düşünüyorum,belki kitabın hazzını vermeyecek ama bizim gibi çizgiroman hastaları için bir tane almak farz oldu.
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
281
410
E-kitap okuyucu ne zamandır benim de büyük bir derdim. Piyasadaki mevcut ürünlere bir türlü güvenemedim.

Reederlar e-murekkep kullandıkları için cazip gibi, ama o da siyah beyaz, cbr formatını desteklemiyor, ondan vazgeçmiştim.

Kindle hiç bir zaman düşünmedim, çünkü Amazon'un kitap formatı dışında diğer kitapları okuyabileceğine dair şüphelerim var.

Sony'nin envai çeşit ürünü var, içlerinden hangisinin doğru seçim olacağı konusunda emin olamadım.

e-kitaplardan çizgi roman okuma keyfi almak mümkün mü, hep bir soru işareti; desteklenen formatlar arasında jpeg var ama çizgi roman okumaya uygun bir yazılım olmayınca jpeg resmi olarak çizgi roman okumak işkence halini alabiliyor.

ipade o kadar para vermek bana saçmalık geliyor.

galaxy padi merak ediyorum, android işlemcinin olması çizgi roman ve kitap okumak açısından kolaylaştırıcı bir faktör olarak gözüküyor, ama çok pahalı ve hala bilgisayar ekranı teknolojisinin kullanılıyor olması da bir dezavantaj.

Ben bu yüzden, e-kitap almayı ertelemeye karar verdim, mevcut teknolojiler, aletler benim gönül rahatlığı ile tercih yapmamı sağlayacak durumda değil - tabi bunda benim bilgi eksikliklerimin de büyük payı vardır elbet -

Bunun dışında cep telefonundan çizgi roman okumak isteyen arkadaşlara tavsiyem - anroid işlemcili olması zorunlu - android marketten jj comics viewer programını indirmeleri. Ben şimdi yatmadan önce cep telefonundan çizgi roman okuyorum ve gayet de keyif alıyorum, ilgilenen arkadaşlara muhakkak tavsiye ederim..
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Bunun dışında cep telefonundan çizgi roman okumak isteyen arkadaşlara tavsiyem - anroid işlemcili olması zorunlu - android marketten jj comics viewer programını indirmeleri. Ben şimdi yatmadan önce cep telefonundan çizgi roman okuyorum ve gayet de keyif alıyorum, ilgilenen arkadaşlara muhakkak tavsiye ederim..

Geçen gün Samsung Galaxy S 2 aldım bende.. Bir telefonda okumadığım kalmıştı artık oda oldu :) Fakat ekran kalitesiyle tüm tablettelerden çok çok daha üstün bir okuma keyfi yarattı.
 

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
255
699
Bende Kindle DXG ve Kindle3 var.
internetten bulduğunuz her formattaki e-kitap'ı, normalde desteklemese de çevirip okuyabiliyorsunuz.

e-pub, html, word gibi yazılı (ve az da olsa resim içeren) dosyaları mobi formatına çeviriyorsunuz.
parayla satın aldığınız drm'li epub kitabınız varsa, drm'sini kaldırmanız gerek.
jpeg, cbr gibi çizgi romanları, comicrack programıyla pdf'ye çevirip okuyorum.
büyük ekranlı kindle olmasına ve çözünürlüğü yüksek olmasına rağmen, bazen sayfayı büyütmek için yan yatırıp okuduğum oluyor.

daha küçük olan kindle3 ise, kesinlikle çizgi roman okumak için doğru bir tercih olamaz.
kindle dxg'yi, makale (a4 formatında pdf) okumak için almıştım. ancak ekran büyüklüğünün beni tatmin ettiğini söyleyemem. hele, eğer pdf kitap aldı iseniz, index'ten bazı sayfalara gidip geri gelmek istiyorsanız, kindle dxg veya kindle3 ikisi de kötü bir seçim. çünkü hem dokunmatik ekranlı değiller, hem de pdf'lerin index (içindekiler) özelliğini desteklemiyorlar.

* roman türü, hep peşisıra yazı okuyacaksanız kindle3 çok doğru bir seçim. mesela, "Şu çılgın Türkler"kitabını zevkle okudum. ceketimin yan cebine atıp dışarıda okudum. tabletpc'lerden daha küçük ve daha ince. şarj problemi yok.
* siyah beyaz, pdf'ye çevrilmiş çizgi roman okuyacaksanız kindle dxg fena olmayan bir seçim.
* renkli çizgi roman okuyacaksanız, Kindle kesinlikle kötü bir seçim. 16 gri renk ekranı var. Aceleniz varsa TabletPC almanız gerekecek. Evde notebook - netbook varsa bir süre daha sabredebilirsiniz.

android veya ipad tablet bilgisayar üzerinde çizgi roman hiç okumadım. ancak, pahalı olmaları, pil süresinin kısalığı ve uzun dönemde gözü yoracağını düşündüğüm için, almakta acele etmiyorum.

Aklınızda olsun, evde çizgi roman (cbr) okuyacaksanız, notebook veya netbook da sizi monitör başından kaldırabilir. reader ayarlarını yan yatık şekilde ayarlarsanız hem daha fazla alan görür, hem de ev içinde mobil olabilirsiniz.

bende Asus eeePC(netbook) var. kabul ediyorum, otobüste, parkta çıkarılıp okunmaz ama, evde monitörden okumaktan iyidir.
 
Son düzenleme:

apollo1967

Yeni Üye
26 Eyl 2009
79
15
Bende ciddi ciddi bunlardan bir tane almayi dusunuyorum artik. Yas kirki gecince bilgisayar ekrani karsisinda uzun sure kalmak iskenceye donusuyor.Ve ne hikmetse ,bilgisayardan kitap okuma isine bir turlu isinamadim acikcasi. Belki tablet yada ebook readerlar bu isin cozumudur. Ancak mevcut urunler bazi yonleriyle cok cezbedici gelmiyor . Yok dosyayi o formattan buna donusturecen , yok DRM yi falan kaldirican , zoom yapican ihtiyarliyoz mu ne ? Birde genelde yeni teknoloji olduklari icin fiyatlar hala cok yuksek bence. Daha gecen hafta CAD$ 380 vererek kiza bir laptop aldim mesela bunu IPAD ile kiyaslayinca insana isin icerisinde ciddi kazik yiyormusuz hissi doguyor. Ama zannediyorum en cok bir yil icinde ozellikle IPAD/Kindle cok ciddi rekabetle karsilacak ve fiyatlar dusecektir saniyorum. Daha simdiden yeni bir cok urun piyasaya girmeye basladi bile. O yuzden deneme maksatli cok ucuz 100$ civari birseyle piyasaya girsem bile , oturakli modeller icin ben de beklemeyi uygun goruyorum.
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Elde okuduğunla aynı tadı vermez gibime geliyor ama herkesin kendi düşüncesi
 

gipsysoul

Yeni Üye
26 Nis 2011
16
0
Çizgiroman keyfi ve iPad

Merhaba arkadaşlar,

Ben iPad kullanıyorum. Sizi temin ederim bir kere iPad denilen şeytanla tanışınca başka hiçbirşeyi görmüyor gözünüz. :) Dİğer tabletleri ve yazılanları dikkatle okudum. Ama gerek dokunmatik hassaslığı gerek kullanım kolaylığı olarak sanırım çizgi romanda üzerine tanımam. 7 inchlik ekranda okumak açıkçası keyifli değil. (Arkadaşımda Samsung Galaxy Tab var oradan biliyorum.)
CBRler için ise kullandığım app "Bookman"
Bu arada burada sizlerle birlikte olmak büyük keyif. İyi ki varsınız. Bu vesile ile bir kere daha herkese en içten sevgi ve saygılarımla
Keyifli bir haftasonu geçirin


 

tiltmahmut

Süper Üye
18 Tem 2009
539
6,690
Ipad ile pdf, cbr uzantılı dosyaları," CloudReaders " ücretsiz uygulaması ile de görüntüleyebilirsiniz. Bu uygulamadaki sayfa hafızası, sonraki sayfalarda da devam etmekte. İyi pazarlar ve kitap dolu günler dilerim.
 
