ÇD'nda kim kime benziyor..

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

ÇD'nda Kim Kime Benziyor

Bir ara ÇD'nın "Buluşma ve Toplantılarımız" bölümünde çokça gezinirdim (gezinirdim dedim, şimdilerde bu çok yararlı gözükmüyor zira son çökmeden sonra eski fotoğraflardan çoğu silinmiş, artık yerlerinde yoklar). Bu gezintilerde ÇD müdavimlerinin sıcak dostluklarını sonsuzlaştıran karelere gıptayla bakar, biraz da bu güzel insanları daha yakından tanımaya çalışırdım. Hatta "ÇD'da Kim Kimdir?" başlıklı bir resimli albüm oluşturmaya bile başlamıştım, ilerde yüz yüze görüşürsek bir pot kırmamak adına.
Bu fotoğraflara bakarken bir şey dikkatimi çekti, sevgili Çizgi Diyarı dostlarından bazıları ünlü sinema aktörlerine, film yönetmenlerine, yazar ve televizyon starlarına vb çok benziyorlardı. Tabii bu benzerlik, ÇD'ı dostlarının fotoğraflardaki o anlık pozları ile, Hollywood aktörleri ve yönetmenlerinin belli bir zamanda ve pozisyonda çekilmiş fotoğrafları arasında kurulabilir, yani ikiz kardeşi gibi, aynısı demek istemiyorum, andırıyor denebilir, çünkü "neresi benziyor, hiç de benzerlik göremedim" diyebilecek arkadaşlarımız da çıkacaktır mutlaka. Şunu da eklemeliyim, bu benzeştirmenin iki tarafa da bir saygı, sevgi ifadesi olduğunu düşünüyorum, yanlış anlaşılmamasını temenni ederim. Başka benzeşmeler saptayan olursa da konunun altına eklemesini rica ederim, ben birkaç tane bulabildim.
Bir de affınıza sığınarak bu konuyu bilerek "Buluşma ve Toplantılarımız" bölümünde açtım, zira bunu da dostlarla sanal bir buluşma olarak kabul ettim, ayrıca ÇD dostlarının fotoğrafları bu bölümden derlenmiş olduğu için bu bölümde açılması daha uygun olur diye düşündüm. İstenirse konu başka bir kategoriye de taşınabilir (veya rahatsızlık yaratırsa tamamen de silinebilir).

* * *

Sevgili "profesör"ün Amerikalı aktör ve yapımcı "John Houseman"a benzediğini düşünüyorum. "Orson Welles" gibi bir dahiyi sinema dünyasına kazandıran "John Houseman" ünlü TV dizisi "The Paper Chase" (1978-1986) ile tanınır. Dizide olduğu gibi bu dizinin aynı adlı pilot sinema filmi (1973)'nde de başrollerden birini o oynuyordu. İlginç bir benzerlik de şu: Film ve dizinin konusu "Harvard Hukuk Fakültesi"nde geçiyordu ve "John Houseman" katı disiplinli hukuk hocası "Profesör Charles W. Kingsfield Jr."u canlandırıyordu. Filmdeki performansı için "Oscar" ödülü de aldı. Roman/senaryo'nun yazarı da Harvard mezunu bir hukukçuydu. "Amerikan Barolar Birliği" 2008'de yaptığı listesi içerisine bu filmi de almıştı.
John_Houseman_profes_r.jpg


* * *

Sevgili "Savok"u da İngiliz aktör "David Hemmings"in "Ses dergisi"nin 1967 yılındaki bir sayısında rastladığım gençlik fotoğrafına benzettim. Bu aktörü dahi yönetmen "Michelangelo Antonioni"nin unutulmaz yapıtı 1966 tarihli "Cinayeti Gördüm" (Blowup) filminden hatırlıyoruz.
David_Hemmings_Savok.jpg

* * *
Sevgili "Melih41"in Amerikalı yönetmen, yapımcı ve aktör "Sydney Pollack"a benzediğini sanıyorum. Oscarlı bu sinema adamının Tootsie (1982), Benim Afrikam (1985), Son Gerçek/Atları da Vururlar (1969), Tek Gözlü Kahraman (1969), Bulunduğumuz Yol (1973) gibi sayısız kaliteli filmi var.
Sydney_Pollack_Melih41.jpg


* * *

Sayın "Hacılı"yı ünlü Amerikalı yönetmen "Stanley Kubrick"e benzettim. Kendisi "2001: Uzay Yolu Macerası" (1968), "Otomatik Portakal" (1971), Spartaküs (1960), Full Metal Jacket (1987), Cinnet (1980) gibi unutulmaz filmleri yönetti. Oscar dahil sayısız ödül aldı.
Stanley_Kubrick_hac_l.jpg


