Çeşme Alaçatı'ya gelen soyuluyor.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,019
denize sıfır
İnsafsızlığın zirve noktasındayız şu anda.
Su bile içmek lüks olmuş.
Birde benim gibi sürekli burada yaşayanların vay haline.:(

czvdm4g9gcul1ald4.jpg



 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,927
İstanbul
Fransa Kraliçesi Marie Antoinette bunları görseydi;

eminim ki "Su yerine, meyve suyu içsinler" filan derdi... :D

Şaka bir yana değerli büyüğüm; belediyeler ne iş yapar..

Vatandaşın hakkını kim savunur, anlamadım ben bu işi?..

Allah yardımcınız olsun.. Bu yapılan insafsızlığa; başka da ne denir bilmiyorum...
 
Son düzenleme:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,186
8 dilim beyaz peynir 60 lira mı...
Yuhhh, yuhhh soyanlara,
soyup doyup kaçanlara,
yuh nefsine uyanlara yuhhh!

bayrakzaf.gif
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,954
ordu-turkey
Yunanistan avro dan çıktığında orası ucuzlarsa çeşme de o kazığı atanların yandık bittik battık çığlıkları duyulur ama kendi düşen ağlamaz.
 

nicomedes

Onursal Üye
30 Nis 2014
880
3,912
İzmit
Asıl acı olan fiyatlar değil ülkemizde bu fiyatları normal karşılayıp bu gibi yerlere giden ve ödeyenlerin olması ve bizler gibi bu fiyatları görünce dudağı uçuklayan insanların bunu algılayamaması.
Ülkemizdeki gelir dağılımının adaletsizliğinin resmidir bu.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Bu paraları verecek enayiler oldukça alacaklar da çıkacaktır.
Zenginsin diye o kadar hesaba vereceğin paranın yarısını bir garibana verde bir işe yara.
Fakir fukaranın vay haline.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Bence abartılacak bir şey yok. Bir şişe değil "4" tane büyük su 20 TL ki, bir tanesi 5 TL ye gelir, İstanbul'da bundan daha pahalısını içeceğiniz yerler var. Beyaz peynirin 8 dilimi 60 TL yazılmış, dilimi 7,5 TL. 8 dilim peynir-9 dilim kavun yendiğine göre, masada 8 kişi var sanıyorum ki bu da adam başı 115 TL civarı bir hesap yapar, 40 Euro civarı ve bu fiyata, herhangi bir deniz kıyısı Fransız restoranında kişi 3-5 Euro cover (servis açma, bir nevi hava parası) ücreti ödemeye alışık hiç bir yabancının itiraz edeceğini sanmıyorum. Kaldı ki 2 büyük rakı içilmiş. Büyük rakı 60 - 70 TL market fiyatı, İstanbul'da standart balık lokantalarında 100-120 TL den açılıyor, iyi yerlerde 150 TL normal sayılabilir. 33 CL rakıya 13 TL yazmışlar burası biraz karışık, 33 lük rakı yok, burası muhtemel ilave bir tek rakı (3 cc) olacak. Yoksa o mekana gidip neyse, o "33" lüğün dibine vurmak lazım, yanında da 3 TL soda ve şalgam suyu gayet uygun olur. Kısacası içkili bir sofrada 115 adam başı 115 TL evet pahalıdır ama anormal bir durum değildir, mekan iyiyse, manzaralıysa, yenilenler lezzetliyse, üst-normal aralığındadır, bu gözler bir lahmacunun 40 TL olduğunu da gördü. Nezih (Rumeli Hisarı) "sınırsız çaylı" kahvaltıya adama başı 57,5 TL bayılmak için kuyruk olan İstanbul tayfasının ilgisini çekeceğini sanmıyorum.

Kazıklanma üzerinden haber yazmak istiyorlarsa, şöyle pavyonlara doğru alalım kendilerini, 1 büyük rakı 400 TL yi görsün gözleri.

En son 2012 de kızımın mezuniyeti sırasında İstanbul'da Club Reina'ya gittiğimde "giriş ücreti" 50 idi, hiç bir yerde de Reina da adama kazıklıyorlar diye bir yazı okuduğumu hatırlamıyorum, çünkü oraya millet kazıklanmaya gidiyordu.