Son düzenleme:
J

jack

ipad okuma rahatlığı bakımından güzel gözüksede daha çok gelişmesi lazım bence ipad çizgi roman okumak için 50 tane app var çogu paralı ve bana çok zahmetli geliyor ipad içine çizgi roman atmak ipad bir kere bağımsız kullanamıyorsunuz bilgisayar lazım çizgi romanları ları tek tek atmak zorundasınız bir kerede birden çok dosya atamıyosunuz eziyet yani öyle diyolar ya ben arşivi yanımda taşırım diye o arşiv ipad atmak bana göre çin işkencesi.app lere gelince çoğu ticari amacla yapılmıs birnde olan birinde yok..birde bilgisayar her türlü dsoyayı bir şekilde acıyor ama ipad bazaen açmayabiliyor bazı dosyaları optimize etmesi bilgisyarala karşılaştırılmaz bile.rahatlıktan çok bana eziyet gibi geliyor..ama stil görünüş okuma rahatlığı güzel bilgisyarı aratmadan kullanılsa süper olur.Ben netbook almayı düşünüyorum netbook kullanan ve tecrüblerini paylaşmak isteyenler lütfen fikirlerini yazsınlar.
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Alıntı: exodus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Elde okuduğunla aynı tadı vermez gibime geliyor ama herkesin kendi düşüncesi

enteresan bir çelişki olmuş sizinki..

Alıntı: exodus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
link ölmüş yenileyebilirmisiniz?

Aynı tadı vermiyo ama Türkiye'de yayınlanmıyor :D:D
 

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
913
çizgidiyarı sitesini acer a500 android tabletim için türkçe içerik ararken şans eseri keşfettim. (Türkçe çizgiroman blogu ile birlikte).Blogdaki paylaşımları hemen indirdim, yaklaşık 8gb'lık bir yer tuttuğu ve bunların hepsini okumam 1 sene falan süreceği için şimdilik çok ilgimi çekenler hariç dosya indirmeye ara verdim.

gelelim tablet-çizgi roman ilişkisine...kesinlikle 10 inçlik tabletle çizgi roman okumak çok zevkli...elbette çocukluğumuzdaki dergilerle kıyaslanmaz ama dijital renklendirme yeni çizgi romanların tadı tablette bir başka...bilgisayar başında yarısı ekrana sığmayan ya da tam sayfa olduğunda kenarları boş kalan küçücük harflerle okumakla kıyaslanınca çok büyük fark var. bir kere tam ekran ve ekran oranı aynen çizgi roman boyutlarıyla uyuşuyor. hiç zorlanmadan tüm sayfayı okuyabiliyorsunuz.
ben şu an tablet bilgisayarımı sadece çizgi roman okumak için kullanıyorum. bilmiyorum ne zaman sıkılır ve bir kenara bırakırım. tek dezavantajı ipad'a göre biraz ağır olması. (750g ağırlığında) o yüzden eliniz biraz yoruluyor. bir de yatarak okurken biraz zorlanıyorsunuz. ama 20 sayfalık dijital çizgi romanlar zaten çok uzun sürmüyor...biraz dinlenip sonra devam edebiliyorsunuz...

kısacası eğer ipad alamıyorsanız 10 inçlik androidler ideal...ama daha ucuz bir şeyler olsun derseniz çin malı prestigio gibi 7 inçlik androidler de çok iş görür (sadece okumak içinse yeter)... eğer dijital çr okuyorsanız bilgisayar başında çakılı kalmaktansa acilen bir tablet almanızda fayda var...

fikir sahibi olmak için ipadlerin xcomics uygulamalarını herhangi bir tekno markette denemenizi tavsiye ederim...çok beğeneceksiniz...ben o yüzden tablet almaya karar verdim...özellikle dokunmatik ekran olması sayfa çevirme hissini verdiğinden neredeyse gerçek çizgi roman hissi veriyor...
 

gizliozne

Yeni Üye
21 Haz 2010
125
45
Cizgiroman okumak icin iPad aldım. Comicglass paogramini kullanıyorum ve herkese hararetle tavsiye ederim. Müthiş bir şey :)
 

cingoz6

Yeni Üye
4 Şub 2011
46
33
8 inç 800mhz android cihaz kullanıyorum.
Sayfalar hızlı açılsın diye resizer programı ile 800x600 veya 1024x768 e çeviriyorum. Bu işlem seri ve hızlı ve kolay oluyor.
Light Image Resizer 4
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Cizgiroman okumak icin iPad aldım. Comicglass paogramini kullanıyorum ve herkese hararetle tavsiye ederim. Müthiş bir şey :)
Icloudreader adlı programı da bir deneyin, ücretsiz. Konuları okurken bir arkdaşımız ipade cbr cbz atmanın zorluğundan bir seferde bir dosya atabildiğinden ve dönüştürme gereğinden bahsetmiş. Bunların hiç birisini yapmak zorunda değil. Topluca at ve oku. Sorun yok. İpad bu iş için ideal. Netbookla falan uğraşmayın. Çizgiroman bilgisayarda bile değil tablette okunur.
 

