bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
Bülent ÜSTÜN, (1969 - )


izgiromanAnsiklopedisi622.jpg

1990'ların ortasında Hıbır dergisinde Tonguç başlıklı bantını ve Kabız Kuğu adlı karikatür ağırlıklı köşeyi hazırlamış, buradaki çalışmaları daha sonra Kabız Kuğu adını taşıyan bir albümde toplanmıştır. 1996 yılı sonunda İrfan Sayar'ın imtiyaz sahibi olduğu Şebek adlı haftalık mizah-müzik dergisinde çalışmıştır.

Bülent Üstün'ü şöhrete taşıyan başlık ise 1996'dan itibaren L-Manyak dergisinde çizmeye başladığı Kötü Kedi Şerafettin olmuştur. Sokak arası kültürünün temsilcisi olan Şerafettin haşarı, hiddetli ve bir o kadar da karizmatik, belalı bir kedidir.

Üstün'ün diğer popüler çizgiroman başlıkları ise Küçük İskender, Kuduz Doktor Hektor olmuştur. L-Manyak'dan Bahadır Baruter ile birlikte ayrılan bir grup çizer arkadaşıyla aynı ölçüde başarılı Lombak dergisinde kariyerine devam etmiştir. Çizer ayrıca Eylül 2002'de yayına giren haftalık mizah dergisi Penguen'de kardeşi Cengiz Üstün ile birlikte Üstün Brothers Productions başlıklı karikatür sayfasını hazırlamaya başlamıştır.

Bülent Üstün'ün en önemli çizgiroman başlığı olan Kötü Kedi Şerafettin'de yayınlanan çoğu öykü, 1997'de L-Manyak Toplu Maceralar Dizisi'nin birinci kitabı olarak kahramanla aynı adı taşıyan bir albümde yeniden okuruna sunulmuştur.
 
Üst