Isaac Asimov - Gökteki Çakıl Taşı: Galaktik İmparatorluk Serisi 3

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,928
Isaac Asimov - Gökteki Çakıl Taşı: Galaktik İmparatorluk Serisi 3
wK7zI.jpg

Özgün Adı: Pebble in the Sky

İlk kez Uğursuz Gezegen Galactica adıyla Baskan Kurgu-Bilim Dizisi’nin 10. kitabı olarak 1983 yılında dilimize kazandırılan roman, bir yıl sonra Altın Kitaplar tarafından Zamandan Kaçış başlığıyla bir kez daha okurla buluşturulmuştu. O gün bugündür yeni baskısı yapılmayan ve sahaf tezgahlarını süsleyen eser, İthaki’nin başarılı baskısıyla hak ettiği ihtimama da kavuşmuş oldu.

1950'li yılların başında, daha sonra en şöhretli serileri Vakıf ve Robot'a öncülük edecek Gelecek Tarihi öykülerini yazdıktan hemen sonra Isaac Asimov ilk romanlarını kaleme aldı. Artık hem okurlara hem de yayıncılık dünyasına kendini kabul ettirmiş büyük ustanın neredeyse tüm külliyatına egemen olan Galaktik İmparatorluk evreninin ilk uzun kurguları da böylece ortaya çıktı. Nükleer felaketin Dünya'yı yerle bir etmesinden binlerce yıl sonrasını anlatan Galaktik İmparatorluk Serisi insanlığın, galaktik medeniyet ve ilk Galaktik İmparatorluk'un doğuşuna uzanan yolculuğunun başlangıcı.

1949 yılında Joseph Schwartz, emekli, mutlu bir terziydi. Sonra bir anda kendini bambaşka bir zamanda buldu. Artık ilk Galaktik İmpartorluk'un en şaşaalı döneminde, Dünya'da çaresiz bir yabancıydı. Üstelik Dünya, galaksinin varoşu olarak görülüyordu, gökyüzünde bir çakıl taşıydı ve İmparatorluk'un 200 milyon gezegeni tarafından nefret edilen bir yerdi. Çünkü hiç kimse Dünya'nın, insanlığın doğduğu yer olduğuna inanmak istemiyordu. Joseph Schwartz, topraklarının çoğunun radyoaktiviteyle mahvolduğu, altmış yaşını aşan herkesin ötanazi yapmaya zorlandığı bu yoksul Dünya'da fena bir maceraya atılacaktı.

Bir de şu sorun vardı tabii: Joseph Schwartz altmış iki yaşındaydı.


Mediafire
PdfCs:
Epub:

Yandex
PdfCs:
Epub:
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,791
4,703


Sayın Otacı ;

Dünya için uzayda bir "çakıl taşı" benzetmesi yapılıyor.

Ortaokuldayken (1967-68-69) ben dünya için "evrende bir TOZ tanesi kadar" benzetmesini yapmıştım. Çok büyük tepki almıştım. Elbette o dönem uzay hakkında bugünkü kadar bilgi yoktu. Şimdi çocuklar bile biliyor.

[ Hani bu kitabın tanıtımında deniyor ya ; "altmış yaşını aşan herkesin ötanazi yapmaya zorlandığı bu yoksul Dünya'da fena bir maceraya atılacaktı." deniyor. Ama işin püf noktası ardından geliyor : "Bir de şu sorun vardı tabii: Joseph Schwartz altmış iki yaşındaydı." ]

Ben bu benzetmeyi nerede ve hangi derste yapmıştım işin püf noktası burası zaten. Ben bu benzetmeyi "Din Dersinde" yaptım. Kıyamet koptu....
Canalıcı ama azıcık düşünülse hemen yanıtı bilinecek soru şu :
"Neden bu benzetmeme bu kadar büyük tepki aldım....?"
Neden ...?
Neden ...?
Yanıtı kendinize verin...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...








 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,203
4,961
Boş renkli sayfaları, kapakları ve orijinal sayfa mizanpajı korunması dahil, mükemmel işçilik. Kusursuz paylaşım.
Kitaplarımı eskitmeden, taşımak zorunda kalmadan,
birebir aynı keyifle tablette okuyabilme özgürlüğü.
Ellerine ve yeteneğine sağlık.
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,206
3,846
Osmaniye
Sayın hocam, yazarın "Yarının Sınırında" "Edge of Tomorrow" isimli kitabı sizde bulunur mu? Ya da paylaşmış olabilir misiniz bilmiyorum. Filmini daha önce seyretmiştim, kitabını da müsait bir zamanda okumak isterim.
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,203
4,961
Sayın hocam, yazarın "Yarının Sınırında" "Edge of Tomorrow" isimli kitabı sizde bulunur mu? Ya da paylaşmış olabilir misiniz bilmiyorum. Filmini daha önce seyretmiştim, kitabını da müsait bir zamanda okumak isterim.

Sevgili Melih, benim bildiğim

Edge of Tomorrow adlı Tom Cruise'nin oynadığı film, Asimov ile ilgili değildir. All You Need Is Kill adlı 2004 basımlı Japon romancığından (ÅŒru YÅ« NÄ«do Izu Kiru) ve aynı romanın Manga uyarlamasından uyarlanmıştır.

Mangası Türkiye'de de "All You Need is Kill/Öldür Yeter" adıyla 2 cilt olarak basılmıştır.

Asimov'un Edge of Tomorrow'una gelirsek; Kısa hikayelerden ve bilimsel makalelerden oluşan bir kitabıdır. Ve benim bildiğim 'Türkçe olarak basılmamıştır.' Burada kitabın içeriğindeki başlıklar var:
)
 
Son düzenleme:

sahin1

Yeni Üye
23 Eyl 2011
141
554
Bu eseri daha önce Baskan Yayınları Uğursuz Gezegen Galaktika, (galiba) Altın Kitaplar da Zamandan Kaçış adlarıyla basmışlardı.
 
Üst