* * *

Sizce de sevgili "hakan sait" "Joseph Gordon-Levitt"e benzemiyor mu? Bu Amerikalı aktör/yönetmeni 2012 tarihli Batman uyarlaması "Kara Sövalye Yükseliyor"dan hatırlarsınız ("Blake" rolündeydi).
joseph_gordon_levitt_hakan_Sait.jpg


* * *

Sayın "Gulyabani"yi de tek bir fotoğrafında ünlü söz yazarı, besteci ve DJ "Fecri Ebcioğlu"na benzettim. Fecri Ebcioğlu 1960'lardan itibaren yüzlerce yabancı şarkıya Türkçe söz yazmış böylelikle "Türkçe Sözlü Hafif Müziği" Türkiye'de sevdirmişti. Aynı zamanda kendi besteleri de vardı ve yorumculuk da yaptı, plak doldurdu.
Fecri_Ebcio_lu_gulyabani.jpg


* * *

Sayın "vefalı" Fransız aktör "Georges Wilson"a çok benziyor bence. Tabii onun "Tenten ve Altın Post" (Tintin et le mystère de la Toison d'Or) filmindeki görüntüsüne. Georges Wilson bu filmde "Kaptan Haddock"u oynuyordu (zaten sayın "vefalı" da kendisine avatar olarak "Kaptan Haddock"un boyama bir resmini seçmiş). 1961 yapımı bu Tenten filmi canlı aktörlerle çekilmiş ilk Tenten filmiydi ve büyük bölümü İstanbul'da çekilen bu film aynı zamanda en iyi Tenten filmi olarak kabul edilir. Filmin bir adı da "Tenten Istanbul'da"dır, hattâ filmde İzmirli şarkıcı "Dario Moreno" ile sinema-tiyatro sanatçılarımız "Ulvi Uraz" ve "Kamer Sadık" da oynamışlardı ve sonradan filme dayanan bir Tenten kitabı (çizgi değil fotoroman tarzında) çıkmıştı.
Georges_Wilson_Captain_Haddock_Vefal.jpg


* * *

Sayın "Tarantula" Fransız "Jacques Villeret"e fazlaca benziyor. Sempatik aktör "Jacques Villeret", Türk yönetmen "Tunç Okan"ın 1985 yılında İsviçrede çektiği Fransız filmi "Cumartesi Cumartesi" (Drôle de samedi) filminde de oynamıştı. Filmin unutulmaz müziğini ise "Vladimir Cosma" yapmıştı.
Jacques_Villeret_Tarantula.jpg


* * *

Sayın "Martel" bir fotoğrafında gazeteci yazar "Serdar Turgut"a benzemiş.
Serdar_Turgut_Martel_Murat_T_fek_iler.jpg


* * *

Sevgili "Hadon" Amerikalı sinema oyuncusu "Michael Douglas"ı andırmıyor mu? Büyük aktör "Kirk Douglas"ın oğlu olan Michael Douglas, TV dizisi "San Fransisko Sokakları" ile parladı, birçok ödülü var.
michael_douglas_Hadon.jpg


* * *

Sayın "Uzung"u tiyatrocu, komedyen, televizyon şovmeni ve yönetmen "Önder Açıkbaş"a benzettim.
nder_A_kba_Uzung.jpg


 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Hoşuma gitti vallahi.. Ancak Clark Gable, hafif Frank Sinatra olsaydı benzediklerim daha mutlu olurdum.. Bu böyle olmaz bu çalışma yarım kalmaz, diğer yönetici ve üyelerin başı kel mi, Yani tamam içlerinde kel olan var amma onlar da birilerine benzemeyi fena halde hak ediyorlar... Devamı lütfen!..
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
Ben yalnızca kendime benzerim... Benzersizim yani! :24: :d

Ama Leonard Nimoy'a benzesem fena olmazdı hani...
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,290
4,461
Sevgili Profesör,sevgili Savok ve sevgili Gulyabani eşleştirmelerine bayıldım.Bu arada sevgili Şerifengin kardeşimin hakkını da vermek gerek....
Değerli kardeşim çok hoş olmuş,sağolasın.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Sevgili scanfan çok güzel bir çalışma, benzerlikleri başarıyla yakalamışsınız.
Bu ve diğer çalışmlardan anladığım kadarıyla çok iyi bir görsel hafızanız var.

Bu da benim resmim, genelde Jason Statham'a benzetirler ama bir de sizden yorum alalım.
20140906_184406.jpg
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Çok fantastik bir çalışma olmuş.. Benzetmeler müthiş, hafızanızı ne kadar övsem azdır..