Velhasıl kelam, yukarıdaki hesaba itiraz, ne yabancıdan gelmiştir ne de kazıklanmaya doğuştan alışık büyük şehir tayfasından.
 
12 Şub 2010
15,006
543,766
33 lük diye yazılan 13 TL lık içki, biradır sevgili Nadir
Tek rakının ölçüsü 4 cc dir, duble 8 cc
Tövbe tövbe, şu mübarek Ramazan gününde konuştuğumuz şeye bak

Ama madem konu açılmış, faydalı bilgiler vermeye çalışalım

Restoranlarda kazık yememenin püf noktaları :

Sipariş vermeden önce mutlaka menu isteyin,
menudaki fiyatları gördükten sonra, yediğiniz ve içtiğinizin fiyatını baştan bilirsiniz, ne hesap geleceğini baştan bilirsiniz

Hesap istediğinizde, gelen adisyonu mutlaka inceleyin ve adisyonda yazan miktarda sipariş edip etmediğinizi mutlaka kontrol edin. İçkide hata yapmazlar genelde, ama mezelerde, yemeklerde kaç porsiyon yazılmış olduğunu kontrol edin
Yine menudaki porsiyon fiyatı ile adisyonda yazılanı mutlaka kontrol edin.
En lüks ve nezih restoranlarda bile hatalı yazıldığını çok görmüşümdür.

Misafir götürmüşsek, hesabı kontrol etmeyiz çoğunlukla, ayıp diye
En çok bu durumlarda hesabı fazla yazarlar, bu nedenle adisyonu kontrol etmenin ayıpla ilgisi yoktur, mutlaka incelemek lazımdır

Porsiyon fiyatları ve gelenler doğru yazılmış olabilir, bu durumda son kontrolü de mutlaka yapmak lazımdır. Son kontrol şudur, yazılan rakamları bir de biz toplamalıyız.
Çoğu zaman bu toplamada ve hep müşteri aleyhine fazla toplama yazıldığını görmüşümdür.

Balık restoranlarında sipariş vermeden önce mutlaka balığın fiyatı sorulmalıdır.
Diğer hiç bir şeyde pazarlık olmaz, ama balık fiyatında pazarlık yapabilirsiniz, bu normaldir ve yapmalısınız da
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
hayatımda İzmir'e hiç gitmedim. nasip olmadı şimdiye kadar. Alaçatı'ya da gitmemiş oluyorum doğal olarak. şimdiye kadar imkan yoktu gitmemiştim, ama bundan sonra bu kazıkları protesto için gitmiyorum. sonuç aynı olsa da hiç olmazsa neden farklı. :)
büyükbeyaz başkanımda soyuluyoruz başlığı ile vererek büyük bir nezaket örneği göstermiş. gerçeği böyle üsturuplu yansıttığı için teşekkür ediyoruz.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,019
denize sıfır
Bazı Beach clup'lara giriş 200 tl.
Sonsuza dek böyle gitmez eminim ama benimki benden gitti.:)
Neyseki ben tatil için hep Dubai' deyim.
 

ikarus75

Aktif Üye
31 Ağu 2011
358
508
[SIZE="4"][/SIZE]Ben şaşırmam artık böyle haberlere Bodrumda 1 lahmacun 1 ayran 75 tl olmuş.Bu ülkede bu paraları ödeyen varki adamlar böyle kazıklayabiliyor.Ama bunun adı zenginlik filan değil sadece GÖRGÜSÜZLÜK.İnsan 700-800 tl kazanmak için en ağır işlerde çalışanları düşününce hayatı,sistemi dini her şeyi sorgulamaya başlıyor.Bu dünyada çok şey yannış ve bu değişmeyecek.
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Bu konu sosyal yönleriyle araştırmaya değer bir konudur ve eminim pek çok araştırmanın da konusu olmuştur.

