BATTAGLIA Sayı 0 ve 1

azizelaziz

Çeviri & Balonlama
11 May 2012
203
6,684
Daha önce "orijin" sayısını paylaşmış olduğum (http://www.cizgidiyari.com/forum/azizelaziz/151053-[URL="http://www.mediafire.com/file/2chjmk2s02l8au4/BATTAGLIA_-_0.cbr/file"]battaglia-fumetti-2014-a.html[/URL]) fumetti serisinin devamı...

Aslında 2014 yılında 19 sayfa olarak yayınlanan, kapağında da "Sayı Sıfır" olarak belirtilmiş ve daha çok başlayacak seriyi tanıtım amacı taşıyan bu sayıyı paylaşıp paylaşmama konusunda kararsız kalmıştım ama içinde hem kısa bir macera olmasından, hem çeşitli çizerlerin seri için çizdikleri güzel illüstrasyonları olmasından, hem de sırayı bozmamak adına paylaşmayı uygun gördüm. İnternette orijinali yoktu, sadece issuu'da klip olarak paylaşılmıştı. Screenshot alarak kitaba çevirdim, elimden geldiğince de çözünürlüğü yükselttim ama bu şekilde olduğu için çok büyütmeden okursanız piksel kaybı yaşamazsınız.(CDisplayEx'in standart görünümünde gayet iyi.)


HPw7sQ.jpg



Orijin sayısının sunumunda da bahsettiğim gibi kahramanımız (veya anti-kahramanımız) ölümsüz bir vampir olduğundan, her sayıda İtalyan tarihinin belli bir döneminde yer almakta ve alternatif bir tarih yaratabilmekteydi. 2015-Mayıs'ta yayınlanmış olan 131 sayfalık bu birinci sayıda onu Faşizm İtalyasında, Duce Benito Mussolini'nin adamı olarak görüyoruz. Her ne kadar diğer karakterler gerçekten yaşamış olsa da, kitabın künyesinde yazdığı gibi olaylar tamamen tesadüfi...:)

Lafı çok uzatmadan sizi Tetikçi-Vampir Pietro Battaglia ile başbaşa bırakıyorum. Keyifli okumalar...(Orijinali güzel bir taramayla internette mevcuttu. O yüzden istediğiniz büyüklükte okuyabilirsiniz.)



HPAFVx.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst