Çizgi Diyarı e-dergi Sıralı Liste

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Sevgili Shoryuken üstadımız zaten tam takım oyuncusu nerede bir müdahale yada el atılması gereken bir şey varsa oradasınız.
Gerçekten dergilere yakışmış.
Ancak küçük bir istirhamım olacak ÇİZGİ ÇOCUK veya DİYAR ÇOCUK adı altında küçükler için eski yayın formatlarında bir dergi hazırlığı yapılabilir mi ?
( Küçüklerden kastım ben oluyorum aslında :D)
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,043
20,204
Kamlançu
Üstadım bu dergiler zaten sizin/bizim gibi çocuklar için.
Yeni bir formatta dergi hazırlığı şu an için gündemde yok.
İleride olabilir mi? Olabilir, neden olmasın?
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Abolardis dostumuz harika bir şey yakalamış: Bir Çizgi Çocuk ya da Diyar Çocuk köşesi...
Vakti olan bir yönetici arkadaşımız çocuklar için üretilmiş tüm dergi ve kitapları, logonun hemen altında yer alan, e-dergi ile Karabala'nın tanıtıldığı beyaz zeminin üzerinde, çarpıcı bir görselle sunabilir. Bu köşenin sorumluluğu bir pedagog ya da öğretmene bırakılabilir... Çocuklara ulaşmak gerçekten çok önemli.
Bunun üzerine bir de çocuklara özel e-dergi hazırlanırsa dadından yinmez tabii!
 

James Bond

Yeni Üye
2 Mar 2016
46
72
Superman muhammad ali çizgi romanı hiç şüphesiz çizgi roman tarihçesinin en kült çizgi romanlarından biridir bu çizgi romanı çocukken sipariş ettiğimde yaşadığım hazzı ve çizgi roman elime geçince hissettiğim mutluluğu daha dün gibi hatırlıyorum heyhat zaman ne çabuk geçmiş bu çizgi romanı çocukken okumuştum şimdi ise 41 yaşında orta yaşlıyım ve devir teknoloji devri çizgi roman elime geçtiğinde internet yoktu şimdi ise internet var ve aradan geçen bunca yıl sonra bu eşsiz çizgi romanın maalesef kıymet bilmez ellerde nasıl katledildiğini anladım çünkü kapak fotoğrafı kırpılmış toplam 7 sayfa ise kitaba konmamış kim yaptıysa bu katliamı ona lanet olsun sonsuz kere lanet olsun bilka yayınlarına da bu çizgi roman için verdiğim para haram zıkkım olsun.

Aşağıda tek tek yayımlanmayan sayfaları açıklamalarla yazdım ve o sayfaları link atarak yükledim. Sağolsun bir arkadaş çizgi romanı bilkadan aynen yayımlamış ama bu haliyle içime sinmedi ve bende eksiksiz orijinal sayıyı yükledim.

İşin acı tarafı sevgili raven e dergide 9 10 11 12 sayılarda macerayı orijinalinden eksik sayfalarda olmak haliyle güzel bir çeviriyle bir yere kadar getirmiş ama muhammad alinin scrubbların diktatörünün kendisine hunyayı kaçıncı raundda yeneceğini sorması ve söylediği raundda yenemezse dünyayı yok edeceğini söylemesi üzerine muhammad ali'nin çok cesur ve sinirli bir şekilde hunya'yı kaçıncı raundda yeneceğini söyleyip meydan okuduğu sayfadan sonra yüklememiş umarım kaldığı yerden devam eder ve eksik bıraktığı işi tamamlar.

Ben bu çizgi roman hak ettiği değeri bulsun diye yapabileceğimin en iyisini yaptım ve 4 ayrı formatta bu çizgi romanı yükledim önce bilka yayınlarının eksik sayfalar olan çizgi romanını yükledim ki o zaten sitede var.

Sonra bilkanın eksik sayfalar olan çizgi romanına ravenin sayfalarını ekledim böylelikle macera eksik olan 6 sayfa da türkçe balonlanmış olarak eklenerek tam haliyle türkçe balonlanmış olarak tamamlandı.

