Konulara yapılan yorumlar nasıl olmalı?

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Arkadaşlar uzun zamandır görüşlerinize açmak istediğim bir konu var şimdi nasip oldu değerli dostlarımızın yaptığı paylaşımlara emeklere genel anlamda sadece teşekkürler demek yerine biraz daha detaycı ve yorumların bile merakla okunduğu bir hale getirebilirmiyiz?

Kendi adıma mümkün olduğunca gerek kapak resmi,gerek küçük bir detayı (hatta esprili bir dille)yazmaya çalışıyorum yazdıklarımızı bu yönde yapmaya çalışsak eminim konulara baharat tadı verecektir ne dersiniz:)
 

hakanbi

Süper Üye
3 Şub 2011
511
75
kuru bir teşekkür fazla resmi görünüyor,detaylı yorumlar aradaki samimiyeti artırır,fazla uzun yazmak da gerekmez küçük bir espiri forum üyeleri tarafından okunmaya adaydır.ben bazen sadece konu altlarındaki mesajları okurken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum.
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir
Bazen yeterrrr diye bağırasım geliyor..
adam aynı mesajı sektirmeden yüzlerce yere yapıştırıyor?
anlamı nedir?
her zaman söylüyorum.
eğer mesaj yazacaksanız velevki teşekkür edecekseniz :
İnsanların hayatına girmeye çalışın, eleştirin, övün ,şaka yapın..
yahu bu adam acaba ne eklemiş yazmış çizmiş diye merak ediyorsanız, o insanda sizin ne yazacağınıza azcık merak sarsın. gaza gelsin!
Adam ( lafın gelişi tabii) uğraşıp didinip röntgen teknisyeni kadar radrasyon yiyip tarama yapıyor.(laf aramızda mutasyon geçirip tarayacıya yapışanlar olduğundanda kuşkulanıyorum)
olmadı gece gündüz çeviri balonlama yapıyor.
yahu 20 - 30 lira verip kitab aldığınız zaman ki karşılığını verdiğiniz halde satıcıya teşekkür edip hayırlı işler dersiniz?
bu kadar meşakkatli iş yapanlara ise: tşk, emeğine sağlık, saol falan diyorsunuz..
azıcık çok değil azıcık insaf..

not 1: saol bilinçli yazılmıştır aramızda aksi modlar olabilir aslı sağoldur bilginize.
not 2: panda78 daha ceza almadımı ? ne zaman alacak azcık serzenişte bulunmuştu.

not 3 : panda78 le bir alıp veremediğim yoktur.DC veya Marvel çevirirse en iyi dostu olabilirim:D
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
değerli dostlarımızın tüm hafta tarayıcı başında vaktini harcayıp,karşılık beklemeden bize armağan ettiği bu güzellikler,hakettiği ilgiyi görmüyor ne yazıkki.heleki yüzlerce kez görüntülenip indirilen konular, belli arkadaşların mesajlarının dışında yok sayılması türk çizgi severlere yakışmıyor diye düşünüyorum..
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,617
metu
Bu konuya aynen katılıyorum kısa ve sadece teşekkür belirten mesajları ardarda yazmak yerine
daha geniş ve kitabın anlamını belirten geniş yorum yazmak iyi olacak.Şu anda arkadaşın biri 50 mesajdan 40 tane arka arkaya mesaj atmış durumda ,bu olay yeni sunulan konuları takip etmemizi zorlaştırıyor.Bu şekilde dakikada bir mesaj atan arkadaşların uyarılması taraftarıyım.:20::20::61:
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,482
Dostlar ,
Yazdıklarınızın tümüne katılıyorum.
Yapılan yorumların sadece kuru teşekkür olmasını geçtim.
300 - 400 görüntüleme yapılmış konuların , özellikle yeni kitap uploadlarının sadece 2 veya 3 yorumu oluyor. Onlarda zaten hep aynı kişiler.
Büyük beyaz 'ın ve serifengin 'in dediği gibi konuya yorum yapan kişi konuyu açanı biraz motive etmeye çalışmalı.
Harcanan bunca zaman ve emek boşa gitmiş hissi uyanmamalı kitap tarayan arkadaşlarda.
Ayrıca kaliteli ,yapıcı hatta esprili yorumlar konuya ilgiyi daha çok çekiyor. Dostluk ve arkadaşlık ortamını daha çok pekiştiriyor.
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,066
görüşlerinize katılıyorum teşekkur çok basite kaçıyor yazmış olmak için yazılıyor benim göruşumde yapılan paylaşım hakkında yorum bilgi verilirse insanlar hem bilgilenir hemde yorumlarıda okur.
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,290
4,461
Biliyorum yanlış bir yere yazdığımı ama vallahi aradım aradım başka uygun bir başlık bulamadım o yüzden de buraya yazmak zorunda kaldım bu yüzden şimdiden özür dileyerek söyleyeceğimi söyleyeyim de karnımın şişi insin.
Tam tamına 11 (yazı ile,onbir) tane üstüste yazılmış -link kırık- yazısı ve de bir tek kişi tarafından.
Be mübarek 2009 dan beri üye imişsin toplam 44 tane mesaj yazmışsın bugünkü onbir tanesini düş,geriye otuzüç tane kalır.Allah bilir o otuzüç tane de ne acaba?
Be birader senin klavyende başka hiç harf yok mu?Allah bilir kaçbin tane paylaşımdan yararlandın.Senin çevrende hiç mi kimse sana ''Teşekkür ederim''demesini öğetmedi,ayıptır yahu.
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,313
Malesef bu dediğiniz olmaz, like butonunun ne işe yaradığını bile bilen çok yoktur. bu yüzden kuru bir teşekkür yazmak ister, yazmazsa rahatsız olur böyle duygusal biridir belki..
Mesela ben asla şerifengin arkadaşımızın yazabildiği gibi teşekkür edemem. edebilirimde mi edemem? hayır, onun gibi yazabilecek zeka ve espri'den yoksunum.
like'yi türkçe yapsanız güzel olacak. :)
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,727
Kdz. Ereğli
Siteye konu nasıl açılır bilmiyorum. Bu yüzden çevirdiğim makaleleri yorum gibi atıyorum. Bunların bir başlık altında yayınlanma olanağı var mıdır? Varsa biri yardımcı olursa sevinirim. Conan, Kull, Bran Mak Morn gibi eserlerin yaratıcısı Robert. E Howard'ın mektuplarını ve yarattığı bazı kahramanlara ilişkin makaleleri yorum olarak attım. Bir başlık altında toplanırsa ilgilenenlere yardımı olur görüşündeyim.
 

