Pasta ve Börekçiler İçin El Kitabı

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Pasta ve Börekçiler İçin El Kitabı
28 sayfa, 28 MB, CBR

Üzerine tarih basılmamış, ama bu kitabın 1970'lerde kitaplarımın arasında olduğunu hatırlıyorum. Düzenleme/temizlik yaparken elime geçti. Birinin işine yarayabilir diye düşündüm. İzmir'in çok eski (1916'da kurulmuş) Turyağ şirketi çıkartmış (Turan semtinde olduğu için adı Turyağ). Endüstriyel margarinlerden başka deterjan da üretiyordu. Yabancı bir markaya satıldı galiba. Karşıyaka'dan Alsancak'a giderken önünden geçilirdi, galiba fabrikanın havaya saldığı (veya nakliye sırasında kamyonlardan dökülen?) deterjan serpintisinden dolayı yağmurlu havalarda o noktadaki asfalt yolun kayganlaştığı ve kazalar yol açtığı söylentisi mi vardı, öyle bir şey (ama o noktada tuhaf bir koku olurdu her zaman). Uzun zamandır oradan geçmedim, oradan taşındı diyorlardı.

Pasta-ve-B-rek-iler-in-El-Kitab-kapak.jpg

(MediaFire)

 

misterno

Onursal Üye
7 Ara 2009
2,378
17,801
Sayın Scanfan üstad tariflere göz atınca pastacı olarak mesleğe ilk başladığım günler geldi aklıma doğal olarak :) 87 yılı.Dergide tarifi verilen keki yapardık çok da güzel olurdu.tıpkı Eti nin üzümlü dilim keki gibi :).turyağ margarini kullanırdık bizde.Abi ne sert bi yağdı o öyle kazırdık resmen spatula ile :) pudra şekeri koyup pasta kreması olarak kullanırdık.Krem şanti falan nerde yok.Tursil 76 reklamını da analım bari bu vesileyle :)

Teşekkürler paylaşım için.
 
Üst