90'lı yıllarda üniversite okurken yazları turistik tesislerde çalışır okul paramı çıkarmaya uğraşırdım. Memlekette pek rastlanmayan bir durum olarak turistik tesislerdeki tüm menülerde yiyecek ve içeceklerin fiyatları yazardı yanlarında(bizde bu gelenek sonraki yıllarda gelişti). Çünkü herifçioğulları uyanıktı. Yemeden içmeden önce mutlaka fiyat kontrolü yapıyor keselerine göre yiyip içiyorlardı. Hesabı titizlikle inceleyip öyle yüklü bahşişler vermiyorlardı. Yıllar sonra çıktığım Avrupa seyahatlerinde bu durumun kendi memleketlerinde gayet olağan bir durum olduğunu gördüm. Ayrıca hani Alman usulü denen bir şey var ya. O bir şehir efsanesinden ibaret. Yabancılar da gayet güzel ısmarlıyorlar, birbirlerine özel yemek organize ediyorlar. Sadece her yeme içmeden sonra "yok katiyyen olmaz, hesabı ben ödeyecem" deyip aslında çoğunlukla ödemeden gerçekleşen bir çeşit "artistik" geleneğe sahip değiller. Herkesin kendine yetecek kadar bütçesi var zaten. Kazık kadar adamlar bizdeki gibi gidip maaşlarını babalarına verip gelin damat baba parasıyla geçinmiyorlar.

Efendim biz dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz. Tık yok! Yediğimiz içtiğimizin hesabını asla sormayız, fiyatlara önceden bakmayı bile "ar" sayarız. Çok zenginiz ya! Benim sevgili eşim ikide bir "niye her yıl her şey dahile gidiyoruz? Bir yaz da gidip kafamıza göre tatil yapıp gezelim" der, ben de hep reddederim. Çünkü Çeşme'deki misal bir öğün yemeğe tatil köyüne verdiğim bir günlük parayı bayılmak bana koyar. Kısacası o çıkarcı sisteme dahil etmem kendimi.

Televizyonda üç kadının sunduğu bir magazin programına denk geldim. Reza Zarrab denen adamın içeri alındığı günlerdi. Ebru Gündeş'in çocuğunun babasız kalmasından dolayı yaşayacağı psikolojik buhranlardan dem vuruyorlardı. "Onu da düşünmek gerekirmiş". O tür programların ay sonunun zor getirildiği, çocuklarının don-paça pejmürde dolaştığı evlerde izlenme rekorları kırdığını söylememe gerek yok tabii.

Velhasıl kelam, biz yüksek fiyatlı her üründe kalite arayan bir milletiz. Ne kadar kazık yersek, o kadar kaliteli yaşadığımızı düşünürüz. Ortaya çıkan resim de tam bize göredir. Bir tuhaflık yok yani.

Selamlar
Lami Tiryaki
 
Son düzenleme:

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,112
İstanbul
Aslında ortada kazıklanma diye bir durum yok. Fiyatlar biraz yüksek sadece.
Çok daha yüksek de olabilirdi.
Fiyat ne kadar yüksek olursa olsun ödeyen razı olduktan sonra bu durum kazıklanma sayılmaz.
Bizim çok yüksek dediğimiz fiyatı veren adam da zaten bunun için oraya gidiyor. Fiyatların
yüksek olması onun gittiği yere (ona göre) ayak takımının gitmemesi için alınmış önlem olarak
görüyor. Akmerkez'de 8-10 bin TL'nin üzerinde fiyatlı takım elbise var.
Ona bu paraları verenler sadece elbiseye para ödemediklerini gayet iyi biliyorlar.
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,880
52,458
Kendi Koltuğunda
Bu da mı ucuz?Tekneye sipariş fiyatları.

Gerçekten fahiş fiyatlar dünyanın neresine giderseniz gidin ama Türkiyedeki gibi böyle aşırı fiyat bulamazsınız eger bulursanız da oranın kazançları yani çalışanların maaşları bizden 2-3 kat daha fazladır onlara pahalı bile gelse bizden fazla maaş alıyorlar bizdeki durum içler acısı ah garibanım ah mırıltısı dilimizden düşmez ve bu durum her zaman vardır ve olacak sormadan öğrenmeden bir şey almamaya menüyü görmeden sipariş vermemeye dikkat ediyorum sadece sorun şu evdeki hesap pazara uymaz biz soralım tabiki erkeklik gururu yapmadan ondan sonra ister aılırız ister almayız bu kadar basit değilmi arkadaşlar.Zaten öyle yerlere gidenler bunları fiatlarını aşağı yukarı bilirler.Sadece kırk yılda bir giden böyle yerlere, yakınır...
 
12 Şub 2010
15,006
543,766
Teknede yaşayıp lahmacun ayran siparişini tekneye veren haramzadeler ile bu haramzadeleri kazıklayanlar arasına girmek istemem

Bunlar sonradan görme züppe takımı; ne enflasyon hesabında dikkate alınır ne de başka normal toplumsal bir ölçümlemede

Normal bir teknede zaten yeterli ve kaliteli yiyecek, içecek stoku vardır

Haramzadelerin böyle züppelik gösterisi için de teknede olmaları gerekmez

Tekneye lahmacun, ayran siparişiymiş
Zıkkımın kökü
 
12 Şub 2010
15,006
543,766
Son dakika haberi

Flaş, flaş, flaş...

Alaçatı muhabirimizin bildirdiğine göre Alaçatı'da bir balık lokantasına giden değerli sanatçımız Efruz Sevmezbluz soyuldu



Mayk_Hammer_03_01.jpg
 

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,314
Adana
Sevgili profesör, efruz hanimi soyan, yeteri kadar soymuş zaten... Daha fazla soyunacağini, pardon soyulacağini zannetmiyorum :)
 
12 Şub 2010
15,006
543,766
Alaçatı soygunları için bir espri üreteyim dedim ve eski paylaşım stoklarından uygun bir resim bulayım dedim. Mayk Hammer'in 3. sayısında karar kılıp Efruz Sevmezbluz ürettim:)

Mayk_Hammer_03_01.jpg

Daha sonra sevgili Hadon'un bu eski paylaşıma yeni yazmış olduğu yoruma denk gelip tebessüm ettim.




Bu kez sayın NewLand'ın yorumu gelmez mi:)

[quote="NewLand, post: 415367"][B]Efruz Sevmezbluz[/B]'u çıkartamadım ama illüstrasyondaki bayanı [B]Aysel Tanju[/B]'ya benzettim. :)


[IMG]http://i58.tinypic.com/mhubud.jpg[/QUOTE][/IMG]​


Sayın NewLand Efruz hanıma Aysel Tanju demiş ama
ben de Özcan Tekgül'e daha çok benzettim:)

Azzz sonraaa
Efruz Hanımın sırrı ortaya çıkar sanırım:)
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,019
denize sıfır
Bugün sevgili yeryüzü ile bir çay içimi sohbetimiz oldu.
Kendisi fiyatlar ile birebir tanışınca alttaki durumda olduğunu söyledi.:D

d0urxeej3zgox54y4.jpg
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Konu hepimizi sarmış. :)

Benim bu konuda yukarıda yazılanlardan çok farklı bir görüşüm yok. Ama okumayı çok sevdiğim birinin, Selahattin Duman'ın pahalı restoranlarla ilgili bazı tespitlerini hatırladım. Sevgili Scanfan yazmış olabilir diye baktım ama, o ya görmedi, ya da ilgilenmedi.

Üstadın bu konuda hatırlayabildiğim tespitleri şöyle:

* Böyle bir restoranda, "bana yarım ekmek arası suşi," diye sipariş verilmez. Sonra garson "abi ekmeğini de suyuna bandırayım mı," diye dalga geçer...

* Lüks restoranlarda garsona "abi" denmez...

* Böyle restoranların fiyatları ambians yüzünden yüksektir. Ambians gözle görülmez, anlaşılmaz; ama varlığını hesap öderken kuyruk sokumunuzda hissettiğiniz acıdan anlarsınız...

* Böyle bir yere gidip yemek yemeği mi, yoksa o yemeğe ödeyeceğiniz para ile şöyle orta yollu bir arsa mı almak istediğinizi iyi düşünün...
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,616
hiçbiryerde :)
Baktım hesap pusulası çok hesaplı,
atladım geldim Alaçatı'ya. Fotoğraf
çektim ama telefonla bakalım yükleyebilecek miyim...
DSC_0075.jpg
 
Son düzenleme:

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
Arkadaşlar, bizim gibi eskimiş insanlar her yemeğin en güzelini, en doğalını yedi. Bu yemekleride bize büyüklerimiz zevkle özenle pişirdi.Şimdi ise zaten yenilenler doğal değil, güzel de pişirilmiyor. Fiyat politikası da malum.Hesabı yüksek çek, bir de doğal kelimesini söyle. ohh... çok enfes diyorlar ve paraları da çoksa bırakıyorlar. Yemeğin maliyeti belli, kazanç ise uçmuş.İnanın Avrupa'da bu yok.Ülkemiz sosyalleşiyor, haydi hayırlısı...
 
Üst