Conan Acheronun maskesi çeviri ve balonlama(tek sayı)

cengizgul

Çeviri & Balonlama
29 Ağu 2011
758
1,645
-Conan The Barbarian Acheron'un Maskesi aynı isimli filmden uyarlanmış tek sayılık bir macera.
-Ben macerayı beğendim, Çizimler konuyu anlatma açısından başarılıydı, bu yüzden çeviriyi oldukça sade yapmaya çalıştım. Conan severlerin beğenebileceği bir macera.
-Kitap daha taze sayılır 2011 yılında filmden uyarlanarak one shot tarzında Conan serilerinden bağımsız basılmış.
-Gençlik döneminde geçen bir macera, Conan'ın Cengiz handan esinildiğinin izleri belli oluyor. Dağınık kabileler ve Babasının İtikamını almak üzere yola çıkan, Öldürse acımasız olsada kendine özgü kuralları olan güçlü bir savaşçı.
-Kitabın içinde güzel bir hiborya haritası ve son sayfada poster tarzı bir Conan var.
-Bu çeviriyi daha ilerki zamanlarda yapmayı düşünüyordum, fakat canımı sıkan bazı şeyler oldu kafamı dağıtmak için çevriyle oyalandım. Böylece bazen can sıkan şeylerin bile faydalı sonuçları olabileceğini öğrendim önemli olan onu nereye yönlendireceğimmiş. Kös kös düşünüp durmanın bir faydası olmayacaktı.
-Çeviri ve balonlama zor bir iş olsada bu formu kurup yaşatmak da zor.Diğer siteler gibi vip gibi dayatmalarda olmadan sadece bir sevdanın peşinde gitmekte. O yüzden kitaba gelen teşekkürleri formu yaşatanlara gönderiyorum.
Tüm çizgi severelere sevgilerle.
ACHERONUN MASKESİ

file


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Her ne kadar canınızın bundan sonra sıkılmamasını dilesem de, bencil kimliğim bu kadar faydalı bir sonuca götürdüğü için can sıkıntınız konusunda ikilem yaşıyor. Elinize sağlık.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım.
Benim gibi bir Conan hayranının çok hoşuna gidecek bir çalışma yapmışsın.
Ellerine sağlık.
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,901
sen yapanda güzel olma mı? kapaktan çizimini sevmediğim conanlardan olduğu belliydi. ama sen yaptın diye indirdim baktım, çizim fena değil ama hikayenin de bir sürükleyiciliği yok açıkcası. sen mister no'nun bizde yayınlanmamış sayılarına el attıydın diye hatırlıyorum. ne zaman forma girsem cengiz mister no yapmışmı diye bakıyorum. keşke bol bol vaktin olsada şu aradaki mister no'ları silkeleyip çıkarıversen elden.
çalışmaların çok güzel devamını diliyorum.
 

cengizgul

Çeviri & Balonlama
29 Ağu 2011
758
1,645
cengiz mister no yapmışmı diye bakıyorum. keşke bol bol vaktin olsada şu aradaki mister no'ları silkeleyip çıkarıversen elden.
Sevgili Albay maceralar yarım kalmasın diye Tam macera çeviriyorum. Mister No o konuda sıkıntılı 300 sayfaya varıyor maceralar. Çeviri zor ve uzun oluyor hemde kitap bulma sıkıntısı var. Conan aslında ikinci tercihim. Mister No bulup italyanca textlerini veren olsa çeviri balonlamayı yapmaya çalışırım. İtalyancam yok Googleden çevirdiğim için italyancaları yazmak aslında en fazla vaktimi alan şey. He birde benim internet cebinki yavaş o yüzdende tüm kitapları indirip bakamıyorum. Genede elimde üç buçuk kitaplık Mister No var. Afrikadan Manausa dönüşü hatırlarsan 196 da kalmıştım ordan 200 e kadar olanlar. Sevgiler.
 
12 Şub 2010
15,006
543,638
Çizgi roman aşkıyla değerli emeklerle ilk kez okumak imkanı veren sevgili cengizgul'e şükranlarımı sunuyorum.

Bu çizgi romandaki Conan çizimleri, Lal Kitap'ın yayınladığı Dark Horse Comics Conanlarındaki Conan'a göre daha güzel ve Conan'a daha çok benziyor.


Şu var ki, Dark Horse Comicsler gibi ben bu Conanları essegesse olmayan Teksaslar gibi kabul ediyorum.


Ne kadar benzetmeye çalışsalar da Roy Thomas'ın olağanüstü ve büyüleyici şiirsel dilini, üslubunu yakalamaları mümkün değil. Bu maceradaki konu çok güzel ve Conan'a yakışıyor. Ama benim vurgunu olduğum o şiirsel ruh maalesef yok.


Conan'da essesgesse çizimleri Teksaslara olduğu gibi bir takıntım yok. Çünkü Conan'ın pek çok çizerini seviyorum. Barry Smith gibi bir kaç istisna dışında çoğu benim için makbul.


Ama beni Conan'a asıl bağlayan şey öykülerin işleniş tarzına hakim olan o ruh, o büyülü üsluptur.
 

celilbatu2

Yeni Üye
9 Eyl 2018
57
80
Çok teşekkürler forum hakkında söylediklerinizin sonuna kadar arkasındayım. Efsane bir yer. Herkese teşekkürler.
 
Üst