Benoit Brisefer 01 (Çeviri Balonlama)

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir
Benoit Brisefer-01-Kırmızı Taksiler (Çeviri Balonlama)



Arkadaşlar çok uzun zamandır tam yerini tesbit edemediğim bir bilgisayar arızasından dolayı bu paylaşım biraz gecikti. Sıkıntı meğer monitörde imiş. Sorun düzelince bu güzel çizgi romanı hemen bitirip, aşağıdaki linkte sizlerle buluşturuyorum.
İyi okumalar.



Tanıtım sayfası:



Bilgiler:
Yazı Fontu : CCMeanwhile,
Çözünürlüğü : 3056x2195,
Sayfa Sayısı : 63,
Boyutu : 177 Mb.
Yayın Durumu: Türkiye'de yayınlanmadı.
Konu : Şirinler ve Johan ve Pirlouit'in yaratıcısı olan Peyo(Pierre Culliford)'un hazırlayıp çizdiği bu çizgi roman altmışlı yıllarda sipru dergisinde bir bölümü Demirkıran adı altında yayınlanmıştı. Ama tabii ki yarım bırakılmıştı. Kaliteli İngilizce nüshasını bulunca onu balonlayıp, paylaştım.
Benoit Brisefer Fransa'da ufak bir kasabada yaşayan farklı bir çocuk. İnatçı, becerikli ve muazzam güçleri olan bir küçük.
Mahalleden çok sevdiği bir büyüğü olan şoför bay Dussiflard'ın yeni kurulan kırmızı taksiler adındaki şirketle mücadelesinde yardımcı olmaya karar verir. Benoit, bay Dussiflard'ın, kırmızı taksiler şirketinin bir şoförü ile müşteri kapma kavgasından sonra taksisine zarar verilmesini şikayet etmek için firmanın müdürüne gidip, bir daha geri gelmemesinden şüphelenir. Sonunda arkadaşının kaçırıldığını keşfeder. Daha kötüsü bu taksi şirketinin ise, büyük bir soygun planladığını ve bunu şans eseri öğrendiği için bay Dussiflard'ın kaçırıldığı gerçeğini de öğrenir.
Bu heyecanlı macerayı okuyup, neler olacağını görelim bakalım.

Bundan sonraki paylaşımım, bir ara yazısız bir çizgi roman şeklinde sunulan aşağıda kapak örneği olan Manyak Futbol serisinin ikinci kitabı olacak.

 
Son düzenleme:

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,516
dostum teşekkür ederim evet bu orginal hali ile yayımlanmadı ama sanki Türkiye çocukta sıtkı kazancı tarafından replikası çizildi gibi anımsıyorum.
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,448
8,400
İzmir
Güzel paylaşımın için çok teşekkürler, İlhan abi.
Hatırlayan çok ama ben o yaş grubuna dahil olmadığım için ( :) )
ilk kez okuyacağım...
 

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
Bu güzel çalışma için sağ olun var olun sayın Baybora. Keşke tek kalmasaydı umarım sürdürürsünüz. Ben de PDF dosyasını ekliyorum. Umarım sakıncası yoktur aksini düşünüyorsanız hemen kaldırırım.

Peyo (Pierre Culliford) - Benoit Brisefer 01 - Kırmızı Taksiler

Sayfa Sayısı : 63,
Boyutu : 39 Mb.


Ufak tefek ama çok kuvvetli bir çocuğun polisiye maceralarının anlatıldığı Benoit Brisefer bizde Demirkıran diye çevrilmişti. Koca
koca otomobilleri kaldıran Demirkıran yalnızca nezle olduğunda
bütün gücünü kaybediyordu.


1-65.jpg

2014 yapımı filminde Jean Reno'da yer almış:

Yandex
PdfCs 39 Mb:

Mediafire
PdfCs 39 Mb:
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir
Severek tercüme edip paylaştığım bu güzel seriye ben de devam etmek isterim. Ama biliyorsunuz, ta 2020 yılından beri ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlar insanda hiçbirşey yapma isteği bırakmadı. Bir yandan salgın, arkadan deprem arada enflasyon canavarının tekrar hortlaması gibi tatsız şeyler hepimizi kendi kabuğuna çekti. Dikkat ederseniz birçok çeviri balonlamacı arkadaş da benim gibi sessiz kalmayı tercih ediyor. Yavaş yavaş herşeyi unutunca tekrar paylaşma isteği gelebileceğini umuyorum.
Sayın Otacı, çizgi romanı pdf olarak paylaşmanızın ne sakıncası olabilir ki. Hepimiz karşılıksız güzel bir şeyler yaparak sitemizi zenginleştiriyoruz. Siz de eskilerden pek çok eseri bizlere kazandıran değerli bir arkadaşımızsınız. Bu pdf dosyası da bizlere sizin yeni bir katkınız olacaktır.
Kırmızı Taksiler'in filmini de izledim. Çok beğendim. Hikayeye gayet sadık kalmışlar.
Yakın bir zamanda yeni paylaşımlarda görüşmek üzere, olumlu tüm mesaj yazan arkadaşlara teşekkürler.
 

pam

Aktif Üye
27 Kas 2009
181
568
Çeviri ve paylaşım için teşekkür ederim. Oğlumla haftada en az, iki kere Benoit'in macerasını okuyup keyifleniyoruz....
 
Üst