Marvel Evreni Okuma Sırası

AtahanCelebi

Yeni Üye
15 May 2016
2
1
Marvel evrenine tamamen hakim olmak istiyorum bu yüzden Çizgi Romanlarını okumaya başlıyacağım ama evrenler birbirine bağlantılı olduğu için hangisinden başlayacağımı bilmiyorum. İnternetten araştırdım hangisinden başlayacağımı anlamadım, Arkaşlara sordum Spider Man Avengers X Men vb.. hepsi birbirine bağlantılı dediler iyice kafam karıştı. İlk hangisinden başlayıp nasıl devam edeceğim konusunda yardım ederseniz sevinirim.
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Marvel baya büyük bir evren X-men, Avengers, Ultimate, İn-Humans...gibi bölümleri var. Bir karakter kolay kolay başka bir bölüme geçmiyor. Bu nedenle her bölümü kendi içerisinde başlaman gerek. X-men için origins serisinden başlamalısın. Hatta klasik seri bile olabilir ama burda colossus ve rogue kafanı karıştırabilir keza sonraki dönemlerde farklılaşıyorlar ;)
Avengers için en iyi başlangıç bana göre İnfinity serisidir. İçerisinde çok fazla kahraman barındırıyor eğlencelidir de. Ultimate için her karakterin ayrı bir serisi var o nedenle tek tek bakmalısın örneğin ultimate thor gibi. Bunlar normal serilerden farklıdır. İn-humans için pek bir şey diyemeyeceğim keza çok hakim değilim o konuya seni yanıltmıyim. ;)
 

frensip

Yeni Üye
24 May 2016
1
0
2000'lerde Bendis'in editörlüğünde çıkarılan sayıların başlangıcı, "avengers disassembled".
daha sonra House of M (scarlet witch'in delirmesi sonucu gerçekliği değiştirmesi, mutantların çoğunlukta olduğu bir dünya meydana getirmesi... spoiler vermeyeyim en iyisi)
house of m'den sonra x-men ne etti falan merak edersen sırasıyla deadly genesis, messiah complex, messiah war okuyacaksın

x-men sevmem, bana avengers verin diyorsan,
New Avengers Illuminati (Reed Richard, Blackbolt gibi dünyanın süper beyin kahramanları bir araya geliyorlar ve olası istilalara karşı gizli bir ekip kurma kararı alıyorlar falan)
Civil War (filmi falan çıktı artık tabi...)
World War Hulk (delirip Los Angeles'ı yerle bir ettiği için uzaya gönderilen Hulk'ın, gayet aklı selim bir şekilde dünyaya dönmesi - kızgın bir halde)
Secret Invasion (skrull istilası)
Siege (Norman Osborn, Asgard'ı kuşatıyor. kısaca böyle... ben de okumadım açıkçası :D)
Fear Itself
Avengers vs. X-Men (Marvel Now! burada başlıyor...)
Age Of Ultron
Infinity
Original Sin
Death Of Wolverine
AXIS
Secret Wars

yeni okursan, Marvel'ın yeni ve genç okurlar için yaptığı yenilikten haberdar olman gerek. şöyle, Marvel evrenleri rebootladı. nasıl mı? bir sürü evren vardı, tarihçesi 2. dünya savaşında çıkan sayılara dayanan olaylar falan. genç okur zorlanıyordu haliyle. modern zamanın okuyucusuna daha çok hitap edeceğini düşündüğü için, Marvel Secret Wars sayısında bütün evrenleri "sıfırladı". ana evren ve ultimate evreni olmak üzere 2 evren kaldı. bir sürü kadın ana karakter, LGBT süper kahraman geldi. kimi karakterler ölümden döndü (Gwen Stacy gibi), kimi karakterler bir nevi yenilendi (Carol Danvers gibi), yeni karakterler geldi bir sürü genç karakter (Kamala Khan gibi), elde olan Young Avengers daha da ön plana çıkarıldı (Hulkling falan)
buna marvel All-New, All-Different diyor. belki de oradan başlamalısın

yazdıklarımda hata olabilir, ben de buradaki çoğu kişiye kıyasla yeni sayılırım
 
Üst