Marc Bekoff - Düşünen Hayvanlar

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
Marc Bekoff - Düşünen Hayvanlar
l0H5x.jpg

Buzda kayan bufalolar, düş kuran fareler, mutlu tilkiler, kederli yunuslar, kendilerini bitkilerle tedavi eden şempanzeler, ölen arkadaşları için yas tutan filler... Hayvanların duygusal ve düşünsel dünyasında heyecan verici bir yolculuk.

Prof. Marc Bekoff hayvanlar hakkında, kur yapmaktan dedikoduya, kendi kendini tedaviden beslenme alışkanlıklarına, düş görmekten egemenlik ve çiftleşme davranışlarına kadar uzanan büyüleyici öyküler anlatıyor. Ama bu kitap bir ilginç hayvan öyküleri antolojisi değil. Bekoff okurlarını hayvan zekâsı ve bilinci konusunda düşünmeye sevk ediyor ve hayvanlarla ilgili pek çok önemli konuya ışık tutuyor. Daha da önemlisi bütün hayvanlara karşı sevgi, saygı ve şefkat duygularının geçerli olduğu yeni bir alçak gönüllü yaşam anlayışı öneriyor.

Marc Bekoff Colorado Üniversitesi'nde biyoloji profesörü ve Hayvan Davranış Derneği üyesidir. National Geographic televizyonunda yunuslarla ilgili bir programı vardır.

Çeviri: Serpil Çağlayan
Yayın Tarihi: 16.10.2002
Yayınevi: Kitap

Düşünen Hayvanlar

Melih Yabancı: Kendi akademik alanım üzerine yaptığım bir okuma ile birlikteyiz. Alanında iyi olan bir etoloğun kaleminden biz okuyucuya sunulan bu eser; insan - hayvan ilişkilerini, hayvan refahını, vejeteryanlığı vb. gibi birçok konuda kendi yorumlarıyla yani tamamen tarafsız olmamak koşuluyla kendi şefkatini, hislerini de biz okuyucuya aktararak sunan etkileyici bilgiler aktarıyor.

Okurken bir yandan bilgilenirken bir yandan da kafamızda bu konular üzerinde belirli fikirler oluşuyor. Okuduktan sonra hayvanlara karşı yaklaşımınız, onlara karşı olan düşünceleriniz değişecektir.

Sadece bu alan üzerine çalışan kişiler değil her bir bireyin bu eseri okuyabileceğini söylemem gerekir çünkü bu evrende tüm insanlık olarak onlarla beraber yaşıyoruz. Bu yaşantıyı oluşturacak fikirleri, kanunları ve etiği düşünmemiz, öğrenmemiz ve en iyi şekilde uygulamamız gerekir. Sevgiyle ve kitapla kalın.


Mediafire
PdfCs:

Yandex
PdfCs:
 
Üst