Ian Fleming - Ay Harekatı James Bond 03 (1955)

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
808
12,356
Ian Fleming - Ay Harekatı
James Bond 03 (1955)


sO7hT.jpg

ebCX6.jpg

"Tay Yayınları" tarafından 1983 - 84 yılları arasında 14 serilik Ian Fleming - James Bond kitapları yayınlanmıştır.

Kapak illüstrasyonları aynı yıllarda Aslan Şükür tarafından çizilmiştir.

Kitap boyutları yaklaşık 19 x 10 cm. civarında iken, orijinal illüstrasyonların boyutları 40 x 25 cm. civarındadır.

Malzeme olarak kalın kağıt üzerine guaj boya kullanılmıştır.

Moonraker filmi, aynı isimli Ian Fleming’in 1955’te yazdığı aynı adlı romanının uyarlamasıydı. 1979 yılında ise filmden uyarlanan “James Bond and Moonraker” piyasaya sürüldüğünde Moonraker uyarlama içinde uyarlama denilebilecek bir hal almıştır. Sir Hugo Drax adındaki faşist züppenin Hitler’den devşirme üstün ırk kurma mücadelesinin yeni bir versiyonu. Drax, öncelikle bir uzay üssü inşa ettirecek ardından topladığı sağlıklı ve güzel insanları burada toplayacak ve son olarak bir nükleer füze ile dünyayı yok edecektir. Drax’a karşı durup dünyayı kurtarmak ise James Bond’a düşmektedir.

Ian Fleming (İngiltere)

1908 - 12 Ağustos 1964
Ian Fleming 1908 yılında Lancester'de doğdu. Son derece zengin ve iyi bir ailenin çocuğu olarak, Eton'da birinci sınıf bir eğitim almiştir. II. Dünya Savaşı'nda Deniz Kuvvetleri'nin Gizli Servisi'nde çalıştı. Böylece daha sonra anlatacağı dünyayı kendisi yakından tanımış oldu. Savaştan evvel ve sonrasında ise, gazeteci olarak dünyayı gezmiştir.

1951 yılında "Cambridge Skandalı" olarak adlandırılan bir olay tüm İngiltere'yı etkiledi. İki yüksek rütbeli İngiliz diplomatın Sovyetler Birliği için ajan olara çalıştı ortaya çıktı. Bu olay Fleming'i de derinden etkiledi. Daha önce de kitap yazmayı düşünen Fleming, bu olay ile artık bir konuya da sahipti.

Fleming'in başarısı yavaş yavaş geldi. Hatta Bond-Filmlerinin bir kült-serisi haline gelmesini göremeden öldü. Yazmış olduğu Bond-Serisi toplam 12 kitap ve 2 hikayeden ibarettir.

1960 yılında itibaren Fleming'in sağlık durumu kötüleşmeye başladı. Kalbinden sorunu olan Fleming, hayat standardını hastalığa göre ayarlamayı rededer ve 12 Ağustos 1964 tarihinde golf sahasında kalp krizinden ölür.

James Bond adı ise, o dönemde yaşayan ve kuşlar üzerine çalışan bir biliminsanından alınmıştır.

KİTAPLAR

1- Royal Kumarhanesi, 1953
2- Öldür ve Yaşa, 1954
3- Ay Harekâtı, 1955
4- Ölümsüz Elmaslar, 1956
5- Rusya’dan Sevgilerle, 1957
6- Doktor No, 1958
7- Altın Parmak, 1959
8-Yalnız Gözlerin İçin, 1960
9- Yıldırım Harekatı, 1961
10- Beni Seven Casus, 1962
11- Kraliçenin Hizmetinde, 1963
12- İnsan İki Kere Yaşar, 1964
13- Altın Tabancalı Adam, 1965
14- Ahtapot, 1966


Mediafire
Ian Fleming - James Bond - Ay Harekatı Cs Pdf:

Yandex

Ian Fleming - James Bond - Ay Harekatı Rcs Pdf:

Ian Fleming - James Bond - Ay Harekatı Cs Pdf:

Ian Fleming - James Bond - Ay Harekatı Pdf:
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,661
Kasımpaşa
Bugün ilginç bir yazı okudum tesadüf oldu!..


