Cixin Liu - Ölümün Sonu

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
808
12,353
Cixin Liu - Ölümün Sonu

skv93.jpg

Son yıllarda Çin romanları uluslararası edebiyat sahnesinde öne çıkmaya başladı. Liu Cixin 2015 yılında Üç Cisim Problemi ile En İyi Roman dalında Hugo Ödülü'nü kazanmış, 2016 yılında ise Hao Jingfan roman dalında ödülün sahibi olmuştur. Hugo Ödülü, Dünya Bilim Kurgu Topluluğu tarafından 1955 yılından bu yana her yıl verilmektedir ve bilim kurgu ve fantezi türünün en yüksek onurudur. Ödül, 1926 yılında Amerika'da türünün ilk dergisi olan Amazing Stories'in kurucusu Hugo Gernsback'e bir saygı duruşu niteliğindedir.

Dünya dışı uygarlıklar arasındaki temas hakkında yüzlerce bilim kurgu romanı yazıldı, bu nedenle bugünlerde konuya orijinal yaklaşımlar bulmak zor. Bu nadir istisnalardan biri de Cixin Liu'nun Üç Cisim Problemi adlı destanıdır. Adından da anlaşılacağı üzere Liu Çinli bir yazar ve belki de bu nedenle konuya son derece taze bir yaklaşım sunuyor ve Anglo-Sakson edebiyatının geleneksel kanunundan çok uzakta.

Ölümün Sonu
Yazar: Cixin Liu
Çevirmen: Burak Eren
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 800

On yılların en önemli bilimkurgu serilerinden Üç Cisim Problemi, Ölümün Sonu ile sona eriyor.

Nebula En İyi Bilim Kurgu Romanı Ödülü

Kıyamet Savaşı’ndan yarım asır sonra, Karanlık Orman Caydırması’nın sağladığı gergin denge, işgalci Trisolar medeniyetini uzakta tutmaktadır. Dünya, Trisolar teknolojileri sayesinde daha önce görülmemiş bir refah dönemine girmiştir. İnsan biliminin günbegün gelişmesi ve Trisolarların Dünya kültürüne entegre olması, iki medeniyetin birbirini yok etmeden birlikte var olabileceğini göstermektedir.

Yirmi birinci yüzyılın ilk zamanlarından bir uzay mühendisi olan Cheng Xin, bu yeni çağda hibernasyondan uyanır. Ancak beraberinde, Trisolar Krizi’nin başlangıcından kalan unutulmuş bir programın bilgisini de getirecek ve varlığı, bu iki dünya arasındaki narin dengeyi tepetaklak edecektir. İnsanlık yıldızlara ulaşabilecek midir yoksa beşiğinde can mı verecektir?

“Olağanüstü bir kitap! Bilimsel ve felsefi tartışmaların eşsiz bir karışımı.”
George R. R. Martin

“Türünün en iyilerinden, alışılmış ama aynı zamanda da tuhaf.”
Kim Stanley Robinson

Kütüphanelerden yeniden düzenleyip Pdf dosya boyutunu azalttım. Keyifli okumalar dilerim.


Mediafire
PdfCs 4,7 MB:


Yandex
PdfCs 4,7 MB:


slfAH.jpg


slmSc.jpg

 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
İlk iki kitabın çevirisi berbattı ama konu öyle ilginç ele alınmıştı ki, bir solukta okumamı engelleyemedi. Yine de İthaki'yi epeyce ayıpladım hiç bir editoryal düzeltmeden geçmediği anlaşılan o ilk iki cildi nasıl piyasaya sürmüşler diye. 3. kitabı epeydir arıyordum, sıcağı sıcağına bitirmek için. Daha bir kaç hafta öncesine kadar bakmadığım yer kalmamıştı.

Çok teşekkür ederim Otacı...
 
Üst