rüzgaruluer

Yeni Üye
8 Ocak 2012
66
54
güzel konu..
asus transformer prime 4 çekirdeği bekliyordum bende. geldi sonunda. kısa zamanda almayı düşünüyorum ve beni itekleyen yegane şey çizgiroman. diğer yan etkiler o kadar önemli değil. zaten evde tv nin yanında sırf netten hdmi video izlemek için sabit laptop duruyor. ki iş için microsoft office gerek onuda tablet ile yapamazsın. sadece dell de yapıyorsun ama atom işlemciye de o kadar para verilmez.
neyse..
burayı görünce kafa karıştı. birden çr okumak için o kadar para verilmez dedim kendi kendime. ama bu seferde cbr yi nasıl ve nerede okurum şeysi oldum. archos 250 gb iyiymiş aslında internette az kullanılmışı 450-550 arası. ama 7" iyi mi bilmem. gerçi 10" de tek elle taşınmaz. ama yine de 10" okumak için ancak idealdir. ortalama düz halinde türkiye'deki çizgiromanlar formatında.
16-32 gb boyutunda bir 10" android alsak sürekli pc den mi depolayacağız çizgiromanları. peki cbr leri nasıl taşıyacağız.
kafam iyice karıştı.
aslında bu firmalar sadece çizgiroman okumak için bir e-okuyucu yapmalılar. sonuçta bu da ciddi bir sektör. tüm yazılım,düğmeler vs. buna göre tasarlanmalı. bu da fiyatı ciddi azaltır. başak bir işe yaramasa da olur çünkü.
çantasında 5 kilo kitap taşıyan adam 2 kilo iki ableti de taşır değil mi...
 

rüzgaruluer

Yeni Üye
8 Ocak 2012
66
54
güzel konu..
asus transformer prime 4 çekirdeği bekliyordum bende. geldi sonunda. kısa zamanda almayı düşünüyorum ve beni itekleyen yegane şey çizgiroman. diğer yan etkiler o kadar önemli değil. zaten evde tv nin yanında sırf netten hdmi video izlemek için sabit laptop duruyor. ki iş için microsoft office gerek onuda tablet ile yapamazsın. sadece dell de yapıyorsun ama atom işlemciye de o kadar para verilmez.
neyse..
burayı görünce kafa karıştı. birden çr okumak için o kadar para verilmez dedim kendi kendime. ama bu seferde cbr yi nasıl ve nerede okurum şeysi oldum. archos 250 gb iyiymiş aslında internette az kullanılmışı 450-550 arası. ama 7" iyi mi bilmem. gerçi 10" de tek elle taşınmaz. ama yine de 10" okumak için ancak idealdir. ortalama düz halinde türkiye'deki çizgiromanlar formatında.
16-32 gb boyutunda bir 10" android alsak sürekli pc den mi depolayacağız çizgiromanları. peki cbr leri nasıl taşıyacağız.
kafam iyice karıştı.
aslında bu firmalar sadece çizgiroman okumak için bir e-okuyucu yapmalılar. sonuçta bu da ciddi bir sektör. tüm yazılım,düğmeler vs. buna göre tasarlanmalı. bu da fiyatı ciddi azaltır. başak bir işe yaramasa da olur çünkü.
çantasında 5 kilo kitap taşıyan adam 2 kilo iki ableti de taşır değil mi...
 

