İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası

I6EvH.jpg


Bir "ilk kitap", Türkçe edebiyatta yeni ve pırıltılı bir yazar... "Yeniçeriler kapıyı zorlarken" düşler üstüne düşüncelere dalan Uzun İhsan Efendi, kapı kırıldığında klasik ama hep yeni kalabilen sonuca ulaşmak üzeredir: "Dünya bir düştür. Evet, dünya... Ah! Evet, dünya bir masaldır." Geçmiş üzerine, dünya hali üzerine, düşler ve "puslu kıtalar" üzerine bir roman. Hulki Aktunç'un önsözüyle...


Puslu Kıtalar Atlası Yorumu
Aslında bizler yokuz. Bizi var eden Uzun İhsan Efendi. O yoksa biz de yokuz. O varsa biz de varız.

Okuduğum ilk İhsan Oktay Anar kitabı. Çok geç kalmışım.

Düşler dünyasının sisli yollarında yolculuk eden insanların ve bu yolculuğun gizemini arayan insanların hikayesi. Çok katmanlı ve bir o kadar da gizemli bir hikaye Puslu Kıtalar Atlası.

Fantastik. Büyülü gerçekçilik. Masal. Felsefe… Harmanlanmış bir kitap. Harika bir okuma deneyimi.

Uzun İhsan Efendi, Alibaz, Dertli, Kubelik, Vardapet, Ebrehe ve daha nice karakter. Gözünüzü kapatsanız kimin ne şekilde olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Karakter betimlemeleri harika yapılmış. Soru işareti kalmadan okuyorsunuz karakterleri.

Osmanlıca kelimeler bir hayli fazla. Okumanızı yavaşlatsa da sizin hikayeden kopmanıza sebep olmayacak. O kadar güzel bir şekilde yakalıyorki sizi Puslu Kıtalar Atlası. Asla bırakamayacaksınız elinizden.

Dilenci olmayı düşünür mü bir insan? Bu kitabı okuduktan sonra ‘acaba?’ diye soracaksınız kendinize. Kitabın genelinde yapılan betimlemeler o kadar iyi ki her mesleği yapmak isteyeceksiniz.

Her yeni bölümde farklı bir karakterle tanışacaksınız. Ne alaka şimdi bu karakter diye soracaksınız ama onun hikayeye dahil edilişini gördükten sonra daha fazla istekle okuyacaksınız kitabı.

Hikayemiz Bünyamin’in babasının yazdığı kitabı bulmasıyla başlıyor. Bünyamin, bu yaşadıklarını kitapta yazıldığı için mi yaşıyor yoksa Bünyamin, bunları yaşadı diye mi kitapta bunlar yazıyor? Kafanız karıştı değil mi? Bu düğümler kitabı okumaya başladığınızda çözülmeye başlayacak.

Teşkilat-ı Humayun… Osmanlının casuslar birliği. Bu casuslar birliğinin en güçlü adamı Ebrehe. Ebrehe, kıyametten kurtulmak için bir çözüm yolu olduğunu düşünür. Ve bu çözüm yolu için çalışmalarına başlar. Sahip olduğu gücü padişah için değil kendisi için kullanmaya başlar.

Gücün verdiği bencillik her dönemde aynı olabilir mi? Olabilir. Buna şahit oluyoruz. Her ne kadar kurgu da olsa.

Puslu Kıtalar Atlası, her okurun okuması gereken bir kitap. Sizi şaşırtacak kadar iyi bir kurguya sahip.

Kitapla kalın.


Yandex Linki
PdfCs 2,3Mb:

Mediafire Linki
PdfCs 2,3Mb:

Dosya.Co Linki
PdfCs 2,3Mb:

EPUB:
 

BelaMatador

Onursal Üye
8 Mar 2011
413
4,447
İstanbul
Paylaşım için çok teşekkürler.

İlban Ertem'e de 20 yıl aradan sonra çizgi roman çizdirecek kadar iyi bir kitaptır. Çizgi Roman versiyonunu da çok beğendim. Tavsiye ederim.
 

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
Paylaşım için çok teşekkürler.

İlban Ertem'e de 20 yıl aradan sonra çizgi roman çizdirecek kadar iyi bir kitaptır. Çizgi Roman versiyonunu da çok beğendim. Tavsiye ederim.

Merak edenler için forumda paylaşıldı ve ben de biri pdf ve diğeri rar olmak üzere iki yeni düzenleme yaptım.

İlban Ertem Puslu Kıtalar Atlası ÇR Pdf:

İlban Ertem Puslu Kıtalar Atlası ÇR Rar:
 
Üst