kinkin

Yeni Üye
14 Ara 2014
64
66
korsika
genellikle tesekurleri kopyala yapistir yapiyorum gormus oldugunuz gibi klavyem A klavye yazdiklarim hatali gozukuyor durmadan, duzeltemiyorum. Ozur dilemek istiyorum bu sekilde imla hatalari dolu,dusuk cumleli...
Sizlerin serzenisinize katiliyorum biraz daha yaratici olabilirim tabiki klavyenin azizligini goz onune almaz isem
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Çok beğenip, indirdiğim bir paylaşım için yazacağım bir anı veya görüşüm yoksa, sadece "Teşekkür ederim" diye bir şey yazmıyorum.
Alt alta yazılan onlarca teşekkür veya ellerine sağlık mesajları asıl görmemiz gereken bazı paylaşımları aşağılara iteklediğinden veya görüntüden çıktığı için haberimiz bile olmuyor.
Hassasiyetleri için arkadaşlara teşekkürler. :)
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,322
Bandırma
Değerli Büyük Beyaz, Değerli Darkness, Değerli Bakunin, Değerli Mehmet Ali, Değerli Scanfan; paylaşımlarında o kadar "kafa dengi", o kadar nokta atışı detaylara değinip, o kadar önemli noktaları çıkarıyorlar ki; indirilen kitap ya da dosya, yine örnek vererek yazıyorum; Tay Yayınları Mister No Macera 81'den ibaret olmuyor. Ancak biliyorsuniz ki, o konuyu açan, o dosyayı paylaşanın sizinle ortak heyecanları, ortak dikkati, ortak beğenileri var. Foruma müdavim olmamama rağmen bunlar avatarı ve nickini ile hafızama yer etmiş üyeler ve elbette daha başka paylaşan, paylaşmakla yetinmeyip, aktaran üyeler de var. Geleyim şimdi bu kadar beğenmeme, bu kadar takdir etmeme rağmen, forumda bir başka arkadaşımızın deyimiyle "sessiz çoğunluk" olarak kalmamın nedenine.

Ben kişisel olarak; konuların içine derinlemesine girerek, bakınız "şu şöyledir, bu da böyledir" şeklinde yorumlar yazarak, konuda aslında verilmek istenilen mesajı ya da içeriği destekleyecek, elimde de güçlü olduğuna inandığım materyaller olmasına rağmen eklemekten, desteklemekten, açıklamaktan kaçınarak; kupkuru 1 teşekkür ile yetinmek zorunda hissediyorum kendimi.

Forum içerisinde bir arkadaşımız "benim 1000den fazla filmim var, kendimi sinema konusunda otorite sayıyorum." yazmıştı. Polemik yaratmak istemiyorum elbette. İsim de paylaşarak 1 tartışmaya sebebiyet vermek de istemiyorum. Amcacım burada kendisini utandırmak da değil. 1000 adet video dosyasına sahip olmak ile kendisine "sinema otoritesi" ünvanını yakıştıran arkadaşımla ben iletişime girmekten kaçınırım. Onun mesajının altına, konu ile ilgili herhangi bir şey yazmaktan kaçınırım.

Çünkü ben de buraya, tüm diğer insanlar gibi sevdiğim, hoşuma giden Çizgi Roman'ı okumak için, paylaşmak için, almak için, vermek için, için giriyorum. Kimsenin huzurunu, keyfini, paylaşma, okuma zevkini kaçırmaya hakkımız yok.

Özetle; aman bir kuyu açmayayım da, delinin biri gelip bir taş atmasın diye, ben de sessiz çoğunluğa dahil olmayı tercih ediyorum.

Bu mesajımı da tekrar tekrar okuyarak yazdım. Umarım kimseyi kırmamış ve gönlünü incitmemişimdir.
 
Son düzenleme:

kinkin

Yeni Üye
14 Ara 2014
64
66
korsika
● Yurtdışından yazıyorsanız kullanabileceğiniz karakterler ( Ç Ğ İ Ö Ş Ü - ç ğ ı ö ş ü):)

yazini zevkle okudum okumayi seviyoru helede Turkce olunca
okuyacak birseyler aradigimda buralardayim
sitedeki arkadaslara tesekkur ediyorum
sayenizde zaman zaman kitap okuyabiliyorum

gecen indirdigim Burak Tuna Nukleer darbe yazimin yaninda hiiic kalir
 

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,980
Herkesin görüşlerine katılıyorum..Nasrettin Hoca hikayesinde olduğu gibi hepiniz haklısınız..Sadece bu kadar büyütülmemesi gerektiği kanatindeyim..Herkes sakız çiğner ama,Hatçe kadın gibi çatlatamaz..Her insan,bir profesör,bir yeryüzü,bir sarkomer,bir büyük beyaz vs. olamazki..Onlarıda öyle kabul ediverin..Herkesa selam ve saygılar..
 
Üst