Çizgiyle hikayeyi buluşturan DESEN'in yeni yayın kataloğu çıktı!

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Desen_mailing_f6e287ee-e80f-417c-8059-f86fb4cd866d.jpg

Günden güne büyüyen Desen'in 2018-2019 kataloğunda resimli ve sessiz kitaplardan grafik romanlara, mangalardan karikatür kitaplarına, her yaştan okura hitap edecek özel bir koleksiyon sunuluyor.

Desen, yeni yayın yılında, çağımıza tanıklık eden, kadın haklarından taciz sorununa, mülteci krizinden yaşlılık, Alzheimer ve depresyon gibi herkesi ilgilendirebilecek konulara eğilen kitapları Türkçeye kazandırarak okura ulaştırmayı hedefliyor.

Desen'in büyük çok beğenilen resimli kitaplar koleksiyonu artarak genişliyor. Oscar ve Alma ödüllü Shaun Tan'in Ağustosböceği adlı yeni yapıtı, ağır koşullar altında takdir görmeden saatlerce çalışan ve neredeyse köle hâline gelen insanın dramını ele alıyor. Kataloğun öne çıkan resimli kitaplarından bir diğeri ise, yirminci yüzyılın en önemli entelektüellerinden olan Antonio Gramsci'nin, savaş nedeniyle doğası harap edilmiş bir köyün dayanışma ve elbirliği ile yeniden kalkınmasını anlattığı, yaşsız kitabı Fare ile Dağ oluyor. Daha önce Bir Dileğim Var ile ilk defa Türkçede kitabı yayımlanan Tayvanlı çizer Jimmy Liao, Sen Benim Her Şeyimsin ile duygu dolu öyküleri sürrealist çizimlerle birleştirip rengârenk, rüya gibi masallar anlatmaya devam ediyor.

Desen'in grafik roman koleksiyonu katlanarak büyüyor. Yazar, avukat ve hak savunucusu Brent Williams ile dünyaca ünlü çizer Korkut Öztekin'in imzasını taşıyan Ormandan Çıkış, modern çağın en önemli sorunlarından biri olan depresyon üzerine cesaret ve ümit dolu bir hikâye paylaşıyor. Daha önce Öncü Kadınlar ve Babalar ve Kızları ile tanıdığımız Mary Talbot'ın Kızıl Azize: Bir Ütopyanın Peşinde adlı yeni grafik romanı, 1871 Paris Komünü ile ileri görüşlü bir öğretmen, ütopyacı bir hayalperest, şair ve feminist olan Louise Michel'in mücadele dolu hayatını anlatıyor.

Fransız çizer Barroux'nun Paris'teki bir çöp konteynerinde bulduğu meçhul bir Fransız askerinin Birinci Dünya Savaşı'nın ilk iki ayında tuttuğu günlükten yola çıkarak kurguladığı belgesel özellikler taşıyan grafik romanı Ateş Hattı ise "tanıklık" kavramına dair çarpıcı bir kitap. Atom bombasının masum insanlarda açtığı onarılmaz yaraları, savaşın korkunç sonuçlarını ve Japonya'nın savaş sonrasında yaşadığı tüm zorlukları Gen adlı bir çocuğun gözünden aktaran Nakazawa, serinin beşinci kitabı olan Yalınayak Gen: Bitmeyen Savaş'ta Hiroşima'yı takiben ortaya çıkan hastalıklara ve geniş çaplı kıtlıklara odaklanıyor.

Resimli kitapların büyülü dünyasından ilham alacağınız bir yıl olması dileğiyle...

Desen____7d0a0bfd-3ecd-4cf4-809b-1bd3e3f11400.jpg




DESEN
2018-2019 YAYIN KATALOĞU

Ebat: 24X20 cm
Baskı Detayları: 72 sayfa, mat kuşe kâğıt, renkli baskı, karton kapak

Yüklemek için .​
 

Gabby

Onursal Üye
18 Haz 2012
262
1,442
Sempé ve Shaun Tan'ın Arrival'ını yayınlayarak beni şaşırtmış ve bravo dedirtmiş bir yayınevi.
Yayın politikaları ve seçkileri entelektüel Fransız ÇR yayıncısı Mosquito'yu çağrıştırıyor bana.

Sanırım İzmir çıkışlı deneyimli bir yayın grubunun çizgi roman yayınlayan alt markası Desen.
Başarılı ve kalıcı olmasını diliyorum.
 
Üst