Buffalo Sayı 002 - 04.09.1962 Burhan Yayınları

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,841
6,228
Her şeyi anladım, renkler kaymış her şey duble olmuş, İki yerliye beyaz çocuk yardım ediyor. fasikül numarası yazılmış kocaman 2 diye. Oda tamam. peki tentenle fındık orda ne yapıyor. misafirmi gelmişler. Peki tenyen logosunun altında tarih tamam da No: 78 ne demek oluyor. 2'mi 78'mi. yok 78>2 mi diycez şimdi biz. yok ben çıkamadım işin içinden kolayı var teşekkürler Haluk abi deyip okumak. :)
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Sevgili Harp55, haklısın:)

Yayının adı " Tenten Haftalık Mecmua "
Burhan Yayınları, yayınlarında farklı isimde serilerle bir çok yayın yapmış. Tenten Haftalık Mecmua da bu serilerden birisi.

Bir diğer serisi örneğin " Çocuk Postası " serisinden " Jaguar " yayınlamış. Çocuk Postası serisi içinde başka ÇR lar da yayınlamış ve bir yandan her kahramanın başlangına göre numaralama yaparken, bir yandan da o seriden çıkan tüm yayınlara da ayrı bir numara vermiş.
Tenten Haftalık Mecmua serisi içinde de Buffalo'dan başka ÇR yayınları yapmış. Buffalo 2 olan sayı, Haftalık Tenten Mecmuası serisinin 78. sayısı olmuş.

Benzer seri ve numaralama sistemine diğer yayınevlerinden örnek verecek olursak Şakrak'ların Acar serisi içinde çok sayıda (örneğin Nik ) ÇR yayınlanmış ve aynı numaralama sistemi uygulanmış.
Yine Jef Morgan ve Montana gibi farklı yayın serileri şu anda aklıma gelen benzer seri isimlerine örnektir.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Yüce Totem aşkına :Z şimdi bu paylaşım ve bu kadar bilgiden sonra ben konuşursam; çizgi roman cahilliğim ortaya çıkar resmen yani :( bu durumda Uçan Kartal sevgi ve saygılarını sunuyor Büyük Reis'im :) İstanbul diyarlarına geldiğinde beni de çağırmazsanız (Özellikle çoğul kullandım :mad:) Kutsal Çayırlara vuracağım kendimi artık Büyük Reis'im :(
 
Üst