rüzgaruluer

Yeni Üye
8 Ocak 2012
66
54
şu an gördüm.. dell inspiron 1090 var. 1035 ile 1300 arası sıfırı.
win 7 home premium ve 4 gb ram var. üstelik 350 gb hdd. dual core falan filan. hem tablet hem notebook.
handikapı belki de 1.3 kg ağırlığı. hdmi olmaması.
ama düşünün ki cbr çevir falan olayınız yok. ben düşünüyorum ne dersiniz.
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,512
Ankara
Selamlar;
Ben de çizgi roman okuma işi için tablet arayışı içindeyim. Sizlerin de dediği gibi bütçesi uygun olanlar için Ipad uygun olsa da bütçesi bu kadar parayı ayırmaya müsait olmayanlar (benim gibi) için yeni nesil Çin malı tabletler güzel bir seçenek gibi görünüyor. Bence 9.7" yani 4/3 ekran oranlı tabletler 10.1" olan 16/10 oranlı tabletlerden daha kullanışlı. Çünki yaklaşık olarak bir kitabın oranı da 4/3 oranlarına yakın. 16/10 oranlı tabletlerde genellikle sayfa kenarları sığmıyor, ya da üst ve altta boşluk kalıyor.
Yeni nesil çin tabletleri Ipadlerdeki gibi IPS led panel kullanıyor ve üstelik capasitiv ekran özelliğine sahip. Yani eski modeller gibi basmatik değil, dokunmatik olmuşlar :) Henüz tam piyasada görünmeseler de 1-2 ay içinde yaygın bir şekilde bulunabilirler.

Muhabbetle...
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Fa7Im.jpg


Apple’ın, uzun zamandır beklenen yeni iPad modeli San Francisco’daki Yerba Buena Sanat Merkezi’nde yapıldı.

İlgili Foto Galeri Yeni iPad görücüye çıktıGaleriye gitmek için tıklayınızAmerikan bilgisayar grubu Apple, daha iyi görüntü kapasitesine sahip yeni iPad tabletini tanıttı.

San Francisco'da düzenlenen ve Londra'nın da video konferans aracılığıyla katıldığı tanıtımda, son iPhone modellerinde de bulunan ''retina display'' özellikli, çok daha fazla piksel ve daha çok çözünürlüğe sahip ekranı bulunan iPad3 gösterildi.

Sanal klavyesinde yeni bir ''mikrofon'' tuşu bulunan tablet bilgisayar, 4G hücresel telefon şebekesiyle uyumlu olacak. Yeni iPad'de ayrıca İngilizce, Fransızca, Almanca ve Japonca bir yazdırma programı da bulunuyor.

Kamerası da 5 megapiksele yükseltilerek daha iyi hale getirilen iPad3, yüksek çözünürlüklü video çekebiliyor.

Apple, tanıtımda ayrıca internet bağlantılı televizyon segmentindeki varlığını pekiştirmek amacıyla geliştirdiği basitleştirilmiş bir arayüze sahip yeni Apple TV kutusunu da sundu.

Yeni tablet aralarında ABD, Fransa, Kanada ve Almanya'nın bulunduğu birçok ülkede 16 Mart'ta satışa sunulacak.

APPLE TV
Apple, tanıtımda ayrıca internet bağlantılı televizyon segmentindeki varlığını pekiştirmek amacıyla geliştirdiği basitleştirilmiş bir arayüze sahip yeni Apple TV kutusunu da sundu.

YENİ iPad'İN ÖZELLİKLERİ

- Yeni iPad, eski modeline kıyasla dört kat daha yüksek piksele sahip,

- A5X çipli çift çekirdekli işlemci,

- HDTV 1080 piksel video kayıt özelliği,

- Arkasında 5 mega piksel iSight kamera,

- 2048 x 1536 piksel ekran çözünürlüğü.

- Maksimum 72 mbps 4G LTE (kablosuz hızlı veri transferi).

- Arka panelde aydınlatma,

- Apple tasarımı ISP,

- Hibrit IR filtresi,

- 4G ile 9 saat batarya ömrü,

- 9.4 mm kalınlık,

- 0,630 gram ağırlık.

- 4G LTE'nin yanı sıra WiFi, Bluetooth ve 3G.


HT​
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,512
Ankara
2048x1536 ! 9.7" boyuttaki bir ekran için müthiş bir çözünürlük. Benim 30" monitör bile 2560x1600. Bu demektir ki çok net harfler, çok keskin fotoğraflar. Tam bizlik :)
 

rüzgaruluer

Yeni Üye
8 Ocak 2012
66
54
1. Asus transformer kullanıyorum.

2. 1o.1"ekran ve daha büyüğünü tutamazsiniz.

