Isaac Asimov - Toz Gibi Yıldızlar - Galaktik İmparatorluk Serisi 1

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
Isaac Asimov - Toz Gibi Yıldızlar - Galaktik İmparatorluk Serisi 1
jzcuI.jpg

1950'li yılların başında, daha sonra en şöhretli serileri Vakıf ve Robot'a öncülük edecek Gelecek Tarihi öykülerini yazdıktan hemen sonra Isaac Asimov ilk romanlarını kaleme aldı. Artık hem okurlara hem de yayıncılık dünyasına kendini kabul ettirmiş büyük ustanın neredeyse tüm külliyatına egemen olan Galaktik İmparatorluk evreninin ilk uzun kurguları da böylece ortaya çıktı. Nükleer felaketin Dünya'yı yerle bir etmesinden binlerce yıl sonrasını anlatan Galaktik İmparatorluk Serisi insanlığın, galaktik medeniyet ve ilk Galaktik İmparatorluk'un doğuşuna uzanan yolculuğunun başlangıcı.

Tyrannlılar, Atbaşı Nebulası'ndaki elli gezegeni kontrolleri altına almışlardı. Gezegenlerin yöneticileri, Tyrann gezegenindeki efsanevi taş sarayında yaşayan Tyrann Hanı'na koşulsuz şekilde boyun eğmişlerdi. Dünya Üniversitesi'ndeki son gününde bir suikasttan son anda kurtulan, Widemos Kahyası'nın oğlu Biron Farrill, kendisini hiç ummadığı bir durumda, Tyrannlılar'a karşı düzenlenen bir başkaldırının ortasında bulur. Biron, tutuklandığını öğrendiği babasının izini sürmek ve hayatta kalmak için Rhodia'ya doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Gezegenlerin kaderini belirleyecek düşmanlar, komplolar ve dostlar orada kendisini beklemektedir.


Mediafire
PdfCs:
Epub:

Yandex
PdfCs:
Epub:
 

memogianni

Süper Üye
26 Haz 2011
896
1,849
İstanbul
Bence bir efsaneyi farklı bir başlıkla, farklı bir yayın evinden, farklı bir çeviri ile okumak çok farklı gelecek ama bir Asimov hayranı olarak tekrardan okumak için can atıyorum.

İlk olarak Baskan Yayınları'ndan Asi Gezegen Tyrran ismi ile zannediyorum 1987 ya da 1988 yılında okumuştum. O zamanlar seriyi yanlış sıra ile okusam da bilim-kurgu ve Asimov hayranı olarak çok sürükleyici bulmuştum.

Bence kitap ve bilim-kurgu severlerin mutlaka zihninde ve arşivinde olması gereken bir kitap.

Teşekkürler. Eline sağlık.
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,207
5,001
Palaşım için teşekkürler Otacı..

Bir fikrim var, ne dersin acaba?
Asimov (İthaki) kitapları hala raflarda satışta ve çok kolay bulunuyor.

Velhasıl, "Star Wars Thrawn Üçlemesi" hem baskısı tükenmiş durumda hem de sahaf sitelerinde her bir tanesi uçuk fiyatlara satılıyor.

İlk kitap "İmparatorluğun Varisi", hasbelkader e-book olarak paylaşılmıştı, ama diğer iki kitap -bildiğim kadarıyla- hiç ebook olarak görünmedi.

Kitaplara erişimin varsa, 2. ve 3. kitabı, (ideali olarak da 1. kitabı da, senin kalitenle) paylaşmayı gözden geçirebilir misin?

.
.

Ve hatta ikinci fazda, başka Türkçe "Star Wars" romanlarını?

Sevgiler,
 
Üst