Mister No Santa Cruz Yedilisi Renkli çeviri (Türkiyede yayınlanmamıs)

cengizgul

Çeviri & Balonlama
29 Ağu 2011
758
1,645
. SELAM VE SEVGİLERLE ilk önce tüm çizgi severlerin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerle kutlarım. İnşallah bu bayram herkese sevdiklerine kavuşma hastalara şifa tüm İslam aleminede barış getirir.

. Bayram vesilesi ile her ne kadar şeker olmasada çizgi severlere o kadar tatlı gelecek bir hediye hazırladım. Afiyetle okuyunuz.

. Mister No'nun italyadaki orjinal basımlarında 100 ve 200. 300. sayılar renkli olarak basılmıştır. Ülkemizde renkli Mister No maceraları 100 sayı(giungla) "Orman" ve Mister No 300 den sonra Mister No 200 - I sette del Santa Cruz (Santa Cruz Yedilisi) Türkiyedeki üçüncü renkli Mister No Oluyor.

. Mükemmel bir çevri ve balonlama mı derseniz, değil, çünkü tek kelime italyanca bilmem ve Mister NO'nun güney amerikada yaşaması dolayısıyla ispanyolca ve portekizce deyimlerin, yerli dilindeki sözcüklerinde işin içine girmesi çevriyi oldukça zorlaştırıyor. Balonlama içinse irfanwiev adlı basit bir program kullanıyorum. Program çok basit ve en düşük pcde bile çalışıyor ama bir photo shop değil.Çizgi roman Çevirenler bilir birde font seçimi sorunu vardır, Tüm bunlara rağmen ben elimden gelenin en iyisini yaptım. Kitapların ingilizcesini bulmak zor italyan çizgiseverlerde olmasa zaten bu kitapları bulmak nerdeyse imkansız. Bulduğumun kalitesi fena değildi biraz kenarlıkları kırptım, biraz renkleri ayarladım ama eski görüntüsünü bozmamak için fazlada oynamadım. Umarım beğenirsiniz.

. Cizgidiyari yöneticilerinede bize böyle bir siteyi kazandırdıkları için çok teşekkürler aslında çevri işine girmeye cesaret veya akıl edemeyebilirdim. Çünkü ilk girdiğim sitede yok vip yok bilmem ne ile hevesimi kaçırmışlardı. Siteyi ilk görmüşüm yıllar sonmra çizgi roman bulmuşum acemiyim saldırmışım nerden bulayımda paylaşım yapayım. Oysa cizgidiyari karşılık beklemiyordu biraz kendime gelince ya bende birşeyler yapayım bu insanların bu gönül dostlarının bu karşılıksız emek dökenlerin çabalarında biraz katkım olsun dedim ve yazıcım yoktu hadi çevri yapayım dedim öyle başladım.Bu siteye katılan her dost bunu göz önünde bulundursun en azından bir teşekkür bir küçük yorum ile bu yolda herkesin bir katkısı olsun derim ben.

. Umarım hem renkli olması hem Türkiyede bulmayacağınız bir kitap olması bayram için yeterli süpriz ve hediye olmuştur. Birde ben alıştım siyah beyaza diyenler için siyah beyazda hazırladım.

. Bu gün biraz rahatsızlandım nerdeyse pcnin başına geçemeyecektim. Allahtan Gece biraz düzeldimde paylaşımı yapabildim.

. Tekrar Ramazan Bayramınızı içtenllikle kutlarım.
Mister No Santa Cruz Yedilisi
attachment.php

. Yüklemeler silinmediği ve onay falan olmadığı için gene boxca ya yükledim. Boxca ya Türkiyeden giremeyenler olabiliyor basit bir proxy yada adresine grip sayfada görülen youtube adresi yerine boxca linkini yapıştırıp alttaki tüm seçenekleri boş bırakarak indirebilirsiniz. Boxcadan indiremeyenler için alternatifde koydum.

.Mister No Santa Cruz Yedilisi. Renkli Orjinal
Girebilenler için boxca linki

Giremeyenlere mediafire


. Mister No Santa Cruz Yedilisi. Siyah beyaz düzenleme
Girebilenler için boxca

Giremeyenlere mediafire

Kalın Sağlıcakla Bayramda sevdiklerinizi Sevindirmeyi Unutmayın.
 

Ekli dosyalar

  • Mister No - 200 - 001.jpg
    Mister No - 200 - 001.jpg
    41.9 KB · Görüntü: 2,509
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,336
hiçbiryerde :)
En yeni hediye de geldi kadim dost Cengizgul'den.
çOK TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLİ CENGİZGÜL...
Ben maalesef hediyemi yetiştiremedim,artık ilk
fırsatta...
Bir de Türkiye'de basılan 2. renkli Mister No
Lal yayınlarından çıkmıştı(yeni mister no sayı 94) :
Renkli Mister No Sayı 300
 
Son düzenleme:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Paylaşım harika
ve verilen emek de çok büyük;
bununla birlikte, sunum yazınız paylaşımın önüne geçmiş.
Bu şekilde halisane düşünen,
temiz yürekli
ve fedakar dostlar sayesinde
bu forum yükseldi ve yükselmeye devam ediyor.
Sizin gibi düşünen dostlara her zaman gönül kapımız açık;
paylaşım yapsalar da,
yapmasalar da...
Teşekkürlerim gönülden;
saygılarımı iletiyor,
bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

bayrakzaf.gif
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,478
Çok teşekkürler kardeşim Mister No da favorilerimdendir, hem renkli hem siyah beyazı arşive aldım, iyi bayramlar.
 
12 Şub 2010
15,006
543,641
Türkiye'de yayınlanmamış Teks'lerle sayın daltas sayesinde tanıştık. Rüyalarımızda görmeyeceğimiz sayıda muhteşem Teks'lerle zevkten dört köşe olduk. Daha sonra daltas'ın açmış olduğu yoldan giden diğer arkadaşlar Türkiye'de yayını atlanmış olan Teks çevirileri yaptılar.

ravage dostumuz da yayınlanmamış fumetti çevirileri yaptı.

Sayın kaptanımız bakunin'in Ken Parker ve Dampyr çevirileri hatırladığım daha önce yayınlanmamış fumetti çeviri balonlamalarıdır.

Cengizgul dostumuz da Mister No için emek verdi ve Türkiye'de yayınlanmamış bir kaç Mister No sayısını hem de tam macera olarak paylaştı. Tadı hala damağımdadır.

Bu kez cengizgul dostumuz yine yayınlanmamış bir Mister No macerasını renkli olarak ve bayram hediyesi olarak paylaşmış oluyor.

Diyarda ve başka çizgi roman mekanlarında ciltler dolusu DC, Marvel, her türünden süper kahraman çizgi romanları çevirileri gırla giderken, alemin boynu bükükleri olan fumetticiler, öksüz oğlan gibi italyancadan çeviri yapacak arkadaşların yolunu gözlediler.

Çok şükür italyanca bilmemesine rağmen buna teşebbüs eden ve gayet de güzel yapan cengizgul gibi dostlarla karşılaşıyoruz. Vermiş olduğu emek, çizgi roman sevgisi ve yüce gönüllülüğü paylaşımın harika ötesi sunumundan anlaşılmakta.

Bu paylaşım için kendisine çok teşekkür ediyor ve devam etmesini umuyorum. Nice bayramlarda hep bir arada olmayı diliyorum.

Bu arada dile getirmek istediğim bir husus var.

Tercüme önemli ve ciddi bir konu muhakkak. Profesyonel bir çevirmenin hata yapmasını ve sevdiğimiz çizgi romanın anlamını bozan bir çevirinin kitabını raflardan almak istemeyiz veya aldığımızda ona göre eleştiri yaparız.

Hiç bir karşılık beklemeden ve sevilen bir çizgi roman kahramanımızın ülkemizde bir türlü yayınlanmayan maceralarını okuyabilmek dürtüsüyle amatör bir ruhla ve üstelik bilmediği bir dilden çevirmek ancak büyük bir takdiri hak eder. Burada yapabileceğimiz bir şey varsa yani bir katkıda bulunabileceksek biz de buna gönüllü olmalıyız. Her ne kadar amatör olsak da olanaklar ölçüsünde daha iyisine ulaşmayı da hedeflemeliyiz.

Santa Cruz Yedilisi macerası çevirisi için dişe dokunur bir eleştiri yapmam mümkün değil, çünkü İtalyanca bilmiyorum. Bu çeviri ile ben macerayı anladım ve daha iyi olabileceğini düşündüğüm bir kaç balondaki konuşmalar hariç batan bir şey görmedim.

Tabii edebi dille yazılmış veya karmaşık, politik, mitolojik konulardaki çizgi romanların bu tarz çevirilerinde batan şeyler çok olacağı doğaldır. O tür çizgi romanları yabancı dile ve çeviriye hakim olanların çevirmesi doğru olacaktır. Ama bence mesela Mister No gibi bir çizgi roman bu yolla pekala çevrilebilir. Ama Julia gibi bir çizgi romanın bu yolla çevrilmesi zordur.

Bu çeviride, bayrama yetiştirmek amacıyla sevgili cengizgul imlaya fazla dikkat edememiş ve dikkat çekecek kadar imla hatasını düzeltemeden paylaşım yapmak zorunda kalmış.

Hatırlayalım, sayın daltas da, çevirilerindeki imla hatalarını sonradan düzeltiyor ve düzeltilmiş linklerini sonradan ekliyor.

Sevgili cengizgul'un bu paylaşımındaki yazılım hatalarını elimden geldiğince düzeltmeye çalışmayı vaad ediyorum. Bu düzeltmeleri özel mesaj ile iletirim. Benim de böyle bir katkım olsun:)

Bayramın en hoş sürprizi olan Mister No paylaşımı için sevgili cengizgul'e bir kez daha teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Her günü bayram sevinciyle dolu olsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,673
İstanbul
Sevgili cengizgul'un bu paylaşımı yapacağından epeydir haberdardım. Sürprizine engel olmamak için açık vermemeye çalıştım. Bunun oldukça zor olduğunu söylemeliyim. :) Hedeflediği gibi bayrama yetiştirmeyi bildi.

Mister No benim favorilerim arasında üst sıralarda yer alıyor. Renkli bir Mister No'yu okuma ayrıcalığına sahip oluyorum, çok şanslıyım doğrusu. Henüz okuma fırsatını bulamadım. Özel bir zaman ayırarak okumak istiyorum. Değerlendirmelerimi de bu okumadan sonra yaparım artık.

Ellerine ve yüreğine sağlık, sevgili cengizgul.
 

Vergilius

Onursal Üye
25 Nis 2009
5,689
4,827
Çok önemli ve zahmet isteyen bir kitap,eksik olma kardeşim. Bayramımız tam bayram oldu sayende hayırlı bayramlar çok teşekkürler.
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,347
65,215
Harika paylaşımınız için gönülden teşekkürler...
Bu vesileyle Ramazan bayramınızı kutlar, sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
DNS ayarlarını değiştirmek .Resimli Anlatım

Sevgili Cengizgul; öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ayrıca verdiğiniz emek ve bu kaliteli paylaşım için de çok teşekkür ediyorum.
"Yüklemeler silinmediği ve onay falan olmadığı için gene boxca ya yükledim. Boxca ya Türkiyeden giremeyenler olabiliyor."demişsin aşağıdaki bağlantılarda dns ayarlama ve Boxca'dan dosya indirme anlatımları var.
İYİ BAYRAMLAR..

http://www.cizgidiyari.com/forum/resimli-anlatimlar/71945-windows-xp-7-8-ve-vistada-dns-ayarlarini-degistirmek-resimli-anlatim.html

http://www.cizgidiyari.com/forum/resimli-anlatimlar/71946-boxcadan-dosya-nasil-indirilir.html
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,901
cengizgül'ün çalışmalarını hep takip ederim ve takdir ederim. güzel ve ilgi çeken konulara el atıyor sağolsun. bir ara hızı bayağı iyi idi. bayağıdır yavaşladı ama olsun genede arada el atıyor.
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,843
Navajo Köyü
şimdiye kadar renkli mister no okumadım teşekkürler
mister no 200 sayısının üzerine oturmuş sanki
200. macerası olabilir diye tahmin ediyorum
iyi bayramlar
 

cengizgul

Çeviri & Balonlama
29 Ağu 2011
758
1,645
şimdiye kadar renkli mister no okumadım teşekkürler
mister no 200 sayısının üzerine oturmuş sanki
200. macerası olabilir diye tahmin ediyorum
iyi bayramlar

Kitabın içine de bakarsan bu orjinal sıralamaya göre basılan 200. kitaptır. Macera sayısı ise sanırım daha azdır. Mister No maceraları genellikle 3 4 kitap boyunca devam eder. Normal orjinal kitaplar 96 sayfadır. 100 ve 200. sayılar tam macera olarak renkli basılmıştır. 100 sayı 30 sene önce türkiyede basılmıştı. forumda ararsan bulabilirsin. Türkiyedeki Mister No basımları farklı yayın evleri tarafından italyadaki orjinal sıralamaya uymadan basılmıştır. hatta 96 sayfalık kitaplar bölünerek fasiküller halinde basılmıştır. Yani Türkiyede işler biraz karışık :)
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Mister No'yu severim, renklisini de severim. Ciddi emek verip, hasta hasta da paylaşmışsınız.GEçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok teşekkür ederim.
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,843
Navajo Köyü
Yani Türkiyede işler biraz karışık :)

hatta bayağı karışık, keşke böyle olmasaydı
100. sayı aklıma gelmedi değil
forumda olması beni sevindirdi söylediğin için sağol
200. sayıyı dün okudum ilk 20-30 sayfa biraz sıkıcı geldi
ama 30 dan sonrası mühteşem hatta muhtemuhteşem:)
şanına layık bir sayı oldu yani
tekrardan şükræn vvel ceziræn
 
Üst