Ellerinize sağlık üstadım..
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,313
Güzel bir düşünce benzetmeleriniz de yerinde olmuş. Aklıma bu site geldi ister istemez. Eski yeni ve sakallı halimi denedim 1-2 günlük sakal olsa bile sakallı ünlülerden seçiyor sakalsız yok. :)
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Güzel bir düşünce benzetmeleriniz de yerinde olmuş. Aklıma bu site geldi ister istemez. Eski yeni ve sakallı halimi denedim 1-2 günlük sakal olsa bile sakallı ünlülerden seçiyor sakalsız yok. :)
Müthiş bir şey, böyle bir siteden sayenizde haberim oldu sayın "atilkurt". Aslında aklımın ucundan geçmişti ve ben de "google görseller"den aynı aramayı yapmıştım, sonuç sıfır, Google bu konuda başarısız. Yarın sizin önerdiğiniz siteyi deneyeceğim. Tekrar teşekkürler.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Güzel bir düşünce benzetmeleriniz de yerinde olmuş. Aklıma bu site geldi ister istemez. Eski yeni ve sakallı halimi denedim 1-2 günlük sakal olsa bile sakallı ünlülerden seçiyor sakalsız yok. :)


İlginç bir uygulamaymış. İki farklı fotografımı yükledim.
İkisinde de %90'dan fazla oranla çıkan sonuç:

Ads_z.jpg


Bundan sonra favori aktörüm Brendan Fraser. :D
 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,170
7,981
Sevgili Scanfan dostum,
Öncelikle bu güzel çalışmanızdan dolayı sizi kutlarım.
İlk başta açıklamalarınızı okurken şunu düşünmüştüm;
" Güzel ve esprili bir çalışma. eğer benzetilenler arasında ben de varsam ve beni frankeştayna bile benzetmiş olsa bile saygı ile karşılayacağım." diye düşünüp öyle baktım çalışmalarınıza. Şanslıymışım.
Benzetmeleriniz gerçekten çok yerinde ( benim hakkımda dostlar karar verir...)
Özellikle Savok dostumuzu 1 numara olarak seçtim hakikaten çok benziyor.
Profesör dostumuzu benzettiğiniz kişi de tamam ama arada bir fark gördüm.
Daima güler yüzlü ve yüzünden hiç tebessüm eksik olmayan değerli profesör dostumuzun (Allah hep güldürsün) asık suratlı benzeri olarak gördüm.
Bir de Uzung dostumuzun Önder Açıkbaş benzetmesi....onu da çok uygun buldum ve böylece benim ilk 3 favorim belli oldu.
Diğerleri olumsuz mu? değil tabi mesela Melih 41...mesela Hadon...Mesela tarantula ve Vefalı diyeceğim ama bir de baktım ki beğenmediğim ve doğru benzetmeler olarak kabul etmediğim kimse kalmamış.
Hepsi de birbirinden harika.
İyi bir gözlemci olduğunuza eminim.
Tekrar kutlarım arkadaşım.Kolay gelsin.
Selam,sevgi ve saygılarımla.
HACILI
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Birden çok fotoğrafla denemeler yaptım.
Bir kaç tanesinde sonuç aynı çıkarken bir süre sonra bir biri ile alakası olmayan sonuçlar çıkmaya başladı.
Sanırım çok da başarılı değil.
:d
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
İki gündür kayıptım, forum açısından tabii:)
Şimdi baktım da yine bir harika çalışma olmuş,
teşekkürler sevgili scanfan...

Hüsnü Mübarek ile kopmaktan
son anda kurtulup bunları yazabiliyorum,
ilahi sevgili İskenderunlu :Ğ:Ğ
Hepsi de mükemmel uymuş, bravo "Scanfan" üstat;
Darkness, Jason Statham derken doğru benzetme diye
düşünmüştüm ama "brendon!" da fena değil :)
Shoryuken, Lenard, Şerifengin ve Zamangezgini de
zaten söylemiş kime benzediklerini:)

Şimdi ben de baktım da bulamadım henüz
bir ünlü benzer :Ğ
Velhasılı kelam güzel muhabbet, selamlar, saygılar...
 
Son düzenleme:

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,348
65,273
Ben de programı kullandım. Rahmetli Timurtaş Hoca'ya %82,
Hasan Nasrallah'a % 32, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'e %8
fiziksel benzerliğimin olduğu belirtildi. Sonuç olarak;
hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir; başkasını aramak gaflettir,
dalalettir diyerek avatarımı programın verdiği ilmi sonuçlara göre
hemen değiştirdim...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst