Leningrad'ın Aslanları 2 - Ölüm Şehri SON

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,489
926696._SX1600_QL80_TTD_.jpg



Bu frankofonla ilgili hislerim biraz karışık. Öncelikle hikayeyi çok beğendiğimi söyleyebilirim, gerek 2. Dünya Savaşı'nı arka plan olarak kullanan konusu olsun, gerek zorlukları birlikte göğüsleyen çocuk karakterleri olsun, gerek dönemin atmosferini başarıyla yansıtan ayrıntılı çizimleri olsun ve gerekse sürprizler içeren kurgusu olsun hepsi oldukça başarılı. Hatta, aynı zamanda bir film yapımcısı olan, Jean-Claude van Rijckeghem tarafından yazılmış bu kitabın film haline getirilme potansiyeli olduğunu bile söyleyebilirim. Yalnız şu var ki bu cildin ikinci yarısında olaylar fazlasıyla hızlı ilerlemeye başlıyor ve hikayenin sonu da aceleye getirilmiş bir biçimde bitiyor. O yüzden okumayı bitirince hikayenin potansiyeline tam olarak ulaşamadığı hissine kapıldım.
Tahminimce bu hikaye aslen en azından 3-4 sayılık bir seri olarak planlanmış ama araya pandemi süreci girince mecburen planlarda değişikliğe gidilmiş. İki cilt arasında yaklaşık bir sene gibi normalden oldukça uzun bir süre olması da bu düşüncemi destekliyor.

Velhasıl, 2. Dünya Savaşı döneminde geçen güzel bir tarihi frankofunun da çevirisini böylece tamamlamış olduk. Balonlama konusunda bana yardımcı olan kudretsabancı'ya da ayrıca teşekkür ederim.

Keyifli Okumalar!

Çeviri: Bergill
Balonlama: Kudretsabancı

 
Son düzenleme:

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Gerek hikayesiyle gerek çizimleriyle bu albümü çok beğendim.
İki sayıyı birden bir solukta okudum.
Sayı seçimi, çeviri ve balonlamalarda çok özenilerek yapılmış.
Elinize sağlık.
 

ALIENRIPLEY

Süper Üye
29 Ocak 2016
1,196
2,104
Emekleriniz ve bu güzel sunumuz için çok teşekkürler değerli kardeşlerim!
 
Son düzenleme:
Üst