linki burada;
Sözcü'den alıntı;
"...
Başka isimler de vardı İstanbul'da; Ian Fleming bunlardan biriydi…
KOD ADI 17 F
Ian Lancaster Fleming (1908-1964)…
Zengin İngiliz ailenin oğluydu; banka sahibiydiler.
Babası Valentine Fleming Muhafazakâr parlamento üyesiydi. Birinci Dünya Savaşı'nda Alman topçu ateşiyle Fransa'daki cephede hayatını kaybetti. Arkadaşı Winston Churchill arkasından duygusal yazı yazdı. (Ki İngiliz parlamentosu Birinci Dünya Savaşı'nda 22 milletvekilini kaybetti.)
Birinci Dünya Savaşı döneminde Çanakkale Savaşı'nda bulunan, işgal döneminde İzmir körfezindeki İngiliz donanmasına komutanlık yapan, Arapları kışkırtan Tümamiral John Henry Godfrey, Kraliyet Donanması İstihbarat Direktörü iken yanına Ian Fleming'i aldı. Kod adı, “17F” idi.
Diğer istihbarat servisleri arasında irtibat subayıydı. Keza:
ABD Başkanı Roosevelt'in özel temsilcisi Albay “Wild Bill” Donovan ve (adı daha sonra CIA olacak) Stratejik Hizmetler Ofisi ile çalıştı. Jamaika'daki Anglo-Amerikan istihbarat zirvesine katıldı. Vs.
İkinci Dünya Savaşı galipleri arasında olsalar da sömürgeleri yönetmekte İngilizler zorlandı.
Bunlardan biri de Kıbrıs idi…
1950'lerin başında Türkiye'nin Yunanistan ile yakın ilişkileri vardı. 1952'de Yunan Kralı Pavlos Türkiye'yi ziyarete geldi. Ardından Cumhurbaşkanı Bayar da Yunanistan'a gitti. Gümülcine'de Celal Bayar Lisesi açıldı.
Balkan Paktı'nın oluşturulması 1952'de iki ülke arasındaki askeri işbirliğini güçlendirdi.
Bu arada Yunanistan BM'ye başvurarak Kıbrıs'ın kendi kaderini tayin hakkı talep etti. İngilizler buna karşı çıktı.
İşte tam o günlerde Türk-Yunan ilişkileri birden bozuldu:
Kıbrıs'ta faşistler EOKA örgütünü kurup şiddet eylemlerine başladı.
Türkiye'de Kıbrıs Türktür Cemiyeti vd. kuruldu. Birden 1953 yılında İstanbul'un fethi kutlanmaya başlandı.
“Selanik'te Atatürk'ün evi bombalandı” yalanı İstanbul'da büyük olaylara sebep oldu.
Gerisini biliyorsunuz…
ŞOFÖR AJAN ÇIKTI
6-7 Eylül 1955 olaylarının sorumlusu olarak Türkiye'de neredeyse tek ses çıktı: Barbar Türkler!
Kuşkusuz çok acı olaylar yaşadı.
Kuşkusuz kadim dostlarımız Rumlar Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldı.
Ama bir kez olsun: Kıbrıs'tan tamamen çekilmeyi istemeyen İngilizlerin bu olaylardaki rolü üzerinde durulmadı. Oysa: EOKA'nın lideri Albay Georgios Grivas'ın şoförü Pashalis Papadopulos bile İngiliz ajanıydı! Ya Türkiye'deki “Trabzonlu balıkçı Darko Kerim” gibi ajanları kimdi?
İngilizlerin hedefi açıktı:
Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs'ta çıkan olaylardan yararlanıp “Ben olmazsam bu iki ülke birbirini boğazlar ve Sovyetler iki ülkeyi de Kıbrıs'ı da ele geçirir” diyerek Batı'yı korkuttu. Başardı da ABD'yi yanına çekti.
Onlara göre, en geçerli yol, adada statükonun devam etmesiydi…
Toparlarsam:
Ian Fleming (nam-ı diğer James Bond) 6-7 Eylül gecesi neredeydi biliyor musunuz: Büyük olayların yaşandığı Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde!
Bu gerçek ortaya çıkınca, “İstanbul'a Interpol toplantısına katılmak için geldiğini” söyledi. Toplantıya İngiltere Denizaşırı İstihbarat Teşkilatı adına katılmıştı. “Denizaşırı” istihbarat alanının Kıbrıs'ı da kapsadığını yazmama gerek yok sanırım.
Fleming toplantıya katılmadı. “15 dakika katıldım; sıkıldım; seccade almak için dışarı çıktığımda olaylar meydana geldi!”
6-7 Eylül olaylarının ertesi günü İngiliz Sunday Times gazetesinde “İstanbul'da büyük ayaklanma” başlığıyla manşet haber çıktı. Haber neredeyse olayları naklen anlatılıyordu.
Üslup “Gazeteci” Ian Fleming'e benziyordu!
İddiaya göre Fleming İstanbul'a, Atatürk'ün evinin bombalandığı Selanik üzerinden gelmişti.
6-7 Eylül olaylarının ardından İngiliz Dışişleri Bakanlığı, haber dairesine şu talimatı verdi:
-“Basında İstanbul'daki 6 Eylül olaylarında İngiliz mallarının tahrip edilmesi ve İngilizlerin yaralanmasıyla ilgili haberler özellikle vurgulanmalıdır.”
Bugünlerde Yunanistan ile yaşanan gerilimleri bu açıyla da takip ediniz, provokasyonlara gelmeyiniz…
Unutmayın İngilizler en iyi casuslarını Türkiye'ye gönderir."
 

jetgil

Yeni Üye
20 Tem 2022
17
20
Soner Yalçın , makale ve kitaplarındaki kaynağa dayalı bilgiler vermek konusunda diğer pek çok gazeteciden epeyce bir farkla öndedir. Yine de bir başka kaynaktan doğrulamak külliyen doğru kabul etmekten daha iyidir. Ian Flemming ile ilgili bu bilgileri birbaşka yerde okumuştum. "siz onu gerçekten bir yazarmı sanıyorsunuz yoksa yaşadıklarını mı anlatıyor?" genel başlığı altında birkaç makale idi. Buradan çıkışla Yalçın'ın yazdığı makale dikkate değer ama gein görün ki aradan geçen bu kadar zaman sonra dünya görüşleri değiştiği için pek çok kimsenin mefhum olayları ve dönemleri hatırlaması olası değil.
Oysa tüm tarihimiz bu yıllarda yatıyor.
İngilizler son derece stratejist, inceden inceye plan yapan, sabırla bekleyen , milliyetçilik konusunda herkese şapka çıkarttıracak cinsten bir kök yapıya sahipler. Amaçları doğrultusunda herşey mübahtır...
"bir nehirde balıklar kavga ediyorsa oradan bir uzun bacaklı-ingiliz-geçmiştir" sözünün doğruluğu tescillidir.

Bu arada, eskiciden ele geçirilmiş bir kitabı yeni bitirdim. Frederick Forsyth'in "Hilekar" romanı. Tam'da o yukarıdai 2 ingiliz diplomatıda konu eden soğuk savaş dönemi İngiliz gizli servisini anlatıyor.
 
Üst