bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
ALLAHLIK ALİ BEY

(The Flop Family)



George Swanson'un çizdiği ve ilk olarak Ağustos 1943 tarihinde King Features Syndicate tarafından dağıtımı yapılmaya başlanan The Flop Family/Allahlık Ali Bey başlıklı çizgiroman tipik bir Amerikan ailesini konu edinen bantlarıyla okuyucuların huzuruna çıkmıştır. The Flop Family, başlangıçta Dad's Family adı altında haftalık bir Pazar sayfası olarak başlamış ve yakaladığı popülarite sayesinde daha sonra günlük bant versiyonu da devreye girmiştir. Swanson, seriyi çizmeyi Aralık 1981 tarihindeki ölümüne dek, yaklaşık kırk yıl boyunca devam ettirmiştir. Hemen her dönemde Bringing Up Father/Güngörmüşler ve Blondie/Fatoş gibi aile çizgiromanları temasının dev isimlerinin gölgesinde kalan Allahlık Ali Bey başlığı, buna rağmen oldukça saygın bir yayıncılık başarısı elde etmiş ve pek çok ülke yayın organının sayfalarına taşınmıştır.

izgiromanAnsiklopedisi023.jpg


Allahlık Ali Bey bantlarından biri.​

1955 yılında Milliyet Gazetesinin hafta sonu ilavesinde ve günlük gazetesinde boy göstererek Türkçe konuşmaya başlayan The Flop Family serisi, Allahlık Ali Bey başlığını almıştır. Allahlık Ali Bey, Nisan 1982 tarihinden itibaren Türk çocuklarına İngilizceyi kolay bir yöntemle öğretme programı çerçevesinde Artun Altıparmak yönetiminde yayınlanan Hello adlı dergide The Flop Family başlığıyla renkli bantları yayınlanmıştır. 1984 yılında Bulvar Gazetesi tarafından verilen Bulvar Dergi adlı ilavede de uzun yıllar boyunca bantları yayınlanmıştır.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Google'da "Allahlık Ali bey'in orijinal adını arayım." dediğimde hiç bir bilgiye maalesef ulaşamadım, şansımı bir de sitemizde deneyince mutlu sona sayenizde ulaştım Üstadım. Çok teşekkür ederim. Ben de konuyu zenginleştirmek adına 10 Ocak 1982 (Sayı 1) tarihli Bulvar gazetesinde yayınlanmış bir "Allahlık Ali Bey" bantını aşağıya ekledim.

50312858657_1d2887daae_o_d.png
 
Üst