scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

An Illustrated Journey:
Inspiration From the Private Art Journals of Traveling Artists, Illustrators and Designers

(Resimli Bir Yolculuk: Ressamların, İllüstratör ve Tasarımcıların Gezilerindeki Kişisel Sanat Günlüklerinden Esinlenmeler)
Danny Gregory
İngilizce
How Books, 2013
397 sayfa, pdf (40 MB) + e-pub (34 MB) = rar dosyası (73 MB)


Kitabın sloganı "Seyahat+Eskiz=Esinlenme". Kitap 40 kadar yetenekli ressam, illüstratör ve tasarımcının gözünden dünyayı anlatıyor. Bu sanatçılar seyahatleri sırasında bir fotoğraf makinesi değil de, onun yerine yanlarında taşıdıkları taslak defterlerini, kalemlerini ve suluboyalarını kullanmışlar. Bu çizimler kitapta bolca yer alıyor. Kitabın yazarı "Danny Gregory" bu sanatçılarla röportajlar da yapmış ve ortaya insanların hayâl gücünü arttıran, ilham verici bir kitap çıkmış. Buradaki "rar" dosyası içinde kitabın her iki formatı da var. Rar'ı açarsanız hem "pdf" hem de "e-pub" formatında iki versiyonunu da elde edeceksiniz.
İlham verici olması temennisi ile...

file



file


Örnek sayfa
file


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Kitapta yer alan, seyahatler sırasında (veya sonrasında) çizilmiş bu eskizler arasında benim en çok ilgimi çeken "Jean-Christophe Defline"in başvurduğı ilginç yöntem. O izlenimlerini "Tenten kapakları pastişleri" şeklinde çizmiş.


file

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Makinist16000

Kıdemli Üye
8 Eyl 2010
123
220
Bursa / Osmangazi
Kesinlikle ilginç bir eser . Kendi adıma ilham verici olduğunu içtenlikle söyleyebilirim . Pek çok çizgici gezgin olmasına rağmen ilk dikkatimi çekenler . Wil Freeborn , İan Sidaway ve Cathy Johnson oldu .

Hoş , bu eserde yer bulan eğitimli veya amatör çizerler içlerinde ki sanatçıyı konuşturmanın ilgi çekici bir yanını bulmuşlar . Saygı duyarım . Özellikle günümüzde gezdiği yerlerde , yaptığı tüm aktivitelerde ki aralarında yediği yemek de dahil olmak üzere kendini " selfie " ile ifade eden bir güruh ile kıyaslayınca ...


Dediğim gibi oldukça iham verici bir eser , en azından benim için . Değerli Scanfan teşekkür ederim bu paylaşım için
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,133
6,642
Öncelikle çizgidiyarının gerçek bir hazine olduğunu bir kez daha belirtmeliyim. Burada hergün yeni bir cevher keşfediyorum. Bu hazineyi bu kadar geç keşfetmeninse üzüntüsünü yaşıyorum.
Değerli scanfan üstadın yıllar önce paylaşmış olduğu bu harikulade eser için de birkaç kelam etmem lazım. Fotoğraf makinesinin henüz icat edilmemiş olduğu zamanlarda seyyahlar gidip gördükleri yerleri sadece yazı ile değil çizimleri ile de anlatırlarmış. Bu tür resimli kitaplar oldum olası ilgimi çekmiştir. Batılı kaşiflerin Asya ve Afrika seyahatlerine ilişkin kitaplarının yanı sıra, ülkemizle de ilgili bu türden pek çok kitap mevcutsa da herhalde bunların en meşhurları Thomas Allom'un "Constantinople and The Seven Churches of Asia Minor" (T. İş Bankası Yayınlarınca basılan türkçesinin adı "İstanbul Manzaraları - Rumeli ve Batı Anadolu'da Gezintilerle") ve Julia Pardoe'nun "Beauties of Bosphorus" (yine T. İş Bankası Yayınlarınca basılan türkçesinin adı "Sultanlar Şehri İstanbul") adlı eserleridir. Her iki kitap da o dönemin İstanbul ve Batı Anadolu'suna dair fevkalade ilginç gözlemler ve muazzam gravürler içerir. Günümüzde cep telefonlarımızla gittiğimiz her yerin fotoğrafını / videosunu çekme imkanına sahip olsak da, çok sayıda insan hala kalemini, fırçasını çıkarıp gezdiği, gördüğü yerlerin resmini çiziyor, boyuyor. Kimin zaman da ortaya sanat değeri yüksek oldukça başarılı çalışmalar çıkıyor. Değerli scanfan üstadın paylaşmış olduğu bu kitap, çok sayıda sanatçının farklı yerlere ilişkin çizimlerini içeren oldukça başarılı bir albüm. Kendisine bu güzel paylaşımı (hangi paylaşımı güzel değil ki!) için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Üst