scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Beer (Bira)
Michael Jackson - Beer (Bira) - DK Eyewitness Companion Books

İngilizce
Editör: Michael Jackson
Basım yılı: 2007 (ilk baskı)
DK (Dorling Kindersley) yayınevi, Londra
"DK Eyewitness Companion" serisinden
289 sayfa, 28 MB, s-pdf (rar dosyasını açın)


Beer_kapkjpg_Page1.jpg

(Mediafire)

"Dorling Kindersley" (DK)'in bu kez "Eyewitness Companion" serisinden çıkan bol resimli bilgilendirici kitaplardan bir başkası. Bira hakkında birçok meraklı bilgiyi içeriyor (Farklı ülkelerin biralarına yer verilmiş ama Türk biralarından bahsedilmemiş nedense). Yazarı (editörü) "Michael Jackson"ın bildiğimiz "Michael Jackson" olmadığını sanıyorum(!). DK bu kitabı Çin'de bastırtmış. İşçiliğin ucuz olduğu bu ülkede zaman zaman bizim yayıncılarımız da bazı kitaplarını bastırtıyorlar. Örneğin ben hacimli bir sinema kitabını hatırlıyorum, "Ölmeden Önce Görmeniz Gereken Binbir Film"di galiba adı. O da Çin'de basılmıştı ve baskı ve cilt kalitesi müthişti. Bu kitabın da baskı kalitesi çok iyi. Yalnız taramayı düşük çözünürlükte yapmışlar. Büyük monitörde tam ekran izlenince fotoğraflardaki pikseller çok barizleşiyor (yazıların kalitesi bozulmuyor), normal görüntü büyüklüğünde ise çok iyi. Herhalde tablet bilgisayarlarda okunması için üretilmiş bir pdf kitap. Yabancı bir siteden alıntılandı.



"Dorling Kindersley Eyewitness" serisinin diğer kitapları için sıralı liste
 
Son düzenleme:

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,482
Çok teşekkürler.
Güzel bir paylaşım , ilgi duyduğumuz bir konu .
Ancak biraz kontrollu tüketilmesinde fayda var.
Yoksa x - men gibi olabilirsiniz alimallah.
xmen.jpg
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Yaz aylarında soğuyan şişenin dışındaki o buğulanma yok mu..Bu arada konuyla ilgisi yok ama sormadan geçmeyeyim Abdülcanbaz 3 gelecek mi?
Sayın "İskenderunlu", paylaştığım ilk iki "Abdülcanbaz"ın, yayınevi sorunu nedeniyle yönetim tarafından siteden kaldırıldığı bana bildirildi (aslında sadece linkler kaldırılsa daha iyi olurdu). Umarım piyasadaki yeni baskıları iyice tükendikten sonra yeniden paylaşılabilir. Bu durumda Abdülcanbaz 3 maalesef bir süre daha bu sayfalarda olmayacak. Aslında yayınevi sahibinin yerinde olsam buna izin verirdim, onlar için iyi bir reklam malzemesi olabilirdi. Zira Abdülcanbazlar sadece konusu için satın alınmıyor. Onların basılı hallerini satın alıp kitaplıkta bulundurmak apayrı bir zevk. Üstelik yeni Abdülcanbazlar'ın çok lüks baskıları var (biraz pahalılar ama). Yine de karar onların. Daha önce de değinmiştim, burada paylaşılan benzer türden kitapların indirilme sayıları taş çatlasa 50-60'ı geçmiyor. Bazı kitaplarda bu sayı 3'e-5'e kadar düşüyor (hatta hiç indirilmeyen kitap bile var!). 50 Abdülcanbaz eksik satılsa ne olur? Belki de dediğim gibi reklam yerine geçip satışları da arttırabilir.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,669
İstanbul
Bira ile ilgili ne çok mevzuu var, değil mi?

İçip geçiyoruz. Aslında çok sevip sevmediğimden de emin değilim birayı. Sıcak havada içilen ilk biranın ilk yudumu mükemmel. Sonrası hamallık gibi ama içiliyor işte zaman zaman.
Bu arada kitabı epeyce araştırdım Türkiye ile ilgili hiçbir şey bulamadım. Zaten bulmayı beklediğim tek şey Efes idi ama ona da yer verilmemiş kitapta. Vardır yazarın, derleyenlerin bir bildiği. Ben daha iyi bilecek değilim ya.
Teşekkürler, üstadım.
Not: Abdülcanbaz ile ilgili değerlendirmelerini aslında bir düzeyde tüm çizgi romanlar için genellemek mümkün gibi. Biz burada yapılan paylaşımların çizgi romana olan ilgiyi canlı tuttuğunu, arttırdığını, piyasanın bugünkü canlılığını biraz da bizim gibi oluşumlara borçlu olduğunu düşünüyoruz. Ancak bazı yayıncılar bizimle aynı fikirde değil. :)
 
Üst