Volker Kutscher - Islak Balık - Gereon Rath'ın İlk Vakası

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
808
12,355
Volker Kutscher - Islak Balık - Gereon Rath'ın İlk Vakası
s4UmH.jpg

Kitap Açıklaması
Almanya’da Birinci Dünya Savaşı sonrası kurulan Weimar Cumhuriyeti’nin kırılgan demokrasisi çöküyor, Nazilerin iktidarı yaklaşıyor... Volker Kutscher, bu dönemin atmosferini, polisiye edebiyatın dünyası içinden anlatıyor. Cinayet şubesinden ahlâk masasına sürülmüş olan Komiser

Rath, Berlin’in canlı pornografi piyasasının, çılgın gece hayatının cürümleriyle meşgul olurken, daha “ciddi” işlere uzanan bir cinayetle karşılaşacaktır. Zaten o yıllarda, Berlin’de yaşanan hemen her hadise Nazi’lerin komünistlere karşı yürüttüğü “sokak savaşına” değmektedir bir ucundan. Kutscher’in büyük ilgi uyandıran dizisinin bu ilk kitabında diğer “kahramanlarımızla” da tanışıyoruz. “Buda” lakaplı cinayet masası şefi Gennat’la, sıradışı polis sekreteri Charlotte’la, karizmatik mafyacı Marlow’la…

“Günümüz siyasi tarih polisiyelerinde dönemin tarihi asgari dozda aktarılır genellikle. Kutscher tutkulu ve ayrıntıcı anlatımıyla bunun karşı kutbunu oluşturuyor.”
- Neue Ruhr Zeitung -
(Tanıtım Bülteninden)

VOLKER KUTSCHER 1962 doğumlu. Alman dili ve edebiyatı, felsefe ve tarih öğrenimi gördü. Gazetecilik yaptı. İlk polisiye romanını 1995’te Christian Schnalke’yle beraber yazdı, bunu biri yine aynı yazarla ortak olmak üzere iki roman daha izledi. Tanınma-sını sağlayan, 2007’de çıkan Islak Balık oldu. Islak Balık (Cem Sey çevirisi) 2017’de, bu kitabın kahramanı Gereon Rath’ın ikinci vakasını ele alan Sessiz Ölüm (Gülçin Wilhelm çevirisi) 2018’de, üçüncü vaka Goldstein ise (Cem Sey çevirisi) 2019’da İletişim tarafın-dan yayımlandı. Gereon Rath’ın “vakalarına” dayanarak çekilen Babylon Berlin adlı dizi, dünya çapında ün kazandı. Serbest yazar olarak Köln’de yaşıyor.

Kitap Adı: Islak Balık-Gereon Rath'ın İlk Vakası
Yazar: Volker Kutscher
Çevirmen: Cem Sey
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
İlk Baskı Yılı: 2017


Mediafire
PdfCs 4,5 Mb:


Yandex
PdfCs 4,5 Mb:
 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
985
5,861
Nitelikli bir polisiye romanı daha okuyacağım , teşekkürler . Babylon Berlin dizisi son derece gerçekçi ortam çekimleriyle , unutulmayacak müzikleriyle ( özellikle Severija Janusauskaite'nin seslendirdiği , müzik listelerine giren Almanca parçası - Zu Asche , Zu Staub ) bir hayli başarılıydı. Bu eserin çizgi romanını da bir arkadaşımız çevirirse ( çizer , aynı zamanda storyboard sanatçısı olan Arne Jysch ) sevinirim.
 
Üst