Birde ayrıca maceraya benim gibi önem verenler için macerayı orijinal olarak yükledim.

Son olarak ravenin eksik bırakması içime sinmediğinden ravenin yarım bıraktığını bilkadan tamamladım ama umarım raven kendi yarım bıraktığını kendi tamamlar.

Bu macerayı siteye yükleyenlere teşekkürler ederim macerayı çok gerzekçe 7 sayfa eksik yayımlayan bilka elemanına ya da elemanlarına da lanet ederim.

Herkese bol çizgi roman dolu günler dilerim.

bilkanın yayımladığı Supermen Muhammed Ali Karşıkarşıya çizgi romanındaki eksik sayfalar açıklamalarıyla (hani derler ya balık baştan kokar daha en başta başlık yanlış muhammad muhammed yazılmış karşı karşıya ayrı yazılacağına karşıkarşıya olarak bitişik halde yanlış yazılmış)

muhammad ali'nin superman (klark kent kal-el) e boks dersi verdiği sayfa



scrubbların boks şampiyonu hunya'nın aniden belirerek muhammad ali ve superman'i (klark kent kal-el) şaşırttığı sayfa



her sayfanın yayımlanmaması okuyucuya büyük terbiyesizlik adilik hele bu sayfa nasıl yayınlanmaz superman'in (klark kent kal-el) muhammad ali'ye boks maçını fena dayak yiyerek kaybetmesinden sonra sedyede yüzü ağır yaralı halde yattığı sayfa



superman'in (klark kent kal-el) uzay gemisine götürülmek üzere muhammad ali'nin soyunma odasından çıkmasını bekleyenlerin olduğu sayfa



superman (klark kent kal-el) muhammad ali boks maçının galibi muhammad ali'nin scrubbların boks şampiyonu hunya ile yapacağı boks maçının önemini anlatan jimmy olsen'i dinleyen ve izleyen dünyalıların ve uzaylıların olduğu sayfa



muhammad ali'nin scrubbların diktatörünün kendisine hunyayı kaçıncı raundda yeneceğini sorması ve söylediği raundda yenemezse dünyayı yok edeceğini söylemesi üzerine
muhammad ali'nin çok cesur ve sinirli bir şekilde hunya'yı kaçıncı raundda yeneceğini söyleyip meydan okuduğu sayfa



olay sadece eksik olan bu 6 sayfa değil hangi iş bilmez kahpe adi bu çizgi romanı orijinalinden uzaklaştırıp mahvettiyse aha işte o kahpe kişi kahpelikte sınır tanımamış kapak fotoğrafını da kırpmış işte bu da kapak fotoğrafının kırpılmamış olduğu sayfa



süzme kahpe arkadaş çizgi romanın orijinalinde olan mükemmel bir sayfayı da hangi akla hizmetse sansürlemiş yayımlanmayan sayfada kapak resmindeki herkes boş illüstrasyon olarak çizilmiş numaralandırılmış ve tek tek hepsinin isim soyadla yayımlandığı sayfa



Superman Vs Muhammad Ali (bilka yayınlarının eksik sayfalar olan çizgi romanı)



Superman Vs Muhammad Ali (bilkanın eksik sayfalar olan çizgi romanına ravenin sayfalarını ekledim)



Superman Vs Muhammad Ali (orijinal)



Superman Vs Muhammad Ali (ravenin yarım bıraktığını bilkadan tamamladım)

 
Son düzenleme:

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Çok güzel düşünmüşsün eline sağlık Shoryuken. Devamını bende çok isterim tabi ki. Çocuk köşesi çok güzel düşünülmüş harika bir iş olur.
 

sentooki

Yeni Üye
25 Ara 2016
79
269
Shoryuken üstad. Ellerine sağlık. Abolardis üstad, ...Çocuk vb. adla bir dergi harika olur. Keşke hayal olmasa da gerçeğe dönüşse.
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,843
Navajo Köyü
Sıralı listenin olması iyi ve düzenli olmuş,
Takip buradan yapılabilir artık.
Teşekkürlerimle Sevgili Aduket.
 
Son düzenleme:
Üst