O.D.E.SS.A (2 Sayılık, tam seri Frankofon)

azizelaziz

Çeviri & Balonlama
11 May 2012
203
6,683
O.D.E.SS.A; (Organisation der ehemaligen/entlassenen SS-Angehörigen) Türkçesi Eski SS Üyelerinin Örgütü olup, Amerikalıların II. Dünya Savaşı sonrası verdiği bir kod adıdır. Amacının Nazi savaş suçlularını İspanya, İskandinavya, Vatikan gibi çeşitli yollarla Güney Amerika ve Ortadoğu'ya kaçırmak olduğu söylense de, böyle bir örgütün varolup olmadığı konusunda tarihçiler ikiye bölünmüş durumdadır. Hatta böyle örgütlerin varlığını savunanlar sadece bu isimde değil, değişik isimlerde faaliyet yürüten örgütler olduğunu da ileri sürmüşlerdir. Bunlardan birisi de Die Spinne - Örümcek adlı örgüttür ve örgütün liderliğini bir çok başarılı operasyona imza atmış (En ünlüsü tutuklanan Benito Mussolini'nin Gran Sasso operasyonuyla kurtarılmasıdır.) SS-Obersturmbannführer (Yarbay) Otto Skorzey'nin olduğu iddia edilmiştir. Amerikan haber alma teşkilatları O.D.E.SS.A'nın varlığı konusunda olumlu ya da olumsuz herhangi bir açıklama yapmamıştır.

L9GLZy.jpg

Otto Skorzeny (1908-1975)

O.D.E.SS.A ismine popüler kültürde de sıkça rastlamaktayız. Bunlardan bazılarını sayacak olursak... Philip Kerr romanları, başrolünde Gregory Peck gibi bir duayenin oynadığı, 1978 yapımı The Boys From Brazil (Bizde "Vahşetin Çocukları" adıyla gösterilmiş.) gibi filmler ve History Channel'ın Hunting Hitler (Hitler'in Peşinde) isimli belgeseller... ama en meşhuru ünlü yazar Frederick Forsyth'nin 1972 yılında yayınlanmış The Odessa File romanı (Bizde "Gizli Örgüt" ismiyle yayınlanmış.) ve 1974 yılında kitaptan uyarlanan, başrollerinde John Voight ve Maximilian Schell'in oynadığı aynı isimli filmdir.

L9maqb.jpg



Bizim kitabımıza gelecek olursak... 2013 yılında Casterman tarafından 2 sayı olarak yayınlanmış ve senaryo Michel Dufranne'e, çizimler Srdjan Nikolic Peka'ya ait.

1946... André Marchandise; ölmekte olan annesine bir söz verdiğinde, kötü bir geçmişi deşerek hayatını tehlikeye atacağını henüz bilmemektedir.
Ağabeyi Charles, herkesin düşündüğü gibi üzerinde Waffen SS "Charlemagne" Tümeni'nin üniformasıyla mı ölmüştü, yoksa annelerinin de inandığı şekilde avlanan bir canavar gibi hayatta mı kalmıştı?
Böylece André annesi'nin ruhu ahirete huzur içinde göçsün diye, her gün işbirlikçiliğin, etnik temizliğin ve O.D.E.SS.A adında bir sisin karanlık derinliklerine biraz daha batacaktır.

Nazi avcısı Simon Wiesenthal'in ortaya çıkardığı eski SS'in Güney Amerika'ya kaçışının O.D.E.SS.A ağı sadece bir efsane miydi yoksa gerçek mi?



L9vqfQ.jpg

(91 Mb)​


L915ly.jpg

(93 Mb)​
300 dpi, 2000x2683​

Not: Kitap, Fransızca'dan çevrilmiştir. Bütün altyazılar bana aittir.(1-2 tanesi hariç.) Çok iyi bir tarama olmasına rağmen, balonların kare ve küçük oluşu balonlama da beni çok uğraştırdı. Yazıları sığdırmak ve çok küçültmemek için ince, uzun bir font kullanmak zorunda kaldım. (CCComicraftW00-Regular) Bir tık büyüterek okumanızı tavsiye ederim.)

İyi okumalar!
 
Son düzenleme:

ALIENRIPLEY

Süper Üye
29 Ocak 2016
1,196
2,105
Böyle bir sunuma ve böyle bir çalışmaya ancak şapka çıkartılır... Teşekkürler ve ellerine sağlık azizelaziz kardeşim!
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
Gerek hazırlanış gerek sunum bakımından mükemmel bir iş-emek harcanmış ve paylaşıma sunulmuş.Elimden sadece bir kuru teşekkür geliyor.Ve sanki yeni sürprizlere gebeyiz gibi.Bekliyoruz efendim.Saygıyla.
 

voyagerman

Kıdemli Üye
5 Eki 2016
191
524
Ankara/Batıkent
BU SÜPER PAYLAŞIM VE MÜTHİŞ SUNUM İÇİN İÇTEN TEŞEKKÜRLER SEVGİLİ AZİZELAZİZ.SAVAŞ SONU VE SONRASI NAZİLERLE İLGİLİ BİNLERCE KARANLIK NOKTA VAR.HATTA ÖYLE TEVATÜRLER VAR Kİ,HİTLER ÖLMEMİŞ SON ANDA BERLİN'DEN ÇIKARILMIŞ DİYE.BU SERİYİ ZEVKLE OKUYACAĞIM KESİN AMA..
 
Üst