3. Batarya yani pil yoğun kullanırsanız 6 saat sadece birşeyler okursaniz ise 9 saat ömrü var.. eger bendeki gibi pilli bir klavye de varsa totali 15 saat.

4. Siyahbeyaz bir ekran ile renkli ekran arasindaki fark sb tv ile renkli tv arasindaki film izleme farki gibidir. Ayrıca siz bunda sadece çr okumayacak, canlı tv izleyecek, 1080p video seyredecek ve office islemlerinizi de kotaracaksiniz.
 

renzokuken

Yeni Üye
7 Mar 2012
2
0
çok güzel bir konu olmuş, ilk mesajı buraya atmak kısmetmiş :)

ben de işim gereği ipad 2 almıştım geçen ay, çizgi roman sevdalısı olduğum için acaba ipad den okunur mu diye araştırırken çok büyük keyif alınarak okunabildiğini görmüştüm...

ondan sonra da bu siteyle tanıştım zaten...

ipad de çizgi roman okumak ciddi anlamda çok çok zevkli... diğer arkadaşların önerdikleri tabletleri de araştırmakta fayda var özellikle amazon kindle dx ilgimi çekti, gitti gidiyorda 220 TL ye kadar bulmak mümkün aklınızda olsun...

yayında ve yapımda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Ben benim tableti değiştirmeyi düşünüyorum.
Tablete alternatif olarak, bence mükemmel olan birde Ultrabook'lar var.
Fiyat sormayın :9 2.000 3.000 TL arası...

 

rüzgaruluer

Yeni Üye
8 Ocak 2012
66
54
Onemli olan tablete nasil data aktardigin. Ben hardisk bagliyorum. Usb flash ve micro sd kart takiyorum. Ayrica ultrabook tablet alternatifi degil. Zaten tablet bambaska birsey. 600 ya da 700 gram bir ekran. Ister yatay ister dikey kullan. Parmakla sayfa cevir. Uzerine dokun buyusun veya kaydet. Ve tek basina cantana at tasi. Yok alternatifi.
 
Son düzenleme:

rüzgaruluer

Yeni Üye
8 Ocak 2012
66
54
Burayi tablet tartisma ortamina dondurmek istemiyorum ama cizgiroman arkadaslarimin da parasini bilmedigi cihazlara yatirmasini arzu etmem.
Bir arac alacaginiz zaman ne ihtiyaciniz var once onu secin.
Mesela ben her cihazi alabilirdim. Ipad 2 de alacak durum vardi ama asus aldim. Dock unitesi icin. Cunku ben hdmi ile tv ye baglayip full hd film izlemek isterim. 16:9 goruntu lazim bana. Hardisk baglamak da gerek. Yeri geldiginde klavyeyi takip laptop olsun office lsleimi goreyim. Bunun icin asus tercih ettim. Su an alternatif yok.
 

merkal

Kıdemli Üye
3 Ocak 2012
131
289
Ankara
Ben Ipod touch kullanıyorum. ekran oldukça küçük olmasına rağmen herzaman yanımda. cebe sığıyor. gözlerim bozulmaz diyenlere birebir. Ama sadece pdf okuyabiliyorum. cbr okuyan bir uygulama bulamadım ve aynı zamanda yabanci dergilerede yeni yayınlara ulaşım Wi-Fi bağlantı ile çok kolay.
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Onemli olan tablete nasil data aktardigin. Ben hardisk bagliyorum. Usb flash ve micro sd kart takiyorum. Ayrica ultrabook tablet alternatifi degil. Zaten tablet bambaska birsey. 600 ya da 700 gram bir ekran. Ister yatay ister dikey kullan. Parmakla sayfa cevir. Uzerine dokun buyusun veya kaydet. Ve tek basina cantana at tasi. Yok alternatifi.

Vışş hocam az daha aparat eklersek Voltranı'da oluşturmuş oluyormuyuz :D
"Tablet bambaşka birşey" demişsiniz ama detay yazmadığınızdan anlayamadım ki ?
Tablete nasıl data aktardığın ? Bunuda anlamadım ?
Bütün tabletlerde standart olan wifi ile aktar,
Varsa blutooth ile aktar,
SD kartı bilgisayara tak aktar
Usb'den aktar..
Hepsinde var bu özellik..
 
Üst